9 ιδέες σχεδίασης κήπου εξοχικής κατοικίας για να προσθέσετε λίγη ιδιοτροπία στην αυλή σας

9 ιδέες σχεδίασης κήπου εξοχικής κατοικίας για να προσθέσετε λίγη ιδιοτροπία στην αυλή σας

Φανταστείτε να περπατάτε στον κήπο σας ένα δροσερό καλοκαιρινό πρωινό, ένα απαλό αεράκι να φυσάει μέσα από τα αμπέλια. Συνδυάζει το άρωμα του γιασεμιού και του τριαντάφυλλου.

Μπορεί να έχετε μπει σε έναν κήπο εξοχικής κατοικίας.

Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να ζείτε σε εξοχικό σπίτι για να έχετε αυτό το στυλ κηπουρικής. Οι φιλοσοφίες για τον κήπο εξοχικών σπιτιών μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Από προαστιακούς χλοοτάπητες μέχρι αστικά οικόπεδα και κήπους με κοντέινερ.

Τι είναι όμως ο κήπος εξοχικής κατοικίας;

Ο παραδοσιακός κήπος του εξοχικού είναι απλός. στοιβαγμένα στις καμπίνες τους για να μεγιστοποιήσουν κάθε εκατοστό χώρου. Οι αγγλικοί κήποι εξοχικών σπιτιών προορίζονταν αρχικά ως παραγωγικοί χώροι για τους φροντιστές. Έτσι, κάθε δέντρο έχει διπλό καθήκον να προσθέτει ενδιαφέρον και λειτουργικότητα στο οικόπεδο.

Αρχικά, δεν υπήρχε πραγματική σχεδιαστική φιλοσοφία εκτός από τη λειτουργικότητα. Αν και όσο περνούσε ο καιρός Διάσημοι βικτωριανοί κηπουροί όπως η Gertrude Jekyll και ο William Robinson βοήθησαν στη διαμόρφωση και στη διάδοση του στυλ. Δικαίως θεωρείται ότι επηρέασαν αυτό που θα λέγαμε κήπος εξοχικής κατοικίας.

Αλλά δεν χρειάζεται να είστε κηπουρός ή κύριος κηπουρός για να επωφεληθείτε από αυτό το στυλ κηπουρικής. Ακολουθούν οκτώ τρόποι για να ενσωματώσετε στοιχεία κήπου εξοχικής κατοικίας στα δικά σας σχέδια.

1. Επιλέξτε ένα φυτό που εκτελεί δύο λειτουργίες.

Το multitasking μπορεί να είναι ανεπιθύμητο για τον κουρασμένο εγκέφαλό μας. αλλά στην εξοχική κηπουρική Συνιστάται να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Επειδή η επίτευξη μέγιστων αποτελεσμάτων χωρίς σπατάλη πόρων είναι μια από τις αρχές αυτού του στυλ κηπουρικής.

Το δεντρολίβανο, η λεβάντα, το θυμάρι, η χέννα, ο γλυκάνισος, το χαμομήλι, η λουίζα, η ρίγανη, η μαντζουράνα, το βάλσαμο λεμονιού, η εχινάκεια και το νάτρινο αποτελούν βασικά συστατικά των διακοσμητικών και βρώσιμων κήπων εξοχικών σπιτιών.

ως γενική αρχή Θα πρέπει να αναμίξετε ψηλά φυτά όπως η λουίζα και η χέννα. με χαμηλά φυτά όπως τα νυστέρια και οι ρίγανες για να δημιουργήσετε μια καλή οπτική ροή

2. Αναμείξτε φαγητό και διακοσμητικά

Αλλά ο κήπος του εξοχικού δεν είναι ένας συνηθισμένος κήπος με βότανα. Οι κηπουροί στην Αγγλία του 19ου αιώνα ενθαρρύνθηκαν να φυτεύουν καλλωπιστικά μαζί με βρώσιμα φυτά σε σύγχρονους κήπους εξοχικών σπιτιών. Γεμίστε τα οικόπεδά τους με λαχανικά, βότανα και λουλούδια.

Φυτέψτε λουλούδια όπως κατιφέδες και γεράνια δίπλα του. Φασόλια για να προσελκύσετε επικονιαστές Προσθέστε λουλούδια Fascilia δίπλα στα αγγούρια και φέρτε τις μέλισσες στην αυλή με Pulmonaria και Brunera δίπλα στα φασόλια σας.

Μερικά καλλωπιστικά φυτά σε κήπους εξοχικών σπιτιών είναι επίσης βρώσιμα.Φυτά όπως ο πολύανθος και οι βιόλες αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε σαλάτες και καλοκαιρινά ποτά.

Ο στόχος είναι να στοχεύσετε μια ποικιλία φυτών που ανθίζουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές για έναν κήπο που δεν κορυφώνεται στα μέσα του καλοκαιριού. Αλλά γόνιμο και πράσινο όλο το χρόνο.

3. Επιλέξτε τα δικά σας πολυετή φυτά και δέντρα.

σε κηπευτική μορφή Οι δημιουργίες δραστηριότητας δεν θυσιάζονται. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας την περασμένη χρονιά και στη δημιουργία των βάσεις για την επόμενη χρονιά.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτοσπόρους (hollyhock, foxglove, red helenium, rudbeckia, verbena, nasturtium και night spur) και πολυετή φυτά (παιώνια, Columbine, Delphinium, Coralbell, Perennial Blue Geranium και βερονικάνιο)

Εάν θέλετε ο κήπος του εξοχικού σας να φαίνεται φυσικός και ρουστίκ, προτιμήστε το. Φυτέψτε επίσης πολλά αγριολούλουδα, με επίκεντρο τους κενταύριους, τις παπαρούνες και τους ηλίανθους.

4. Το κρεβάτι και το περίγραμμα πρέπει να εκτελούν διπλές λειτουργίες.

Δεν υπάρχει κενό στους κήπους εξοχικών σπιτιών. Μόνο οι σειρές είναι δεμένες σφιχτά, οπότε την επόμενη φορά που θα φυτέψετε ένα κρεβάτι ή μπορντούρα Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον χρόνο ανθοφορίας κάθε φυτού, όπως οι ανθοφορίες της άνοιξης (κρόκοι, μουσκάρι, τουλίπες και νάρκισσοι) έως τις καλοκαιρινές ανθίσεις (dale Phenium, Fuchsia, Cosmos, Foxgloss, κ.λπ.) . Philadelphia).

Όταν έχουν φύγει όλες αυτές οι καλλονές από τις αρχές του καλοκαιριού Οι αρχές του καλοκαιριού, τα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν από κοντά. με φυτά όπως κατιφέδες, ντάλιες, χρυσάνθεμα, ρουντμπέκιες και κορόψις. και εχινάκεια

Αν νομίζετε ότι ο κήπος του εξοχικού σας θα στεγνώσει το χειμώνα Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε αειθαλείς θάμνους όπως οι καμέλιες και τα βιμπούρνουμ. Osmanthus fragrans (κρεμμύδι ελιάς).Αν προστατεύεται από τον κρύο αέρα. Αυτοί οι θάμνοι μπορούν να αντέξουν τους χειμώνες μέχρι περίπου 5F (-15C).

5. Συσκευάστε και ξεχειλίστε

Στον κήπο του εξοχικού, αφήνουμε τα φυτά να αναπτυχθούν σταδιακά. επιπλέουν και καταλαμβάνουν χώρο Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παρτέρια κήπων και οι υπερχειλισμένες όχθες εμποδίζουν τη διάβρωση και διατηρούν το έδαφος υγιές και αερισμένο.Φυτά όπως η βαλεριάνα, το λούπινο και το τριφύλλι παίζουν ρόλο στη δέσμευση του αζώτου.

Η δύναμη σε αριθμούς είναι επίσης διαφορετική. Και οι διαταραχές των φυτών οδηγούν σε πιο υγιή οικοσυστήματα που είναι λιγότερο ευαίσθητα σε παράσιτα και ασθένειες. Και ακόμη πιο ελκυστικό για τους επικονιαστές και τα ωφέλιμα έντομα. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι η μειωμένη ανάγκη για χρήση ζιζανιοκτόνων ή ζιζανιοκτόνων.

6. πηγαίνετε κάθετα

Δεν είναι μόνο μια πολύτιμη περιοχή στους κήπους εξοχικών σπιτιών, αλλά συχνά χτίζονται μικρά οικόπεδα για να σκιάζουν τις εξοχικές κατοικίες. Αυτό σήμαινε ότι η πανταχού παρουσία των αμπελιών και οι κάθετα φυτεμένες κατασκευές ήταν στο επίκεντρο του στυλ από την αρχή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκηνικό με νότιο προσανατολισμό για να δημιουργήσετε έναν πράσινο τοίχο από κληματαριές όπως κληματίδες, αγιόκλημα και γιασεμί.

Μια άλλη πρακτική επιλογή για την προσθήκη κάθετου χώρου σε έναν κήπο εξοχικών σπιτιών είναι η χρήση δομών όπως οβελίσκοι, κισσοί και πέργκολα για να υποστηρίξουν το βάρος των αναπτυσσόμενων φυτών όπως τα αναρριχώμενα τριαντάφυλλα και οι ορτανσίες.

7. Επιλέξτε οργανικά σχήματα και υλικά.

Ένας κήπος εξοχικής κατοικίας δεν έχει αιχμηρές γωνίες και στοιχεία που διαταράσσουν τη ροή της φύσης. Αυτό που βλέπετε είναι κυρτά μονοπάτια και στρογγυλεμένες γωνίες.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στον κήπο του εξοχικού αντανακλούν την ίδια οργανική αίσθηση. Χρησιμοποιούμε μη λεκιασμένο φλοιό για σάπια φύλλα. Μπορούμε να επιλέξουμε πλακόστρωτα και τούβλα αντί για χαλίκι ή πλακάκια από μπετόν. Επιλέξαμε γλάστρες από τερακότα και κεραμικά ως τέλειες εναλλακτικές σε πλαστικές ή τσιμεντένιες γλάστρες.

8. Υπέρ των ανακυκλωμένων διακοσμητικών στοιχείων.

Τα διακοσμητικά στοιχεία σε έναν κήπο εξοχικής κατοικίας έχουν την ίδια αίσθηση. Μπορούμε να μετατρέψουμε το μπολ και το στόμιο σε λουτρό πουλιών. Τα ποτιστήρια και τα τρυπητήρια είναι γλάστρες με φυτά. Παλαιά εργαλεία (όπως φτυάρια και αξίνες) χρησιμοποιήθηκαν ως δομικά στοιχεία.

Όταν επιλέγετε έπιπλα εξωτερικού χώρου για έναν κήπο εξοχικής κατοικίας Να θυμάστε ότι το σαλόνι δεν είναι ξεχωριστός εξωτερικός χώρος. Αλλά είναι εξίσου μέρος του κήπου με τα δέντρα Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μικρή ιδιωτική γωνιά. με ξύλινα έπιπλα ανακυκλωμένα κούτσουρα και παστέλ φλοράλ ύφασμα

Μία από τις χαρές της κατασκευής ενός κήπου εξοχικής κατοικίας είναι αυτό το γεγονός. έχω Οι εργασίες πρέπει να είναι σε εξέλιξη Κάθε χρόνο μπορούμε να εισάγουμε νέα στοιχεία. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς φυτών. και προσθήκη νέων δομών αναρρίχησης

Ο κήπος του εξοχικού δεν τελείωσε ποτέ. ακολουθηστεΕίναι ένα από εκείνα τα λίγη ομορφιά και κομψότητα που το καθιστούν εξαιρετικό στυλ εξωραϊσμού για τους πολυάσχολους καιρούς που ζούμε. να ξέρετε ότι η φύση θέλει χρόνο Δεν υπάρχει πίεση για να γίνει σωστά. υπάρχει μόνο δυνατότητα

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *