Τι να κάνετε με τους νάρκισσους μετά την ανθοφορία

Τι να κάνετε με τους νάρκισσους μετά την ανθοφορία

Οι ασφόδελοι είναι λουλούδια που ανθίζουν. Ένα άμεσα αναγνωρίσιμο λουλούδι που απολαμβάνει όλη την άνοιξη. Τα λουλούδια είναι πιο ευχάριστο να φυτεύονται μόνα τους παρά να τα απολαμβάνουμε ως κομμένα λουλούδια.

Μόλις απολαύσατε τα λουλούδια στον κήπο σας ή σε ένα δοχείο. Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα λουλούδια θα είναι καλύτερα την επόμενη σεζόν; Ευτυχώς, η διαδικασία είναι εύκολη.

σχετικά με τους νάρκισσους

Τα όμορφα πρόσωπα των λαμπερών κίτρινων ασφόδελων είναι σημάδι ότι η άνοιξη έρχεται. Αυτά τα φυτά έχουν πολλές χρήσεις στον κήπο. Φυτέψτε σε δοχεία ή ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους.

για τον τύπο του εδάφους Οι νάρκισσοι, όπως είναι βοτανικά γνωστοί, είναι εύκολο να αναπτυχθούν, αξιόπιστοι και χωρίς ανησυχίες. νάρκισσος – μπορεί να αναπτυχθεί σε ηλιόλουστη και μερική σκιά καθιστώντας τον έναν από τους πιο εύκαμπτους λαμπτήρες που κυκλοφορούν.

Αν και το πρώτο χρώμα των νάρκισσους είναι πάντα κίτρινο. Υπάρχουν όμως και όμορφα λευκά, κρεμ, πορτοκαλί και μερικές φορές ροζ. Από δίδυμα μέχρι μικροσκοπικά και γίγαντα Υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων για κάθε περίσταση.

εποχή άνθισης ασφόδελου

Οι νάρκισσοι αναπτύσσονται καλύτερα στις ζώνες 3-8 του USDA, αλλά μπορούν να φυτευτούν σε ζεστά κλίματα, εάν καταψύξετε πρώτα τους κόνδυλους και φυτέψετε αργά την εποχή.

Οι νάρκισσοι φυτεύονται καλύτερα το φθινόπωρο όταν οι ρίζες μεγαλώνουν. Παραμένουν αδρανείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να αρχίσουν να βλασταίνουν τον Φεβρουάριο ή σε ορισμένες περιοχές στα τέλη Απριλίου.

Είναι γνωστό ως το λουλούδι του Μαρτίου. Αρχίζει να ανθίζει στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης. και θα ανθίσει για έξι εβδομάδες.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο τέλος της σεζόν

Πώς απολαμβάνετε τους νάρκισσους τις τελευταίες εβδομάδες; Και τώρα που οι νάρκισσοι μαράθηκαν, τι ακολουθεί;

Αφού τελειώσουν η ανθοφορία των λουλουδιών, μπορούν να κλαδευτούν για να διατηρηθούν τακτοποιημένα. Τα φύλλα πρέπει να διατηρούνται στο δέντρο. Παίζουν βασικό ρόλο στη μεταφορά των θρεπτικών ουσιών στους κόνδυλους για την αποθήκευση τροφής για την επόμενη σεζόν.

Μπορείτε να κόψετε τα κεφάλια των λουλουδιών. αλλά αφήστε τα φύλλα κίτρινα και μαραμένα

Η ικανότητα του βολβού να διαρκέσει όλη την εποχή εξαρτάται από την ποσότητα τροφής που μπορεί να αποθηκευτεί στον βολβό. Αφήστε τα φύλλα να πεθάνουν φυσικά για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο Έχετε δύο επιλογές – αφήστε τα στο έδαφος ή τραβήξτε τα προς τα πάνω και αποθηκεύστε τα.

άφησε στο πάτωμα

Το καλοκαίρι που ο καιρός είναι ξηρός και δροσερός. Οι νάρκισσοι τα καταφέρνουν καλύτερα στο έδαφος. στο περασμα του χρονου Οι βολβοί πολλαπλασιάζονται και μαζεύονται σε ομάδες. που θα είναι μια υπέροχη παράσταση του χρόνου

Εάν τα φύλλα κιτρινίζουν, πέφτουν και μαραίνονται, μπορείτε να τα κόψετε ξανά στο επίπεδο του εδάφους για να τακτοποιήσετε το κρεβάτι σας.

Κάθε λίγα χρόνια, η ομάδα γεμίζει πάρα πολύ. Προκαλώντας ομαδοποίηση για τη βελτίωση του δυναμικού ανθοφορίας Αυτό πρέπει να γίνει όταν τα φύλλα είναι ακόμη πράσινα και μέσα σε ένα μήνα από την ανθοφορία όταν τα φύλλα έχουν πεθάνει.

Ξεθάψτε απαλά τους κόνδυλους με ένα πιρούνι. Απορρίψτε τους κατεστραμμένους ή άρρωστους κονδύλους. και στη συνέχεια επαναφυτεύονται στην ίδια περιοχή με μεγαλύτερη απόσταση Μπορεί να εγκατασταθούν με άλλους έτοιμους να φυτρώσουν την επόμενη άνοιξη.

Μετά από περίπου 3-5 χρόνια, μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε τους νάρκισσους σας σε μια νέα τοποθεσία με πλούσιο έδαφος για να βελτιώσετε την ανθοφορία.

σηκώστε και αποθηκεύστε

Μπορείτε να επιλέξετε να σηκώσετε και να αποθηκεύσετε τους νάρκισσους για αναφύτευση το επόμενο φθινόπωρο. Αυτό είναι ιδανικό για άτομα με λάθος κλίμα, για παράδειγμα, εάν η ζώνη σας είναι πολύ ζεστή για να την τοποθετήσετε στο πάτωμα το καλοκαίρι. Ή αν θέλετε να φυτέψετε κάτι άλλο στο κρεβάτι για τέλη άνοιξης ή καλοκαίρι. Αλλά μην θέλετε να καταστρέψετε τους βολβούς όταν σκάβετε το χώμα.

Μόλις οι νάρκισσοι έχουν ανθίσει και τα φύλλα έχουν μαραθεί για περίπου 6 εβδομάδες (τέλη Μαΐου ή Ιουνίου), μπορείτε να τους ξεθάψετε. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι κήπου και σηκώστε το προσεκτικά από το έδαφος. τινάξτε το υπερβολικό χώμα Απορρίψτε τους άρρωστους ή κατεστραμμένους κόνδυλους. και διατηρήστε το υπόλοιπο σε δίσκο ή χαρτόκουτο με επένδυση εφημερίδας για μερικές ημέρες.

όταν στεγνώσει Μόλις φυτευτεί, μπορεί να κοπεί, να επισημανθεί και να αποθηκευτεί σε χάρτινη σακούλα σε δροσερό και ξηρό μέρος μέχρι να είστε έτοιμοι να φυτέψετε την επόμενη σεζόν. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλή κυκλοφορία αέρα και δροσερές θερμοκρασίες.

λίγες εβδομάδες πριν από τη φύτευση Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και να ενθαρρύνουν την ανθοφορία.

ετοιμαστείτε να φυτέψετε

Οι νάρκισσοι δεν ενδιαφέρονται για τον τύπο του εδάφους. Αλλά αναπτύσσονται καλύτερα σε γόνιμο έδαφος με άφθονη οργανική ύλη. Η καλή αποστράγγιση είναι σημαντική καθώς αγαπούν την υγρασία όταν μεγαλώνουν. αλλά μισώ το νερό

Αποφύγετε τη λίπανση κατά τη φύτευση καθώς μπορεί να κάψει τις ρίζες που αναπτύσσονται από τη βάση. Εφαρμόστε λίπασμα με βολβό στο φυτικό έδαφος καθώς αρχίζει να φυτρώνει.

αν και μπορούν να αναπτυχθούν σε μερική σκιά. Αλλά ανθίζουν καλύτερα όταν φυτεύονται στον ήλιο.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *