6 τρόποι για να κρυώσετε τους σπόρους (και 36 φυτά που χρειάζονται στρωματοποίηση)

6 τρόποι για να κρυώσετε τους σπόρους (και 36 φυτά που χρειάζονται στρωματοποίηση)

Οπως λέει και το ρητό Δύο πράγματα είναι σίγουρα στη ζωή. Αλλά επιλέγω να μην τα δείξω εδώ. Αλλά ως κηπουρός Θα ήθελα να σας ζητήσω να προσθέσετε ένα ακόμη στοιχείο στην τελική λίστα: μαθαίνετε πάντα νέα πράγματα, κυρίως σε λειτουργία επίλυσης προβλημάτων.

Και μερικές φορές ακόμη και απλά βήματα όπως η φύτευση ενός σπόρου απαιτούν πρόσθετες γνώσεις για να φτάσετε εκεί. μόλις συμφωνώ

Όταν πρόκειται να ξεκινήσετε από σπόρο Έχω κάνει το ίδιο λάθος. Έχασα τον χρόνο μου σε πολύ παλιούς σπόρους. Πότισα πολύ τους σπόρους μου για να τους πάρω πίσω. (Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, δεν πειράζει) για να αψηφήσετε αυτή την τάση. Κρατώ τους σπόρους κάτω από το νερό μέχρι να σταματήσουν να φυτρώνουν. σε μια προσπάθεια να σώσει Χρησιμοποίησα επίσης λάθος τύπο δοχείου που ήταν πολύ υγρό ή πολύ υγρό.

Η στρωματοποίηση των σπόρων αυξάνει τον ρυθμό βλάστησης.

Κάθε φορά κάνω ένα λάθος στην αρχή Ξέρω πού έκανα λάθος κατά τη διάρκεια ή μετά το γεγονός. Αλλά είναι πραγματικά απογοητευτικό. Όταν νομίζω ότι τα έκανα όλα σωστά αλλά ο σπόρος δεν φύτρωσε.

Αυτό συνέβη σε τέσσερα λουλούδια και βότανα που φύτεψα πριν από μερικά χρόνια: φασκόμηλο, εχινάκεια, λουλούδια και λεβάντα. Ξέρω ότι μερικά από αυτά τα φυτά χρειάζονται πολύ χρόνο για να βλαστήσουν. Αλλά αφού δεν είδα κανένα σημάδι ζωής για περισσότερες από έξι εβδομάδες. Έξυνα το κεφάλι μου με απόγνωση.

Το πρώτο μου ένστικτο ήταν να κατηγορήσω τους προμηθευτές σπόρων. Τους άρπαξα για να πάρω πληροφορίες σχετικά με το πακέτο σπόρων και τους έγραψα ένα email (ζητήστε συμβουλές, όχι ένα τυπικό email εξυπηρέτησης πελατών). Τι γνωρίζετε: εγώ; ήταν κάτι μου λείπει Όλα τα πακέτα σπόρων που δεν βλασταίνουν πρέπει να φυτευτούν το φθινόπωρο ή το κρύο στρώμα.

Εάν η φύτευση σπόρων είναι το 1ο βήμα για την έναρξη ενός κήπου Εξετάστε το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του σπόρου στο βήμα 0.

Τι είναι η διαστρωμάτωση σπόρων;

Με απλά λόγια, στρωματοποίηση σημαίνει να αφήνετε τους σπόρους σας να κρυώσουν πριν τους τοποθετήσετε στο χώμα.

Εάν σκέφτεστε τη φύτευση σπόρων ως το βήμα 1 για να ξεκινήσετε τον κήπο σας από την αρχή, το στρώμα σπόρων 0 είναι αυτό. Θα πρέπει να κάνετε αυτό το επιπλέον βήμα όταν αρχίσετε να φυτεύετε σπόρους σε εσωτερικούς χώρους την άνοιξη. Επειδή η στρωματοποίηση θα αυξήσει τον ρυθμό βλάστησης.

Όταν ξεκινάτε με λίγους σπόρους από κάθε φυτό – όπως εγώ. Αχα! έτος όπως εξήγησα παραπάνω Η διαστρωμάτωση μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο να ξεκινήσετε μερικά σπορόφυτα και να μην πάρετε καθόλου.

Η διαστρωμάτωση συμβαίνει φυσικά στους κήπους μας.

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να θυμάστε σχετικά με το layering σε σκιά, είναι αυτό. Δηλαδή, μιμούμαστε φυσικές διαδικασίες.

Κάποιοι το αποκαλούν σπόρους. αναστολέας βλάστησηςΑυτά καλύπτουν τον σπόρο από τη στιγμή που στεγνώνει το φθινόπωρο μέχρι να φυτρώσει ξανά την άνοιξη.

Οι αναστολείς, όπως τα φυσικά κεριά, τα έλαια ή οι ορμόνες, διατηρούν τους σπόρους σε αδράνεια. μέχρι την κατάλληλη στιγμή να ανοίξει Αυτές οι ουσίες λειτουργούν ως αμυντικός μηχανισμός, ο οποίος εμποδίζει τους σπόρους που πέφτουν τον Σεπτέμβριο πριν από την έναρξη του κρύου καιρού να βλαστήσουν νωρίς.

Η στρωματοποίηση των σπόρων αντανακλά τον φυσικό κύκλο του κρύου και της υγρασίας.

Η καλύτερη στιγμή για να σπάσει ο λήθαργος είναι αφού ο σπόρος έχει περάσει από μια ψυχρή περίοδο. (συχνά κατεψυγμένα) Τι συμβαίνει όμως όταν οι σπόροι μαζεύονται το φθινόπωρο και μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους; Οι σπόροι δεν θα βιώνουν πλέον τουλάχιστον έναν κύκλο κατάψυξης και απόψυξης. Έτσι δεν βλέπουν τα φυσικά ερεθίσματα που τους λένε ότι ήρθε η ώρα να φυτρώσουν.

Το ίδιο ισχύει και για τους σπόρους που αγοράζουμε σε μικρά χάρτινα πακέτα. Προσεγμένο από τον προμηθευτή σπόρων. Χωρίς αυτή τη θεραπεία Μερικοί σπόροι δεν βλασταίνουν. ή δεν φυτρώνει πολύ καλά

Τώρα είναι η ώρα να μπούμε και να κάνουμε τη δουλειά της φύσης αν θέλουμε να τελειώσει η φύση.

Πώς να στοιβάζετε τους σπόρους;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να θάψετε τους σπόρους. Ορισμένες μέθοδοι είναι πιο συγκεχυμένες από άλλες. Θα σας δείξω τι λειτουργεί για μένα. και το πιο σημαντικό Θα σας πω τι δεν λειτούργησε.

κατά σειρά δυσκολίας Από τον πιο νωχελικό τρόπο μέχρι τον πιο εργατικό. τουλάχιστον για μένα Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βάλετε σπόρους στη διαδικασία στρώσης.

1. Μέθοδος ξηρού δαπέδου

δύναμη: Είναι μια πολύ εύκολη μέθοδος «θέστε το και ξεχάστε το».

αδυναμία: Αυτό δεν λειτουργεί για όλους τους πυρήνες. Μερικοί σπόροι μπορεί να χρειάζονται ένα υγρό στρώμα.

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος που μπορείτε να το κάνετε. Κολλήστε ένα πακέτο σπόρων στο ψυγείο και ξεχάστε το για ένα μήνα. Κάθε τύπος σπόρου έχει διαφορετικές απαιτήσεις στρώσης. Επομένως, ορισμένα είδη μπορεί να χρειάζονται ένα υγρό στρώμα για να βλαστήσουν. Αλλά αν μπορείτε να το κάνετε μόνο στεγνό τώρα. Είναι καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα.

Η ξηρή στρωματοποίηση είναι τόσο απλή όσο η τοποθέτηση των σπόρων σας στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες έως μερικούς μήνες.

Το πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο είναι ότι δεν μπορείτε να το δείτε, δεν έχετε ιδέα, επομένως η τοποθέτηση μιας σακούλας με σπόρους στο ντουλάπι δίπλα στην πόρτα είναι ένας εύκολος τρόπος να θυμάστε. Επομένως, τα φυτά εκτίθενται συνεχώς στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που προκαλούνται με συχνό άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών.

Τώρα λοιπόν κολλάω μερικούς σπόρους στο πίσω μέρος του ψυγείου για να το αποτρέψω. Έβαλα όλα τα πακέτα σπόρων σε ένα δίσκο από χαρτόνι και τους έβαλα ετικέτα με μερικά προειδοποιητικά μηνύματα:

  • φυτό (για σπόρους που συλλέγονται μόνοι τους)
  • στον πρώτο θάλαμο ψυγείου [DATE]
  • στο ψυγείο μέχρι [DATE] – όταν θέλω να κάνω εξαγωγή σύμφωνα με τις πληροφορίες στη συσκευασία σπόρων

Έβαλα μια σημείωση στο εξωτερικό του ψυγείου που μου υπενθυμίζει να κρατήσω τους σπόρους στο ψυγείο. άλλα μέλη της οικογένειας Μπορεί να προειδοποιηθείτε ή όχι να τοποθετήσετε τους σπόρους στο ψυγείο ενώ μεταφέρονται έξω από το κατάστημα.

2. Μέθοδος χαρτοπετσέτας

δύναμη: Είναι εύκολο να το φτιάξεις και χρησιμοποιεί υλικά που ήδη έχεις.

Μειονεκτήματα: Φροντίστε να ελέγχετε κάθε λίγες μέρες. Πρέπει να προετοιμάσετε γλάστρες για μεταφύτευση.

Βήμα 1: Διπλώστε μια χαρτοπετσέτα.

Η μέθοδος χαρτοπετσέτας είναι πιο εύκολη για τους σπόρους που δεν χρειάζονται μόνο το κρύο. Αλλά χρειάζεται επίσης ένα υγρό στρώμα. Για άλλη μια φορά σκεφτόμαστε τον κρύο καιρό που φέρνει κρύο και χιόνι που λιώνει. Οι αναστολείς της βλάστησης που αναφέραμε παραπάνω είναι υδατοδιαλυτοί. Επειδή όμως αντέχει την υγρασία για μήνες. Το μούλιασμα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να μην είναι αρκετό για ορισμένους σπόρους.

Βήμα 2: Διπλώστε ξανά για να φτιάξετε μια τσέπη

Έτσι τοποθετούνται οι σπόροι με αυτόν τον τρόπο.

Πάρτε μια χαρτοπετσέτα, διπλώστε τη στη μέση και ξαναδιπλώστε την. ανοίξει μια φορά

Πασπαλίστε τους μισούς σπόρους σας.

Βήμα 3: Πασπαλίστε τους σπόρους σας σε μια χαρτοπετσέτα.

Ραντίζουμε τους σπόρους με νερό.

Βήμα 4: Βρέξτε τους σπόρους Μην το βυθίζετε όμως σε νερό.

Διπλώστε το χαρτί στη μέση για να καλύψετε τους σπόρους.

Βήμα 5: Διπλώστε τη χαρτοπετσέτα για να καλύψετε τους σπόρους

Βάλτε τα πάντα σε μια πλαστική σακούλα για να μην στεγνώσουν πολύ γρήγορα οι χαρτοπετσέτες. Μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά φύλλα χαρτοπετσέτας γεμάτα με σπόρους σε ένα πλαστικό δοχείο. Διατηρήστε τα πάντα στο ψυγείο.

Όταν πρωτοδοκίμασα αυτή τη μέθοδο. Χρησιμοποιώ σφραγισμένη τσάντα Ας πούμε ότι είναι μπερδεμένο και δεν λειτουργεί καλά για μένα. Η σφραγισμένη σακούλα περιέχει υπερβολική υγρασία. που προκαλεί βλέννα και μούχλα γύρω από τους σπόρους Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε σφραγισμένη σακούλα Μην σφραγίζετε ή ανοίγετε εντελώς τρύπες στις σακούλες. Τώρα χρησιμοποιώ (και επαναχρησιμοποιώ) μισές διάτρητες σακούλες κατάψυξης. την οποία δίπλωσα ασφράγιστη

Βήμα 6: Τοποθετήστε ετικέτα στους σπόρους Είναι εύκολο να γράψετε μια ετικέτα στην άδεια σακούλα.

Χρησιμοποιήστε τις ίδιες οδηγίες – εάν χρησιμοποιείτε δοχείο Tupperware για να κρατάτε όλες τις χαρτοπετσέτες. Μην κλείνετε τελείως το καπάκι.

Βγάζω τους σπόρους κάθε 2-3 μέρες για να ελέγξω την κατάστασή τους. Εάν κάποιος από τους σπόρους αρχίσει να φυτρώνει Ετοιμάστε μια μικρή κατσαρόλα. έτοιμο για μεταφύτευση σπόρων απευθείας στο έδαφος Για μικρούς κόκκους που δύσκολα σηκώνονται Χρησιμοποίησα τσιμπιδάκια για να το κρατήσω. Αλλά μπορείτε να το μαζέψετε χρησιμοποιώντας ξυλάκια ή ξυλάκια φρυγανιών.

Βήμα 7: Βάλτε τους σπόρους σε μια πλαστική σακούλα

Το μάθημα που έχω μάθει με τον δύσκολο τρόπο είναι να μην καθυστερείτε ποτέ τη βλάστηση των σπόρων για πολύ καιρό. Διαφορετικά, οι ρίζες των σπόρων θα κολλήσουν στη χαρτοπετσέτα ή χειρότερα θα αρχίσουν να φυτρώνουν. Αν ναι και δεν μπορείτε να το ξεκολλήσετε χωρίς να το καταστρέψετε. Τυλίξτε χαρτί υγείας γύρω του. ρίζες και φυτεύονται όπως πριν

Βήμα 8 (Προαιρετικό): Μπορείτε να αποθηκεύσετε χαρτοπετσέτες γεμάτες σπόρους σε ένα πλαστικό δοχείο.

Ένας άλλος λόγος για να ελέγχετε συχνά. Είναι να δω αν οι χαρτοπετσέτες είναι ακόμα βρεγμένες.Αν είναι στεγνές, ραντίζω νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι υγραίνονται ομοιόμορφα. Εάν οι σπόροι αρχίσουν να απορροφούν υγρασία Οι σπόροι θα στεγνώσουν και δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν.

3. Πώς να φιλτράρετε τον καφέ

δύναμη: Αυτό είναι πιο εύκολο αν έχετε ήδη φίλτρο καφέ. Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από τη μέθοδο χαρτοπετσέτας.

Μειονεκτήματα: Πρέπει ακόμα να θυμάστε να ελέγχετε κάθε λίγες μέρες. Μπορεί να είναι δύσκολο να κοιτάξετε το φίλτρο του καφέ για να ελέγξετε τους κόκκους.

για αυτή τη μέθοδο Χρησιμοποιούμε την ίδια αρχή και διαδικασία με τη μέθοδο χαρτοπετσέτας. Χρησιμοποιούμε φίλτρα καφέ αντί για χαρτοπετσέτες.

πριν ξεκινήσεις Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να επισημάνετε τα φίλτρα με το όνομα του σπόρου με τον οποίο ξεκινήσατε και την ημερομηνία και τον αριθμό των ημερών που πρέπει να αποθηκευτεί.

Βήμα 1: Πάρτε ένα φίλτρο καφέ και κόψτε τις ραφές.

Ανοίξτε τη μία πίσω ραφή και ανοίξτε τη σακούλα φίλτρου. Είναι καλύτερο να διατηρείτε το φίλτρο υγρό τώρα για να βοηθήσετε τους σπόρους να παραμείνουν στη θέση τους.

Βήμα 2: Βρέξτε το φίλτρο για να κολλήσουν οι σπόροι.

Στη συνέχεια, ρίξτε τους σπόρους στη σακούλα που δημιουργήσατε και σφραγίστε την ξανά.

Βήμα 3: Πασπαλίστε τους σπόρους στη μία πλευρά του ανοιχτού σουρωτηρίου. μετά απενεργοποιήστε το ξανά

Αυτό συμβαίνει επειδή το φίλτρο τείνει να στεγνώνει πιο γρήγορα. Τοποθετήστε το σε πλαστική σακούλα ή δοχείο Tupperware πριν το βάλετε στο ψυγείο.

Βήμα 4: Βάλτε τα πάντα σε μια πλαστική σακούλα ή πλαστικό δοχείο.

Θεωρώ ότι αυτή η μέθοδος καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από μια μεγάλη χαρτοπετσέτα. Το μειονέκτημα είναι ότι το φίλτρο καφέ πρέπει να υγραίνεται πιο συχνά. Το πλεονέκτημα όμως είναι ότι οι ρίζες δεν κολλάνε στο φίλτρο τόσο εύκολα όσο οι χαρτοπετσέτες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορείτε να ζυμώσετε το φίλτρο του καφέ όταν τελειώσετε. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν χαρτοπετσέτες για να κάνουν κομπόστ. Αλλά γενικά αποφεύγω να προσθέτω λευκασμένο χαρτί στο κομπόστ.

4. Πώς να καλλιεργήσετε φύτρα φασολιών

Πλεονέκτημα: Δεν χρειάζεται να το βγάζετε συχνά. Έτσι δεν χρειάζεται να βλέπετε τους σπόρους πολύ συχνά.

Μειονεκτήματα: Χρειάζεστε ένα πιάτο που φυτρώνει. Μπορείτε να σπέρνετε μόνο ορισμένους τύπους σπόρων κάθε φορά. Αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για σπόρους με στριφτές ρίζες.

Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετική εάν έχετε ήδη ένα πιάτο με βλαστάρια.

Συμφωνώ ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι πρακτική γιατί χρειάζεστε ένα πιάτο βλάστησης. Επειδή τα πιάτα καταλαμβάνουν ήδη περισσότερο χώρο από τα χαρτοπετσέτες. Έτσι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε πολλούς σπόρους ταυτόχρονα. Ξεκίνησα με επιτυχία τρία είδη σπόρων στο ίδιο πιάτο. Πριν όμως αρχίσουν να ανακατεύονται οι σπόροι Είναι το όριο.

Βήμα 1: Γεμίστε τη γλάστρα με νερό.

Σύμφωνοι, δεν χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο πολύ συχνά. Γνωρίζοντας όμως ότι έπρεπε να ταξιδεύω και να μην έχω την ευκαιρία να τσεκάρω τους σπόρους κάθε λίγες μέρες, σταμάτησα να παστώνω τα τουρσιά μου. Όταν εξατμιστεί το νερό στο δοχείο που φυτρώνει Διατηρώντας τους σπόρους υγρούς (πολύ αργά στο ψυγείο) θα διατηρηθούν υγροί οι σπόροι στο πλέγμα. αλλά όχι υγρό

Βήμα 2: Προσθέστε το δίχτυ βλάστησης Βεβαιωθείτε ότι έρχεται σε επαφή με το νερό.

Ξεκινήστε προσθέτοντας νερό στην γλάστρα που φυτρώνει. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα δίχτυ σπόρων και πασπαλίστε τους σπόρους σας από πάνω. Βεβαιωθείτε ότι το νερό φτάνει στον σπόρο από κάτω. Αλλά δεν είναι αρκετό για να πνίξει τους σπόρους.

Βήμα 3: Πασπαλίστε τους σπόρους σας στο δίχτυ.

Αν χρειαστεί, ραντίζουμε τους σπόρους με περισσότερο νερό.

Βήμα 4: Βρέξτε τους σπόρους με περισσότερο νερό εάν χρειάζεται.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο Θα θελήσετε να προσθέσετε μια μάσκα προσώπου για να μην στεγνώσει πολύ γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Ή βάλτε όλο το φαγητό σε μια πλαστική σακούλα.

Βήμα 5: Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη.

Φροντίστε να το προσθέσετε ετικέτα πριν το βάλετε στο ψυγείο.

Βήμα 6: Επισημάνετε τα φυτά με το όνομα του φυτού και την ώρα της στρώσης.

Προειδοποίηση – Δεν πρόκειται για μέθοδο ρύθμισης και ενίσχυσης. Εάν στρώσετε σπόρους που αναπτύσσονται γρήγορα Οι ρίζες αναπτύσσονται μέσα από το δίχτυ και είναι δύσκολο να διαχωριστούν. Γι’ αυτό μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο με φειδώ και μόνο με σπόρους που είναι λιγότερο πιθανό να βλαστήσουν στο πιάτο.

5. Η μέθοδος των παγοκύβων.

δύναμη: Κατάλληλο για φυτά που πρέπει να καταψυχθούν πριν από τη βλάστηση.

Μειονεκτήματα: Είναι πιο διαδικαστικό και απαιτεί περισσότερο σχεδιασμό. Πρέπει να καθαρίσετε την κατάψυξη.

Έμαθα πώς να φτιάχνω παγάκια πριν από σχεδόν 10 χρόνια μέσω ενός βίντεο στο YouTube και το χρησιμοποιώ από τότε. Δεν το χρησιμοποιώ κάθε χρόνο γιατί νομίζω ότι είναι υπερβολικό για τα περισσότερα φυτά που καλλιεργώ από σπόρους για τον μίνι κήπο μου. βιβλίο πολλαπλασιασμού φυτών (από Miranda Smith) Το διάβασα για τους περισσότερους σπόρους λουλουδιών Η ψύξη είναι επαρκής και η κατάψυξη δεν είναι απαραίτητη.

Βήμα 1: Γεμίστε το μισό με νερό και παγώστε τα παγάκια.

Υπάρχουν όμως φυτά που απαιτούν παγετό για να επιτύχουν υψηλά ποσοστά βλάστησης. Δελφίνια, Ευφορβία, ελλεβόρες, κρίνοι (Hemerocollis) και η καμπάνα της Ιρλανδίας (οστρακόδερμο) είναι μερικά κοινά παραδείγματα.

Έτσι τοποθετούνται οι σπόροι στα παγάκια.

Βήμα 2: Πασπαλίστε τους σπόρους ομοιόμορφα πάνω από τον μισό κύβο.

Γεμίζουμε την παγοθήκη μέχρι τη μέση με νερό και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. όταν είναι παγωμένο Βγάζουμε από την κατάψυξη και πασπαλίζουμε τους σπόρους πάνω από τον πάγο.

Ραντίστε περισσότερο νερό ώστε οι σπόροι να κολλήσουν στο χιόνι.

Βήμα 3: Ραντίζουμε με νερό για να κολλήσουν οι σπόροι.

Μετά από αυτό, ρίξτε το νερό πάνω από το πιάτο και βάλτε το ξανά στην κατάψυξη.

Βήμα 4: Γεμίστε το και βάλτε το στην κατάψυξη.

μετά την καθορισμένη διάρκεια ζωής Μετά από μερικές εβδομάδες (συνήθως μια εβδομάδα έως ένα μήνα), θα πρέπει να αφαιρέσετε τα παγάκια με τους σπόρους ακόμα κατεψυγμένους. Στη συνέχεια τοποθετήστε το πάνω από το χώμα στη γλάστρα σας. όταν λιώνει ο πάγος Οι σπόροι απελευθερώνονται στο έδαφος.

Βήμα 5 (μετά από μερικές εβδομάδες): Αφαιρέστε την παγοκύστη και τοποθετήστε την στο χώμα της γλάστρας.

Εάν φυτεύετε σπόρους, πρέπει να μείνετε στο σκοτάδι για να βλαστήσουν οι σπόροι. Φροντίστε να πασπαλίσετε το χώμα της γλάστρας πάνω από τα παγάκια για να καλύψετε ελαφρά τους σπόρους.

Σήμερα χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο για να ξεκινήσω αλπικές φράουλες (Fragaria vesca «Regina») από σπόρο. Τα μούρα, ειδικά αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στον πρόγονο, είναι δύσκολο να ξεκινήσουν από σπόρους. και τις περισσότερες φορές Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να παγώσετε τους σπόρους για μερικές εβδομάδες έως ένα μήνα για να εξαπατήσετε τη βλάστηση.

6. Εξωτερικό στρώμα

δύναμη: Δεν χρειάζεστε ψυγείο ή καταψύκτη για να λειτουργήσει.

Μειονεκτήματα: Πρέπει να θυμάστε να ποτίζετε τους σπόρους. Πρέπει να ρυθμίσετε σωστά την ώρα για να μην φυτρώσουν οι σπόροι πριν τους καταψύξετε. Ο έλεγχος των περιβαλλοντικών παραγόντων δεν είναι εύκολος.

Νομίζω ότι το εξωτερικό στρώμα είναι ένα βήμα από τη σπορά απευθείας στο έδαφος. αλλά επειδή το έδαφος είναι ακόμα παγωμένο Έτσι, η τοποθέτηση των σπόρων σας σε δοχεία σε εξωτερικούς χώρους εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή στα τέλη του χειμώνα.

Φαίνεται ότι το κρύο στρώμα αρχίζει να σπέρνει έξω. Εκτός αν δεν θέλετε οι σπόροι να φυτρώσουν πολύ γρήγορα.

Φυτεύεις τους σπόρους σου σε γλάστρες και αφήνεις τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Το κόλπο αυτής της μεθόδου είναι να προσέχετε τους σπόρους σας προσεκτικά, ώστε να μην φυτρώσουν γρήγορα εάν έχετε ξόρκι Φεβρουαρίου. Αν αρχίσει να φυτρώνει πρέπει να μεταφερθεί στο σπίτι

για να αποτρέψετε τη βλάστηση των σπόρων Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τη γλάστρα σε μέρος όπου δεν θα πέφτει απευθείας στον ήλιο. Θα πρέπει να ελέγχετε το χώμα στη γλάστρα κάθε λίγες μέρες για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει υγρό.

Μια άλλη σκέψη είναι να κρατήσετε τους σπόρους μακριά από πεινασμένα πουλιά ή άλλα ζώα. Εάν έχετε ένα εξωτερικό πλαίσιο ή ένα δροσερό δωμάτιο όπου μπορείτε να κρατήσετε τα ζώα. Αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για εσάς.

Η μέθοδος διπλής στρώσης σπόρων δεν χρησιμοποιώ.

Έχω ήδη χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους που περιέγραψα. στο περασμα του χρονου Έμαθα τι λειτουργεί καλύτερα για τον τρόπο ζωής μου και τα είδη των φυτών που καλλιεργώ από σπόρους.

Αλλά οι δύο μέθοδοι για τις οποίες διαβάζω δεν λειτούργησαν για μένα.

Στοιβάζουμε τους σπόρους σε γλάστρες στο ψυγείο.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους απευθείας στο δίσκο σπόρων. Στη συνέχεια, βάλτε το δίσκο σε μια πλαστική σακούλα και αποθηκεύστε τα πάντα στο ψυγείο.

Η τοποθέτηση δίσκων σπόρων στο ψυγείο μπορεί να είναι πολύ δύσκολη.

Αν άνοιγα ένα επιπλέον ψυγείο στο γκαράζ μου, θα λειτουργούσε, αλλά με ένα μόνο ψυγείο σε αυτό το σπίτι και τουλάχιστον οκτώ διαφορετικά είδη σπόρων να παρατάσσονται κάθε χρόνο. Επομένως, δεν υπάρχει υλικοτεχνικός τρόπος για να το πετύχετε αυτό. πιάνει περισσότερο χώρο

φύτευση σπόρων σε σάκους άμμου

Αντί για χαρτοπετσέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σακούλες άμμου. Έχω δει αυτή τη μέθοδο να προτείνεται σε βίντεο του YouTube αρκετά συχνά, αλλά το χάος που προκάλεσε δεν λειτούργησε για μένα.

Η ψύξη με υγρή άμμο μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένη.

Ανακατεύεις τους σπόρους σου με κηπευτική άμμο. βρέξτε την άμμο και τοποθετήστε τη σακούλα στο ψυγείο. Καλή τύχη να ξαναβρώ τους σπόρους, λέω, εκτός κι αν μιλάμε για μεγάλους σπόρους όπως τα λούπινα ή τα δελφίνια. Ωστόσο, η υπομονή μου εξασθενεί όταν χωρίζω τους σπόρους από την άμμο. Φυσικά, μπορείτε να φυτέψετε άμμο με σπόρους. Αλλά το χάος δεν μου αξίζει όταν μπορώ να χρησιμοποιήσω εύκολα χαρτοπετσέτες.

Πόσο καιρό πρέπει να κρατήσω τους σπόρους;

Διαφορετικοί σπόροι έχουν διαφορετικές ανάγκες. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να βιώσουν χαμηλές θερμοκρασίες για δύο μήνες. (πραγματικά μίμηση της φύσης), ενώ για κάποιους αρκεί μια εβδομάδα. Γενικά, οι σπόροι θα σκληρύνουν και θα απαιτήσουν μεγαλύτερο χρόνο ψύξης. Αλλά αυτός δεν είναι ένας σκληρός και γρήγορος κανόνας. Ελέγχετε πάντα τη συσκευασία σπόρων για περισσότερες προσωπικές πληροφορίες.

Πάντα επισημαίνω στους σπόρους μου την ημερομηνία που τους έβαλα στο ψυγείο και την ημερομηνία που πρέπει να τους βγάλω.

Ωστόσο, πειραματίζομαι με το χρονοδιάγραμμα – είμαι πιο προσεκτικός λόγω έλλειψης χώρου στο ψυγείο.Επιπλέον, έχω παρατηρήσει ότι λίγο στρώσιμο είναι καλύτερο από το τίποτα για τους σπόρους που τους χρειάζονται πραγματικά.

Αν λοιπόν ξεχάσετε να το κάνετε πριν τη φύτευση Τοποθετήστε τους σπόρους σας στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό για δέκα ημέρες έως δύο εβδομάδες. Δεν μπορείτε να αυξήσετε τον ρυθμό βλάστησης. Αλλά σίγουρα θα προσθέσετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι σπόροι μπορούν να προψυχθούν αν τους παραγγείλετε την άνοιξη. Πολλοί διαδικτυακοί πωλητές θα δηλώσουν ότι οι σπόροι τους έχουν συσσωρευτεί. Ωστόσο, ο σπόρος δεν είναι ένα υγρό στρώμα. Αλλά είναι ένα δροσερό πάτωμα.

36 δημοφιλή φυτά που χρειάζονται σπορά

Έχω συντάξει μια λίστα με δημοφιλή φυτά που χρειάζονται ένα δροσερό στρώμα. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση μια εξαντλητική λίστα. Ελέγξτε λοιπόν πριν αποφασίσετε για ένα συγκεκριμένο φυτό. Παρακάτω θα συνδέσω άλλους πόρους για πολλά φυτά που χρειάζονται στρωματοποίηση.

Οι σπόροι ερυχίου χρειάζονται ένα δροσερό στρώμα.

πουρνάρι (ερεθισμός)

αστεροειδής γλυκάνισος χέννα (Αυγούστα)

astilba (Astilbe sinensis)

Beeham (Monarda)

Περγαμόντο (Monarda Fistulosa)

Ανάσα μωρού (gypsophila paniculata)

καρδιά που αιμορραγεί (Νταϊσέντρα)

Coreopsis (Coreopsis Lanceolata)

κολομπίνα (Aqualegia)

Η βαλεριάνα είναι μια διετής που χρειάζεται ένα δροσερό στρώμα.

Βαλεριάνα (Valeriana officinalis)

Comfrey (σύμπτωμα)

εχινάκεια (Echinacea purpurea και Η εχινάκεια χλωμή)

Αγγλική μαργαρίτα (μόνιμος πόλεμος)

Χρυσή ράβδος (Solitago)

Βάλσαμο λεμονιού ((Melissa officinalis)

Larkspur (ενσωμάτωση)

άνθος δελφίνι

λεβάντα (πλύνε την)

catnip (Νεπέτα)

Τα Snapdragon χρειάζονται επίσης ένα δροσερό στρώμα.

Snap Dragon (αντιχείν)

ροζ (πεταλούδα)

αναμμένο αστέρι (τραχύ ποίημα, Πυκνοσταχία Λιάδρης και Λιάδρης Σπικάδα)

λομπέλια (Lobelia Cardinalis και Σύφιλη Lobelia)

λύκος (πολυετής λύκος)

γάλακτος (ασκληπιος συρια)

Mcward (Αρτεμίσια)

Mullen (έχω πολλά ισπανικά)

είδος φυτού και άνθους

Ξεκινάω το φασκόμηλο από σπόρο μετά από ψυχρή στρώση.Τα προηγούμενα χρόνια δεν φύτρωνε χωρίς αυτό.

ΣΟΦΌΣ (Φασκόμηλο officinalis)

παπαρούνα (παπαρούνα)

Μαυρομάτικα Σούζαν (Rudbeckia Fulgida, Rudbeckia Subtomentosa και Ραντμπέκια Χίρτα)

Penstemon (Digital by Penstemon και Penstemon grandiflorus)

δεντρολίβανο (Salvia Rosemarinus)

Βερβένα (Verbena officinalis)

αρακάς (αρωματικό τούβλο)

αλπική φράουλα (Fragaria vesca)

Μερικές από τις αλπικές φράουλες που καλλιεργώ από σπόρους σε στρώσεις.

Για πολλά φυτά που απαιτούν στρωματοποίηση συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών χόρτων και δέντρων Βρήκα πολύ χρήσιμους τους παρακάτω πόρους:

βιβλίο πολλαπλασιασμού φυτών Το βιβλίο της Miranda Smith το συνιστώ ανεπιφύλακτα για τον πολλαπλασιασμό νέων φυτών.

Ένας οδηγός σπόρων που δημοσιεύτηκε από τον Βοτανικό Κήπο του Μιζούρι για ιθαγενή φυτά και φυτά ψυχρού ραφιού.

Αν ενδιαφέρεστε να καλλιεργήσετε δέντρα και θάμνους, ανατρέξτε στον Οδηγό αδρανούς σπόρων του Κρατικού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *