5 σημάδια υπερποτισμένες πετούνιες (Λύση βήμα προς βήμα)

5 σημάδια υπερποτισμένες πετούνιες (Λύση βήμα προς βήμα)

Οι εσωτερικές πετούνιες παρουσιάζουν σημάδια υπερβολικού ποτίσματος.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς να αναζωογονήσετε την πετούνια σας όταν την ποτίζετε.

Η πετούνια συχνά παραβλέπεται όταν πρόκειται για φυτά εσωτερικού χώρου. Και οι ιδιοκτήτες συχνά ποτίζουν τα φυτά με τον ίδιο τρόπο που μεγαλώνουν στον κήπο.

Η φροντίδα σε εσωτερικούς χώρους είναι ελαφρώς διαφορετική. Και θα πρέπει να μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια του υπερβολικού ποτίσματος.

Εάν ενεργήσετε γρήγορα Μπορείτε να αναβιώσετε μια ξεχειλισμένη πετούνια. Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα και τοποθετήστε το στο μαξιλάρι για λίγες μέρες μέχρι να στεγνώσει η ρίζα. Κρατήστε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως όσο συμβαίνει αυτό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια νέα γλάστρα στο χώμα και μην ποτίσετε για άλλες τρεις ημέρες.

Όταν ξέρεις ότι έχεις μεγαλώσει πέρα ​​από την Πετούνια Ας δούμε πώς να το επαναφέρετε.

Και, φυσικά, πώς να αποφύγετε την επανάληψη των ίδιων λαθών στο μέλλον.

Υποβρύχια συμπτώματα και υποβρύχια συμπτώματα

Παραδόξως, συμπτώματα μεταξύ προβλημάτων Αυτά μπορεί να μοιάζουν πολύ με το μη εκπαιδευμένο μάτι.

Κι αυτό γιατί και στις δύο περιπτώσεις Το πρόβλημα ξεκινά από τις ρίζες, οι οποίες αδυνατούν να τροφοδοτήσουν το φυτό με απαραίτητα υγρά και θρεπτικά συστατικά.

Τα φυτά που είναι πολύ ξηρά στερούνται υγρασίας για να μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στους μίσχους και τα φύλλα. Τα φυτά που είναι πολύ υγρά θα αρχίσουν να βυθίζονται όταν το ριζικό σύστημα είναι κορεσμένο.

Τόσο το πολύ νερό όσο και το πολύ λίγο νερό έχουν παρόμοια συμπτώματα.

Με τις πετούνιες, το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει γρήγορη πτώση των λουλουδιών και των φύλλων. υγρά φύλλα και μίσχοι

Τα φύλλα και οι μίσχοι κάτω από το νερό θα στεγνώσουν και θα γίνουν εύθραυστα και θα μαραθούν.

Συμπτώματα κατάφυτης πετούνιας

Υπάρχουν πολλά σημάδια ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με την πετούνια σας είναι το υπερβολικό πότισμα.

μαραίνω: Η πετούνια θα αρχίσει να μαραίνεται και θα αισθάνεται αυτολύπηση.Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε ότι τα φύλλα είναι υγρά και όχι στεγνά. που δείχνει ότι το νερό είναι πολύ λίγο

καφέ φύλλα: Τα φύλλα θα γίνουν καφέ. Θα έχει όμως υγρή υφή. Εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, μερικά από τα φύλλα θα κιτρινίσουν και θα πέσουν.

Οίδημα: Αυτό προκαλείται από τη ρήξη των φυτικών κυττάρων και αρχίζουν να εκρήγνυνται.

μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα μέρη του φύλλου Αλλά συνήθως είναι πιο ορατά στην κάτω πλευρά του φύλλου. Αναζητήστε φουσκάλες που μοιάζουν με φουσκάλες.

Υγρό έδαφος: Αυτό ήταν πάντα το πιο προφανές σημάδι μου. Εάν το φυτό σας εμφανίζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, ένας γρήγορος έλεγχος εδάφους γλάστρας θα επιβεβαιώσει τη διάγνωσή σας.

Εάν είναι νερό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το υπερβολικό πότισμα είναι η αιτία της πάθησης.

Σαπίδα ρίζας: όταν ποτίζει πολύ Οι ρίζες θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Η σήψη της ρίζας δεν είναι σε θέση να εκτελέσει την κύρια λειτουργία της να μεταφέρει ζωτικά θρεπτικά συστατικά στο φυτό.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτό το πρόβλημα όταν οι ρίζες γίνουν καφέ και μαλακές.

Πώς να διορθώσετε την υπερχείλιση της πετούνιας

Έχετε πλέον εντοπίσει το πρόβλημα. Απαιτείται επείγουσα δράση. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να σώσετε τις κατάφυτες πετούνιες σας.

Βήμα 1: Βγάλτε τις πετούνιες από την κατσαρόλα.

Γείρετε το φυτό μακριά από τη γλάστρα και αφήστε το υπερβολικό νερό να στραγγίσει. Προκαλώντας λίγο αέρα να ρέει πίσω στο έδαφος

για να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία Κρεμάστε τη ρίζα σε ένα κομμάτι χαρτί και αφήστε τη να στεγνώσει.

Αναμένετε ότι αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες και βεβαιωθείτε ότι τα φυτά δεν εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης.

Αυτή τη στιγμή τόσο οι ρίζες όσο και οι μίσχοι γίνονται εύθραυστοι. Όσο περισσότερο φως έχει ένα φυτό, τόσο πιο γρήγορα εξαπλώνεται.

Σε αυτό το ευαίσθητο στάδιο, το φυτό πρέπει να συνδεθεί με όλα τα αποθέματά του.

Καθώς οι ρίζες στεγνώνουν, η ρίζα θα απορροφήσει μέρος του αέρα και θα μετατραπεί από υγρή σε ελαφρώς υγρή.

Μερικοί άνθρωποι προωθούν την ιδέα να πιέσουν τη ρίζα για να επιταχύνουν τη διαδικασία στεγνώματος. Δεν το έκανα ποτέ αυτό γιατί ένιωθα ότι ο κίνδυνος να καταστρέψω τις ρίζες ήταν πολύ υψηλός.

Βήμα 2: Κόψτε τις προσβεβλημένες ρίζες.

Μόλις στεγνώσει το έδαφος, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε να φυτέψετε τις πετούνιες σας. πριν το κάνεις αυτό Ελέγξτε τη ρίζα για να βεβαιωθείτε ότι δεν σαπίζει.

Η σήψη των ριζών συνεχίζει να ποτίζεται συχνά. Οι δυνατές ρίζες είναι σταθερές και λευκές. Οι σάπιες ρίζες αρχίζουν να γίνονται πορτοκαλοκαφέ.

Ταυτόχρονα χάνει την υφή του και βρέχεται. Αυτά τα καφέ μέρη δεν είναι πλέον κατάλληλα για το σκοπό τους.

Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να τα κόψετε μέχρι να επιστρέψετε σε καθαρά, υγιή συστατικά.

Θυμηθείτε να καθαρίσετε το ψαλίδι μετά από αυτή τη λειτουργία. γιατί μπορεί εύκολα να μεταδώσει την ασθένεια σε άλλα δέντρα

Βήμα 2: Ελέγξτε την ικανότητα αποστράγγισης του δοχείου

Το επόμενο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να ελέγξετε αν η γλάστρα στην οποία πρόκειται να βάλετε την πετούνια έχει αρκετές τρύπες αποστράγγισης.

Η έλλειψη δυνατοτήτων αποστράγγισης μπορεί να προκάλεσε αυτό το πρόβλημα εξαρχής.

Αν δεν υπάρχει τρόπος να στραγγίσει το νερό Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να βραχεί η ρίζα και το φυτό θα αρχίσει να βλάπτει.

Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μία τρύπα στον πάτο της κατσαρόλας που να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει τα δάχτυλά σας.

Βήμα 3: Αναφύτευση πετούνιας

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα πήλινο δοχείο καλής ποιότητας. Οι πετούνιες δεν είναι πολύ επιλεκτικές όσον αφορά την ποιότητα του εδάφους.

Μην επαναχρησιμοποιείτε το χώμα που έπεσε από τη ρίζα όταν την αφαιρέσατε από το δοχείο.

Πρώτα απ ‘όλα, μπορεί να είναι ακόμα υγρό. και δεύτερον Μπορεί να μεταφέρει παθογόνα που θα βλάψουν τα ήδη ευπαθή φυτά σας.

Ακολουθούν ορισμένα σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη μετεγκατάσταση:

  • Μεταφέρετε το φυτό σας σε γλάστρα του ίδιου μεγέθους που βγήκε. Θέλετε να έχει το ίδιο βάθος με αυτό που φυτεύτηκε πριν.
  • Η κορυφή του εδάφους πρέπει να είναι περίπου μια ίντσα κάτω από την άκρη της γλάστρας. Το κενό μεταξύ της κορυφής του εδάφους και της κορυφής της γλάστρας θα βοηθήσει να μην χυθεί το φυτό.
  • Βάλτε χώμα στον πάτο του δοχείου και τοποθετήστε το φυτό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχει το κατάλληλο βάθος. Εάν όχι, προσθέστε ή αφαιρέστε χώμα όπως χρειάζεται.
  • Μόλις έχετε πετούνια στο βάθος που θέλετε. Προσθέστε φρέσκο ​​χώμα γλάστρας γύρω από τη ρίζα και σπρώξτε απαλά το χώμα προς τα κάτω με τα δάχτυλά σας.
  • Θέλετε να πιέσετε τους θύλακες αέρα. Μην συμπιέζετε όμως πολύ το χώμα και μην καταστρέφετε τις ρίζες κατά την επίχωση.
  • Τέλος, τοποθετήστε τη γλάστρα στο πιατάκι των φυτών. Αλλά αφήστε το φυτό σε χαμηλό φωτισμό για άλλη μια μέρα περίπου μέχρι να το δείτε να ξαναβγαίνει στην επιφάνεια.
  • Μετά τη φύτευση νέας πετούνιας Μην βιάζεστε να ποτίσετε. Λίγη υγρασία είναι ακόμα γύρω. Το Rootball από την επιθανάτια εμπειρία του. και το χώμα της γλάστρας ήταν ελαφρώς υγρό.
  • Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις ημέρες για να χρειαστεί να ποτιστούν τα φυτά. Όταν το δέντρο είναι πάλι δυνατό Μπορείτε να το μετακινήσετε σε μια τοποθεσία που δέχεται άμεσο ηλιακό φως. Και μπορείτε να το ποτίσετε χρησιμοποιώντας την παρακάτω μέθοδο.

Αν και η έντονη πετούνια χρειάζεται πολύ άμεσο φως Ακόμα κι αν το καλλιεργείτε ως φυτό εσωτερικού χώρου. Θα πρέπει όμως σταδιακά Φέρτε την Πετούνια πίσω στο φως του ήλιου

Εάν το μετακινήσετε πολύ γρήγορα στον ήλιο, Θα υποφέρει και θα μαραθεί ξανά γιατί το ριζικό σύστημα δεν είναι στο απόγειό του.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια ώρα ηλιακού φωτός την πρώτη μέρα μετά τη μεταφύτευση της γλάστρας. Στη συνέχεια, αυξήστε το σε μια εβδομάδα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει να επανέλθει στο φυσιολογικό και να μπορεί να αντέξει αρκετές ώρες στο άμεσο ηλιακό φως κάθε μέρα. Εάν το φυτό δεν έχει φως, παράγει μικρά άνθη ή καθόλου λουλούδια.

Πώς να ποτίζετε τις πετούνιες

Όταν φυτεύεται σε έναν οικείο κήπο Η πετούνια θα ανεχθεί καλά τις ξηρές συνθήκες. Και μπορείτε να ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα.

Τώρα καλλιεργείτε φυτά σε δοχεία. Πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή στην τεχνική ποτίσματος σας.

κανόνες άρδευσης

Να ποτίζετε πάντα τα φυτά σας από πάνω από το έδαφος. Αλλά μην ποτίζετε τα λουλούδια ή τα φύλλα.

Εάν υπάρχει νερό στην κορυφή του φυτού Θα προκαλέσει μυκητιακές ασθένειες στις οποίες αυτά τα φυτά είναι εύκολα ευαίσθητα.

Η στόχευση της βάσης του δέντρου κατά το πότισμα μειώνει σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο.

συχνότητα άρδευσης

Η καλύτερη ένδειξη για το πότε πρέπει να ποτίζετε είναι αγγίζοντας την επιφάνεια του εδάφους με τα δάχτυλά σας. Αν είναι στεγνό, είναι ώρα για πότισμα.

Συχνά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ώρα για νερό. και δεν υπήρχε άλλο σήμα πέρα ​​από αυτό.

Η υγρασία του εδάφους θα πρέπει να καθορίζει πόσο συχνά ποτίζετε. αντί για αίσθηση εντέρου

Παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του ποτίσματος

Ο λόγος που ελέγχετε το χώμα καθημερινά είναι επειδή υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν πόσο νερό χρειάζεται η πετούνια σας.

Τα μεγαλύτερα φυτά έχουν περισσότερη υγρασία. Επομένως, πρέπει να ποτίζεται πιο συχνά από τα μικρά φυτά.

Εάν είναι υγρό, θα διατηρήσει το νερό περισσότερο από το έδαφος, εάν ο περιβάλλοντας αέρας είναι ξηρός.

Όταν το χώμα είναι μεγαλύτερο Η ικανότητα του εδάφους να συγκρατεί την υγρασία μειώνεται και το νερό στραγγίζεται πιο γρήγορα.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται για να καθορίσουν τη συχνότητα του ποτίσματος και αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

ακόμα και απλά πράγματα Για παράδειγμα, η ποσότητα του ηλιακού φωτός που χτυπά τα δέντρα μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό χρήσης του διαθέσιμου νερού.

Ένας απλός ανιχνευτής επιφάνειας εδάφους θα σας καθοδηγήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια από άλλες μεθόδους.Θα διαπιστώσετε ότι το πίσω μέρος του δακτύλου σας είναι πιο ευαίσθητο από το μπροστινό μέρος.

ποιότητα νερού

Εάν έχετε πρόσβαση σε νερό της βροχής, φιλτραρισμένο νερό ή απεσταγμένο νερό Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το νερό.

Το κανονικό νερό της βρύσης περνά από μια χημική διαδικασία για την απομάκρυνση των ρύπων. Είναι εντάξει να το χρησιμοποιείτε περιστασιακά.

Ωστόσο, εάν το χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα Αυτές οι χημικές ουσίες θα συσσωρευτούν στο έδαφος με τη μορφή αλάτων. Και μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία του φυτού.

Πόσο και πότε να ποτίζετε

Μόλις παρατηρήσετε ότι το φυτόχωμα είναι στεγνό, ήρθε η ώρα να ποτίσετε ξανά. Εφαρμόστε το ποτιστήρι στην επιφάνεια του εδάφους μέχρι να αρχίσει να στραγγίζει το νερό μέσα από τις οπές αποστράγγισης στον πάτο του δοχείου.

Αυτό θα είναι ένας δείκτης ότι το φυτό έχει πλήρη βύθιση.

όταν αυτό άρχισε να συμβαίνει Αφήστε το νερό να τελειώσει τελείως. Πολύ νερό μπορεί να γεμίσει το πιατάκι φυτών.

όταν συμβαίνει αυτό Αφαιρέστε το νερό για να βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν είναι υπερβολικά ποτισμένο και εμποδίζει την αποστράγγιση.

Αυτό μπορεί να χρειαστεί να γίνει δύο ή τρεις φορές σε μία συνεδρία ποτίσματος.

Σκεφτείτε το δοχείο στο οποίο θα καλλιεργήσετε την πετούνια σας. Για παράδειγμα, οι γλάστρες από τερακότα είναι πορώδεις και χάνουν την υγρασία τους πιο γρήγορα από το πλαστικό ή τον γυαλισμένο άργιλο.

Αυτός δεν είναι λόγος να μην επιλέξετε μια πιο πορώδη γλάστρα. Αλλά θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τον ταχύτερο ρυθμό εξάτμισης.

Αυτό που θέλετε να επιτύχετε είναι ένα σταθερό επίπεδο υγρασίας χωρίς υγρασία στο έδαφος. Και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.

Μην κολλάτε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο συχνά ή πόσο πρέπει να ποτίζετε. Εμπιστευτείτε το τεστ έκθεσης για να σας πει τι χρειάζεται η πετούνια σας.

Συχνά οι αρχάριοι κηπουροί δεν έχουν εμπιστοσύνη. Ως εκ τούτου, βλέπουν τα χρονοδιαγράμματα ως μια αξιόπιστη μέθοδο ποτίσματος αντί να βασίζονται στη δική τους διαίσθηση.

Ακόμα πιο έμπειροι κηπουροί Μερικές φορές χρειάζεται να ποτίζεται ορισμένες ημέρες της εβδομάδας. αντί να περιμένεις να δεις αν το θέλεις ή όχι Το πρόβλημα που προκύπτει μπορεί να βλάψει τα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

κοινά λάθη και λύση

Το πότισμα σημαίνει ότι είναι εύκολο να κάνεις λάθη μέχρι να καταλάβεις τι προσπαθείς να κάνεις.

όταν συμβεί αυτό Θα δεις ότι διορθώνει τα πράγματα πόσο εύκολο είναι Και θα αναρωτιέστε γιατί παραστρατήσατε εξαρχής. Εδώ είναι ένας πίνακας με τα πιο συνηθισμένα λάθη ποτίσματος.

κοινά λάθη πώς να τα αποφύγετε
ανομοιόμορφο πότισμα Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα όταν δεν ελέγχετε την υγρασία της πετούνιας σας κάθε μέρα.

Συνηθίστε να αγγίζετε το χώμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
Χρειάζεται μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και είναι ένας οικονομικός και αξιόπιστος τρόπος για να διατηρείτε το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

πολύ πότισμα Μην ποτίζετε μέχρι να νιώσετε ότι η επιφάνεια του χώματος της γλάστρας έχει στεγνώσει τελείως.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που πεθαίνουν τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι επειδή οι ιδιοκτήτες τα ποτίζουν με υπερβολικό πότισμα. και μπορεί να αποβεί μοιραίο

υγρό χώμα Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται εάν δεν υπάρχει επαρκής αποστράγγιση ή εάν το έδαφος ποτίζεται όταν το έδαφος είναι ανεπαρκώς στεγνό.

Ελέγξτε τις τρύπες αποστράγγισης και αισθανθείτε το χώμα στεγνό μεταξύ κάθε ποτίσματος.

Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε μείγμα γλάστρας που περιέχει υλικά υψηλής κατακράτησης νερού όπως βρύα.

νερό στα φύλλα Το να βρέξετε τα φύλλα ενώ ποτίζετε την πετούνια σας μπορεί να προκαλέσει μυκητιακό πρόβλημα στο φυτό σας.

Εμφανίζεται ως γκρίζο ή λευκό ωίδιο στην επιφάνεια του φύλλου.

Ποτίστε στο επίπεδο του εδάφους και βεβαιωθείτε ότι η κορυφή του φυτού είναι στεγνή.

Πότισμα σε ζεστό καιρό Αυτό είναι ένα πολύ εύκολο λάθος. όταν ο καιρός είναι ζεστός Η πετούνια σας χρειάζεται υγρασία.

Το πότισμα όταν ο καιρός είναι ζεστός σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του νερού που δίνετε θα εξατμιστεί. Τα κακά φυτά σας ανταγωνίζονται την ατμόσφαιρα.

Εάν ποτίζετε το πρωί Οι πετούνιες σας θα έχουν περισσότερο χρόνο να απορροφήσουν και να χρησιμοποιήσουν το νερό πιο αποτελεσματικά. Μειώνει το στρες και αυξάνει την ανάπτυξη.

λάθος καλλιέργεια Υπάρχουν πολλές ποικιλίες πετούνιας. Πολλές ποικιλίες καλλιεργούνται ειδικά για υπαίθρια καλλιέργεια.

όταν επιλέγετε φυτά εσωτερικού χώρου Θα πρέπει να αναζητήσετε συμπαγείς ποικιλίες. Γιατί θα διευκολύνει τη διαχείριση.

Απαιτούν λιγότερο νερό και τα φύλλα και οι μίσχοι δεν απλώνονται ευρέως, γεγονός που καθιστά δυνατό το πότισμα του εδάφους χωρίς να βρέχεται η κορυφή του φυτού.

τελευταία λέξη

Η πετούνια που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους θα σας δώσει ένα εντυπωσιακό και ασυνήθιστο φυτό σε γλάστρες. εύκολο στη φροντίδα Αλλά το υπερβολικό πότισμα μπορεί γρήγορα να γίνει πρόβλημα.

Μην αφήσετε αυτό να σας απογοητεύσει. Επειδή η άρδευση είναι κάτι που θα κατακτήσετε σε ελάχιστο χρόνο.

Μόλις μάθετε πώς να ποτίζετε σωστά χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που μόλις ανέφερα, Πιθανότατα θα έχετε ένα πολύ χαρούμενο και υγιές φυτό.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *