Calathea Louisae Care: Successful Plant Growing Guide

MicroVeggy

Το Calathea Louisae είναι ιδανικό φυτό για εσωτερικές επιφάνειες, αίθουσες συνεδριάσεων, γραφεία και λόμπι.Αυτό το φυτό ευδοκιμεί σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά ορισμένοι αυξητικοί παράγοντες μπορεί να κάνουν λίγο πιο δύσκολη την ανάπτυξη. αλλά μην ανησυχείς Με αυτές τις απλές εύκολες συμβουλές φροντίδας για το Calathea Louisae, μπορείτε εύκολα να το μεγαλώσετε. Μην ανησυχείς, πάμε για βουτιές!

Τι είναι η Galatea Louise;

Το Calathea Louisae είναι ένα καλλωπιστικό φυτό εσωτερικού χώρου με όμορφα διαφοροποιημένα και με σχέδια φύλλα. Μπορείτε να βρείτε δύο πολύ δημοφιλείς ποικιλίες αυτού του φυτού, είναι η Calathea Louisae Maui Queen και η Calathea Louisae Mother Beauty.

Αν και κάθε τύπος έχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Όμως και οι δύο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Έχει μεγάλα σκούρα πράσινα φύλλα που κυμαίνονται από κίτρινο έως ανοιχτό πράσινο.

γενικά Το μωβ κάτω μέρος του Galathea louisae κάνει το φύλλωμά του ακόμα πιο ελκυστικό.Αυτή η ποικιλία Calathea ονομάζεται επίσης φυτό προσευχής επειδή τη νύχτα το φυτό κρατάει φύλλα που μοιάζουν με χέρια που προσεύχονται. Ανήκει στην οικογένεια Marantaceae.

Ποια είναι τα οφέλη της καλλιέργειας των φυτών Calathea louisee;

Το πρώτο όφελος του Calathea Louisae είναι ότι καθαρίζει τον αέρα και καθαρίζει το οξυγόνο. Αυτό το φυτό προάγει ένα υγιές περιβάλλον λαμβάνοντας διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνοντας οξυγόνο στον πληθυσμό. Βοηθά επίσης να ξεπλύνετε τις τοξίνες από τη σκόνη.Με αυτόν τον τρόπο, το φυτό σας και εσείς μπορείτε να αναπνέετε καθαρό αέρα.

Όχι μόνο καθαρισμός της γύρω περιοχής Αλλά κάνει επίσης τον εσωτερικό σας χώρο να φαίνεται όμορφος και φιλόξενος.

Επιπλέον, εάν έχετε προβλήματα αναπνοής και ξηρό δέρμα λόγω χαμηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας, κρατήστε ένα φυτό Calathea Louisae στο δωμάτιό σας. Θα πρέπει να αυξήσει την υγρασία στο δωμάτιό σας.

Τα φυτά Calathea Louisae είναι επίσης φιλικά προς τα κατοικίδια και τα παιδιά. Έτσι μπορείτε να το τοποθετήσετε με ασφάλεια στην κρεβατοκάμαρα, στο σαλόνι ή όπου αλλού θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Είναι σπάνιο το Calathea Louisa;

Όπως τα περισσότερα άλλα φυτά Calathea, το Calathea louisae δεν είναι τόσο σπάνιο όσο ήταν παλιά. Γιατί μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο. Είναι ένα φυτό που είναι πολύ δημοφιλές σήμερα. που μπορείτε να αγοράσετε στο τοπικό σας φυτώριο.

Χαρακτηριστικά του Calathea Louisae

Αν θέλετε να αποκτήσετε τα σωστά φυτά Πρέπει να μάθετε τις ιδιότητες του. Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά του Calathea Louisae.

φύλλα και μίσχοι

Το Calathea louisae είναι ένα από τα πολλά όμορφα φυτά Calathea εκεί έξω. Κυκλοφορεί σε όμορφο πράσινο λαιμ χρώμα. Πράσινο και κρεμ φύλλωμα με μωβ κάτω όψη.

Μέγεθος

Το Calathea Louisae μπορεί να φτάσει τα 2,6 πόδια!

Αειθαλής

Ναι, είναι αειθαλές φυτό.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ωριμάσει η Calathea Louisae;

Η Calathea Louisae μπορεί να ωριμάσει τον πρώτο χρόνο. Αλλά εάν παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας. Η ανάπτυξή του θα είναι πολύ γρήγορη.

Γρήγορη σύνοψη πίνακα

φυλή Μαραντέζι
αγώνας Καλαθέα
επιστημονικό όνομα Καλαθέα Λουίζα
κοινή ονομασία του φυτού Φυτό καθεδρικού ναού, φυτό κροταλίας, φυτό παγωνιού Goeppertia, Luise
Απαιτήσεις οπτικών Αυτό το φυτό αρέσει πολύ φωτεινό έμμεσο ηλιακό φως.
ανάγκες σε νερό Σε αυτό το φυτό αρέσει το συχνό πότισμα και το ελαφρώς υγρό χώμα γλάστρας.
απαιτήσεις του εδάφους Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό, χαλαρό και καλά στραγγιζόμενο. και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
απαιτήσεις για λίπασμα Ταΐστε τα φυτά σας με ένα ισορροπημένο λίπασμα εσωτερικού χώρου. Αλλά αραιώστε το λίπασμα στο μισό για να είναι ασφαλές.
απαιτήσεις θερμοκρασίας Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για ανάπτυξη είναι από 65 βαθμούς Φαρενάιτ έως 85 βαθμούς Φαρενάιτ.
απαιτήσεις υγρασίας Αυτό το φυτό αγαπά το υψηλό επίπεδο υγρασίας. Ιδανικά 90% υγρασία.
Μέγεθος Μπορεί να φτάσει σε ύψος 30 ίντσες Τα φύλλα έχουν διάμετρο 4 ίντσες και μπορούν να φτάσουν τα 8 ίντσες σε μήκος.
χρώμα φύλλου Έχει αειθαλή, πράσινα λάιμ και κρεμ φύλλα και μωβ κάτω όψη.
διάδοση Ο πιο δημοφιλής τρόπος διάδοσης της Calathea Louisae είναι με διαίρεση.
τοξικότητα Αυτό το φυτό είναι ασφαλές για κατοικίδια ζώα και ανθρώπους.
Απαιτήσεις για επανάληψη φυτεύονται κάθε χρόνο την άνοιξη
Απαιτήσεις κλαδέματος Δεν απαιτεί τακτική συντήρηση Αν όμως βρείτε ξερά ή κατεστραμμένα φύλλα, κόψτε τα.
αναπτυσσόμενο πεδίο Αναπτύσσεται σε εξωτερικούς χώρους σε ζώνες USDA 10-12.
κοινό πρόβλημα Τα φύλλα κιτρινίζουν και κατσαρώνουν.
έντομο Τα κοινά παράσιτα των εντόμων περιλαμβάνουν αφίδες, ακάρεα σκόνης, ακάρεα αλάτων, θρίπες, ακάρεα αράχνης και αλευροφόρα.
από που να αγοράσω Μπορείτε να αγοράσετε το Calathea Medallion σε μεγάλους διαδικτυακούς ιστότοπους όπως το Facebook Marketplace, το Instagram και το Etsy.

Πώς νοιάζεσαι για την Galatea Louise;

Η Calathea Louisae είναι εγγενής στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Και η μίμηση του φυσικού τους οικοτόπου βοηθά τα φυτά να αναπτυχθούν καλά. Αυτό το φυτό χρειάζεται μέτρια συντήρηση.

απαιτήσεις άρδευσης

Στην Calathea Louisae αρέσει το συχνό πότισμα και ένα ελαφρώς υγρό μείγμα εδάφους γλάστρας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί το χώμα δεν πρέπει να είναι υγρό για πολλή ώρα.

Παρατηρήστε την κατάσταση του φυλλώματος του φυτού σας και προσαρμόστε τη ρουτίνα συντήρησης. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την ανάπτυξη αυτού του φυτού.

Λόγω του υπερβολικού ποτίσματος, μπορεί να εμφανιστούν καφέ κηλίδες στα φύλλα του φυτού. Η σήψη των ριζών είναι ένα άλλο πρόβλημα με το υπερβολικό πότισμα που είμαστε σίγουροι ότι το φυτό σας δεν πρέπει να έχει.

Θα πρέπει να αποφεύγετε να ποτίζετε τα φύλλα Calathea louisae όταν ποτίζετε. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μυκητιακά προβλήματα και να κάνει τα φύλλα του φυτού να κιτρινίσουν. Συνιστούμε να ρίχνετε αρκετό νερό απευθείας στο χώμα της γλάστρας.

Αν ξεχάσετε να ποτίσετε τα φυτά Το χώμα της γλάστρας θα είναι πολύ ξηρό για να το ανεχθούν τα φυτά. Ως αποτέλεσμα, τα φύλλα του φυτού σας θα αρχίσουν να τραγανίζουν γύρω του. άκρη και χάνουν χρώμα

Για το Calathea Louisae, ο τύπος νερού που θα χρησιμοποιήσετε είναι επίσης σημαντικός. Τα φυτά Calathea είναι ευαίσθητα στα μέταλλα που βρίσκονται στο μεγαλύτερο μέρος του νερού της βρύσης, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε νερό βροχής ή φιλτραρισμένο νερό, ωστόσο, εάν έχετε μόνο νερό βρύσης. Αφήστε το όλη τη νύχτα ή βράστε το για να αφαιρέσετε το χλώριο και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω την Calathea Luise;

Η ισορροπία επιτυγχάνεται με συχνό πότισμα για τη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας. Αλλά ταυτόχρονα αφήστε το χώμα να αναπνεύσει.

Όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, το Calathea Louisae πρέπει να ποτίζεται τουλάχιστον κάθε δύο ημέρες.

Από την άλλη πλευρά, το χειμώνα το νερό είναι λιγότερο σημαντικό. Η γλάστρα ή το δοχείο για το φυτό πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης.

Απαιτήσεις φωτός – Πόσο ηλιακό φως χρειάζεστε;

Είτε αποφασίσετε να καλλιεργήσετε το Calathea louise σε θερμοκήπιο, κήπο ή στο σπίτι, πρέπει να βρείτε την ιδανική τοποθεσία για να καλύψετε τις αυξανόμενες απαιτήσεις αυτού του τροπικού φυτού. Δεν συνιστούμε να μετακινείτε αυτά τα φυτά από μέρος σε μέρος πολύ συχνά.

σε φυσικό βιότοπο Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται κάτω από τη σκιά μεγάλων δέντρων. ακόμα κι αν έχουν αρκετό φως. Παρόμοιες συνθήκες πρέπει να τηρούνται κατά την καλλιέργεια αυτού του φυτού στην αυλή σας.Το Calathea Louisae μπορεί να αναπτυχθεί σε μερική σκιά και στον ήλιο.

Αν και η Calathea Louisae χρειάζεται περισσότερο ήλιο και είναι τροπική φύση, χρειάζεται περισσότερο ηλιακό φως. Αλλά αυτό το φυτό δεν ανέχεται το άμεσο ηλιακό φως. Αν τα φύλλα του ροδίσουν στις άκρες και κατσαρώσουν. Το φυτό σας παίρνει πολύ ηλιακό φως. Επομένως, θα πρέπει να βιαστείτε και να μεταφέρετε το φυτό σας σε καλύτερη τοποθεσία. Το άμεσο ηλιακό φως πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Το Calathea louisae είναι κατάλληλο για καλλιέργεια σε ανατολικά ή δυτικά περβάζια παραθύρων. με την καλύτερη προστασία από διάφανες κουρτίνες Εάν ζείτε σε κατάλληλη κλιματική ζώνη Μπορείτε να φυτέψετε αυτό το φυτό έξω. στο θερμοκήπιο ή στον κήπο σας Οπως και να έχει Η προστασία των ευαίσθητων φύλλων των φυτών σας από το άμεσο ηλιακό φως θα τα βοηθήσει να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Πράγματα που πρέπει να σημειώσετε εάν ζείτε σε μια περιοχή που δεν έχει πολύ ηλιακό φως. Συνιστούμε να επενδύσετε σε φώτα ανάπτυξης για να βοηθήσετε τα φυτά σας να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν. Σας προτείνουμε ένα αυξητικό φως παρακάτω. Το χρησιμοποιούμε πολλά χρόνια ακόμα και σήμερα.

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Grow Lamp, Red White LED για φυτά εσωτερικού χώρου, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

αγοράστε στο amazon

Είναι το Calathea Louisae φυτό εσωτερικού χώρου;

Το Calathea Louisae είναι ένα τροπικό φυτό που ευδοκιμεί σε υγρά, ζεστά περιβάλλοντα κάτω από τη σκιά μεγάλων δέντρων. Η διατήρηση των συνθηκών καλλιέργειας σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο δεν είναι εύκολη. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλο να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να φυτευτεί στη σκιά σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά οι θερμοκρασίες έξω πρέπει να είναι πάνω από 60 βαθμούς Φαρενάιτ και η υγρασία μεγαλύτερη από 50%.Μπορείτε να φέρετε το φυτό μέσα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες.

απαιτήσεις υγρασίας

Αυτό το φυτό αρέσει ένα ισορροπημένο περιβάλλον. Όσο πιο ζεστό είναι το μέρος, τόσο μεγαλύτερη είναι η υγρασία. Στα τροπικά δάση της Βραζιλίας, όπου βρίσκεται η Calathea Louisae, η υγρασία φτάνει το 90%.

Είναι δύσκολο να αναπαραχθούν αυτές οι συνθήκες σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά υπάρχουν ορισμένοι τρόποι αντιμετώπισης που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τα φυτά σας χαρούμενα.

Ψεκάστε ζεστό νερό γύρω από το Calathea Louisae μερικές φορές την ημέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να σκουπίσετε το φυτό με ένα ελαφρώς υγρό πανί.

Λάβετε υπόψη ότι το Calathea Louisae απορροφά την υγρασία από την επιφάνεια των φύλλων. Επομένως, οι συνθήκες με υψηλή υγρασία είναι ιδανικές. Αλλά εάν τα φύλλα αποκτήσουν υπερβολική υγρασία, είναι καλύτερο να διατρέχετε τον κίνδυνο μυκητιακών ασθενειών. Αποφύγετε τον ψεκασμό απευθείας στα φύλλα για το ασφαλέστερο.

Ακολουθεί μια υπόδειξη: Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο που ρυθμίζετε το εργοστάσιο έχει κατάλληλο αερισμό και κυκλοφορία αέρα. Η σωστή κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη, ενώ αυξάνονται τα επίπεδα υγρασίας για την πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας και μούχλας.

απαιτήσεις του εδάφους

Η υγεία του δέντρου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του εδάφους της γλάστρας. Η προσοχή στην ποιότητα του εδάφους και η βελτίωση των συνθηκών είναι θεμελιώδης για τη φροντίδα των φυτών Calathea Louisae.

Το χώμα της γλάστρας πρέπει να έχει ορισμένες ιδιότητες για την προώθηση της υγείας και της ανάπτυξης αυτού του φυτού. Το έδαφος πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο, υγρό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το έδαφος πρέπει να είναι αρκετά πυκνό ώστε να στηρίζει τις ρίζες. αλλά πρέπει επίσης να έχει καλό καιρό

Μπορείτε να προσθέσετε περλίτη ή μίγμα άμμου και τύρφης στο μίγμα εδάφους για να μειώσετε την πυκνότητα του εδάφους.

Καλό να γνωρίζετε: Η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ρίζες και να επηρεάσει αρνητικά ολόκληρο το φυτό.

Οι νέοι καλλιεργητές χρησιμοποιούν συχνά προκατασκευασμένο χώμα γλάστρας. Φυσικά, αυτή είναι μια γρήγορη λύση και δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα εάν έχετε καλής ποιότητας χώμα φυτών εσωτερικού χώρου. Αλλά αν θέλετε το καλύτερο έδαφος για τα φυτά σας. Συνιστούμε να αναμίξετε το δικό σας χώμα.

Για να φτιάξετε το δικό σας μείγμα εδάφους, χρησιμοποιήστε 1 μέρος άμμο, 1 μέρος τύρφη και 2 μέρη κανονικό χώμα γλάστρας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πευκοβελόνες. λάριξ πεσμένο πεύκο ή πεύκο Αυτό το μείγμα είναι χαλαρό. καλή αποστράγγιση και έχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά Μπορείτε να προσθέσετε ξηρό λίπασμα. Τύρφη και τσιπς φλοιού για να δημιουργήσετε ένα καλύτερο μείγμα γλάστρας.

απαιτήσεις θερμοκρασίας

Η Calathea Louisae προτιμά τις υποτροπικές ή τροπικές συνθήκες ανάπτυξης. Δεν είναι εύκολο να προσομοιώσεις τέτοιου είδους κλίμα σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά μπορείτε να πλησιάσετε όσο πιο κοντά γίνεται.

Η φροντίδα των φυτών Calathea Louisae δημιουργεί ένα ισορροπημένο περιβάλλον ανάπτυξης σε σχέση με την υγρασία και τη θερμοκρασία του αέρα. Η βέλτιστη απαίτηση θερμοκρασίας για αυτό το φυτό είναι το ζεστό κλίμα και η υψηλή υγρασία.

Η Calathea Louisee δεν ανέχεται τα ψυχρά κλίματα. Θερμοκρασίες κάτω από 60 βαθμούς Φαρενάιτ είναι επιβλαβείς για τα φυτά. Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για αυτό το φυτό είναι από 65 βαθμούς Φαρενάιτ έως 85 βαθμούς Φαρενάιτ.

Στην άγρια ​​φύση Calathea Louisae δεν υπάρχουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας κατά τις εποχές του χρόνου, επομένως είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν άνετες και σταθερές συνθήκες ανάπτυξης. Τα φύλλα των φυτών μπορεί να στεγνώσουν λόγω των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας, των εντόμων ή του ξηρού αέρα.

Οι θερμοκρασίες ημέρας και νύχτας πρέπει να είναι σχετικά σταθερές. Ενώ οι αυξομειώσεις 2-4 βαθμών δεν είναι επικίνδυνες.

Απαιτήσεις γονιμοποίησης

Το λίπασμα δεν είναι απαραίτητο για το Calathea Louisae σας, αλλά αν δώσετε στο φυτό τη σωστή ποσότητα και τύπο λιπάσματος, είναι εντάξει. Θα ενθαρρύνετε τα φυτά να μεγαλώνουν και να μεγαλώνουν περισσότερο.

Η λίπανση μπορεί να γίνει κάθε 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, δηλαδή από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, η φυτική τροφή εφαρμόζεται μόνο κάθε 6 εβδομάδες.

Δεν συνιστούμε τη λίπανση του Calathea Louisae κατά τη διάρκεια του λήθαργου ή εάν έχει καταστραφεί από παράσιτα ή μόλυνση. Εάν τα φύλλα του κιτρινίζουν και στεγνώνουν, χρησιμοποιήστε περιστασιακά dressings. Τέτοια προβλήματα υποδηλώνουν συχνά έλλειψη μετάλλων και θρεπτικών ουσιών στο έδαφος της γλάστρας και αλλαγή στις ρουτίνες συντήρησης των φυτών.

Η Calathea Louisae ανταποκρίνεται ελάχιστα στις ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και στην υπεργονιμοποίηση. Εάν ταΐζετε τα φυτά πάρα πολύ Τα φύλλα του γίνονται κίτρινα στις άκρες και στις άκρες.

Γενικά, οι φυτικές τροφές παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα φυτά και διατηρούν το έδαφος γόνιμο και υγιές. Είναι καλύτερο να γονιμοποιήσετε τα φυτά σας με ένα μείγμα οργανικών θρεπτικών συστατικών μαζί με μια φυτική τροφή απιονισμένη με λάιμ. Μπορείτε να αγοράσετε τυποποιημένα τρόφιμα στο σπίτι από το τοπικό σας κατάστημα. Αλλά βεβαιωθείτε ότι το λίπασμα έχει ίσα μέρη NPK ή άζωτο, φώσφορο και κάλιο.

Ή αν δεν θέλετε να είστε περίπλοκοι, μπορείτε να παραγγείλετε το λίπασμα παρακάτω. Το χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και πάντα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Πρέπει να το δοκιμάσετε κι εσείς!

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multipurpose Fertilizer

αγοράστε στο amazon

Επιπλέον, τα μέταλλα από το κομπόστ και το νερό μπορούν επίσης να συσσωρευτούν στο χώμα της γλάστρας. Αυτό καταστρέφει τις ρίζες και προκαλεί αργή ή καθυστερημένη ανάπτυξη.Για αυτό, συνιστούμε να καθαρίσετε το χώμα της γλάστρας μετά από δύο μήνες για καλύτερη ανάπτυξη των φυτών. Ο καθαρισμός του εδάφους είναι μια απλή διαδικασία. Ποτίζετε καλά το φυτό και αφήνετε το νερό αποστράγγισης να ξεπλύνει τυχόν συσσώρευση αλατιού.

Είναι το Calathea louisae τοξικό για τα κατοικίδια;

Όχι. Το φυτό δεν είναι τοξικό για τα κατοικίδια ζώα και τον άνθρωπο. Αν και δεν είναι δηλητηριώδες φυτό. Αλλά βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια ή τα μικρά παιδιά δεν τρώνε τα φύλλα του φυτού για να είναι στην ασφαλή πλευρά.

Πώς να κλαδέψετε τα φυτά σας

Το Calathea Louisee δεν απαιτεί τακτικό κλάδεμα. Αν δείτε άρρωστα ή αποχρωματισμένα φύλλα Συνιστάται να αφαιρείτε τα κακά φύλλα με το χέρι ή χρησιμοποιώντας απολυμασμένο ψαλίδι. Το έγκαιρο κλάδεμα των κακών φύλλων θα αποτρέψει την εξάπλωση μόλυνσης και πιθανή ασθένεια. και ενθαρρύνουν τη νέα ανάπτυξη.

Τα φύλλα του φυτού Calathea Louisae είναι όμορφα και παράγουν περισσότερες ακτίνες αν διατηρούνται καθαρά. Συνιστούμε να καθαρίζετε τα φύλλα του φυτού σας με ένα υγρό πανί. Από καιρό σε καιρό για να προσθέσετε ομορφιά στα φυτά. Μην εφαρμόζετε βερνίκι ή προϊόντα μελισσοκέρι στα φύλλα του φυτού σας.Το φύλλωμα του Calathea Louisea έχει μικροσκοπικούς πόρους απαραίτητους για να αναπνέει το φυτό. Αν εφαρμόσετε βερνίκι ή κερί μέλισσας στα φύλλα Οι πόροι είναι φραγμένοι. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία των φυτών σας.

Αναπαραγωγή Calathea Louisa

Η πιο κοινή μέθοδος πολλαπλασιασμού της Calathea louisae είναι με διαίρεση. Αυτή η μέθοδος αναπαραγωγής γίνεται ταυτόχρονα με τη φύτευση την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε πολλαπλασιάσει το Calathea louisae, ακόμη και οι αρχάριοι καλλιεργητές μπορούν να το κάνουν. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και να είστε ευγενικοί με τα φυτά Calathea σας.

 1. Αρχικά, ανασηκώστε απαλά το φυτό από το δοχείο του. Προσέξτε να μην καταστρέψετε το ριζικό του σύστημα.
 2. Μόλις αφαιρέσετε το φυτό calathea από το δοχείο του, διαιρέστε απαλά τις ρίζες σε περιοχές όπου τις βρίσκετε να χωρίζουν ελαφρώς φυσικά.
 3. Τοποθετήστε το φυτό Calathea Louisae σε ξεχωριστό δοχείο με φρέσκο ​​χώμα για γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι το νέο έδαφος είναι ίδιο με το έδαφος του μητρικού φυτού.
 4. Χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να αναπτύξουν ρίζες τα νέα φυτά. Τα νεαρά φυτά πρέπει να διατηρούνται σε ζεστό και πολύ υγρό περιβάλλον. Διατηρήστε θερμοκρασίες μεταξύ 67 βαθμών Φαρενάιτ και 72 βαθμών Φαρενάιτ κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής.
 5. Τέλος, τοποθετήστε το νέο σας φυτό σε ένα σημείο όπου παίρνει έμμεσο φως. Και φροντίστε τα όπως θα κάνατε με ένα μητρικό φυτό.

Πώς κάνεις επανεκκίνηση;

Το νεαρό Galatea louisae πρέπει να φυτεύεται ετησίως την άνοιξη. Όταν το δέντρο είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να ξαναφυτεύεται κάθε 2 χρόνια.

πριν μετακινήσετε το δοχείο Αγοράστε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο δοχείο με τρύπες αποστράγγισης. Θα χρειαστεί επίσης να προετοιμάσετε νέο χώμα για γλάστρα για το έργο σας. κατά την αναφύτευση Τώρα ήρθε η ώρα να ελέγξετε τις ρίζες για πιθανή ασθένεια ή μόλυνση. Είναι επίσης μια εποχή που μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας.

κοινό πρόβλημα

Είναι σημαντικό να μάθετε κοινά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν το Calathea Louisae σας, ώστε να μπορείτε να τα διορθώσετε το συντομότερο δυνατό.

τα φύλλα είναι κίτρινα

Μερικές φορές τα κίτρινα φύλλα είναι μια φυσική διαδικασία. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι τα φυτά σας είναι πολύ κίτρινα. Το υπερβολικό πότισμα είναι πιθανότατα η αιτία. Μειώστε το πότισμα για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Τα καφέ φύλλα είναι επίσης ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

κατσαρά φύλλα

Εάν τα φυτά σας εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες Τα φύλλα θα κυρτώσουν ως απάντηση. Μεταφέρετε το φυτό σας σε πιο δροσερό μέρος για να διορθώσετε το πρόβλημα.

ασθένειες και παράσιτα

Τα κοινά παράσιτα που θα συναντήσετε κατά την καλλιέργεια της Calathea Louisae περιλαμβάνουν αφίδες, ακάρεα μούχλας, λέπια, θρίπες, ακάρεα αράχνης και αλευροφόρα. Ταυτόχρονα, οι κοινές ασθένειες περιλαμβάνουν μυκητιάσεις και σήψη των ριζών.

ακάρεα αράχνης σε οπωροφόρα δέντρα
ακάρεα αράχνης σε οπωροφόρα δέντρα

Η διατήρηση των φυτών σας υγιή και χαρούμενα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη επιθέσεων παρασίτων και ασθενειών. Αν όμως επιμένουν παράσιτα ή ασθένειες Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε:

 • Απομονώστε τα μολυσμένα φυτά.
 • Διατηρήστε τα φυτά σας υγιή Η υγιής Calathea Louisee μπορεί να χειριστεί τις προσβολές καλύτερα από τις ανθυγιεινές.
 • Σκουπίστε τα φύλλα αν δείτε σκόνη πάνω τους.
 • Κόψτε τα ξερά ή νεκρά φύλλα.
 • Ελέγχετε τα φυτά σας κάθε λίγες μέρες για προσβολές από έντομα.
 • Απομονώστε νέα φυτά ή σπορόφυτα για έως και μια εβδομάδα.
 • Χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα για να αποτρέψετε τα έντομα από το φυτό με ισχυρή ροή νερού.
 • Χρησιμοποιείτε τακτικά λάδι neem για να απωθήσετε τα έντομα και να απωθήσετε τα έντομα.

Petratools Pure Neem Oil for Plants - Organic Neem Oil Spray for Plants Λάδι Neem 100% ψυχρής έκθλιψης Κατάλογος OMRI Pure Neem Oil Όλο το φυσικό λάδι Neem για έντονο τρίψιμο φύλλων - (17 Oz.)

αγοράστε στο amazon

 • Κόψτε τυχόν νεκρά ή κατεστραμμένα φύλλα χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο ψαλίδι.

Ψαλίδια κλαδέματος Fiskars Bypass 5/8” Garden Clippers - Ψαλίδι κλαδέματος φυτών με κοφτερές και ακριβείς λεπίδες από χάλυβα

αγοράστε στο amazon

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να αποκρούσετε τα παράσιτα και να τα αποτρέψετε από το να προκαλέσουν υπερβολική ζημιά.

Πού πωλείται το Calathea louisae;

Μπορείτε εύκολα να βρείτε Calathea Louisae προς πώληση στο διαδίκτυο. Περιηγηθείτε ή αναζητήστε μέσω του Facebook Marketplace, του Instagram ή του Etsy για να βρείτε νόμιμους πωλητές που προσφέρουν αυτό το φυτό. Το φυτώριο ή το κατάστημα φυτών της περιοχής σας μπορεί να έχει ένα.

Άρθρα που σχετίζονται με Γαλάτες:
Galatea Medalion: Ένας οδηγός για την καλλιέργεια και τη φροντίδα ενός πετυχημένου φυτού

Τελευταία ενημέρωση στις 11-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το API διαφημίσεων προϊόντων της Amazon.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *