13 καλύτερα παχύφυτα για πολλαπλασιασμό από μοσχεύματα

13 καλύτερα παχύφυτα για πολλαπλασιασμό από μοσχεύματα

πρέπει να ξέρεις όνομα Τα παχύφυτα πολλαπλασιάζονται καλύτερα από μοσχεύματα. και πώς να το κάνουμε; Αυτό το άρθρο σίγουρα θα σας βοηθήσει!

Ένας καλός τρόπος για να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας είναι να πολλαπλασιάσετε παχύφυτα από μοσχεύματα. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ απλή και απαιτεί λιγότερο χρόνο σε σύγκριση με τη μέθοδο των σπόρων. Διαβάστε σχετικά Τα παχύφυτα είναι εξαιρετικά για πολλαπλασιασμό από μοσχεύματα. σε αυτό το άρθρο.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων από το φύλλωμα. εδώ!


Ζουμερός πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα φύλλων ή μίσχων.

Εάν θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των διαθέσιμων παχύφυτων. Χρησιμοποιήστε υπάρχοντα φύλλα ή μίσχους φυτών για πολλαπλασιασμό. Να επιλέγετε πάντα παχύφυτα φύλλα για πολλαπλασιασμό. Ομοίως, για πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα μίσχων, χρησιμοποιήστε ώριμους μίσχους μήκους 2-5 ίντσες.

Συμβουλές: Αφήστε τα φύλλα και τους μίσχους να επωαστούν σε ζεστό, ξηρό μέρος για μερικές ημέρες.

Κάντε κλικ για να μάθετε τα πάντα για τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων. εδώ!


Το καλύτερο παχύφυτο για καλλιέργεια από μοσχεύματα φύλλων.

1. Καλάντσο

Βοτανική ονομασία: Kalanchoe (είδος)

Φυτά που ανήκουν στην οικογένεια Kalanchoe. Τα καλύτερα παχύφυτα για καλλιέργεια από μοσχεύματα ωστόσο, Φυτεύονται σε μη ανθισμένες ποικιλίες, μπορείτε Η Kalanchoe πολλαπλασιάζεται από τα φύλλα. μπορεί εύκολα να πολλαπλασιαστεί Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα παχύφυτα για πολλαπλασιασμό από μοσχεύματα σε αυτή τη λίστα.

2. Aloe Vera

Εξαιρετικό παχύφυτο για εύκολο πολλαπλασιασμό από μοσχεύματα.

Βοτανική ονομασία: αλόη

Η αλόη βέρα είναι ένα πολύ δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Εκτός από τα πολλά οφέλη Είναι επίσης ανθεκτικό στην ξηρασία και ευδοκιμεί σε χαμηλή συντήρηση, παραμέληση Πολλαπλασιασμός αλόης βέρα από λιπαρά φύλλαΕάν τα στελέχη είναι αρκετά μεγάλα, μπορείτε να τα καλλιεργήσετε από μοσχεύματα μίσχων.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε για τις καλύτερες ποικιλίες κάκτων για καλλιέργεια σε δοχεία. εδώ!

3. Εχιβέρια

Βοτανική ονομασία: Echeveria spp

Με παχιά, σαρκώδη φύλλα με κέρινο εξωτερικό, η echeveria κάνει εξαιρετικά φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Ξεκινήστε κόβοντας τα φύλλα. Τοποθετώντας τα φύλλα στο χώμα, οι ρίζες θα εμφανιστούν σε λίγες εβδομάδες. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα παχύφυτα για πολλαπλασιασμό από μοσχεύματα σε αυτή τη λίστα.

4. Harvardia

Τα παχύφυτα είναι εξαιρετικά για εύκολη αναπαραγωγή από μοσχεύματα στο σπίτι.

Βοτανική ονομασία: διστάζωArthea (γένος)

Το Haworthia είναι ένα όμορφο μικρό φυτό σε γλάστρα, γνωστό και ως κάκτος ζέβρα. Έχει πράσινα παχουλά φύλλα με λευκές ρίγες. να το δημοσιεύσει μαζέψτε δυνατά φύλλα Αφαιρέστε το στέλεχος και τοποθετήστε το σε καλά στραγγισμένο έδαφος για να μπορέσει να αναπτυχθεί.


Τα παχύφυτα πολλαπλασιάζονται καλύτερα από μοσχεύματα μίσχων.

5. Η ουρά του λαγούμι

Βοτανική ονομασία: Το κάθισμα του Μόργκαν

Λέγεται και ουρά του γαϊδάρου. Η ουρά του κουνελιού σχηματίζει ένα μακρύ, πεσμένο μίσχο, εξ ου και το όνομα. κόψτε τον κορμό Και αφήστε το να επουλωθεί για 5-6 μέρες Φυτεύεται σε γλάστρα γεμάτη με χυμώδες μείγμα. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα παχύφυτα για πολλαπλασιασμό από μοσχεύματα σε αυτή τη λίστα.

6. Crown of Thorns

Τα παχύφυτα καλλιεργούνται καλύτερα από μοσχεύματα.

Βοτανική ονομασία: μανιτάρι κεχρί

Το αγκάθινο στέμμα πήρε το όνομά του από μια ιστορία που λέει για τα αγκάθια που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του στέμματος του Ιησού. Αυτό το παχύφυτο μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους καθώς είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. μπορεί να γίνει εύκολα πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα την άνοιξη

Δείτε το άρθρο μας για τη φροντίδα των φυτών με αγκάθια. εδώ!

7. Φυτό νεφρίτη

Βοτανική ονομασία: Γκράσουλα Οβάτα

Η Grasula ovata είναι γνωστή ως τυχερό φυτό. Πολυάριθμες μελέτες έχουν βρει ότι τα φυτά νεφρίτη μπορούν να καθαρίσουν τον εσωτερικό αέρα. στον πολλαπλασιασμό των φυτών από μοσχεύματα Επιλέξτε ένα δυνατό δέντρο. Το στέλεχος έχει μήκος 3-4 ίντσες. και αφήστε το να στεγνώσει μέχρι να βγουν οι κάλοι. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα παχύφυτα για πολλαπλασιασμό από μοσχεύματα σε αυτή τη λίστα.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε για τα εκπληκτικά οφέλη του φυτού νεφρίτη. εδώ!

8. Ζημιά

Τα παχύφυτα πολλαπλασιάζονται καλύτερα από 2 μοσχεύματα.

Βοτανική ονομασία: βλάβη

Υπάρχει και ζημιά. Τα καλύτερα παχύφυτα για να αναπτυχθούν από μοσχεύματα Μπορείτε επίσης να φυτέψετε «Φθινοπωρινή απόλαυση», Sedum camtchaticum «Varicatum», «Ruby Glow» ή «Sedum caticola» για πολλαπλασιασμό. Αφαιρέστε το κόψιμο μήκους 6 ιντσών. Κολλήστε το κάτω μισό του φυτού από την άκρη στο χώμα.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με την εξάπλωση ζημιών. εδώ!

9. Wax Factory

Βοτανική ονομασία: hoya cornza

Το Hoya είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου γνωστό για τα λευκά κηρώδη άνθη του και τα όμορφα φύλλα σε σχήμα αστεριού. Πολλαπλασιάστε με μοσχεύματα στελέχους την άνοιξη ή το καλοκαίρι Κόψτε ένα γερό στέλεχος μήκους 4-5 ίντσες με 2-4 φύλλα και τοποθετήστε το δοχείο σε άμεσο ηλιακό φως.

10. Ισχαιμικές καταστάσεις

Τα παχύφυτα είναι τα πλέον κατάλληλα για πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα4.

Βοτανική ονομασία: καρδιφολιά

Γνωστή και ως baby sun rose, η απτενία παράγει κόκκινα ή μπορντό-κόκκινα άνθη από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Για να πολλαπλασιάσετε την απτενία, κόψτε τους μίσχους μήκους 3-5 ιντσών από υγιή φυτά. Αφήστε το να κρυώσει σε ξηρό μέρος για μερικές ημέρες και στη συνέχεια φυτέψτε το σε ένα μείγμα γλάστρας. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα παχύφυτα για πολλαπλασιασμό από μοσχεύματα σε αυτή τη λίστα.

11. ΑΙΩΝ

Βοτανική ονομασία: Aeon (γένος)

Το Aeon μπορεί να φωτίσει τον κήπο σας με πολύχρωμα φυλλώματα σε αποχρώσεις του κόκκινου, του κρεμ και του σίγασης. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε αυτό το παχύφυτο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου παίρνοντας μοσχεύματα βλαστών 3 έως 4 ιντσών.

12. Περλέ γραμμή

Τα παχύφυτα είναι τα καλύτερα κατάλληλα για πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα 6

Βοτανική ονομασία: Cenecio Rowleyanus

Το Strings of Pearls είναι ένα τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου που προσφέρει όμορφα, στρογγυλεμένα, σαν χάντρες φύλλωμα και αρωματικά λευκά άνθη. Μπορείτε να απλώσετε κορδόνια από μαργαριτάρια μοσχεύματα στελέχους Πολλαπλασιάστε εύκολα αυτό το ελκυστικό παχύφυτο για να διακοσμήσετε το εσωτερικό σας.

13. Σάι Κλουάι

Βοτανική ονομασία: ριζωμένη στα γηρατειά

Το πυξάρι είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό με σαρκώδη αμπέλια, μικρά λευκά, κίτρινα ή λεβάντα άνθη και φύλλα σε σχήμα μπανάνας όλο το χρόνο. Τα μοσχεύματα βλαστών από δυνατά φυτά μπορούν εύκολα να πολλαπλασιαστούν..


Πώς να πολλαπλασιάσετε τα παχύφυτα

Κόψτε τους μίσχους στο επιθυμητό μήκος με καθαρό, κοφτερό ψαλίδι σε γωνία 45 μοιρών.Τραβήξτε τα κάτω φύλλα και αφήστε τα στελέχη να κρυώσουν σε ζεστό και στεγνό μέρος για μερικές ημέρες μέχρι να αποκτήσουν δερματώδη πλευρά. Αυτό το βήμα μπορεί να παραλειφθεί εάν ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός.

Φυτέψτε το μοσχεύμα σε κανονικό χώμα γλάστρας ή σε μείγμα υγρής τύρφης και περλίτη και καλύψτε τη γλάστρα με πλαστικό για να διατηρήσετε την υγρασία. Τοποθετήστε το δοχείο σε φωτεινό μέρος με άφθονο φως. Τα μοσχεύματα θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες για να ριζώσουν.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να μεγαλώσετε έναν κάκτο από σπόρους

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *