Χρειάζονται φως τα φυτά φιδιών; Εδώ είναι οι Απαιτήσεις Φωτός τους

MicroVeggy

Το φυτό φιδιού χρειάζεται φως; Φαίνεται σαν μια απλή ερώτηση. Αλλά η απάντηση είναι κάτι περισσότερο από ναι. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει εάν τα φυτά φιδιού χρειάζονται φυσικό φως και τα οφέλη αυτού του φωτισμού.

Τι είναι το φυτό φιδιού;

Η Dracaena Trifasciata, που συνήθως αναφέρεται ως φυτό φιδιού ή ήλιος ξεβάρια, είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου. Ιθαγενής στην Αφρική και την Ασία.

Από το 2017, αυτό το φυτό ταξινομήθηκε βοτανικά ως Sansevieria Trifasciata, αλλά η ομοιότητά του με το είδος Dracaena αξίζει να σημειωθεί. Το φυτό φιδιού μεγαλώνει έξι έως οκτώ πόδια ψηλό με σκούρα πράσινα φύλλα που μοιάζουν με σπαθιά.

Τα φυτά φιδιού μπορούν να αλλάξουν χρώμα. Αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν πράσινο φλοιό και συχνά έχουν κίτρινο περίγραμμα. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν. και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αθάνατοι

Το φυτό φιδιού μπορεί να αναπτυχθεί σχεδόν σε κάθε σκοτεινή ή πολύ φωτεινή γωνιά του σπιτιού. Τείνουν να αναπτύσσονται αργά στη σκιά, ωστόσο, λίγες ώρες άμεσου ηλιακού φωτός μπορεί να αυξήσουν την έκθεση.

Το Dracaena Trifasciata θεωρείται πολύ ασφαλές. Αλλά είναι ελαφρώς τοξικό εάν καταποθεί. Τα φύλλα του είναι δηλητηριώδη, προκαλώντας μούδιασμα και πρήξιμο της γλώσσας εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες. Γι’ αυτό θα πρέπει να κρατάτε τα φυτά μακριά από κατοικίδια και παιδιά που μπορούν να τα μασήσουν.

Το φυτό φιδιού χρειάζεται φως;

Ναι, όπως όλα τα πράσινα φυτά. Τα φυτά φιδιού χρειάζονται φως για να κάνουν τροφή. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως φωτοσύνθεση.

Ένα καλό μέρος για να φυτέψετε φυτά φιδιών τριγύρω. Ένα σπίτι είναι ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό ή ένα ηλιόλουστο παράθυρο με διάφανες κουρτίνες.

Απαιτήσεις φωτός για φυτά φιδιού

Αναπτύσσεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αλλά τα καταφέρνει καλύτερα σε έντονο έμμεσο φως.

Αν και τα φυτά φιδιού μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορες συνθήκες, είναι σημαντικό να αναπτυχθούν οι ιδανικές απαιτήσεις φωτός των φυτών φιδιών για την ανάπτυξή τους. Τα φυτά φιδιού αναπτύσσονται καλά σε ποικίλες εντάσεις φωτός, από χαμηλή έως υψηλή, αλλά το καλύτερο φως για αυτά τα φυτά είναι το μέτρια έντονο φως.

συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Τα φυτά φιδιού αναπτύσσονται καλά σε χαμηλό φωτισμό και σκιερές γωνίες. Είναι ένα ευέλικτο φυτό που μπορεί να ανεχθεί περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Αλλά αν δώσετε λιγότερο φως, ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί λίγο. Έτσι, αν θέλετε το φυτό φιδιών σας να αναπτυχθεί στα καλύτερά του. Αποφύγετε την τοποθέτησή του σε χώρους χωρίς φυσικό φως ή παράθυρα.

μέτριο επίπεδο φωτός

Τα φυτά φιδιού αναπτύσσονται καλύτερα σε μέτριο φως. Αγαπούν το φυσικό φως και το έμμεσο ηλιακό φως είναι ιδανικό για καλλιέργεια.

Η ιδανική τοποθεσία πρέπει να είναι κοντά στα δυτικά ή νότια παράθυρα. που το φως του ήλιου θα λάμψει το πρωί Ένα κέντρο ή γωνία ενός δωματίου που δεν λαμβάνει άμεσο φως είναι ένα καλό μέρος για την καλλιέργεια φιδιών.

Φυτό φιδιού σε μέτριο φως

υψηλό επίπεδο φωτισμού

Αυτά τα φυτά ανέχονται συνθήκες υψηλού φωτισμού. Μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από τον ήλιο. Τι γίνεται όμως αν το δέντρο φιδιού σας μεγαλώνει σε εσωτερικούς χώρους; Η τοποθέτησή τους στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα τους. Αυτό μπορεί να κάνει το δέντρο σας να πέσει λίγο.

Συνολικά, το πλήρες ηλιακό φως είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για το φυτό σας.

άμεσο φως σε έμμεσο φως

Αν και το φυτό της οχιάς αναπτύσσεται καλά σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά μεταφέροντάς το σε έντονο φως θα δώσει χρώμα στο φύλλωμα του φυτού σας.

Μην εκθέτετε το φυτό φιδιών σας στον ήλιο καθώς αυτό μπορεί να κάψει τα φύλλα και να κιτρινίσουν.

Μην εκθέτετε το φυτό στο άμεσο ηλιακό φως. Το έμμεσο ηλιακό φως είναι πάντα το καλύτερο φως που μπορείτε να δώσετε στο φυτό φιδιών μας.

Μπορούν τα φυτά του φιδιού να ζήσουν χωρίς ηλιακό φως;

Ναι, μπορεί να ζήσει χωρίς ηλιακό φως, αλλά δεν διαρκεί πολύ. Όλα τα πράσινα φυτά χρειάζονται το φως του ήλιου για να παράγουν τροφή μέσω της φωτοσύνθεσης.

αλλά το αντίστροφο Τα φυτά φιδιού μπορούν να επιβιώσουν περισσότερο. (ακόμα και χωρίς ηλιακό φως), αλλά με τη βοήθεια του φωτός μεγαλώνει.

Για παράδειγμα, αν τοποθετήσετε το φίδι σας σε μια γωνιά με χαμηλό φωτισμό. (χωρίς ηλιακό φως) στο γραφείο σας Το δέντρο δεν θα πεθάνει από έλλειψη φωτός. Ωστόσο, δεν θα αναπτυχθεί τόσο έντονα όσο παρόμοια φυτά που εκτίθενται στο έμμεσο ηλιακό φως.

Έτσι, εάν θέλετε το φυτό του φιδιού σας να αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Μην το τοποθετείτε σε χώρο χωρίς άμεσο ηλιακό φως.

Το φυτό φιδιού χρειάζεται το φως του ήλιου;

Ωστόσο, το φυτό φιδιού είναι απίστευτα ανθεκτικό. Αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται φως για να τονώσει την ανάπτυξη και να παράγει υγιή φύλλα. Αλλά το πιο σημαντικό, χρειάζονται το φως του ήλιου λόγω μιας διαδικασίας που ονομάζεται φωτοσύνθεση. Είναι μια σημαντική διαδικασία κατά την οποία τα φυτά μετατρέπουν το φως, το νερό και το οξυγόνο σε ενέργεια με τη μορφή υδατανθράκων.

Αν και τα φυτά φιδιού ανέχονται χαμηλό φωτισμό σε εσωτερικούς χώρους, σε ορισμένες περιπτώσεις μαραίνονται. ξεβράστηκε και πέθανε

Συμβουλή: Λάβετε υπόψη ότι τα φώτα ανάπτυξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική ανάπτυξη φυτών φιδιών αντί για το φυσικό ηλιακό φως.

Θα αναπτυχθούν τα φυτά του φιδιού σε έμμεσο φως;

Μπορούν τα φυτά του φιδιού να αναπτυχθούν χωρίς φυσικό φως;

Ναι, τα φυτά φιδιού μπορούν να καλλιεργηθούν χωρίς φυσικό φως με τεχνητό φωτισμό ή λάμπες.

Μπορούν τα φυτά φιδιών να λάβουν άμεσο φως;

Τα φυτά φιδιού είναι ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν την ξηρασία και πολλά άλλα προβλήματα, επομένως το άμεσο ηλιακό φως δεν ενοχλεί αυτά τα ανθεκτικά φυτά.

Τα φυτά φιδιού μπορούν να επιβιώσουν στο άμεσο ηλιακό φως. Ωστόσο, προτιμούν το άμεσο ηλιακό φως. Να γνωρίζετε ότι το έντονο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα φύλλων στα φυτά φιδιού.

Εάν το δέντρο του φιδιού σας πέφτει πολύ στον ήλιο θα σας ενημερώσει Εάν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του φυτού φιδιού σας γίνονται καφέ, κίτρινα ή γενικά χλωμά. Μπορεί να θέλετε να το μετακινήσετε λίγα μέτρα μακριά από τη θέση του.

Τα φυτά φιδιών αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους.

Μπορεί ένα φυτό φιδιού να αναπτυχθεί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο;

Τα φυτά φιδιού αναπτύσσονται καλά σε σκοτεινά δωμάτια. Χρειάζεται όμως τουλάχιστον λίγο φως για να αναπτυχθεί.

Αλλά γενικά, τα φίδια δεν χρειάζονται πολύ φως.Στην πραγματικότητα, μια λάμπα ή τεχνητό φως μπορεί να βοηθήσει. Το θέμα είναι ότι χωρίς φως, τα φυτά των φιδιών δεν μπορούν να φωτοσυνθέσουν, επομένως ακόμη και η έλλειψη φωτός δεν θα τα σκοτώσει. Αλλά δεν θα αναπτυχθούν γρήγορα και δυνατά.

Εάν έχετε φυτά φιδιού σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο και θέλετε να μεγαλώσουν λίγο πιο γρήγορα. Μετακινήστε τα σε μια πιο φωτεινή περιοχή για μερικές ώρες. Αυτό επίσης εμποδίζει το φυτό σας να τεντωθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

επίσης Εάν έχετε ένα δωμάτιο χωρίς άμεσο ηλιακό φως και δεν θέλετε να μετακινήσετε το φυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φωτισμό. Εξαρτάται από τον τύπο του τεχνητού φωτισμού που έχετε. Αυτό μπορεί να μην είναι πολύ αποτελεσματικό. Αλλά είναι καλύτερο από το σκοτάδι, σωστά;

Αν και δεν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αλλά μπορείτε να βρείτε τεχνητό φωτισμό για τα φυτά φιδιών σας. Αυτό διευκολύνει τα φυτά σας να έχουν αρκετό φως.

GHodec Grow Light, Full Spectrum White 84 LED Clip Plant Lights for Growing Indoor Plant, Timer 4/8/12hr & 5 Dimming Levels

άλλα φυτά εσωτερικού χώρου Μερικά φυτά που ευδοκιμούν σε σκοτεινά δωμάτια περιλαμβάνουν φτέρες, sanxvieria, cylindrica και φυτά αράχνης. Αυτά τα φυτά ευδοκιμούν σε μπάνια ή υγρούς χώρους.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω φώτα ανάπτυξης για φυτά φιδιού;

Εάν δεν έχετε φυσικό φως στην περιοχή σας Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε φώτα ανάπτυξης για τα φίδια σας. Αν και αναπτύσσονται καλά σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά χρειάζονται καλό φως για να παραμείνουν υγιείς.

Τα φυτά φιδιού είναι πολύ ευέλικτα όσον αφορά το φως. Επομένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τεχνητό φως για να αποφευχθούν εύκολα εγκαύματα φύλλων. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης LED σε σύντομες μέρες του χειμώνα όπου δεν υπάρχει ηλιακό φως.

Τα φώτα ανάπτυξης LED παρέχουν ένα πλήρες φάσμα μπλε και κόκκινου φωτός για τα φυτά φιδιών σας. Αυτοί οι τύποι λαμπτήρων είναι ανθεκτικοί και ενεργειακά αποδοτικοί. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι λίγο ακριβό.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα φώτα ανάπτυξης LED για 12 έως 14 ώρες την ημέρα για βέλτιστη πράσινη ανάπτυξη. Αν θέλετε το φυτό σας φιδιού να ανθίσει Προσθέστε περισσότερες από 16 ώρες φωτός την ημέρα.

Από την άλλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αναλογία 1:2 λαμπτήρων φθορισμού και πυρακτώσεως. Ευτυχώς, τα φυτά φιδιού μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε όταν χρησιμοποιείτε φυτό.

χυμώδεις μεγαλώνουν

Σημάδια ότι το φυτό φιδιών σας δεν παίρνει αρκετό φως

Ακολουθούν μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε για να διαπιστώσετε εάν το φυτό φιδιών σας δεν παίρνει αρκετό φως:

ασυνήθιστο χρώμα των φύλλων

όταν οι συνθήκες καλλιέργειας είναι καλές Το φυτό φιδιού έχει δυνατά, παχιά, όρθια φύλλα με ασημί-γκρίζες φλέβες. Γι’ αυτό ονομάζονται φυτά φιδιού και φαίνονται πρασινοπράσινα. Δείχνει ότι υπάρχει πολλή χλωροφύλλη.

όπως αναφέρθηκε Το ακανόνιστο χρώμα των φύλλων ή η απώλεια χρώματος υποδηλώνει πρόβλημα με χαμηλό φωτισμό. Μερικά φύλλα μπορεί να πλυθούν. άλλοι μπορεί να αρχίσουν να μαραίνονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φυτά φιδιού χάνουν την όμορφη κρέμα ή τις ριγέ άκρες τους.

Το καφέ ή κίτρινο φύλλωμα είναι ένα άλλο σαφές σημάδι μιας κρίσιμης έλλειψης φωτός. Εάν αυτό το πρόβλημα παραμείνει χωρίς επίβλεψη για μεγάλο χρονικό διάστημα Ολόκληρο το φύλλο μπορεί να κιτρινίσει. μπορεί να μαραθεί και να πεθάνει

Καφέ φύλλα και νότες

Τα φυτά φιδιού τα καταφέρνουν καλύτερα όταν εκτίθενται σε έντονο έμμεσο φως. Αν και είναι προσαρμοσμένα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όμως ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε. Εάν η περιοχή που τοποθετείτε τα φυτά παίρνει πολύ λίγο φως Το δέντρο φιδιού σας θα χρησιμοποιήσει πόρους για να αναπτυχθεί. Γι’ αυτό τα φύλλα και οι άκρες γίνονται καφέ.

Τα κατώτερα και τα παλαιότερα φύλλα κιτρινίζουν πρώτα και αναπτύσσονται σε καφέ άκρες. Λάβετε υπόψη ότι το φυτό φιδιού σας θα έχει καφέ περιθώρια από τα φύλλα εάν λάβει πολύ φως.

Δοκιμάστε να μετακινήσετε το φυτό σας πιο κοντά σε ένα παράθυρο που βλέπει δυτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μετρητή lux για να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά.

Ψηφιακός μετρητής φωτισμού Φορητός μετρητής θερμοκρασίας περιβάλλοντος με έγχρωμη οθόνη LCD 4 ψηφίων Έως 200.000 Lux Measurement Luxmeter

πτώση/πτώση φύλλου

Στα φυτά φιδιού δεν αρέσει πολύ η αλλαγή. αν και ανθεκτικό στην ξηρασία Αλλά τα φυτά φιδιών μερικές φορές ρίχνουν φύλλα όταν βρίσκονται υπό συνεχή πίεση. Τα φυλλοβόλα φύλλα είναι ένας φυσικός τρόπος για τα φυτά φιδιού να ελαφρύνουν το φορτίο, ώστε να υπάρχουν λιγότερα φύλλα για κατανάλωση.

Τα παλαιότερα και τα χαμηλότερα φύλλα συνήθως πέφτουν πρώτα. Κιτρινίζουν, συρρικνώνονται και πέφτουν. Εάν δεν επιχειρήσετε να κάνετε γλάστρα αρκετά νωρίς, τα φύλλα θα πέσουν πριν πέσουν, προκαλώντας σήψη των ριζών.

Φροντίστε να προσέχετε για άλλες ασθένειες που μαστίζουν τα φυτά του φιδιού σας. Πρώτα πρέπει να απαλλαγείτε από την υγρασία, τις ασθένειες, το κρύο ρεύμα και το υπερβολικό πότισμα.

Το χώμα δεν στέγνωσε για αρκετές εβδομάδες.

Το φως του ήλιου επιταχύνει την εξάτμιση της περίσσειας νερού από το μείγμα γλάστρας. Εάν το φυτό σας είναι σε χαμηλό φωτισμό Το χώμα της γλάστρας δεν θα στεγνώσει για αρκετές εβδομάδες. Εάν δεν διορθωθεί έγκαιρα Αυτό μπορεί να προκαλέσει ασφυξία των ριζών και να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Για να ελέγξετε αν συμβαίνει αυτό Βάλτε το δάχτυλό σας στον κάδο του μίξερ. Εάν το ανώτερο στρώμα του εδάφους είναι υγρό ή μουσκεμένο Το φυτό φιδιού σας μπορεί να είναι ευαίσθητο στη σήψη των ριζών. Εάν έχει παραμείνει σε βρεγμένο έδαφος για αρκετές εβδομάδες. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποιες καφέ ή σκουριασμένες μαύρες ρίζες που προκαλούνται από τη σήψη των ριζών.

ανάπτυξη ποδιών

Όταν το φυτό φιδιού σας δεν παίρνει αρκετό φως Θα αναπτυχθεί φυσικά και θα είναι υγιές. Προσπαθεί να μεγαλώσει σαν να φτάνει όπου υπάρχει φως.

Μπορεί να παρατηρήσετε μια αξιοσημείωτη αύξηση του κενού μεταξύ των φύλλων. Κάντε το φυτό φιδιών σας να φαίνεται μη ελκυστικό. Τα κενά μεταξύ αυτών των φύλλων ονομάζονται μεσογονάβια. Εάν το φως είναι μεγαλύτερο από το κανονικό Τα φυτά σας δεν έχουν αρκετό φως.

Η λεπτή ανάπτυξη, τα πεσμένα μάτια και τα πόδια είναι άλλο ένα σημάδι έλλειψης φωτός. Βρίσκεται συνήθως σε ψηλά φυτά φιδιού.

καμία νέα ανάπτυξη

όπως είπαμε Η φωτοσύνθεση είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη όλων των πράσινων φυτών. Επομένως, η έλλειψη ή το ανεπαρκές φως εμποδίζει την ανάπτυξη νέων ριζών, φύλλων και λουλουδιών. Δεν θα δείτε καμία νέα ανάπτυξη.

Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι τα φυτά του φιδιού είναι σε λήθαργο ή αργά να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τι γίνεται όμως αν το φυτό φιδιών σας είναι αδρανές; κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού Αυτή είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία. Θα πρέπει να μεταφέρετε αμέσως το φυτό σας σε κατάλληλη τοποθεσία όπου θα δέχεται άμεσο ηλιακό φως.

Υπερβολική συμπαγή και καθυστερημένη ανάπτυξη.

Τα πολύ κοντά και μικρά φύλλα στο φυτό φιδιού σας μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη φωτός. Το φως παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την υγεία του φυτού φιδιού σας μέσω της φωτοσύνθεσης. χωρίς αρκετή τροφή και ενέργεια Το φυτό φιδιού σας δεν θα μπορεί να αναπτύξει νέους βλαστούς, φύλλα και ρίζες.

Τα μικρά χόρτα συχνά συμβαδίζουν με άλλα συμπτώματα, όπως μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση. Στην πραγματικότητα, αυτά τα εύθραυστα φύλλα τείνουν να πλένονται και να γίνονται ελαφρώς εύκαμπτα. Όχι μόνο ήταν μικρά, αλλά ήταν άρρωστα, χλωμά και συχνά άψυχα.

Πώς να καταλάβετε εάν ένα φυτό φιδιού χρειάζεται φως

Εάν το φυτό φιδιών σας δεν έχει αρκετό ηλιακό φως Μπορείτε να το καταλάβετε από τα μαραμένα και βαρετά φύλλα. Αν και θα πρέπει να προσέξετε να μην μετακινήσετε ξαφνικά το φυτό φιδιού σας από μια φωτεινή περιοχή σε ένα σκοτεινό περιβάλλον. Αλλά μπορείτε να το εκπαιδεύσετε να ευδοκιμεί κοντά σε ένα παράθυρο που δέχεται έντονο φως.

Πόσες ώρες ηλιακού φωτός χρειάζεται ένα φυτό φιδιού;

Τα φυτά φιδιού χρειάζονται περισσότερες από πέντε ώρες έμμεσου ηλιακού φωτός για να αναπτυχθούν καλά. Με περισσότερες από 5 ώρες άμεσου ηλιακού φωτός, το φυτό φιδιού σας μπορεί να παράγει αρκετή ενέργεια για να ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη.

Τα φυτά φιδιού είναι απίστευτα ανθεκτικά και ευδοκιμούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. αλλά πάλι αν δεν υπάρχει αρκετό φως Ο ρυθμός ανάπτυξής τους είναι πολύ αργός.

Κανένα πράσινο φυτό δεν μπορεί να αναπτυχθεί πλήρως χωρίς ηλιακό φως ή τεχνητό φως. Χρειάζονται φως για να φτιάξουν τροφή.Γενικά, θα πρέπει να δίνετε στο φίδι του δέντρου περισσότερο ηλιακό φως από αυτό που χρειάζεται.

Επιπλέον, ο χαμηλός φωτισμός θα κάνει το φυτό του φιδιού σας να αναπτυχθεί με καθυστέρηση καθώς τα φύλλα του τεντώνονται αναζητώντας φως. Αν παρατηρήσετε ότι το δέντρο του φιδιού σας είναι τεντωμένο Μετακινηθείτε πιο κοντά στην πηγή φωτός.

Γενικά, μην βάζετε φυτά μπροστά από παράθυρα. Ακόμα κι αν πάνε καλά Αλλά συχνά είναι καλύτερα να το κάνετε σε ένα τραπέζι ή να στέκεστε δίπλα στο παράθυρό σας.

Πού να τοποθετήσετε το φυτό φιδιού στο σπίτι;

Λόγω της φύσης του φιδιού μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Αλλά αυτά τα φυτά είναι δημοφιλή σε δωμάτια με χαμηλό φωτισμό, όπως τουαλέτες ή μπάνια.

Στη συνέχεια, τα πόδια από ένα νότιο ή δυτικό παράθυρο είναι συνήθως ιδανικά για φυτά φιδιού. Αυτό δίνει στο φυτό αρκετό έμμεσο φως χωρίς τον κίνδυνο εγκαύματος των φύλλων. Εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε ένα φυτό φιδιού σε εσωτερικό χώρο Αλλες επιλογές είναι η είσοδος ή το γραφείο σας

Το φυτό φιδιού είναι επίσης γνωστό ότι καθαρίζει τον αέρα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για δωμάτια όπου περνάτε πολύ χρόνο. Επιπλέον, αυτά τα φυτά δεν είναι αντίθετα στην υγρασία. Αν όμως διατηρείτε το φυτό φιδιού σε υγρό μέρος. Μην ξεχνάτε να ποτίζετε πολύ!

Για να βρείτε το καλύτερο σημείο για το φυτό φιδιών σας Επιλέξτε μια περιοχή και παρατηρήστε πώς μεγαλώνει. Τα φύλλα καίγονται; Στη συνέχεια απομακρυνθείτε από την πηγή φωτός. Ένα αργά αναπτυσσόμενο φυτό φιδιού; Στη συνέχεια, κάντε περισσότερο φως.

Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα Μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε εξωτερικούς χώρους. Τα φυτά φιδιού αναπτύσσονται ευχάριστα σε εξωτερικούς χώρους σε δοχεία ή απευθείας στο έδαφος.

Μπορεί ένα φυτό φιδιού να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο χωρίς φως;

Αν είναι ένα δωμάτιο που δεν φωτίζεται, είναι εντάξει, αλλά όχι για πολύ.Να θυμάστε ότι τα φυτά του φιδιού είναι πράσινα και χρειάζονται φως για να κάνουν τροφή. Εάν δεν έχετε αρκετό φως Το δέντρο σας σίγουρα δεν θα επιβιώσει.

Σημάδια ότι το φυτό φιδιών σας χρειάζεται χαμηλό φως

Μερικά σημάδια ότι το φυτό της οχιάς σας χρειάζεται λιγότερο φως περιλαμβάνουν νέα ανάπτυξη, κιτρίνισμα και πάχυνση. καφέ κηλίδες στα φύλλα Καστανά περιθώρια των φύλλων, τα φύλλα κατσαρώνουν και μαραίνονται τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Πώς να καλλιεργήσετε φυτά φιδιού με τεχνητό φως;

Τα φυτά φιδιού είναι ευπροσάρμοστα επειδή μπορούν να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους με αρκετό τεχνητό φως. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φωτισμό για να καλλιεργήσετε πολλά φυτά εσωτερικού χώρου, στην πραγματικότητα δεν αντικαθιστούν το φως που λαμβάνεται από τον ήλιο.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τεχνητών φώτων που επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών φιδιών.

Φως LED

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Grow Lamp, Red White LED για φυτά εσωτερικού χώρου, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

Τα LED, ή οι δίοδοι εκπομπής φωτός, είναι μια άλλη πηγή φωτός με χαμηλή θερμότητα. Αυτά τα τεχνητά φώτα είναι νέας και προσαρμόσιμης τεχνολογίας. Μπορείτε να βρείτε LED που παράγουν τα κόκκινα και μπλε μήκη κύματος που χρειάζεται το φυτό σας για την ανάπτυξη και την ανάπτυξή του.

Τα φώτα LED εξοικονομούν ενέργεια και διαρκούν περισσότερο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι πιο ακριβοί από άλλους τύπους λαμπτήρων.

φώτα που αναβοσβήνουν

GE Plant Light, 65 Watt, Τύπος λαμπτήρα BR30, μεσαία βάση (1 πακέτο)

Αυτά τα φώτα παρέχουν το κόκκινο μήκος κύματος που απαιτείται για την τόνωση της ανάπτυξης των ριζών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες πυρακτώσεως εκτός από φωτισμό φθορισμού.

για την τέλεια ισορροπία Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα φθορισμού 2/3 έως 1/3 watt ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως.

Λάβετε υπόψη ότι οι λαμπτήρες πυρακτώσεως παράγουν περισσότερη θερμότητα από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Επομένως, θα χρειαστεί να τα τοποθετήσετε μακριά από τα φυτά φιδιών σας.

λαμπτήρες φθορισμού

VIVOSUN T5 Grow Lights 2 ft, 48W (2 X 24W), T5 Light Fixture Bulbs, 6500K HO fluorescent tubs, High-Output T5 Lights for Indoor Plants, UL Listed, 2 Bulbs, 8 Ft.  สายไฟห้อย

Αυτός ο τύπος φωτός αποτελείται από ένα φάσμα φωτός που έχει μεγαλύτερα μπλε μήκη κύματος. Αυτά τα μπλε μήκη κύματος βοηθούν στην κανονική ανάπτυξη των φύλλων.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με λαμπτήρες πλήρους φάσματος ή θερμότερους λαμπτήρες με μεγαλύτερο κόκκινο μήκος κύματος. Τα μήκη κύματος του κόκκινου φωτός απαιτούνται για την ανάπτυξη των ριζών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακούς λευκούς λαμπτήρες φθορισμού.

Οι λαμπτήρες φθορισμού είναι αρκετά δροσεροί για να τοποθετηθούν κοντά στο φυτό σας. Η τοποθέτηση του φωτός περίπου δύο πόδια από το φύλλωμα θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Γεγονός: Οι λαμπτήρες φθορισμού είναι η πιο οικονομική επιλογή για φώτα ανάπτυξης.

λάμπα αλογόνου

Αυτά τα τεχνητά φώτα παρέχουν φως πλήρους φάσματος. αλλά λιγότερο ενεργειακά αποδοτική σε σύγκριση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Παράγει επίσης περισσότερη θερμότητα. Κρατήστε το λοιπόν μακριά από το φυτό φιδιού σας για να αποφύγετε το κάψιμο των φύλλων.

Γιατί πεθαίνει το φυτό μου φιδιού;

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους το φυτό φιδιών σας πεθαίνει είναι προβλήματα μούχλας, προσβολές από έντομα, έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες ή σήψη των ριζών. Αλλά μην ανησυχείτε. Επειδή η αντιμετώπιση προβλημάτων των φυτών φιδιών είναι σχετικά εύκολη. Και τα περισσότερα προβλήματα μπορούν εύκολα να εντοπιστούν και να λυθούν. και με την κατάλληλη φροντίδα των φυτών του φιδιού Είστε έτοιμοι!

Ζωντανό φυτό φιδιού Sansevieria Trifasciata Superba Φυτό εσωτερικού χώρου σε γλάστρα πλήρως ριζωμένο σε γλάστρα Εγγενές φυτό Sansevieria σε γλάστρες Χυμώδες φυτό στο έδαφος που καλλιεργείται από κατοικίδια

αγοράστε στο amazon

Τελευταία ενημέρωση στις 11-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το API διαφημίσεων προϊόντων της Amazon.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *