Συμβουλές για καφέ φυτό φιδιού (αιτίες και λύσεις)

Το φυτό φιδιού (Sansevieria trifasciata) είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό. Αξίζει ακόμα να θυμόμαστε ότι είναι ένα ζωντανό φυτό. και παρόλο που είναι δύσκολο Αλλά μπορεί να υπάρχουν ζητήματα όπως τα καφέ άκρα.

Η υπερχείλιση και η χαμηλή υγρασία είναι οι κύριες αιτίες των καφέ φολίδων.Όταν αφυδατώνονται, οι ιστοί του ξυλώματος των φυτών δεν μπορούν να μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και θρεπτικά συστατικά στις άκρες των φύλλων. Τα φύλλα των φυτών του φιδιού τελικά στεγνώνουν και γίνονται καφέ Άλλοι παράγοντες όπως η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος. όχι αρκετό φως Και η υγρασία μπορεί επίσης να συμβάλει στο πρόβλημα.

Οι καφέ συμβουλές είναι πάντα το πρώτο σημάδι ότι έχετε πρόβλημα. Επειδή όμως αυτό το φυτό είναι πολύ ανθεκτικό. Τα προβλήματα υγείας συχνά επιλύονται εύκολα αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Τα φυτά φιδιού σε γλάστρα έχουν καφέ άκρες φύλλων.
Καφέ Συμβουλές για Φιδόδεντρα

Τα φυτά φιδιού παράγουν καφέ άκρες.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους εμφανίζονται καφέ λέπια στα φύλλα του φυτού του φιδιού σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι. Και θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε την επιδείνωση του προβλήματος.

ενώ πρόκειται να μάθετε Τα προβλήματα άρδευσης βρίσκονται συχνά στην καρδιά αυτών των συμπτωμάτων. Και θα εξετάσουμε αυτά τα προβλήματα τώρα.

υποβρύχιος

Εάν τα φύλλα του φιδιού σας είναι κουτσά και ξερά, είναι σίγουρα υποβρύχια.

Το νερό είναι απαραίτητο για τη μεταφορά υδατοδιαλυτών θρεπτικών ουσιών και άλλων βασικών ουσιών. στα φύλλα και σε άλλα μέρη του φυτού

Οι φυσιολογικές λειτουργίες του φυτού φιδιού επιβραδύνονται όταν δεν παίρνουν αρκετό νερό.

Ως αποτέλεσμα, τα κύτταρα στις κορυφές των φύλλων μολύνονται και πεθαίνουν. Τα φύλλα του φιδιού σας θα έχουν καφέ άκρες λόγω των νεκρών κυττάρων.

Εκτός από τις τραγανές καφέ νότες, έκθεση κάτω από το νερό μαραμένα και καμένα φύλλα

λύση

Εάν το φίδι του δέντρου σας είναι κάτω από το νερό Μπορείτε να δοκιμάσετε να το εμποτίσετε. Τοποθετήστε ολόκληρη την κατσαρόλα κάτω από τρεχούμενο νερό για λίγα λεπτά. αφήστε το νερό να κυλήσει

Με αυτόν τον τρόπο, η γλάστρα θα απορροφήσει αρκετή υγρασία για να κρατήσει το φυτό ζωντανό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα είναι λογικό να αφαιρέσετε τις καφέ άκρες από τα φύλλα. γιατί δεν θα αποκατασταθεί αν αφεθεί χωρίς επίβλεψη Οι κομμένες γωνίες μπορούν να διατηρηθούν έτσι ώστε τα άκρα να μην φαίνονται οδοντωτά.

Πρέπει να ποτίζεται μόνο όταν τα 1-2 εκατοστά του εδάφους έχουν στεγνώσει. Έβαλα το δάχτυλό μου μέχρι τη δεύτερη άρθρωση για να ελέγξω τα συστατικά για το φίλτρο μου.

Αν υπάρχει αρκετή υγρασία θα το αφήσω Και όταν στεγνώσει αρκετά, ποτίζω. Ένα υγρόμετρο, από την άλλη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό του ακριβούς επιπέδου υγρασίας.

Ποτίστε τα φυτά σας με φειδώ και αφήστε το νερό να στραγγίσει εντελώς. Ιδανικά Το φυτό σας πρέπει να βρίσκεται σε έδαφος που είναι ελαφρώς υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε τα συμπτώματα του υποβρύχιου φυτού φιδιού και πώς να το αποκαταστήσετε.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρώτα, καθορίστε πόσο συχνά και πόσο να ποτίζετε το φυτό φιδιών σας. Για να το κάνετε αυτό, παρακολουθείτε περιοδικά την περιεκτικότητα σε υγρασία του εδάφους της γλάστρας.

Μια ή δύο ίντσες ξηρού φυτικού εδάφους είναι μια χαρά. Αλλά πιο βαθιά, θα πρέπει να είναι δροσερό και ελαφρώς υγρό.

Μπορείτε εύκολα να νιώσετε αν το έδαφος είναι υγρό. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό με συνέπεια μέχρι να γίνει συνήθεια.

ανομοιόμορφο πότισμα

Αυτή είναι μια περιοχή που πολλοί κηπουροί παρεξηγούν. Το χώμα έγινε πολύ ξηρό και τα φύλλα άρχισαν να δείχνουν σημάδια άγχους των φυτών.

Στη συνέχεια, ο κηπουρός απάντησε βυθίζοντας το φυτό σε μια προσπάθεια να διορθώσει το πρόβλημα. Αυτό που καταλήγεις είναι πολλές αντίξοες συνθήκες.

Από έντονες ξηρασίες μέχρι πλημμύρες Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα φυτά αγωνίζονται να προσαρμοστούν σε αυτόν τον διαρκώς μεταβαλλόμενο τρόπο ζωής.

λύση

Κάντε συνήθεια να ελέγχετε συχνά την υγρασία του εδάφους. Αν το να σκάβεις τα δάχτυλα των ποδιών σου στο έδαφος φαίνεται σαν αγγαρεία,

Εάν δεν είστε σίγουροι αν εκτίθεστε σε αρκετή υγρασία Μπορείτε να αγοράσετε έναν αισθητήρα υγρασίας που θα καθορίσει ακριβώς πόσο υγρό είναι το έδαφος του φυτού σας.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η εμπειρία αρχίζει να αποδίδει καρπούς εδώ. Μόλις συνηθίσετε να ελέγχετε τακτικά την υγρασία του εδάφους.

Η ανομβρία θα περάσει. Και θα βρείτε μια σταθερή ισορροπία για να διατηρήσετε την ιδανική υγρασία.

Αυτό το άρθρο εξηγεί περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των αφυδατωμένων φυτών φιδιού.

χαμηλή υγρασία

Ακόμη και τα πιο ανθεκτικά φυτά χρειάζονται ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας για να λειτουργήσουν με τη μέγιστη απόδοση τους. λόγω χαμηλής υγρασίας Τα φύλλα θα αφυδατωθούν περισσότερο από το συνηθισμένο. Ως αποτέλεσμα, τα φύλλα των φυτών του φιδιού στεγνώνουν και αναπτύσσουν καφέ άκρες ή άκρες.

Η υγρασία σε εξωτερικούς χώρους συνήθως δεν συμβάλλει. Φέρτε φυτά σε εσωτερικές αρένες και τα πράγματα ξαφνικά αλλάζουν βάζοντάς τα σε μια αφύσικη κατάσταση. Αυτή είναι μια κατάσταση που συναντάμε συχνά με τον κλιματισμό ή τη θέρμανση σε κτίρια.

λύση

γενικά Αυτά τα φυτά ανέχονται πολύ καλά τον ξηρό αέρα των σύγχρονων σπιτιών μας.

Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε σημάδια στρες, όπως καφέ άκρες ή ζαρωμένα φύλλα, πρώτα βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα ποτίσματος σας είναι σωστό.

Ο επόμενος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η υγρασία. Η προσθήκη βότσαλων στο δίσκο φυτών και η έκχυση νερού πάνω του λύνει συχνά αυτό το πρόβλημα.

Καθώς το νερό εξατμίζεται σταδιακά, δημιουργεί αρκετή υγρασία για την αποφυγή προβλημάτων υγρασίας.

Επειδή η γλάστρα είναι πάνω από τη στάθμη του νερού. Η αποχέτευση δεν θα μπλοκαριστεί ή θα επιβραδυνθεί.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

όταν τοποθετείτε το φυτό Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως τα καλοριφέρ ή τα κλιματιστικά. και αφήστε ένα κενό μεταξύ αυτών και του δέντρου

Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά αναπνέουν και απελευθερώνουν υγρασία στον αέρα. ομαδοποίηση πολλών φυτών τα είδη μαζί αυξάνουν επίσης το επίπεδο υγρασίας στην περιοχή.

φίδι φυτό κοιλάδας

Φαίνεται να είναι μια παραβολή όταν πρόκειται για το φως του ήλιου όταν πρόκειται για ανθεκτικά φυτά όπως τα φυτά φιδιού.

Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι στο δάσος. Το δέντρο θα αναπτυχθεί στη σκιά προστατευμένο από άλλα φυτά για λίγες μέρες την ημέρα.

Εάν τοποθετήσετε ένα φυτό σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό Τα δέντρα θα δέχονται ηλιακό φως τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

λύση

Μετακινήστε το φυτό Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το φυτό σας σε καλά φωτισμένο μέρος. Αντίθετα, σκιάστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συχνά, η απομάκρυνση του γυαλιού ελαφρώς από το παράθυρο θα βοηθήσει σε αυτές τις σκληρές συνθήκες φωτισμού.

Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς τα συμπτώματα και τις θεραπείες για τα φυτά φιδιών που έχουν καεί από τον ήλιο.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Επιλέξτε τη θέση του παντελονιού σας προσεκτικά. Εάν τα αγοράσετε σε φυτώριο ή κατάστημα φυτών όπου είναι χαμηλό φωτισμό, απογαλακτίστε τα σταδιακά για έντονο φως. στο περασμα του χρονου Θα προσαρμοστεί σε πιο φωτεινές συνθήκες. Η πολύ πρόωρη παράδοση μπορεί να προκαλέσει σοκ.

πολύ λίγο φως

Όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται πολύ φως και τα φυτά φιδιού. Η ομορφιά αυτών των φυτών είναι ότι μπορούν να ανεχθούν χαμηλό φωτισμό. Και αυτό είναι απίθανο να είναι ένα από τα προβλήματα που θα συναντήσετε με αυτούς τους ανθρώπους. Εάν η κίτρινη μπάρα στο πλάι εξαφανιστεί Ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη.

λύση

Μετακινήστε το δέντρο στο παράθυρο. Τα ραβδιά με βόρεια πλευρά θα κάνουν επίσης. Αλλά τα φυτά που βλέπουν στο νότο δεν είναι επιρρεπή σε εγκαύματα στα φύλλα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Τοποθετήστε το φυτό σε σχετικά φωτεινό σημείο. αν στο παράθυρο Περιστρέψτε το ένα τέταρτο της στροφής μία φορά το μήνα για να διατηρήσετε το φως ομοιόμορφο.

χύμα κομπόστ

Εάν το φυτό σας φιδιού είναι σε καλό έδαφος για γλάστρα απλά χρειάζεσαι λίγο περισσότερο λίπασμα

Πολλοί κηπουροί πιστεύουν ότι η συχνότερη διατροφή των φυτών θα τα κάνει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

αν αρχίσουν τα φύλλα εύκαμπτο και μαλακόΚαι ταΐζετε τακτικά τα φυτά σας. Στη συνέχεια σταματήστε αμέσως τη σίτιση.

Η υπερβολική σίτιση συνήθως εκδηλώνεται αρχικά με καφέ άκρες των φύλλων.

λύση

Σταματήστε να ταΐζετε το φυτό σας όταν δείτε ότι τα φύλλα γίνονται κουτσά και μαραίνονται. Ακόμα κι αν δεν είναι η αιτία του προβλήματος. Η συμπλήρωση δεν βοηθάει.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι αυτά τα φυτά δεν είναι βαριές τροφοδότες.

Συνιστώ να ταΐζετε μόνο δύο φορές το χρόνο χρησιμοποιώντας τυπική τροφή σε γλάστρα.

Εάν ταΐζετε τα φυτά σας την άνοιξη Στη συνέχεια, στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού Θα λάβετε αρκετά θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσετε τα φυτά σας να αναπτύσσονται καλά και να δείχνουν όμορφα.

συσσώρευση αλάτων στο έδαφος

Το αλάτι μπορεί να συσσωρευτεί στο έδαφος όπου αναπτύσσονται τα φυτά σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρά τοξικότητα του εδάφους.

Το αλάτι συνήθως προέρχεται από μία από τις δύο περιοχές. Το πρώτο προέρχεται από χημικά λιπάσματα. Μετά την ανάγνωση του τελευταίου στίχου Έπρεπε να το είχες καταλάβει

Το δεύτερο είναι από το νερό που δίνεις. Πολλά δημοτικά νερά βρύσης φιλτράρονται από το έδαφος. Προσθέστε χημικές ουσίες που μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου.

εάν παρατηρήσετε ένα στρώμα λευκής κιμωλίας πάνω από το μείγμα γλάστρας σας, ή Μικροσκοπικές κηλίδες που μοιάζουν με αλάτι στους πόρους των φύλλων.Τότε θα ξέρετε ότι έχετε πολύ αλάτι.

Είτε το αλάτι προέρχεται από νερό είτε από λίπασμα. Μπορεί να βλάψει τα φύλλα ή τις ρίζες και να κάνει τις άκρες των φύλλων καφέ.

λύση

Τοποθετήστε το φυτό στο νέο χώμα γλάστρας. Μην μπείτε στον πειρασμό να τα φυτέψετε σε γλάστρες που είναι μεγαλύτερες από αυτές που βγάλατε.

Φυτέψτε στο επόμενο μέγεθος γλάστρας και χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας με ελεύθερη αποστράγγιση.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Υπάρχουν δύο πολύ αξιόπιστοι τρόποι για να αποτρέψετε αυτή τη συσσώρευση αλατιού. Το πρώτο είναι να επιβραδύνετε το μοτίβο τροφοδοσίας σας. που μάλλον έχετε κάνει μέχρι τώρα

Δεύτερον, φροντίστε να μην προσθέτετε αλάτι στο έδαφος όταν ποτίζετε τα φυτά.

Ακόμη και το χλώριο στο νερό συσσωρεύεται και τελικά γίνεται επικίνδυνο. Αυτή η τοξικότητα μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση βρόχινου νερού ή φιλτραρισμένου νερού.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Πύθωνες φύλλων μπούκλες (10 αιτίες και λύσεις)

πίεση θερμοκρασίας

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται μερικές φορές στα σπίτια μας. Και συχνά απαιτείται κάποια μορφή θέρμανσης εσωτερικών χώρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ζεσταίνουμε το σπίτι ενώ είμαστε ξύπνιοι και αφήνουμε τη θερμοκρασία να πέσει δραματικά ενώ είμαστε στο κρεβάτι.

Όταν ξυπνήσουμε ανάβουμε ξανά το φως να ζεσταθεί. Ορισμένα φυτά μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε αυτές τις δραματικές αλλαγές. αγένεια επίσης Τα φυτά φιδιού επηρεάζονται..

λύση

Τα φυτά φιδιού δεν θα αναπτυχθούν σε θερμοκρασίες που πέφτουν κάτω από 50°F (10°C).

Εάν χρησιμοποιείτε θερμοστατικό καλοριφέρ Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από αυτό το όριο. ακόμα και τη νύχτα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι υψηλές και οι χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στο φυτό σας.

Μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο που σας λέει πόσο υψηλή και χαμηλή είναι η θερμοκρασία.

Εάν το φυτό σας βρίσκεται σε δωμάτιο με υψηλές διακυμάνσεις θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα Μπορεί να θέλετε να μετακομίσετε σε άλλο δωμάτιο με πιο σταθερή θερμοκρασία.

Τέλος, λάβετε υπόψη τα καλοριφέρ και τα παράθυρα κατά την τοποθέτηση της εγκατάστασης.

Αν το κρατάτε κοντά στο καλοριφέρ Θα καταστραφεί επειδή η θερμοκρασία θα πιεστεί πάνω-κάτω.

Μετακίνηση φυτών μακριά από παγωμένα παράθυρα Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή πτώσης του δέντρου κάτω από αυτήν την κρίσιμη ελάχιστη θερμοκρασία.

δημιουργούνται ρίζες

Αν οι ρίζες του φυτού γεμίσουν τη γλάστρα Υποτίθεται ότι υπάρχουν πάρα πολλές ρίζες για να αναπτυχθούν.

Εάν αφεθεί χωρίς επίβλεψη, αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει την αργή εξάντληση των θρεπτικών συστατικών στα φύλλα.

Αυτό θα περιορίσει τελικά τον ρυθμό ανάπτυξης του φυτού και οι άκρες των φύλλων μπορεί να γίνουν καφέ καθώς τα θρεπτικά συστατικά δεν καταναλώνονται πλέον αποτελεσματικά από τα θρεπτικά συστατικά.

λύση

Αυτό είναι ένα σχετικά εύκολο πρόβλημα στη διάγνωση και αντιμετώπιση. Εάν δυσκολεύεστε να βάλετε το δάχτυλό σας στο χώμα κατά τον έλεγχο των επιπέδων υγρασίας Το δέντρο σας μπορεί να είναι δεμένο από ρίζες.

Χτυπήστε έξω από τη γλάστρα και θα δείτε γρήγορα αν το ριζικό σύστημα έχει καταλάβει ολόκληρη τη γλάστρα.

αν είναι έτσι Μετακινήστε το φυτό στο δοχείο επόμενου μεγέθους. Αρχικά, κλαδέψτε απαλά τις ρίζες.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Εάν βάλετε το δάχτυλό σας στο χώμα για να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας, Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε αυτό το πρόβλημα πριν γίνει πρόβλημα.

Ένα άλλο σίγουρο μπόνους είναι οι ρίζες που βγαίνουν από τις τρύπες στον πάτο της γλάστρας.

σήψη των ριζών

Η σήψη της ρίζας είναι πιο σοβαρό πρόβλημα από το δέσιμο της ρίζας. Αυτό προκαλείται από το γεγονός ότι το φυτό στέκεται σε υγρό χώμα γλάστρας και μπορεί γρήγορα να οδηγήσει στο θάνατο του ριζικού συστήματος.

Αυτό οδηγεί σε Τα υγρά φύλλα έχουν κίτρινες κηλίδες. και μπορεί να σκοτώσει γρήγορα τα φυτά σας.

λύση

Σε περίπτωση πρώιμης σήψης των ριζών Το πρόβλημα μπορεί να μετριαστεί αφήνοντας το νερό να ρέει ελεύθερα και αφήνοντας το έδαφος να στεγνώσει.

σε πιο σοβαρές περιπτώσεις Βγάλτε τα φυτά από το δοχείο. αφαιρέστε το χαλαρό χώμα και τοποθετείται στο νέο χώμα γλάστρας.

Μην ποτίζετε ξανά μέχρι να στεγνώσουν οι δύο έως τρεις ίντσες.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε βήμα προς βήμα διαδικασίες για τη διόρθωση της σήψης των ριζών του φυτού φιδιού.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να τηρείτε ένα σωστό πρόγραμμα ποτίσματος. Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας βρίσκεται σε δοχείο ελεύθερης αποστράγγισης. Και δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί σε δίσκο αποστράγγισης με νερό.

Τέλος, χρησιμοποιείτε πάντα ένα μέσο γλάστρας με ελεύθερη αποστράγγιση. Ένα μείγμα κάκτου ή χυμώδους λειτουργεί καλά.

Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα από αυτά Αναμείξτε 20 τοις εκατό περλίτη ή χαλίκι στο κανονικό σας χώμα γλάστρας για να επιταχύνετε τη διαδικασία αποστράγγισης.

ζημιά από έντομα

Καλή τύχη Αυτά τα φυτά είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από έντομα. Οι αλευρώδεις κοριοί και τα ακάρεα της αράχνης είναι δύο πιθανές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Και τα δύο είναι αρκετά εύκολο να τα αντιμετωπίσεις.

Οι βαριές προσβολές από έντομα που ρουφούν το χυμό μπορεί να αφυδατώσουν τα φύλλα. καφέ κηλίδες.

λύση

Ένας μικρός αριθμός αλευροφόρων μπορεί να εξαλειφθεί με το χέρι. αν είναι ακόμα άκαμπτο σκουπίστε με οινόπνευμα

Τα ακάρεα αράχνης μπορούν να ελεγχθούν αυξάνοντας την υγρασία. Σκουπίστε προσεκτικά τα φύλλα με ένα υγρό πανί. Στη συνέχεια, φροντίστε να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας για να μην γίνουν πρόβλημα αυτά τα πλάσματα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η στενή παρατήρηση είναι το μυστικό για την πρόληψη των παρασίτων. Εάν εντοπιστεί έγκαιρα Είναι εύκολο να το διαχειριστείς και να περιορίσεις τη ζημιά.

όταν καθιερωθούν Θα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε τα φυτά σας.

Μυκητιασική νόσος

Οι μυκητιάσεις είναι ένα από τα προβλήματα που επιδεινώνονται με το ακατάλληλο πότισμα.

Οι δύο πιο κοινές μυκητιασικές ασθένειες είναι η νότια και η ερυθρά φύλλα. Αλλά η θεραπεία και η πρόληψη είναι παρόμοια και στις δύο περιπτώσεις.

λύση

Εάν τα φύλλα είναι στεγνά και αφήστε το έδαφος να στραγγίσει ελεύθερα Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ακολουθήστε καλά πρωτόκολλα ποτίσματος και βεβαιωθείτε ότι τα φυτά δεν είναι εμποτισμένα με νερό. Ποτίζετε μόνο στη βάση του φυτού για να μην βραχούν τα φύλλα.

σε υγρές συνθήκες Εάν ποτίζετε μόνο το πρωί Η εξάτμιση γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Φροντίδα του φυτού φιδιού φεγγαριού (Sansevieria trifasciata)

Μπορώ να κλαδέψω την καφέ άκρη του φυτού του φιδιού;

στο Οι τραγανές καφέ άκρες είναι ξηρό υλικό φύλλων. και δεν εξυπηρετούν πλέον κανένα σκοπό για το εργοστάσιο.

Αν και το κλάδεμα είναι άχρηστο και ακίνδυνο για τα φυτά σας. Μπορείτε όμως να το κόψετε αν δεν είναι πολύ όμορφο.

Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε νέα ενέργεια επούλωσης πληγών στο φυτό. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την τομή στο νεκρό υλικό.

τελευταία λέξη

Δύσκολα θα βρείτε ένα φυτό εσωτερικού χώρου πιο επιεικής από το δέντρο φιδιού σας. Αν αρχίσετε να βλέπετε σημάδια δυστυχίας Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι το πρόβλημα ποτίσματος.

Τώρα ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε. Η φωτιά γίνεται πραγματικό πρόβλημα εάν το εργοστάσιο πιάσει φωτιά. Η απομάκρυνση από παράθυρα με νότιο προσανατολισμό μπορεί να μετριάσει το πρόβλημα.

Για παράσιτα και ασθένειες – Προσέξτε και ελέγξτε για παράσιτα που προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από το φύλλωμα. Συνολικά, αυτό είναι ένα εξωτικό φυτό που δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *