30 είδη ποικιλιών μπρόκολου

30 είδη ποικιλιών μπρόκολου

Γεμάτο με πρωτεΐνη και υπέροχη γεύση. Το μπρόκολο είναι το αγαπημένο του πλήθους! αν σου αρέσουν αυτά Ποικιλίες μπρόκολου Πρέπει να προσπαθήσουμε!

Πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τα σκούρα πράσινα άνθη του μπρόκολου σε πυκνούς πρασίνους μίσχους. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες όπως το λεπτό σχήμα, τα μωβ φύλλα, τα λευκά, οι σπειροειδείς άκρες και το πράσινο lime; Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε τα καλύτερα. Τόσες πολλές ποικιλίες μπρόκολου!

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια μπρόκολου σε γλάστρες. εδώ!


Ποικιλίες μπρόκολου για οικιακούς καλλιεργητές

τσότρα

Το Calabrese παράγει χοντρούς μίσχους και μεγάλα μεσαία κεφάλια μήκους 4-5 ιντσών, σκούρο πράσινο χρώμα. μικρά μπουμπούκια σφιχτά κάντε το να μοιάζει με μικρό δέντρο Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη που θα δείτε συχνά στο σούπερ μάρκετ.

1. Bell Star

ημερομηνία λήξης: 55-65 ημέρες

Το Belstar είναι ένα συμπαγές, ανθεκτικό στη θερμότητα υβρίδιο.Το φυτό 16-20 ιντσών παράγει γαλαζοπράσινα κεφάλια 6-8 ιντσών.

2. Πεπρωμένο

ημερομηνία λήξης: 75-90 ημέρες

Το «Destiny» είναι ένα υβρίδιο που παράγει μέτρια πράσινα στρογγυλά κεφάλια σε φυτά νάνους 12 έως 18 ιντσών. Αυτή η ποικιλία δεν παράγει πλευρικούς βλαστούς.

3. Blue Air

ημερομηνία λήξης: 55-60 ημέρες

Το «Blue Wind» είναι μια υβριδική ποικιλία μπρόκολου. Βγάζει ανοιχτό μπλε φύλλα και πυκνά κεφάλια. Μπορείτε να συλλέξετε πλαϊνούς βλαστούς κάθε εποχή.

4. Ντίσικο

ημερομηνία λήξης: 45-50 ημέρες

Το «DiCicco» είναι ένα ιταλικό κειμήλιο κατάλληλο για τις ζώνες 3-10. Παράγει μικρού έως μεσαίου μεγέθους γαλαζοπράσινους κονδύλους και βλαστούς.

5. Waltham 29

ημερομηνία λήξης: 65-75 ημέρες

Αυτή η ανοιχτή επικονιασμένη ποικιλία κειμηλίων είναι γνωστή για την αντοχή της στο κρύο. μεγάλο γαλαζοπράσινο κεφάλι και πλευρικές κορυφές Μετά τη συγκομιδή, μπορείτε να απολαύσετε νόστιμους πλαϊνούς βλαστούς.

6. Ανατολική Μάντρα

ημερομηνία λήξης: 60-65 ημέρες

Το «Oriental Magic» παράγει μεγάλα, νόστιμα γαλαζοπράσινα κεφάλια. Αυτή η ανθεκτική στη θερμότητα ποικιλία αποδίδει καλύτερα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

7. Green Magic

ημερομηνία λήξης: 55-60 ημέρες

Το «Green Magic» είναι ένα υβρίδιο που παράγει μεσαίου μεγέθους, λείες και καλοθόλωτες κορώνες. Υπάρχουν διαφορετικές γεύσεις βουτύρου.

8. Sun King

ημερομηνία λήξης: 65-70 ημέρες

Το “Sun King” είναι μια ποικιλία εξαιρετικά ανθεκτική στη θερμότητα. Αυτό το νόστιμο μπρόκολο έχει κεφάλια 6 έως 8 ιντσών γαλαζωπό πράσινο με πολλούς πλευρικούς βλαστούς.

εδώ Διαφορετικοί τύποι μπανανών που μπορείτε να καλλιεργήσετε!


φύτρωσε μπρόκολο

Το φυτρωμένο μπρόκολο έχει ένα ψηλό, φυλλώδες στέλεχος. Έχει ένα μόνο λουλούδι αντί για κεντρική κορώνα. Έχει ελαφρώς πικρή γεύση σε σύγκριση με τις κανονικές ποικιλίες. Αυτό που κάνει αυτό το μπρόκολο τόσο ξεχωριστό είναι το λευκό και το μοβ χρώμα του. Αλλά το μωβ θα γίνει πράσινο όταν ωριμάσει.

9. Μωβ Βλάστηση

ημερομηνία λήξης: 180-220 ημέρες

Παράγει πολλά μωβ άνθη σε κάθε στέλεχος αντί για μεγάλα κεφάλια. Οι οικιακοί καλλιεργητές εκτιμούν την ικανότητα ανάπτυξης. ‘After Winter’ στις αρχές της άνοιξης

10. Φυτρωμένο λευκό μπρόκολο

ημερομηνία λήξης: 150-180 ημέρες

Αυτή η ανοιχτή επικονιασμένη ποικιλία παράγει λιγότερα άνθη και πιο ήπια γεύση. Έχει χαλαρό κεφάλι και λεπτό στέλεχος παρόμοιο με αυτό του κουνουπιδιού.

11. Βουργουνδία

ημερομηνία λήξης: 60-70 ημέρες

Αυτό το φυτρωμένο μπρόκολο παράγει μοβ άνθη σε λεπτούς, μοβ-πράσινους μίσχους. Έχει μια ήπια γλυκιά γεύση. Και μπορείτε να το φάτε ωμό. Με σαλάτα ή μαγείρεμα ως αγαπημένο πιάτο.

12. Σάντι

ημερομηνία λήξης: 70-110 ημέρες

Αυτό το υβριδικό μπρόκολο παράγει μοβ μπουμπούκια σε πράσινους μίσχους. Μπορείτε να το φυτέψετε την άνοιξη για φθινοπωρινή συγκομιδή ή να το καλλιεργήσετε ως χειμερινή καλλιέργεια σε ζεστά κλίματα.

13. Κόκκινο φως

ημερομηνία λήξης: 110-130 ημέρες

με φωτεινά μωβ λουλούδια Αυτό το υβριδικό μπρόκολο ανθεκτικό στο κρύο είναι μια ποικιλία ανθεκτική στο χειμώνα. Είναι νόστιμο όταν τηγανίζεται.

14. Μπέρμπανκ

ημερομηνία λήξης: 190-200 ημέρες

Κρεμώδεις λευκές λόγχες από μπρόκολο που φυτρώνουν, αυτό το υβρίδιο αναπτύσσεται σε λεπτούς ανοιχτοπράσινους μίσχους και παράγει μικρά λευκά άνθη.

Θέλετε να μάθετε τις καλύτερες ποικιλίες παπάγιας; κάντε κλικ στο εδώ!


Μπρόκολο Romanesco

Τύποι μπρόκολου 2

Το μπρόκολο Romanesco είναι ένα ιταλικό κειμήλιο. Παράγει τραγικά λουλούδια με σπειροειδείς απολήξεις. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτό το είδος μπρόκολου σε εσωτερικούς χώρους και να το μεταμοσχεύσετε στο έδαφος στις αρχές της άνοιξης. Αλλά πρέπει να αποφύγετε τη ζέστη του μεσοκαλοκαιριού. Αυτή η μοναδική ποικιλία έχει γεύση ξηρού καρπού και υφή σαν κοράλλι της θάλασσας.

15. Τροχιά

ημερομηνία λήξης: 70-85 ημέρες

Αυτό το υβρίδιο μπρόκολου παράγει πράσινα κεφάλια ασβέστη που μπορούν να συγκομιστούν νωρίτερα από άλλες ποικιλίες Romanesco.

16. Χάντικαπ/ 26-70

ημερομηνία λήξης: 70-80 ημέρες

Προτιμά περιοχές χωρίς υψηλή θερμοκρασία και έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση που ταιριάζει με σαλάτες. Αυτό το είδος διαχειμάζει σε εύκρατες κηπουρικές περιοχές.

17. Βερόνικα

ημερομηνία λήξης: 75-90 ημέρες

Το «Veronica» παράγει πράσινες κεφαλές από ασβέστη με σπειροειδείς κηλίδες. Η κρεμώδης και ξηρή γεύση είναι καλύτερα ωμή ή μαγειρεμένη.

εδώ Μια ειδική λίστα με τις καλύτερες ποικιλίες καρύδας!


Κινέζικο μπρόκολο

Το κινέζικο μπρόκολο προέρχεται από την Κίνα. Έχει χοντρούς μίσχους και μεγάλα πράσινα φύλλα με πικρή γεύση. Μπορεί να εξουδετερωθεί με μούλιασμα σε κρύο νερό πριν το μαγείρεμα. Φυτέψτε την άνοιξη ή το καλοκαίρι για φθινοπωρινή συγκομιδή. ή όλο το χρόνο σε θερμά κλίματα.

18. Μεγάλο αγόρι

ημερομηνία λήξης: 30-45 ημέρες

Το Big Boy είναι ένα πρώιμο υβρίδιο. Βγάζει ένα χοντρό, αφράτο κοτσάνι και ταιριάζει πολύ με σούπες και σαλάτες.

19. Φωτεινό μπλε

ημερομηνία λήξης: 40-50 ημέρες

‘Crispy Blue’ όπως υποδηλώνει το όνομά του. Αυτό δίνει τα παχιά, λαμπερά φύλλα και τους τραγανούς μίσχους. Τηγανίζουμε ή ψήνουμε με σκόρδο και λεμόνι για μεσημεριανό ή βραδινό.

20. Blue Wonder

ημερομηνία λήξης: 50-60 ημέρες

Αυτό το αδιατάρακτο γαλαζοπράσινο φυτό παράγει τραγανούς, τρυφερούς μίσχους που δεν ανθίζουν ούτε ανθίζουν γρήγορα. Αναπτύσσεται εύκολα στα περισσότερα κλίματα.

21. Πράσινο νεφρίτη

ημερομηνία λήξης: 50-60 ημέρες

Αυτό το εξαιρετικό υβρίδιο εκτιμάται για την έντονη ανάπτυξη, την αντοχή στις ασθένειες και την υψηλή απόδοση. Παράγει μαλακούς μίσχους και σκούρα πράσινα νεαρά φύλλα.

22. Σμαραγδένιο Πράσινο

ημερομηνία λήξης: 60-70 ημέρες

Το «Emerald Green» παράγει μαλακό φύλλωμα. Φυτέψτε αυτή την ποικιλία στα τέλη της άνοιξης για να απολαύσετε νόστιμο μπρόκολο το καλοκαίρι. ή φυτεύονται το καλοκαίρι για συγκομιδή το φθινόπωρο.

Δείτε το άρθρο μας για τις καλύτερες ποικιλίες μπανάνας. εδώ!


μπρόκολο

Τύποι μπρόκολου 3

Το τυλιγμένο μπρόκολο έχει λεπτούς μίσχους. σκούρα πράσινα φύλλα και συστάδες μικρών λουλουδιών Τα πικρά φύλλα αυτής της ποικιλίας χρησιμοποιούνται στη νότια ιταλική κουζίνα. Υπάρχουν τρόποι κοπής και επαναφύτευσης. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα χόρτα όλο το χρόνο.

23. Μαλακό Spigariello

ημερομηνία λήξης: 45-70 ημέρες

Περισσότερα φύλλα παρά λουλούδια με γεύσεις από λάχανο και μπρόκολο. Συγκομίστε ένα μόνο φύλλο για να συνεχίσετε να μεγαλώνετε καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.

24. Σαράντα

ημερομηνία λήξης: 30-40 ημέρες

Η «καραντίνα» παράγει μεγάλες ποσότητες φύλλων πιπεριάς. Αυξάνεται γρήγορα σε ύψος 10-12 ίντσες Αυτή η ποικιλία μπορεί να φυτευτεί όλο το χρόνο.

25. Cezantina Groza

ημερομηνία λήξης: 30-40 ημέρες

Αυτή η ταχέως αναπτυσσόμενη ποικιλία είναι ανθεκτική στις ζώνες 4-10 και παράγει γαλαζοπράσινο φύλλωμα και μεγάλα, έντονα αρωματισμένα άνθη.

26. Ενενήντα

ημερομηνία λήξης: 45-50 ημέρες

Τα λουλούδια με μικρές, χαλαρές συστάδες νεαρών φύλλων αναπτύσσονται καλύτερα σε ψυχρές θερμοκρασίες. Αλλά μπορεί να φυτευτεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου σε ζεστά κλίματα.

27. Ματσεράτα

ημερομηνία λήξης: 50-75 ημέρες

Με τρυφερούς μίσχους και παχουλά φύλλα, η «Maserati» προτιμά ψυχρότερες θερμοκρασίες. Φάτε με στιφάδο και η σαλάτα είναι νόστιμη.

Θέλετε να μάθετε για τις καλύτερες ποικιλίες μάνγκο! κάντε κλικ στο εδώ!


μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι μια διασταύρωση μπρόκολου και κινέζικου μπρόκολου. Παράγει μακριούς, λεπτούς μίσχους που φέρουν φύτρα που μοιάζουν με μπρόκολο. Μοιάζει με περιτύλιγμα αλλά έχει λιγότερο πικρή γεύση.

28. Ατλαντίδα

ημερομηνία λήξης: 50-75 ημέρες

Οι σκούρο πράσινοι μίσχοι και τα άνθη δίνουν καλή γεύση και υψηλή απόδοση. Η τακτική συγκομιδή αυξάνει την ανάπτυξη των λουλουδιών.

29. Asparoc

ημερομηνία λήξης: 50-60 ημέρες

Φυτέψτε υβριδικό μπρόκολο την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού για πρώιμη συγκομιδή. Δίνει μια πικάντικη γεύση που ταιριάζει πολύ με τις σούπες.

30. Asparoc Baby

ημερομηνία λήξης: 40-55 ημέρες

Αυτό το υβρίδιο έχει μια γλυκιά, πιπεράτη γεύση που μαλακώνει καθώς μαγειρεύεται. μπορεί να αναμιχθεί με σαλάτα

εδώ Οι καλύτερες ποικιλίες αγκινάρας που μπορείτε να καλλιεργήσετε!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *