7 λόγοι για τους οποίους οι ασφόδελοι δεν ανθίζουν

7 λόγοι για τους οποίους οι ασφόδελοι δεν ανθίζουν

Η τύφλωση από ασφόδελο φαίνεται να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Αλλά περιγράφει ένα πιο κοινό πρόβλημα. Αυτή είναι η έλλειψη λουλουδιών. στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν λουλούδια μπορώ Αυτά τα πρώιμα λουλούδια της άνοιξης θα είναι ακόμα πιο εκπληκτικά σε όσους τα περιμένουν.

Όπως πολλά προβλήματα φυτών, αυτό το πρόβλημα έχει πολλές αιτίες. αφού ακατάλληλη καλλιέργεια υπερπληθυσμός και κόψιμο σε λάθος χρόνο Αξιολογήστε ποια από αυτά θα μπορούσε να προκληθεί από τη φροντίδα σας και το περιβάλλον του φυτού σας.

Τι προκαλεί τους τυφλούς νάρκισσους;

Λανθασμένο βάθος φύτευσης

Ο πρώτος πιθανός λόγος ξεκινά από την αρχή – το λάθος βάθος φύτευσης. Οι νάρκισσοι πρέπει να φυτευτούν βαθιά για να μεγαλώσουν στο μέγεθός τους. Σαν γενικός κανόνας Συνιστάται να φυτέψετε νάρκισσους 2-3 φορές πιο βαθιά από ότι θα έπρεπε.Αυτό παρέχει την τέλεια βάση για την ανθοφορία και παρέχει αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν οι ρίζες.

Αν οι νάρκισσοι φυτευτούν ρηχά Τείνουν να προτιμούν να απλώνονται κάτω από το έδαφος παρά να παράγουν πράσινη ανάπτυξη και άνθη πάνω από το έδαφος. Οι νεοπαραγόμενοι κόνδυλοι είναι πολύ μικροί λόγω του μικρού ριζικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι είναι απίθανο να ανθίσει για ένα ή δύο χρόνια.

Αν μόλις φυτέψατε νάρκισσους και οι νάρκισσοι σας δεν έχουν ανθίσει ακόμα. Ξέρετε ότι αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, ωστόσο, εάν οι νάρκισοί σας άνθισαν πέρυσι και τώρα έχουν σταματήσει να ανθίζουν. Εξετάστε έναν από τους άλλους λόγους.

Σχετική ανάγνωση: 10 Συμβουλές φύτευσης βολβών για όμορφες όψεις της άνοιξης

φυτεύτηκαν σε λάθος χρόνο

Οι ασφόδελοι, όπως και άλλοι βολβοί που ανθίζουν την άνοιξη, πρέπει να φυτεύονται το φθινόπωρο. Η αναμονή τόσο πολύ, ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να δούμε την εμφάνιση νέας ανάπτυξης. Αλλά αυτός ο επιπλέον χρόνος απαιτείται για να χτιστούν οι ρίζες. Αυτό θα δώσει στο φυτό τις ρίζες του την άνοιξη.

Αν φυτέψετε νάρκισσους πολύ αργά Ο φυσικός κύκλος ανάπτυξης του ασφόδελου ακυρώνεται. Δεν έχουν αρκετό χρόνο για να σχηματίσουν γερές ρίζες πριν ζεσταθεί το έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν τους πόρους που απαιτούνται για την παραγωγή λουλουδιών.

λάθος χώμα

Το έδαφος έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ανάπτυξη όλων των φυτών, επομένως το λάθος χώμα μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ανθοφορία των νάρκισσους.

Οι νάρκισσοι χρειάζονται χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που να στραγγίζει αρκετά καλά για να αποτρέψει την υπερχείλιση. Εάν κρατηθούν σε πάρα πολύ νερό, οι κόνδυλοι θα σαπίσουν, εμποδίζοντας την ανθοφορία ή ακόμα και το φυλλόμορφο. Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό Οι ρίζες θα συνεχίσουν να στεγνώνουν. αποτρέψτε την πτώση των λουλουδιών

Το έδαφος πρέπει να τροποποιηθεί με οργανική ουσία και η δομή θα πρέπει να τροποποιηθεί εάν είναι απαραίτητο. Αυτά τα πρόσθετα πρέπει να αναμιγνύονται βαθιά στο έδαφος όπου οι ρίζες θα επεκταθούν.

το πλήθος θα αυξηθεί

Αυτοί οι νάρκισσοι μπορεί να είναι λίγο γεμάτοι και να επωφεληθούν από την ανύψωση και τη διαίρεση.

Για τους νάρκισσους που κάποτε άνθιζαν άφθονα και τώρα ανθίζουν. Ο υπερπληθυσμός μπορεί να είναι πρόβλημα.

Οι ασφόδελοι εξαπλώνονται φυσικά υπόγεια σε μεγάλες συστάδες. Η ανάπτυξη πολλών φυλλωμάτων χωρίς λουλούδια συχνά σημαίνει ότι αυτές οι συστάδες είναι πολύ γεμάτες και ανταγωνίζονται για τα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι κανένα φυτό δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να παράγει λουλούδια.

Δυστυχώς, οι νάρκισσοι σας δεν θα ανθίσουν αυτή την εποχή. Ωστόσο, μπορούν να σηκωθούν και να διαχωριστούν στο τέλος της σεζόν. αρκεί το κεφάλι να είναι αρκετά μεγάλο Θα πρέπει να φυτευτεί το φθινόπωρο για να παράγει τα λουλούδια της επόμενης χρονιάς.

υποσιτισμός

Κι ας φτιάχτηκαν για να ανθίσουν. Αλλά η παραγωγή λουλουδιών δεν είναι εύκολη. Αυτές οι πολύπλοκες δομές καταναλώνουν πολλή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να παραχθούν. Εάν οι νάρκισοί σας δεν χορταίνουν Μπορεί να δείτε πράσινη ανάπτυξη, αλλά δεν θα ανθίσει.

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν υπάρχει διατροφική ανισορροπία στο έδαφος. Συγκεκριμένα, περίσσεια αζώτου και έλλειψη φωσφόρου ή καλίου. Αν και αυτά τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά συνεργάζονται για την προώθηση της ανάπτυξης, Όμως το άζωτο παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των φύλλων, ενώ τα άλλα δύο είδη έχουν μεγαλύτερη επίδραση στην ανθοφορία.

Οι δοκιμές εδάφους είναι ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί εάν το έδαφος είναι μη ισορροπημένο ή ανεπαρκές σε θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να κάνετε λίπανση για να δείτε εάν η προσθήκη θρεπτικών συστατικών λύνει το πρόβλημα. Αν όμως η ανισορροπία Μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

κομμένο για να φαίνεται τρομακτικό

Αν οι νάρκισσοι μαραθούν Θα πρέπει να αφήνεται να πέσει φυσικά 4-6 εβδομάδες πριν την κοπή.

στο τέλος της σεζόν Οι ασφόδελοι θα αρχίσουν να μαραίνονται. Τα κίτρινα φύλλα μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστα. Αλλά είναι σημαντικό να αποφύγετε το κόψιμο για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες όταν αυτά τα φύλλα πεθάνουν. Οι πόροι μεταφέρονται σταδιακά πίσω στους λοβούς για αποθήκευση κατά τους ψυχρότερους μήνες. Αυτό δίνει στον λαμπτήρα την ενέργεια για να συνεχίσει να φτιάχνει το ελατήριο.

Το κόψιμο των νάρκισσους πολύ νωρίς μπορεί να σταματήσει αυτή τη σημαντική διαδικασία. Οι βολβοί μπορεί να μην ανθίσουν το επόμενο έτος. ή σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις θα σπάσουν τα φύλλα Ακόμα κι αν το κρεβάτι σας φαίνεται βρώμικο για λίγο Περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τελείως τα φύλλα.

Αυτοί οι ασφόδελοι κόπηκαν από έναν ενθουσιώδη κηπουρό πέρυσι όταν ήταν ανθισμένοι. Επομένως, φέτος υπάρχουν λιγότερα λουλούδια.

έντομο

Τα παράσιτα αποτελούν πάντα απειλή για τον κήπο. ειδικά όταν πρόκειται για το κεφάλι Εάν το σύστημα των βολβών καταστραφεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Η ανθοφορία θα καταστραφεί και ολόκληρος ο βολβός μπορεί να πεθάνει.

Οι κύριοι ένοχοι που πρέπει να προσέξετε είναι οι μύγες των λουλουδιών και τα ακάρεα των λουλουδιών που οδηγούν σε τυφλούς νάρκισσους. Άλλα κοινά παράσιτα του κήπου μπορεί να φάνε το φύλλωμα, αλλά θα επηρεάσουν την ανθοφορία μόνο όταν η προσβολή είναι σοβαρή.

Τυφλοί νάρκισσοι ή αργά ανθισμένα λουλούδια;

Ο νάρκισσος στο προσκήνιο δεν έχει ακόμη ανθίσει. Όμως οι νάρκισσοι στην πλάτη ανθίζουν εδώ και εβδομάδες.

Ορισμένες ποικιλίες ασφόδελων ανθίζουν στα τέλη Ιανουαρίου. Αλλά ορισμένες ποικιλίες δεν ανθίζουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Αν ανησυχείτε ότι οι νάρκισσοι σας δεν ανθίζουν Περιμένετε και δείτε αν έχετε μια ποικιλία που ανθίζει αργά.

Θα ανθίσουν ξανά οι τυφλοί νάρκισσοι;

Ευτυχώς, οι τυφλοί νάρκισσοι θα ανθίσουν ξανά όσο οι βολβοί δεν είναι η αιτία του προβλήματος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διορθώσετε τις συνθήκες που τυφλώνουν τους νάρκισσους. Και αφήστε τα φυτά σας να ανθίσουν ξανά την επόμενη σεζόν.

Εάν το πρόβλημα είναι η φύτευση Κρατήστε τους κόνδυλους ανυψωμένους και χωρισμένους για να βεβαιωθείτε ότι έχουν φυτευτεί σε κατάλληλο έδαφος. εάν σχετίζεται με τη φροντίδα ή το περιβάλλον Βεβαιωθείτε ότι έχει φυτευτεί στις σωστές συνθήκες. Προσέχετε πάντα για προβλήματα παρασίτων και διαιρέστε κάθε λίγα χρόνια για μια εποχιακή περίοδο ανθοφορίας.

Συνέχισε να διαβάζεις:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *