31 Τύποι ιβίσκου | Διαφορετικές ποικιλίες ιβίσκου

31 Τύποι ιβίσκου |  Διαφορετικές ποικιλίες ιβίσκου

Ο ιβίσκος προσφέρει όμορφα λουλούδια που προσελκύουν πεταλούδες και κολίβρια στον κήπο σας! Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες ιβίσκου που μπορείτε να καλλιεργήσετε!

Ο ιβίσκος είναι δημοφιλής για τα εντυπωσιακά λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας και τα σκούρα πράσινα φύλλα του. Υπάρχουν περισσότερα από 200 διαφορετικά είδη στον κόσμο. Κάθε είδος έχει διαφορετικό χρώμα, μέγεθος και σχήμα. αυτό είναι το καλύτερο Ποικιλίες ιβίσκου με ανοιχτόχρωμα άνθη. Μπορείς να μεγαλώσεις!

Δείτε το άρθρο μας για τους διαφορετικούς τύπους κισσού. εδώ!


ποικιλίες ιβίσκου

Τα άνθη του ιβίσκου χωρίζονται σε τρεις κύριους τύπους:

  • Τροπικά χρυσάνθεμα: όπως υποδηλώνει το όνομα Αναπτύσσονται καλά σε ζεστά κλίματα και είναι εγγενή στη Χαβάη. Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και εκτιμώνται για τα φωτεινά και αστραφτερά λουλούδια τους.
  • Πολυετής ιβίσκος: Αυτές οι ποικιλίες είναι αδρανείς το χειμώνα και ανθίζουν ξανά την άνοιξη. Συχνά δεν μπορούν να ανεχθούν το κρύο.
  • Χάρντι Τσάμπα: Είναι ανθεκτικά σε ψυχρά κλίματα και αναπτύσσονται σε μεγάλα, φαρδιά άνθη και έχουν λευκό, ροζ και κόκκινο χρώμα.

Καλύτερες ποικιλίες ιβίσκου

1. Κινέζικο τριαντάφυλλο

Βοτανική ονομασία: Hibiscus rosa-sinensis

Το κινέζικο τριαντάφυλλο είναι ένας δημοφιλής ασιατικός θάμνος που είναι επίσης γνωστός ως το φυτό που μαυρίζει. Επειδή το λουλούδι χρησιμοποιείται ως βερνίκι παπουτσιών στις τροπικές περιοχές. Τα περισσότερα φυτά παράγουν κόκκινα άνθη με πορτοκαλί, ροζ, κίτρινο, μονά άνθη και διπλά πέταλα.

2. Πέτρινος ιβίσκος

Βοτανική ονομασία: Ο ιβίσκος αποσύρεται

Ένας εγγενής θάμνος του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών που προσκολλάται στα βράχια. Τα τριγωνικά γκρίζα φύλλα είναι λεπτά. Τα άνθη ανθίζουν σε αποχρώσεις του λευκού έως βαθύ μωβ και ροζ.

3. Ανθίζει για μια ώρα

ιβίσκος 2

Βοτανική ονομασία: κόκκινο τρίγωνο

Αυτό το λουλούδι ονομάζεται επίσης γένος. Είναι φυτό με τρία ανοιχτόχρωμα άνθη. Το φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος 4-5 πόδια και παράγει κρεμ έως κίτρινα άνθη. Τα λουλούδια της κλεψύδρας θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε διακόσμηση!

4. Μπλε πουλί

Βοτανική ονομασία: Hibiscus syriacus “Μπλε πουλί”

Αν μιλάμε για χρώμα, αυτή η κατηγορία κερδίζει.Οι όμορφες μπλε αποχρώσεις των λουλουδιών φαίνονται εντυπωσιακές και προσθέτουν αμέσως ελκυστικότητα σε κάθε χώρο όπου καλλιεργούνται! Αυξάνεται 3-4 πόδια στον ήλιο. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα είδη ιβίσκου που μπορείτε να καλλιεργήσετε!

5. Rose of Sharon

Βοτανική ονομασία: Συριακό πουρνάρι

Το Rose of Sharon ανθίζει σε αποχρώσεις του μωβ, του λευκού και του μωβ από τα τέλη του καλοκαιριού έως τα μέσα του φθινοπώρου. Θάμνος σε ύψος 5-15 πόδια με μυτερά οβάλ φύλλα. Το σωστό κλάδεμα βοηθά τα φυτά να παράγουν μεγαλύτερα άνθη.

6. Άμπελ Μοσκ

Βοτανική ονομασία: Abel Moscus Moschatus

Εγγενής στην Ινδία, η Abelmasque είναι μια ετήσια ποικιλία που μπορεί να φτάσει σε ύψος 5-6 πόδια.Τα άνθη έχουν φωτεινά πρασινοκίτρινα πέταλα με σκούρο κεντρικό φύλλωμα. Αυτή η ποικιλία παράγει λουλούδια με μοσχομυριστό άρωμα που μπορούν να προστεθούν σπόροι στον καφέ. Είναι ένα ζιζάνιο που φυτρώνει καλά σε γλάστρα!

Διασκεδαστικό γεγονός: Τα φύλλα και οι βλαστοί μπορούν να καταναλωθούν ως λαχανικά.

7. Γίγαντας τριαντάφυλλος ιβίσκος

ιβίσκος 4

Βοτανική ονομασία: Hibiscus “Giant Rose”

Ο γιγαντιαίος τριαντάφυλλος ιβίσκος έχει ροζ έως λευκά άνθη με βαθύ κόκκινο κέντρο και λαμπερό χάλκινο-μοβ φύλλωμα. ανθίζουν σε σειρές fπαγετός στα μέσα του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο Αυτός ο ιβίσκος ευδοκιμεί σε ηλιόλουστο και υγρό έδαφος.

8. Τριαντάφυλλο Ιβίσκος

Βοτανική ονομασία: μουσκέτο ιβίσκου

Αυτός ο πολύχρωμος ιβίσκος είναι ένας πολυετής θάμνος που μπορεί να φτάσει σε ύψος 3-8 πόδια.Τα άνθη είναι καθαρό λευκό έως βαθύ τριαντάφυλλο με κόκκινα κέντρα. και ανθίζει από το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο Διακοσμητικά πέταλα λουλουδιών πλάτους 10-12 ιντσών, σκούρα πράσινα φύλλα.

9. Λουλούδια για μια ώρα

Βοτανική ονομασία: κόκκινο τρίγωνο

Αυτή η ποικιλία μεγαλώνει σε ύψος 4-5 πόδια και παράγει όμορφα κίτρινα άνθη. Χρησιμοποιείται και για διακόσμηση. Αν θέλετε λουλούδια που θα προσθέσουν ομορφιά στον κήπο σας. Αυτή είναι η σωστή επιλογή!

10. Καρό ιβίσκος

Βοτανική ονομασία: μουσκέτο ιβίσκου

Ο καρό κρόκος ανήκει στην οικογένεια Malvaceae και παράγει ροζ, λευκά, κόκκινα και κρεμ άνθη.Αυτό το εντυπωσιακό φυτό παράγει άνθη πλάτους 4-5 ίντσες.Αυξάνεται καλά σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

11. Μαύρος Δράκος

Βοτανική ονομασία: Hibiscus Rosa-sinensis “Black Dragon”

Η ποικιλία Black Dragon έχει μια βαθιά μπορντό απόχρωση και δεν είναι εντελώς μαύρη. καθώς απένειμε αυτό το βραβείο λουλουδιών ‘Λουλούδι της Χρονιάς’ Από την American Hibiscus Society, μεγαλώνει 3-6 πόδια σε πλήρη ήλιο.

12. Cheesecake Cherry

Βοτανική ονομασία: Hibiscus “Cherry Cheesecake”

Το Cheesecake Cherry παράγει κρεμώδη λευκά πέταλα με ματζέντα ρίγες και σκούρο κόκκινο κέντρο. Τα παχιά, οδοντωτά πέταλα μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και στους δυνατούς ανέμους.Αυξάνει 4-5 πόδια σε μερικό ήλιο. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα είδη ιβίσκου που μπορείτε να καλλιεργήσετε!

13. Χαβάης ιβίσκος

ιβίσκος 7

Βοτανική ονομασία: Hibiscus Rosa-sinensis “Hawaiian Hibiscus”

Χαβάης ιβίσκος κρατικό λουλούδι Χαβάη Μεγαλώνει πολύ γρήγορα και εμφανίζει μεγάλα, πολύχρωμα πέταλα που διαρκούν πολύ. Αυτό το διακοσμητικό λουλούδι ανθίζει από την άνοιξη έως τις αρχές του καλοκαιριού. και θα ανθίσει περιστασιακά προς το τέλος του χρόνου

14. Ροζέλ

Βοτανική ονομασία: Hibiscus Saptarifa

Ο ιβίσκος subtarifa είναι μια δημοφιλής ποικιλία. Παράγει άνθη λευκού έως κόκκινου σέπαλου με μια κόκκινη κουκκίδα σε κάθε πέταλο. Αυτό το είδος είναι βρώσιμο και χρησιμοποιείται σε ροφήματα βοτάνων.φάρμακο και ως αρωματικό παράγοντα στη βιομηχανία τροφίμων

15. Ρόουζ Ρουαμτζάι

Βοτανική ονομασία: Ο ιβίσκος είναι μεταβλητός.

Γνωστό και ως Confederate Rose ή Dixie Rose Mallow, ανθίζει δύο φορές από το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο.Ο Hibiscus mutabilis παράγει ροζ και λευκά άνθη πλάτους 4-6 ιντσών που γίνονται κόκκινα με την πάροδο του χρόνου. Το φυτό προτιμά καλά στραγγιζόμενο έδαφος και πλήρη μερική σκιά.

16. Scarlet Rosemallow

Βοτανική ονομασία: κόκκινος ιβίσκος

Το Scarlet Rosmello είναι μια όρθια ποικιλία, γνωστή και ως Texas Star Hibiscus. Παράγει κόκκινα άνθη πλάτους 3-4 ίντσες και μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος 6-7 πόδια και προτιμά τον πλήρη ήλιο.

17. Οικειότητα

Βοτανική ονομασία: ιβίσκος κάνναβης

Το Kaew kenaf ανήκει στην οικογένεια Malvaceae.Βγάζει μονά κόκκινα άνθη πλάτους 3-4 ίντσες.Η ποικιλία φημίζεται για τις ίνες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γιούτας. Προτιμά καλά στραγγιζόμενα εδάφη και χώρο με πλήρη ηλιοφάνεια.

18. Θαλάσσιος ιβίσκος

Βοτανική ονομασία: φυτά με ανοιχτόχρωμα λουλούδια

Ο ιβίσκος είναι επίσης γνωστός ως ιβίσκος της θάλασσας και της παραλίας και παράγει έντονα κίτρινα άνθη καλυμμένα με μικροσκοπικές τρίχες σε εύκαμπτους μίσχους. Το φυτό έχει φύλλα σε σχήμα καρδιάς σκούρα πράσινα. Χρησιμοποιείται ως μπονσάι σε πολλά μέρη. ασιατικές χώρες ειδικά στην Ταϊβάν

19. Luna Red

Τύποι ιβίσκου 10

Βοτανική ονομασία: Hibiscus “Luna Red”

Η ορτανσία Luna Red είναι ένας μικρός θάμνος με λουλούδια με πέντε πέταλα και λαμπερά πράσινα φύλλα. Το φυτό λουλουδιών μεγαλώνει 6 έως 8 ίντσες πλάτος σε γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αυτό το είδος πεθαίνει πίσω στο έδαφος το χειμώνα και επιστρέφει το καλοκαίρι.

20. Λικέρ μάνγκο

Βοτανική ονομασία: Hibiscus rosa-sinensis «Λικέρ μάνγκο»

Το Mango Liquorice παράγει όμορφα άνθη πορτοκαλιού και χρυσού πλάτους 6-8 ίντσες σε έναν ζωηρό θάμνο. Αυτό το φυτό είναι μια διασταύρωση του «Muffin Man» και του «Creme de Cacao» και έχει ύψος 10-12 πόδια. Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται κυρίως σε εταιρικά πάρτι και γάμους.-

21. Όμορφη παραλία

Βοτανική ονομασία: Hibiscus “Beach Beauty”

Αυτός ο υβριδικός ιβίσκος εμφανίζει μεγάλα λουλούδια. 6-8 ίντσες σε διάμετρο, με χρυσούς, λευκούς και ροζ δαχτυλίδια. Αυτά τα λουλούδια έχουν έντονο κόκκινο μπουμπούκια και πορτοκαλί χείλος. Αναπτύσσεται μέχρι 15-20 πόδια ύψος.

22. Ενθουσιασμός

Βοτανική ονομασία: Ιβίσκος «Ικανότητα»

Ο ιβίσκος «Exuberance» είναι ένα υβρίδιο του «Saffron» και του «Fireball». Ανθίζει σε πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο και ροζ. Αυτό το φυτό παράγει μεγάλα, πολύχρωμα άνθη που έχουν πλάτος 7-9 ίντσες. Φυτέψτε αυτόν τον θάμνο σε ηλιόλουστη θέση. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα είδη ιβίσκου που μπορείτε να καλλιεργήσετε!

23. Το μυστικό της καρδιάς

Τύποι ιβίσκου12

Βοτανική ονομασία: Hibiscus rosa-sinensis «Μυστική Καρδιά»

Το “Secret Heart” είναι μια διασταύρωση του “Rocket’s Red Clare” και του “Crème de Cacao”. Ανθίζει ροζ και κόκκινο το χειμώνα. και γίνεται μπλε όταν ο καιρός είναι ζεστός. Το όμορφο φυτό προτιμά το αλκαλικό έδαφος για βέλτιστη ανάπτυξη.

24. Σεξ στην παραλία

Βοτανική ονομασία: σεξ στην παραλία

Το «Sex on the Beach» είναι ένα τροπικό πολυετές φυτό που παράγει φωτεινά λουλούδια 6-8 ίντσες. Αυτά τα όμορφα ανοιχτόχρωμα λουλούδια έχουν ένα φωτεινό πορτοκαλί κέντρο σε σχήμα αστεριού και βαθύ κίτρινο εξωτερικά άκρα. Φυτέψτε αυτόν τον θάμνο σε πλήρη ήλιο έως μερική σκιά.

25. Αφροδίτη

ιβίσκος 13

Βοτανική ονομασία: Hibiscus syriacus “Αφροδίτη”

Η «Αφροδίτη» έχει μεγάλα, βαθύ ροζ λουλούδια με όμορφη κίτρινη απόχρωση. Τα βαθύ μωβ λουλούδια φαίνονται όμορφα στο απαλό, σκούρο πράσινο φύλλωμα. Ανθίζουν στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού και μεγαλώνουν 3-5 πόδια στον ήλιο ή τη μερική σκιά.

26. Luna Pink Swirl

Βοτανική ονομασία: Hibiscus “Luna Pink Spiral”

Αυτό το ζωηρό πολυετές βραβεύεται για τα λευκά άνθη του με τα μεγάλα ροζ και κόκκινα κέντρα. Αυτό το φυτό μεγαλώνει σε ύψος 5-7 πόδια και παράγει άνθη πλάτους 6-8 ίντσες Φυτέψτε αυτόν τον ιβίσκο σε καλά στραγγιζόμενο, υγρό, γόνιμο έδαφος.

27. Blue River II

ιβίσκος 14

Βοτανική ονομασία: Hibiscus “Blue River II”

Αυτός ο ιβίσκος ανθίζει από τα μέσα του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου. Η ανθοφορία είναι βραχύβια, όχι περισσότερο από μία ημέρα. Τα φυτά φτάνουν τα 12-14 πόδια ψηλά. Φυτέψτε αυτό το ξεχωριστό φυτό στον ήλιο και χρησιμοποιήστε πλούσιο, οργανικό έδαφος για καλύτερη ανθοφορία.

28. Δούκας της Βαλτιμόρης

Βοτανική ονομασία: Hibiscus “Lord Baltimore”

Το «Lord Baltimore» είναι ένα ποώδες φυτό που μπορεί να φτάσει τα 4-5 πόδια ψηλό.Φέρει μεγάλα φωτεινά κόκκινα άνθη, πλάτους 8-10 ίντσες, με λαμπερά πράσινα φύλλα και καμπύλες άκρες. Τα φυτά ανθίζουν από τα μέσα του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου.

29. Έλκηθρο

Τύποι ιβίσκου 15

Βοτανική ονομασία: Hibiscus Rosa-sinensis ‘Petaslet’

Το “Bedazzled” είναι μια διασταύρωση του “Tis Huge” και του “Standing Ovation”. Είναι δύο ξεχωριστά φυτά που παράγουν βαθύ πορτοκαλί άνθη πλάτους 6-8 ίντσες. Τα λουλούδια δεν χάνουν το βαθύ χρώμα τους ακόμη και στον καλοκαιρινό ήλιο.

εδώ Οι καλύτερες ποικιλίες coleus που μπορείτε να καλλιεργήσετε!

30. Τα κράνμπερι είναι ανθοφόρα φυτά.

Βοτανική ονομασία: φουντουκιά

διάσημο για τα λαμπερά φύλλα του Υπάρχουν όμορφες χάλκινες και μπορντό αποχρώσεις. παρόμοια με τη σκιά ενός σφενδάμου Αυτό το φυτό παράγει κίτρινα και κόκκινα άνθη σε σχήμα χωνιού.

31. Chaba Tricolor

Βοτανική ονομασία: Hibiscus Rosa-sinensis «Τρίγωνο»

Αυτό το φυτό έχει πολύχρωμα φύλλα που συνδυάζονται όμορφα με το ροζ, το λευκό και το πράσινο. Παράγει σκούρα κόκκινα σφαιρικά άνθη με στήμονες κίτρινους καναρινιού. Παράγεται με εμβολιασμό και μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρες και δοχεία σε εξωτερικούς χώρους.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *