15 πολυετή φυτά που πρέπει να κλαδέψετε την άνοιξη

15 πολυετή φυτά που πρέπει να κλαδέψετε την άνοιξη

στο μάθημα κηπουρικής που παρακολούθησα Ο εκπαιδευτής συγκρίνει το κλάδεμα δέντρων με το κούρεμά μας. Δεν μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν για πάντα. και σε ένα σημείο Θα χρειαστείτε ένα κούρεμα αν θέλετε μια μακριά και υγιή χαίτη.

Δεν είναι η αγαπημένη μου μεταφορά. Καταλαβαίνω όμως την ουσία του: το κλάδεμα είναι απαραίτητο, όσο τεμπέληδες κι αν είμαστε.

Το κλάδεμα της λεβάντας την άνοιξη θα διατηρήσει το φυτό φρέσκο.

Κλάδεμα δεν σημαίνει απλώς κόψιμο των νεκρών φύλλων ή ανθισμένα λουλούδια. Αντίθετα, αφαιρεί μέρη του φυτού για να ενθαρρύνει νέα και υγιή ανάπτυξη. με άλλα λόγια Το κλάδεμα δεν είναι μόνο το κόψιμο κεφαλών. Πρόκειται για την καλλιέργεια υγιών και όμορφων φυτών.


Σχετική ανάγνωση:


Ένας άλλος όρος στον οποίο αναφερόμαστε σε αυτό το πλαίσιο είναι το άρπαγμα.

Το τσίμπημα σημαίνει αποκοπή της κορυφής της ανάπτυξης από τους νεαρούς βλαστούς. Το τσίμπημα βοηθά στη διατήρηση ενός συμπαγούς σχήματος και ενθαρρύνει την πλευρική διακλάδωση.

Τσιμπήστε τη μητέρα για να ενθαρρύνετε τη διακλάδωση.

Γιατί το κλάδεμα είναι ωφέλιμο για τα πολυετή φυτά;

Πρώτα απ ‘όλα, το κλάδεμα διατηρεί τα φυτά σας υγιή. Επειδή αφαιρείτε νεκρό ή άρρωστο υλικό. Το κλάδεμα βοηθά στη διατήρηση της καλής κυκλοφορίας του αέρα. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο μούχλας και σήψης.

αν γίνει την κατάλληλη στιγμή Το κλάδεμα θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη μεγαλύτερων φυτών και θα αυξήσει τον αριθμό των λουλουδιών που παίρνετε κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό – και το πιο σημαντικό για ορισμένους κηπουρούς – το κλάδεμα βοηθά να διατηρείται το τοπίο σε αρμονία και διατηρεί το φυτό σας «προορισμένο» και «όμορφο».

Το κλάδεμα διατηρεί την αρμονία στον πολυετή κήπο.

Πρέπει να κλαδεύονται τα πολυετή φυτά την άνοιξη;

όταν μιλάμε για τη χρονιά Είναι πολύ εύκολο να αποφασίσουν τη μοίρα τους όταν επικρατεί κρύος καιρός. Μόλις χτυπηθεί από τον πρώτο παγετό, το παιχνίδι τελείωσε: όλα τα ετήσια φυτά γίνονται μαύρα και πικρά, οπότε η απόφαση να τα μεταφέρουμε από τον κήπο μας στον κάδο κομποστοποίησης ήταν εύκολη.

Τα πολυετή φυτά, από την άλλη, απαιτούν περισσότερη προσοχή όταν πρόκειται για κλάδεμα. Θα πρέπει να κλαδεύουμε στο τέλος της κηπουρικής περιόδου. (φθινόπωρο) ή πριν από τη νέα κηπουρική περίοδο (άνοιξη)?

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι, αναμενόμενα, εξαρτάταιγια ορισμένα φυτά Αυτό είναι ξεκάθαρο. (Δεν προορίζεται λογοπαίγνιο) το οποίο πρέπει να διορθωθεί εξετάζοντας αν το φυτό είναι φλύκταινα. Η αφαίρεση των παλιών φύλλων στο τέλος της σεζόν βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης της ασθένειας.

για τα περισσότερα πολυετή φυτά Το κλάδεμα είναι δουλειά μέχρι την άνοιξη.

επίσης Εάν τα πολυετή φυτά σας είναι πολύ αυτοσπορά (όπως το σχοινόπρασο, το σχοινόπρασο ή το ζιζάνιο της πεταλούδας) και θέλετε να αποφύγετε τις μη φιλικές εξαγορές στον κήπο σας. Κόψτε τα το φθινόπωρο.

Υπάρχουν μερικά πολυετή φυτά, όπως οι οικοδεσπότες, τα πουρνάρια και η παιώνια, που κλαδεύονται τακτικά το φθινόπωρο για να αποφευχθεί η ζημιά του χειμώνα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη από το κλάδεμα των πολυετών φυτών σας την άνοιξη. Να γιατί οι ανυπόμονοι κηπουροί σαν εμένα αξίζουν την αναμονή.

Τα πολυετή φυτά είναι χειμερινή τροφή για πτηνά.

Αμερικανική καρδερίνα σκαρφαλωμένη σε ηλίανθο

Μερικές φορές σκεφτόμαστε τον κήπο μας ως επέκταση του ζωτικού μας χώρου. Αυτή η ιδέα μας ενθαρρύνει να μας αρέσουν οι κήποι που είναι περιποιημένοι, τακτοποιημένοι και ακατάστατοι.

Αλλά ένας κήπος είναι ένα οικοσύστημα από μόνο του. όπου ακόμη και στα βάθη του χειμώνα Πολλά πουλιά βασίζονται επίσης σε αιώνιες κεφαλές σπόρων για τροφή, για παράδειγμα τους σπόρους της μαυρομάτικου Σούζαν. βόδι ηλίανθος και η εχινάκεια είναι ένας απολαυστικός μπουφές για σπίνους. Έτσι το κλάδεμα των κήπων μας μπορεί να φαίνεται το σωστό. αλλά απλή συμπεριφορά Αυτό προκαλεί την άγρια ​​ζωή να χάσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Τα πολυετή φυτά παρέχουν χειμερινό καταφύγιο στους επικονιαστές.

Οι αποξηραμένοι φλοιοί και οι κεφαλές των σπόρων είναι εξαιρετικά χειμερινά καταφύγια για επικονιαστές.

Περίπου το ένα τρίτο των γηγενών μελισσών της Βόρειας Αμερικής κρύβονται σε λαγούμια. Αυτό περιλαμβάνει κοίλους μίσχους, απορρίμματα φύλλων και φλοιό φυτών. Θα τους παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον το χειμώνα.

και με εγωισμό Τα ωφέλιμα έντομα (όπως αυτές οι ενοχλητικές πασχαλίτσες που αγαπούν τις αφίδες) περνούν το χειμώνα μέσα στο χάος των φυτικών υπολειμμάτων. Ως εκ τούτου, είναι προς το συμφέρον μας ως κηπουροί να τους παρέχουμε καταφύγιο για το χειμώνα.

Μερικά πολυετή φυτά χρειάζονται κάποια αειθαλή προστασία το χειμώνα.

Ο γλυκάνισος χέννας είναι ιδανικός για αυτοεπικάλυψη.

Ορισμένα πολυετή φυτά μπορεί να μην υποστούν χειμερινούς τραυματισμούς εάν παρέχουν ένα πρόσθετο στρώμα μόνωσης. Για παράδειγμα, φυτά όπως το κόκκινο καυτό πόκερ, τα χρυσάνθεμα και ο γλυκάνισος της χέννας απαιτούν χειμερινό καταφύγιο με τα φύλλα και τους βλαστούς τους. Από αυτή την άποψη, πολτοποιούν και μας εξοικονομούν χρόνο και κόπο την άνοιξη.

Τα πολυετή φυτά δημιουργούν όμορφα χειμωνιάτικα τοπία.

Ήσυχο χειμερινό τοπίο στον κήπο

Εάν είστε κηπουρός που του αρέσει ένας όμορφα περιποιημένος κήπος. Μπορούμε να σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη χειμερινή κηπουρική;

Δοκιμάστε άλλους μερικούς μήνες στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου αντί να ξεριζώσετε τα φυτά. Κόβει τα πάντα στο πέρασμά του και αναποδογυρίστε το χώμα Όχι μόνο μια σύντομη μέρα Η υγρασία του φθινοπώρου δεν θα είναι ποτέ ξανά βαρετή. Αλλά εγγυόμαστε ότι θα ανταμειφθείτε με συναρπαστική θέα όταν τα πάντα καλύπτονται από αστραφτερό χιόνι και παγετό.

Πώς να κλαδέψετε τα πολυετή φυτά

Ιδανικά, θα πρέπει να κλαδεύετε τα φυτά όταν είναι σε λήθαργο την άνοιξη. Φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό για κάθε φυτό. Και εξαρτάται από τον τύπο που καλλιεργείτε και το κλίμα σας. Δεν υπάρχουν καθολικοί κανόνες σχετικά με το πόσο πρέπει να κόψετε.

Η παρακάτω λίστα παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για τα κοινά πολυετή φυτά που πρέπει να κλαδέψετε την άνοιξη.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο κοντά στον χρόνο ανθοφορίας των δαμάσκηνων, τόσο το καλύτερο. Το πιο πιθανό είναι να καθυστερήσετε την ανθοφορία. (Τα φυτά χρησιμοποιούν την ενέργειά τους για την ανάπτυξη νέων κλαδευμένων περιοχών και λιγότερη ενέργεια για την ανάπτυξη των λουλουδιών.)

Εάν κουρεύετε νωρίς την άνοιξη Αφήστε περίπου 5 ίντσες πάνω από το έδαφος εάν κλαδεύετε αργά την εποχή. Επιθεωρήστε πρώτα το φυτό όταν προκύψουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Εάν υπάρχει νέα ανάπτυξη από τη βάση ή νέα φύλλα στους βλαστούς του προηγούμενου έτους Ας κόψουμε πάνω από αυτό το πράσινο.

Εάν κλαδεύετε πολυετή καλλωπιστικά χόρτα Θυμηθείτε ότι τους αρέσει να κόβουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος πριν αρχίσουν να εμφανίζονται νέοι βλαστοί.

Μιλάμε για πολυετή φυτά. όχι θάμνος ή δέντρο Υψηλής ποιότητας εργαλεία κηπουρικής και γάντια κηπουρικής πρέπει να είναι όλα όσα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Εδώ είναι μερικά κοινά πολυετή φυτά που πρέπει να κλαδέψετε την άνοιξη:

1. Χρυσάνθεμο

Τα χειμωνιάτικα πορτοκαλί χρυσάνθεμα μπορούν να κλαδευτούν την άνοιξη.

Συχνά συνδέουμε τις μαμάδες με τους φθινοπωρινούς κήπους. Υπάρχουν όμως πολλές ποικιλίες που ανθίζουν στα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι. Αν μείνει μόνο του χωρίς να ζορίζεται Ορισμένες ποικιλίες χρυσάνθεμων δεν ανθίζουν καλά και μεγαλώνουν με ποδαράκια. προκαλούν την ανατροπή των φυτών

Όταν πρόκειται για κλάδεμα Θα πρέπει να κόψετε το ένα τρίτο των ποικιλιών που ανθίζουν το φθινόπωρο στις αρχές της άνοιξης. Αν παρατηρήσετε ότι έχουν ήδη σχηματιστεί πράσινα φύλλα και βλαστοί. Για να κόψετε πάνω από την άκρη του φύλλου.

Για ποικιλίες πρώιμης ανθοφορίας, θα πρέπει να κόψετε το μητρικό φυτό στις αρχές της άνοιξης και να συνεχίσετε το τσίμπημα στα μέσα του καλοκαιριού.

2. Εχινάκεια

Τα φυτά εχινάκειας (επίσης γνωστά ως κωνοφόρα) αποτελούν βασικό στοιχείο κήπου εξοχικών σπιτιών. Η απέριττη στάση τους και η πλούσια χρωματική τους παλέτα τα κάνουν δημοφιλή στους κηπουρούς σχεδόν σε κάθε ζώνη.

Νέα και νεαρά φύλλα εμφανίζονται νωρίς την άνοιξη. Έτσι, είναι εύκολο να δείτε πού πρέπει να κόψετε την παλιά ανάπτυξη.

Τα φυτά Echinacea επωφελούνται από τη συνεχή κούρεμα όλο το καλοκαίρι για να ενθαρρύνουν περισσότερες ανθοφορίες. Τα τελευταία λουλούδια της εποχής πρέπει να αφεθούν να στεγνώσουν στα φυτά, καθώς αυτή είναι μια ασφαλής περιοχή για τα έντομα του χειμώνα. Αφήστε τις κεφαλές των σπόρων να στεγνώσουν για να βοηθήσετε στη σπορά. Και σύντομα θα έχετε ένα πολύ μεγάλο έμπλαστρο εχινάκειας με πολύ λίγη προσπάθεια. Στην εχινάκεια δεν αρέσει να την ενοχλούν. Αφήστε το λοιπόν να γίνει μια μεγάλη συστάδα.

3. Αστέρες

αστέρας (ελληνική λέξη αστέρι) είναι φυτό μειωμένου μεγέθους όπως π.χ Είναι ανθεκτικά, όμορφα και δεν χρειάζονται πολύ χώμα όσον αφορά το είδος του εδάφους που τους αρέσει.

σαν χρυσάνθεμο Οι αστέρες πρέπει να τσιμπηθούν προς τα πίσω κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να ενθαρρυνθεί η θαμνώδης ανάπτυξη και η πρόσθετη ανθοφορία. Όταν τελειώσει η σεζόν Ο Αστερς μπαίνει σε περίοδο αποκατάστασης το φθινόπωρο. Περιμένοντας μέχρι την άνοιξη και κόβοντάς τα ξανά στο επίπεδο του εδάφους. Αυτό το πολυετές ρίζωμα ξοδεύει όλη του την ενέργεια αναπτύσσοντας υπόγεια και επανέρχεται δυνατός την επόμενη σεζόν.

Οι αστέρες μπορούν να αναπτύξουν ωίδιο εάν περάσουν από ένα ζεστό, ξηρό κλίμα. σε υγρό καιρό Μπορούν επίσης να αναπτύξουν γκρίζα μούχλα. αν συμβεί αυτό Θα πρέπει να κλαδέψετε το φυτό αστέρα και να απορρίψετε το προσβεβλημένο φύλλωμα. (Αλλά όχι στο κομπόστ σας) μόλις παρατηρήσετε το πρόβλημα. Το φυτό είναι αρκετά δυνατό για να περιστρέφεται γρήγορα.

4. Ρώσος φιλόσοφος (Perovskia atriplicifolia)

Παρά το όνομα, ο Ρώσος φασκόμηλος μοιάζει περισσότερο με τη λεβάντα παρά με τον ταπεινό φασκόμηλο του κήπου (Φασκόμηλο officinalis)

Αφιερώνοντας χρόνο για να κλαδέψετε αυτό το φυτό το φθινόπωρο θα σας ανταμείψει το χειμώνα. Είναι καλύτερο να εκμεταλλευτείτε την εσωτερική ανάπτυξη του φυτού κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Όπως ανθίζουν νέα μπουμπούκια την άνοιξη Κόψτε το πάνω νεκρό στέλεχος. Αν θυμάστε νωρίς την άνοιξη Μπορείτε να διατηρήσετε τα δαμάσκηνα σφιχτά κόβοντάς τα πίσω τέσσερις ίντσες πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Αν θέλετε να τονώσετε τον θάμνο Μπορείτε να κόψετε μερικά από τα παλιά στελέχη. παρόλο που έχει μεγαλώσει

Ρωσικό χειμωνιάτικο φασκόμηλο έτοιμο για κλάδεμα.

Το ρωσικό φασκόμηλο «Little Spiers» είναι πολύ συμπαγές (περίπου 4 πόδια ύψος), καθιστώντας το ιδανικό για τον τεμπέλη κηπουρό που δεν θέλει να εργάζεται πολύ σκληρά.

5. Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένας μεσογειακός θάμνος που μπορεί να κλαδευτεί το φθινόπωρο και την άνοιξη.Ωστόσο το ανοιξιάτικο κλάδεμα είναι το καλύτερο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παλαιότερα στελέχη και λουλούδια θα προστατεύσουν τη νέα ανάπτυξη από τον παγετό του χειμώνα. Ορισμένες ποικιλίες μπορούν να ζήσουν έως και 20 χρόνια εάν διατηρήσετε τις συνθήκες τους.

Η λεβάντα είναι ένα φυτό που μπορεί να αντιμετωπιστεί σταδιακά και όχι ταυτόχρονα. Αν αφεθεί χωρίς επίβλεψη Ο κορμός γίνεται ξυλώδης, άμορφος και κούφιος.

Αλλά δεν είναι όλες οι λεβάντες ίσες. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε τον τύπο λεβάντας που έχετε. αγγλική λεβάντα (angustifolia λεβάντας) Απαιτεί μάδημα όταν τα άνθη μαραίνονται το φθινόπωρο. την άνοιξη Θα πρέπει να κόψετε τους μίσχους περίπου 10 ίντσες πάνω από το έδαφος, εάν αφήσετε αυτή την αγγαρεία κηπουρικής να γίνει πολύ αργά στη σεζόν. Φροντίστε να κλαδέψετε την κορυφή της νέας ανάπτυξης.

γαλλική λεβάντα (λεβάντα) απαιτούν ένα πολύ απαλό άγγιγμα, καθώς είναι γενικά ανθεκτικά στον παγετό. Έτσι, εάν κάνετε κηπουρική σε κλίμα με μεγάλους, κρύους χειμώνες Σκεφτείτε να μεταφέρετε τον κήπο σε θερμοκήπιο ή ωδείο. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες οδηγίες κλαδέματος, αν και είναι προτιμότερο να αφήσετε το κλάδεμα μέχρι αργά την άνοιξη για να δώσετε στο φυτό αρκετό χρόνο για να συνέλθει από τις ζημιές του χειμώνα.

6. Globe Thistle (Echinops)

Οι Echinops (δεν πρέπει να συγχέονται με το Echinopsis – ένα γένος μεγάλου κάκτου που προέρχεται από τη Νότια Αμερική) φαίνονται έξω από αυτόν τον κόσμο. Από τα έντονα μπλε γαϊδουράγκαθα μέχρι τα λευκά κάτω φύλλα, τα Globe Thistles πρέπει να προστατεύουν το φύλλωμά τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να διασφαλίζουν ότι θα αναπτυχθούν δυναμικά το επόμενο έτος.

Τα γαϊδουράγκαθα είναι σαν τα χειμωνιάτικα γλειφιτζούρια για τα πουλιά. Μην καταστρέψετε λοιπόν το τελευταίο λουλούδι της σεζόν. Για να μην αναφέρουμε τα σκαλισμένα κεφάλια σπόρων είναι εκπληκτικά όταν καταψύχονται. αλλά όταν πρόκειται για την άνοιξη Τα νεκρά φύλλα μπορούν να μαδηθούν για να αποκαλυφθεί ένα νέο στέμμα. Μπορείτε να κόψετε αποξηραμένα κοτσάνια λουλουδιών.

Το Winter Globe Thistle είναι έτοιμο για κλάδεμα.

Αυτά τα δέντρα παράγουν περισσότερα άνθη κάθε χρόνο καθώς ωριμάζουν. Και χαίρομαι που το μεγαλώνετε στον κήπο σας. Δεν πειράζει, υπάρχουν κι άλλα να μοιραστείτε με αυτόν τον τρόπο.

Γιατί ήταν ψηλοί και είχαν πολύ λεπτά πόδια. Τα γαϊδουράγκαθα μερικές φορές ανατρέπονται σε χειμερινές καταιγίδες και βίαιες καταιγίδες. Αν ναι, φυσικά μπορείτε να κλαδέψετε για να κλαδέψετε.

Το Globe Thistle έχει αιχμηρά φύλλα, επομένως φοράτε γάντια κηπουρικής όταν κλαδεύετε πίσω.

7. Red Hot Poker (Νεοφοβία)

Ιθαγενής στη Νότια Αφρική Τα κόκκινα καυτά λουλούδια πόκερ ξεχωρίζουν ανεξάρτητα από τον τύπο φυτού κήπου που θα επιλέξετε.

Τα κόκκινα λουλούδια πόκερ ανθίζουν ασταμάτητα από τα τέλη της άνοιξης και συνεχίζουν μέχρι το φθινόπωρο. Επομένως, υπάρχουν πάντα έντονα πορτοκαλί και κόκκινα λουλούδια στην οθόνη. Εάν θέλετε να ενθαρρύνετε περισσότερα λουλούδια να ανθίσουν Μπορείτε να τα πετάξετε όταν τελειώσουν την ανθοφορία τους, αλλά αφήστε το τελευταίο σετ λουλουδιών που έχετε χρησιμοποιήσει στο φυτό μέχρι τις αρχές της άνοιξης του επόμενου έτους. Στη συνέχεια, μπορείτε να κόψετε τις αιχμές στη βάση. Φροντίστε να φοράτε πάντα προστατευτικά γάντια κηπουρικής.

αποξηραμένα κόκκινα καυτά κεφάλια σπόρων πόκερ

Αφήστε το νεκρό φύλλωμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να προστατεύσετε το στέμμα του φυτού. Μπορείτε να κλαδέψετε το φυτό την άνοιξη αφαιρώντας τα νεκρά φύλλα στη βάση. Να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε αυτό, καθώς η νέα ανάπτυξη μπορεί να εξαπλωθεί με το παλαιότερο φύλλωμα.

για έναν σε βάθος οδηγό για το πώς να καλλιεργήσετε αυτό το όμορφο φυτό. (και καταπληκτικές ποικιλίες και υβρίδια) Παρακαλώ δείτε αυτή τη δημοσίευση της Sherra.

8. Φούξια

Οι φούξιες είναι ανθοφόροι θάμνοι που μοιάζουν με αμπέλια και αναπτύσσονται έντονα την άνοιξη. Αφήστε την ώριμη ανάπτυξη το χειμώνα για να προστατέψετε τις ρίζες των φυτών από τον παγετό. Τα φούξια θα ανθίσουν σε νέο απόθεμα. Επομένως, θα πρέπει να μειώσετε κοντά στη βάση στις αρχές της άνοιξης για να ενθαρρύνετε πολλές καλοκαιρινές ανθοφορίες.

Αν καλλιεργείτε φούξια σε γλάστρες εξωτερικού χώρου Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να τα καλλιεργήσετε σε θερμοκήπιο ή σε πολύ κρύο πλαίσιο.Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κλαδέψετε το πάνω μισό του φυτού πριν το μεταφέρετε σε πιο ζεστή τοποθεσία το φθινόπωρο. Σε αυτό το στάδιο, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερα νεκρά φύλλα.

9. Μαυρομάτικα Σούζαν (Ραντμπέκια Χίρτα)

Οι μαυρομάτικες λοβοί σπόρων Susan προσφέρουν μια πραγματική απόλαυση για τα πουλιά του χειμώνα. κυρίως Ο μη βρώσιμος σπόρος θα σπείρει μόνος του. Φέρτε ένα ποπ χρώμα στον κήπο σας με αυτά τα ηλιόλουστα λουλούδια (τα rudbeckia έρχονται σε κόκκινο, πορτοκαλί και μοβ).

Μπορείτε να αφήσετε το πρώτο σετ λουλουδιών να σπαρθεί – και αυτό ισχύει για εκείνη τη χρονιά – ή μπορείτε να κόψετε τα λουλούδια που ξοδεύτηκαν για να παρατείνετε την περίοδο ανθοφορίας. Κόψτε τους μίσχους μισή ίντσα πάνω από τα πάνω φύλλα. Στη συνέχεια θα λάβετε ένα άλλο σετ λουλουδιών ως ανταμοιβή.

Η μαυρομάτικα Σούζαν είναι πολύ ευαίσθητη στον παγετό. Επομένως, θα πρέπει να αφήσετε το στέμμα να λειτουργήσει ως σάπια φύλλα πάνω από τις ρίζες μέχρι να μαλακώσουν οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Στη συνέχεια, μπορείτε να κόψετε ολόκληρο το φυτό και τους υπόλοιπους μίσχους λουλουδιών.

10. Shasta Daisy (Λευκάνθεμο)

όπως και τα ξαδέρφια τους Η Rudbeckia και η echinacea, οι μαργαρίτες Shasta, αναπτύσσονται σε αειθαλείς ροζέτες στις αρχές της άνοιξης. Ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε τα παλιά φύλλα και να σχηματίσετε ένα νέο στέμμα.

Οι μαργαρίτες Shasta ανθίζουν συνεχώς όλο το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου. Οι ψηλοί, όρθιοι μίσχοι των λουλουδιών μαραίνονται το φθινόπωρο. Έτσι, μπορείτε να αφαιρέσετε τους μίσχους και τα άνθη, αν αυτό δεν είναι πραγματικά το στυλ σας.

11. αυτιά αρνιού (Βυζαντινός Στάχυς)

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα από τα πιο σκληρά φυτά σε αυτή τη λίστα. πρέπει να είναι αυτιά προβάτου (ονομάστηκε έτσι λόγω της ευθραυστότητας των φύλλων) είναι εγγενές στα άνυδρα κλίματα της Τουρκίας και του Ιράν. Αυτό το φυτό είναι η τέλεια επιλογή για έναν κήπο χαμηλής συντήρησης. Ένα γαλήνιο τοπίο ή βραχόκηπο.

Το κλάδεμα είναι πολύ εύκολο καθώς τα φυτά θα πεθάνουν ξανά το χειμώνα και θα βγάλουν νεαρούς πράσινους βλαστούς την άνοιξη. Όταν βλέπεις νέα ανάπτυξη Φροντίστε να αφαιρέσετε ό,τι έχει απομείνει από το προηγούμενο έτος, κόβοντας ό,τι νέο υπάρχει.

Τα αυτιά του παγωμένου αρνιού πρέπει να κοπούν καλά την άνοιξη.

το καλοκαίρι Το αυτί του αρνιού κρατά ψηλά τα καλοκαιρινά λουλούδια με πολύχρωμα ροζ ή μοβ πομπόν που ευδοκιμούν τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες αρνιού αυτιού δεν ανθίζουν κάθε χρόνο.

Όταν τα λουλούδια ανθίσουν, μπορείτε να κόψετε τους μίσχους των λουλουδιών ξανά στο έδαφος.

12. Κοραλλιογενείς χάντρες (Υβρίδιο Hechera)

Θυμάστε πώς αναφέραμε στην εισαγωγή ότι μερικά από τα οφέλη του κλαδέματος πολυετών την άνοιξη είναι ότι τα φύλλα τους βοηθούν το φυτό να αυτο-πολτοποιείται; Οι κοραλλιογενείς χάντρες είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτής της αρχής.

Επειδή δεν είναι ανθεκτικά στον παγετό, τα φυτά Hechera που κλαδεύονται το φθινόπωρο μπορεί να εμφανίσουν αναιμική ανάπτυξη την επόμενη άνοιξη. Η υπερβολική έκθεση του κύριου στελέχους με κλάδεμα το φθινόπωρο μπορεί να κάνει το στέλεχος πιο ευαίσθητο σε ζημιές από παγετό και σήψη. Θα πρέπει να κλαδέψετε κοραλλιογενείς χάντρες την άνοιξη. Εκτός αν είστε σε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

πριν κόψετε Επιθεωρήστε προσεκτικά την ανάπτυξη νέων φύλλων στη μέση του φυτού. Όταν παρατηρείτε νεαρούς βλαστούς Ξέρεις ότι είναι η ώρα του κλάματος. Κόψτε τα παλιά φύλλα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κύριο στέλεχος. Προσέξτε όμως να μην μπείτε κατά λάθος στο κυρίως πορτμπαγκάζ.

Οι περισσότερες κοραλλιογενείς καμπάνες επωφελούνται από το εποχικό κλάδεμα. Επομένως, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα ξερά ή νεκρά φύλλα. Μπορούν να αφαιρεθούν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

13. Δελφίνιο

Δεν είμαι σίγουρος αν το delphinium πρέπει να συμπεριληφθεί σε αυτή τη λίστα. Και να γιατί: Υπάρχουν περίπου 300 δελφίνια στην αγορά. Επομένως, αυτή η συμβουλή δεν ισχύει καθολικά. Μερικά δελφίνια είναι μονοετή, ποώδη φυτά και μερικά πολυετή. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι υπάρχει στον κήπο σας για να αποφύγετε την απογοήτευση.

Και η ομορφιά αυτού του φυτού ταιριάζει μόνο με τη λιχουδιά του. Στα δελφίνια αρέσουν τα δροσερά καλοκαίρια. (δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο μεταβαλλόμενο κλίμα μας) δεν λειτουργεί καλά σε ζεστό καιρό και δεν μπορεί να διαχειριστεί ισχυρούς ανέμους. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους ορισμένοι κηπουροί θεωρούν ότι τα δελφίνια είναι φυσικά πολυετή φυτά. (Ίσως για να αποφύγουμε την απογοήτευση)

Εάν έχετε πολυετή δελφίνια στον κήπο σας. Μην το κόψετε ξανά στο έδαφος την άνοιξη. Κόψτε μόνο τα νεαρά φύλλα, ωστόσο, τα άνθη μπορούν να μειωθούν στο επίπεδο του εδάφους μόλις χρησιμοποιηθούν. Εάν έχετε μεγάλη καλλιεργητική περίοδο Μπορεί να είστε αρκετά τυχεροί ώστε να ανταμειφθείτε με μια δεύτερη άνθιση το φθινόπωρο.

Μια ακόμη συμβουλή: αν θέλετε οι μίσχοι των λουλουδιών να είναι ψηλότεροι σε ώριμες ομάδες, Κλαδέψτε τους νεαρούς βλαστούς την άνοιξη.

14. Dok Khem (Scapiosa, Κολομβία)

Το Scpiosa είναι ένα λουλούδι που αγαπούν πολύ οι πεταλούδες. Και επειδή οι μωβ, ροζ και απαλές ροζ αποχρώσεις του είναι συχνά συγκρατημένες, είναι κάτι που πρέπει να προστεθεί σε κάθε κήπο εξοχικής κατοικίας.

Αν και ελαφρώς ανθεκτική στον παγετό (έως 23 F – περίπου -5 C), η ψώρα χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει την άνοιξη. Γι’ αυτό θα πρέπει να τα κλαδέψετε αργά την εποχή και να τα κόψετε μέχρι το στέμμα. (Όχι στο επίπεδο του εδάφους) όταν το φυτό φτάσει το ύψος ενός ποδιού.

το καλοκαίρι Μπορείτε να αφαιρέσετε τα νεκρά λουλούδια για να ενθαρρύνετε το φυτό να παράγει περισσότερα άνθη και να παρατείνει την περίοδο ανθοφορίας.

15. Βαμβάκι λεβάντας (Σαντολίνα)

Αυτό το φυτό δεν είναι ούτε λεβάντα ούτε βαμβάκι. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι κηπουροί χρησιμοποιούν το όνομα sandolina για να αποφύγουν τη σύγχυση.

Ωστόσο, λόγω της κοινής καταγωγής του στην περιοχή της Μεσογείου, Μοιράζεται κάποιες ομοιότητες με τη λεβάντα: το φυτό είναι εύθραυστο και μικρό. γίνει θάμνος και ξύλο

Θα πρέπει να αφήσετε τα φυτά σαντολίνα να παγώσουν μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να τα κλαδέψετε την άνοιξη. Μην περιμένετε πολύ την άνοιξη (και πρέπει – το λαμπερό κίτρινο των λουλουδιών ταιριάζει με το γκριζωπό μπλε του φυλλώματος). πάρα πολύ και ξύλινο

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *