Το Alocasia αρέσει να είναι Misted; Ιδανική υγρασία για τα φυτά σας

Η αλοκασία είναι ένα τροπικό φυτό που χρειάζεται υψηλή υγρασία για να ευδοκιμήσει. Αν είστε λάτρης της ακρίδας Ίσως αναρωτιέστε αν αξίζει να σκεφτείτε τα φυτά σας.Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τη βέλτιστη υγρασία για αλοκάσια. Πώς να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας γύρω από τα φυτά σας και να μάθετε αν στα φυτά αλοκασίας αρέσει ο παγετός στο τέλος του άρθρου Θα καταλάβετε καλύτερα πώς να παρέχετε το καλύτερο περιβάλλον για το φυτό σας Alocasia. Ας ξεκινήσουμε!

Αγαπάει η Αλοκασία η ομίχλη; κύρια ιδέα

Ναι, στα φυτά της Αλοκασίας αρέσει η υψηλή υγρασία. Και η ομίχλη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε βραχυπρόθεσμη υγρασία και υγρασία γύρω από το φυτό σας.Ωστόσο, η ομίχλη δεν πρέπει να είναι ο μόνος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία. Συνιστώνται επίσης άλλες μέθοδοι όπως υγραντήρες, δίσκοι με βότσαλα και ομαδοποιήσεις με άλλα φυτά. κατά τον ψεκασμό ομίχλης αλοκασίας Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό το πρωί ή το βράδυ και ενώ τα φύλλα είναι υγρά αλλά ακόμα υγρά.

Η Αλοκασία χρειάζεται ομίχλη;

Ναι, τα φυτά της Αλοκασίας ωφελούνται από την ομίχλη, καθώς τα βοηθά να φωτοσυνθέσουν πιο αποτελεσματικά. και απωθούν παράσιτα και ασθένειες. Δεν χρειάζεται ψεκασμός ομίχλης Αν όμως η υγρασία είναι κάτω από 40-50%, αυξήστε το επίπεδο υγρασίας γύρω από το φυτό Φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά αλοκάσια σας το πρωί ή το βράδυ. όχι μεσημέρι μέχρι να είναι υγρό και υγρό Αποφύγετε την ομίχλη όταν έξω κάνει κρύο. Αυτό μπορεί να βλάψει τα φύλλα της αλοκασίας.

Πόσο συχνά πρέπει να καλύπτω το Alocasia;

Τα φυτά αλοκασίας δεν χρειάζονται ψεκασμό, αλλά θα προωθήσουν την ανάπτυξη. για καλύτερα αποτελέσματα Ψεκάζετε συχνά τα φυτά της αλοκασίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όποτε ο καιρός είναι ξηρός. Φροντίστε να τα σκεπάζετε μέχρι να είναι υγρά και υγρά. Αποφύγετε την ομίχλη όταν έξω κάνει κρύο. γιατί μπορεί να βλάψει τα φύλλα Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν υγραντήρα, να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο με βότσαλα ή να ομαδοποιήσετε την αλοκασία με άλλα φυτά για να αυξήσετε την υγρασία.

Το Αλοκάι είναι σαν την πρωινή και βραδινή παγωνιά. ποτέ το απόγευμα

Ποια είναι τα οφέλη της ομίχλης αλοκασίας;

Η ομίχλη των φυτών Alocasia έχει πολλά οφέλη. Αυτό καθαρίζει τα φύλλα και βοηθά τα φυτά να φωτοσυνθέσουν πιο αποτελεσματικά. Η ομίχλη με διάλυμα ελαίου neem θα βοηθήσει να σκοτωθούν παράσιτα και ασθένειες.Ωστόσο, η ομίχλη είναι αναποτελεσματική εάν τα επίπεδα υγρασίας είναι ήδη υψηλά. Και αυξάνει προσωρινά την υγρασία μόνο εάν το επίπεδο υγρασίας είναι χαμηλό. Επιπλέον, εάν οι σταγόνες δροσιάς παραμείνουν στα φύλλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να προκαλέσουν βακτηριακές και μυκητιακές ασθένειες. για καλύτερα αποτελέσματα Ψεκάστε την αλοκασία με διάλυμα ελαίου neem μία φορά το μήνα το πρωί ή το απόγευμα.

Υπάρχουν μειονεκτήματα που εξαφανίζουν την Αλοκασία;

Οι ψεκασμοί με αεροζόλ αλοκασίας μπορεί να είναι χρήσιμοι. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα πιθανά μειονεκτήματα. Η ομίχλη μπορεί να αυξήσει γρήγορα την υγρασία. Αλλά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.Επιπλέον, εάν τα σταγονίδια του νερού δεν μπορούν να εξατμιστούν λόγω έλλειψης ηλιακού φωτός. Μπορούν να εμφανιστούν μυκητιασικές ασθένειες και έντομα. Οι συχνοί ψεκασμοί βλάπτουν και τα φύλλα του φυτού. Είναι σημαντικό να αποφεύγεται η ομίχλη σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου και η ομίχλη τις συννεφιασμένες ή βροχερές μέρες. Τελικά Η ομίχλη δεν είναι αξιόπιστος τρόπος για την αύξηση της υγρασίας. Επομένως, θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες μέθοδοι.

Ποια είναι η υγρασία της Alocasia;

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις ανάγκες υγρασίας της Alocasia.

1. Ποια είναι η υγρασία της Αλοκασίας;

Τα φυτά αλοκασίας χρειάζονται 50-80% υγρασία για να ευδοκιμήσουν. Ένα υγρόμετρο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μέτρηση της υγρασίας στο σπίτι ή στο θερμοκήπιό σας. Το Alocasia σας θα καταστραφεί εάν η υγρασία πέσει κάτω από 40%, επομένως είναι σημαντικό να διατηρήσετε το σωστό εύρος. Η ομίχλη των φυτών από καιρό σε καιρό θα αυξήσει τα επίπεδα υγρασίας.

Misty Alocasia

2. Ποιο είναι το σωστό επίπεδο υγρασίας για το Alocasia;

Η βέλτιστη υγρασία για τα φυτά Alocasia είναι 50-80%, το Sweet point είναι 60-80% Αυτό το επίπεδο υγρασίας διατηρεί τα φυτά υγιή ενώ αποτρέπει τη μούχλα και το ωίδιο. Η διατήρηση της υγρασίας μεταξύ 50-60% θα προστατεύσει τα φυτά από τα ακάρεα της αράχνης, κοινά παράσιτα που προσβάλλουν τα φυτά Alocasia.

3. Στην Αλοκασία αρέσει η ομίχλη;

Ναι!Τα φυτά της αλοκασίας γενικά αρέσει η ομίχλη.Οι αλοκασίες είναι εγγενείς στις τροπικές περιοχές και ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία. Η ανάμειξη των φύλλων με νερό θα τα βοηθήσει να μιμηθούν το φυσικό τους περιβάλλον. και διατηρώντας τα φύλλα υγιή και χαρούμενα.Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην ομιχλίζετε πολύ. Δεδομένου ότι η υπερβολική υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιασικές ασθένειες και άλλα προβλήματα, θολώστε τα φυτά σας το πρωί ή το απόγευμα για να αποτρέψετε την είσοδο νερού στον κορμό ή στο έδαφος.

4. Πώς να κάνετε την Αλοκασία υγιή και χαρούμενη;

Για να διατηρήσετε το Alocasia amazonica σας υγιές και χαρούμενο απαιτεί μερικά απλά βήματα. λίγα βήματα Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός έμμεσος φωτισμός. Αφήστε τα φυτά να αναπτυχθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. και χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο έδαφος κατά τη φύτευση. Διατηρήστε το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο και ομίχλη εάν είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε μέτρια υγρασία Τέλος, αποφύγετε την άμεση ηλιακή ακτινοβολία, καθώς η Αλοκασία είναι επιρρεπής στην προσβολή των φύλλων. Με αυτά τα βήματα η Αλοκασία σας θα μεγαλώσει!

5. Ποια είναι η βέλτιστη θερμοκρασία και η βέλτιστη κατάσταση του εδάφους για την Αλοκασία;

Για βέλτιστη ανάπτυξη, τα φυτά αλοκασίας προτιμούν θερμές θερμοκρασίες μεταξύ 65-85°F (18-29°C), με το βέλτιστο εύρος να είναι 60-80°F (15,6-26,7°C). Υπάρχει φως του ήλιου ή υπάρχει φως. και μακριά από κρύο αέρα ή κλιματισμό Ο τύπος του εδάφους πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενος και ελαφρώς όξινος, με pH 6,5 έως 6,8 Το έδαφος πρέπει επίσης να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για την υποστήριξη της ανάπτυξης.

Τα φύλλα της αλοκασίας είναι ελαφρώς ομιχλώδη.

6. Συμβουλές φροντίδας φυτών Alocasia

Απλοποιήστε το φυτό σας Alocasia ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές φροντίδας:

 1. Παρέχετε έμμεσο φως και ένα καλά στραγγιζόμενο μείγμα γλάστρας που διατηρεί λίγη υγρασία.
 2. Ποτίζετε με φειδώ και συχνά για να διατηρείται το μείγμα γλάστρας ομοιόμορφα υγρό.
 3. Το ώριμο Alocasia amazonica μπορεί να έχει ύψος και πλάτος 1-2 πόδια.
 4. Κατά τη διάρκεια του λήθαργου, μειώστε το πότισμα και την έκθεση στο φως.
 5. Αυξήστε το επίπεδο υγρασίας με νέφος νερού.

7. Φυτά που προτιμούν τις ίδιες συνθήκες με την Αλοκασία

Θέλετε να προσθέσετε πράσινο στο σπίτι σας; Αλλά δεν είναι γνωστό ποιο δέντρο έχει τις ίδιες απαιτήσεις συντήρησης με την αλοκάσια. Ακολουθεί μια λίστα με φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται σε παρόμοιες συνθήκες:

 • Philodendron – Προτιμά τον ήλιο και προτιμά σταθερά υγρό αλλά όχι μουσκεμένο έδαφος.
 • Caladium – Προτιμά τη μερική σκιά ή το φιλτραρισμένο ηλιακό φως και ένα μείγμα γλάστρας που συγκρατεί την υγρασία.
 • Ανθούριο – προτιμά το έντονο, έμμεσο φως και τις θερμοκρασίες μεταξύ 60-85°F (16-29°C).
 • Peperomia – Αναπτύσσεται σε έμμεσο φως με θερμοκρασίες 60-80°F (16-27°C).
 • Syngonium – Προτιμά το έμμεσο ηλιακό φως και το υγρό αλλά υγρό έδαφος.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτά τα φυτά θα αναπτυχθούν στις ίδιες συνθήκες με την αλοκασία – και όλα έχουν μοναδικό φύλλωμα που θα προσθέσει υφή και χρώμα στο σπίτι σας! Γιατί λοιπόν να μην προσθέσετε στη συλλογή σας και να δημιουργήσετε έναν εκπληκτικό και δυναμικό χώρο;

8. Χρειάζεται λίπασμα το Alocasia;

Ναι, τα φυτά της αλοκασίας χρειάζονται τακτικό λίπασμα για να προάγουν την υγιή ανάπτυξη και να έχουν την καλύτερη εμφάνιση. Τροφοδοτήστε την αλοκασία σας με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα αραιωμένο στο μισό της συνιστώμενης συγκέντρωσης κάθε φορά Δύο εβδομάδες από τα τέλη Μαρτίου έως τον Σεπτέμβριο Χρησιμοποιήστε κομπόστ βραδείας αποδέσμευσης ή κοκκώδες κομπόστ για να αποφύγετε τον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών. Μην κάνετε λίπανση το χειμώνα. και ξεπλένετε το χώμα κάθε 2-3 μήνες για να ξεπλύνετε το αλάτι. Με τακτική λίπανση και σωστή φροντίδα, η Αλοκασία σας θα ευδοκιμήσει.

9. Προβλήματα και συμπτώματα του φυτού αλοκασίας

Τα φυτά αλοκασίας είναι ευαίσθητα σε μυκητιακές ασθένειες, σήψη ριζών και κοινά παράσιτα όπως τα ακάρεα της αράχνης, τα λέπια, οι θρίπες και τα μυκητιακά ακάρεα. Τα συμπτώματα αυτών των προβλημάτων περιλαμβάνουν αποχρωματισμένα ή μαύρα στίγματα, κίτρινα φύλλα και μαρασμό. για την πρόληψη και επίλυση αυτών των προβλημάτων Επιθεωρείτε τακτικά τα φυτά σας και κόβετε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα. Εάν παρατηρήσετε προσβολή από έντομα Βιαστείτε για θεραπεία με εντομοκτόνο. Το σωστό πότισμα και αποστράγγιση μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή σήψης των ριζών.

Πώς σας φαίνεται το φυτό Alocasia;

Η ομίχλη της αλοκασίας σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία και να διατηρήσετε τα φύλλα καθαρά. Για να το κάνετε αυτό, ψεκάστε το φυτό το πρωί ή το βράδυ για να διατηρηθούν τα φύλλα υγρά αλλά όχι υγρά.Ποτίστε το Alocasia σας εβδομαδιαίως και ψεκάστε καθημερινά.Επίσης, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα. Μεταφέρετε τα φυτά στο μπάνιο, την κουζίνα ή το υπόγειο. Ομαδοποιήστε φυτά με φυτά που αγαπούν την υγρασία. και τοποθετήστε το κοντά στη δεξαμενή ψαριών Αποφύγετε την έκθεση του Alocasia σε απευθείας αέρα από το κλιματιστικό. πηγή θερμότητας ή ζεστός ή κρύος άνεμος

Τα φύλλα της αλοκασίας κιτρινίζουν λόγω υπερπληθυσμού

FAQ

Παρακάτω παρατίθενται μερικές συνήθεις ερωτήσεις που θα χάσει η Alocasia:

Ποια είναι η σωστή υγρασία για τα φυτά αλοκασίας;

Η βέλτιστη υγρασία για τα φυτά Alocasia είναι 50 έως 60% Η διατήρηση της υγρασίας σε αυτό το εύρος είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών. Χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο για να ελέγξετε την υγρασία και τη θερμοκρασία. Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή Δώστε του έναν περιστασιακό ψεκασμό για να διατηρήσετε το φυτό υγιές.

Πώς μπορώ να ξέρω αν τα φυτά μου Alocasia χρειάζονται περισσότερη υγρασία;

Για να ελέγξετε αν το δέντρο της αλοκασίας χρειάζεται υψηλή υγρασία ή όχι. Θα πρέπει να μετρήσετε το επίπεδο υγρασίας με ένα υγρόμετρο. Υπάρχουν πολλά φορητά υγρόμετρα στην αγορά που μπορούν να παρακολουθούν τόσο την υγρασία όσο και τη θερμοκρασία. Η χαμηλή υγρασία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τα τροπικά φυτά και μπορεί να αναγνωριστεί από κιτρίνισμα, κατσαρώματα, καφέ κηλίδες στα φύλλα, εύθραυστα, μαραμένα, αποχρωματισμένα, αφυδατωμένα και υποτονικά φυτά. για αύξηση της υγρασίας Μπορείτε να νεφελώσετε περιστασιακά, να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο με βότσαλο ή να τοποθετήσετε ένα μπολ με νερό γύρω από το φυτό. Ωστόσο, η ομίχλη δεν είναι πρακτική λύση καθώς δεν έχει αρκετή υγρασία. Και μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. για μια μακροπρόθεσμη λύση Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του φυτού σας για το πότισμα, το φως, τη θερμοκρασία και την υγρασία.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία για τα φυτά αλοκασίας;

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία για τα φυτά αλοκασίας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα. Μεταφέρετε το φυτό στο μπάνιο, την κουζίνα ή το υπόγειο. Ομαδοποιήστε με άλλα φυτά που αγαπούν την υγρασία. χρησιμοποιήστε ένα μίνι θερμοκήπιο Επίσης, αποφύγετε την έκθεση του Alocasia στον αέρα απευθείας από το κλιματιστικό. πηγή θερμότητας και ένα ρεύμα ζεστού ή κρύου αέρα που μπορεί να στεγνώσει τα φυτά. Μια καλή εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε λάδι neem για να καθαρίσετε τα φύλλα. Αυξάνει στιγμιαία την υγρασία και απωθεί τα έντομα.

Αυξήστε την υγρασία στα φυτά Alocasia με δίσκους με βότσαλο και δημιουργήστε ένα υγρό περιβάλλον ομαδοποιώντας τα.

Γιατί πέφτει η Αλοκασία μου;

Η πτώση των φύλλων στην αλοκασία μπορεί να προκληθεί από πολύ ή πολύ λίγο πότισμα, παράσιτα, ανεπαρκή φωτισμό. ή ανεπαρκείς θρεπτικές ουσίες στο έδαφος Βεβαιωθείτε ότι το φυτό έχει αρκετό φως. Και ελέγξτε την κορυφή του χώματος για να δείτε αν έχει αρχίσει να στεγνώνει. Αν ναι, υπερποτίζουμε από τον πάτο της κατσαρόλας. Αλοκασία με το να θολώνετε τα φύλλα και να τοποθετείτε ένα δίσκο με χαλίκι κοντά. Αν αυτά δεν φαίνονται να είναι πρόβλημα. Μπορεί να αναπτυχθεί πέρα ​​από τη γλάστρα. Επομένως, αυξήστε το μέγεθος της γλάστρας και βελτιώστε το έδαφος.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε την Αλοκασία;

Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε το Alocasia είναι να διατηρείτε το έδαφος ομοιόμορφα υγρό. Μην αφήνετε τα υλικά της κατσαρόλας να στεγνώσουν. Αλλά μην κορεστείτε πολύ. Ποτίστε τα φυτά σας όταν το μείγμα γλάστρας έχει στεγνώσει σε μια ίντσα ή δύο. και νερό με φειδώ αλλά συχνά το χειμώνα όταν το φυτό βρίσκεται σε αδρανή κατάσταση Μειώστε την ποσότητα του ποτίσματος Ποτίστε καλά το Alocasia σας για να αποφύγετε την ξηρασία και θα ευδοκιμήσει!

Πώς ξέρω ότι η αλοκάσια μου χρειάζεται νερό;

Για να ελέγξετε αν η αλοκάσια σας χρειάζεται νερό Πιέστε προς τα κάτω μια ίντσα ή δύο με το δάχτυλό σας.Αν είναι στεγνό, ήρθε η ώρα να ποτίσετε το φυτό σας. Επιδιώξτε να διατηρείτε το μείγμα γλάστρας ελαφρώς υγρό ομοιόμορφα – όχι κορεσμένο, αλλά όχι στεγνό. Επίσης, ψεκάστε τα φυτά σας καθημερινά και ποτίστε κάθε εβδομάδα. Αν το χώμα είναι πολύ υγρό μειώστε το πότισμα Αν τα φύλλα είναι ξερά και τραγανά Το φυτό μπορεί να είναι υποβρύχιο.

    Η Alocasia αρέσκεται να θολώνει χρησιμοποιώντας υγραντήρα.

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, τα φυτά Alocasia απαιτούν υψηλή υγρασία για βέλτιστη ανάπτυξη. Αν και η ομίχλη είναι ένας καλός τρόπος για την παροχή προσωρινής υγρασίας στα φυτά Αλλά δεν πρέπει να είναι ο μόνος τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας. Για να δημιουργήσετε πιο αποτελεσματικές και πιο μακροχρόνιες λύσεις χρησιμοποιήστε υγραντήρα Τοποθετήστε τα φυτά σε χώρους με υψηλή υγρασία. χρησιμοποιήστε ένα μίνι θερμοκήπιο Ή τοποθετήστε φυτά κοντά στο ενυδρείο.Επίσης, αποφύγετε την έκθεση της αλοκασίας σε απευθείας αέρα από το κλιματιστικό. θερμάστρα ή ο άνεμος που μπορεί να στεγνώσει τα δέντρα Με αυτές τις πληροφορίες και λίγη αφοσίωση Μπορείτε να δώσετε στην αλοκάσια σας την κατάλληλη υγρασία!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *