Πώς να φυτέψετε και να καλλιεργήσετε παιώνιες σε δοχεία

Πώς να φυτέψετε και να καλλιεργήσετε παιώνιες σε δοχεία

Οι κήποι εξοχικών σπιτιών είναι σε τάση αυτή τη στιγμή. μέρος αυτής της τάσης Πιθανότατα έχετε δει παιώνιες να εμφανίζονται στη ροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και η δημοτικότητα αυτών των φυτών σίγουρα δεν είναι νέα. Αλλά η παιωνία είναι βασικό στοιχείο στον κήπο για δεκαετίες. Αλλά οι κηπουροί έλκονται από όμορφα λουλούδια. την αξία που προσθέτουν στον κήπο ή την ομορφιά που παρέχουν στο πέρασμα του χρόνου

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τον κήπο του εξοχικού σας ή να συμμετάσχετε στην αυξανόμενη τάση των λουλουδιών Οι παιώνιες μπορούν να σώσουν τον κόσμο. Δεν χρειάζεστε μια ευρύχωρη αυλή για να βγείτε έξω. Γιατί οι παιώνιες μεγαλώνουν όμορφα σε δοχεία.

Μπορεί να χρειαστούν περισσότερη TLC από άλλα φυτά εμπορευματοκιβωτίων. το μικρό σου Αλλά τα ανθισμένα λουλούδια αυτού του φυτού αξίζουν σίγουρα την επιπλέον προσπάθεια.

πριν φυτέψετε παιώνια

πριν φυτέψετε παιώνια Πρέπει πρώτα να βρείτε ένα κατάλληλο δοχείο.

Οι παιώνιες είναι μεγάλοι θάμνοι που χρειάζονται άφθονο χώρο για να αναπτυχθούν. Ευτυχώς ο χώρος είναι περιορισμένος. Επομένως, υπάρχουν μικρές ποικιλίες παιώνιας για να διαλέξετε.

Το Cinnabar Red είναι μια δημοφιλής επιλογή που μπορεί να φτάσει τα δύο πόδια.

ανεξαρτήτως ποικιλίας Θα πρέπει να επιλέξετε μια μεγάλη γλάστρα με καλή αποστράγγιση για τις παιώνιες σας.

Το μέγεθος της αποστράγγισης είναι σημαντικό όταν επιλέγετε το δοχείο σας. Στις παιώνιες δεν αρέσει να βρέχονται τα πόδια τους και το πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη.

Το δοχείο ή η γλάστρα σας πρέπει να είναι ξύλο, πηλό ή πλαστικό και περίπου 20 γαλόνια. Ένα βαρέλι ουίσκι είναι μια καλή επιλογή γλάστρας για πολλά φυτά.

Τα βαρέλια ουίσκι σχηματίζουν έναν όμορφο κήπο παιώνιας.

Η επιλογή των σωστών παιώνων είναι επίσης σημαντική. Αποφύγετε δείγματα με κηλίδες στα φύλλα ή ανθυγιεινά στελέχη όταν τα αγοράζετε από το τοπικό σας κέντρο κηπουρικής.

Οι παιώνιες αγαπούν το φως και χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Τοποθετήστε το δοχείο σας σε θέση που δέχεται το μεγαλύτερο ηλιακό φως.

Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό χώμα. Οι παιώνιες χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο έδαφος που είναι αργιλώδες, ελαφρώς όξινο. Εάν απαιτείται πρόσθετη αποστράγγιση Προσθέστε κοκοφοίνικα καρύδας ή άλλο υποκατάστατο τύρφης. για να γίνει ελαφρύτερο το μείγμα του εδάφους

φυτέψτε τις παιώνιες σας

Μόλις έχετε το κατάλληλο δοχείο και το καλύτερο χώμα για τις παιώνιες σας. Είστε έτοιμοι να φυτέψετε. Η καλύτερη εποχή για φύτευση είναι το φθινόπωρο. αρκετές εβδομάδες πριν από την ημερομηνία του πρώτου παγετού

Ξεκινήστε προσθέτοντας χώμα στο δοχείο σας. Αφήστε λίγο χώρο για να προσθέσετε επιπλέον χώμα πάνω από τα φυτεμένα κεφάλια παιώνιας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτούς τους κόνδυλους σε ρηχές τρύπες χώματος περίπου δύο ίντσες βάθος και καλύψτε. Βεβαιωθείτε ότι τα μάτια ή τα «μάτια» τους είναι στραμμένα προς τα επάνω όπως εσείς.

Να είστε προσεκτικοί όταν φυτεύετε παιώνιες: εάν είναι πολύ βαθιές, οι παιώνιες δεν θα ανθίσουν ούτε θα ανθίσουν καθόλου. Δεν θα θέλετε να χάσετε τα έντονα χρώματα και τα ενδιαφέροντα πέταλα λουλουδιών. Ολοκληρώστε με βαθύ πότισμα.

Φροντίδα για παιώνιες κοντέινερ

Οι παιώνιες είναι αγαπημένες στον κήπο επειδή είναι όμορφες και εύκολο να τις φροντίσετε. Με την κατάλληλη φροντίδα, μπορούν να ζήσουν για πολλά χρόνια.

Οι παιώνιες αναπτύσσονται καλά σε πιο δροσερές περιοχές. Καλύτερη καλλιέργεια στις ζώνες 3 έως 9 του USDA, ανάλογα με την ποικιλία που επιλέγετε.

Πρέπει να ποτίζετε κάθε εβδομάδα. Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι παιώνιες αγαπούν το νερό. Αλλά μισούν το κολύμπι. Προσέξτε λοιπόν να μην τα παρακάνετε.

Οι παιώνιες μπορούν να ανεχθούν την ξηρασία για σύντομο χρονικό διάστημα αφού εδραιωθούν. Όμως το χώμα τους δεν πρέπει να στεγνώνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά στο δοχείο στεγνώνουν γρήγορα. Έτσι θα χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά.

σε μια ζεστή μέρα Μπορεί να χρειαστεί να ποτίσετε περισσότερες από μία φορές. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ποτίζετε καλά και αργά. Φροντίστε να μουλιάζετε κάθε τετραγωνική ίντσα χώματος.

Για να είναι οι παιώνιες σας υγιείς και χαρούμενες. Θα πρέπει να κάνετε λίπανση ετησίως. Η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό είναι μετά την εποχή των λουλουδιών. ή αν τα λουλούδια ανθίζουν λιγότερο Λίπασμα που εστιάζει στα λουλούδια. Εδώ είναι ο οδηγός μας για τη λίπανση των φυτών παιώνιας στις αρχές της άνοιξης.

Κλαδέψτε τις παιώνιες μόνο όταν είναι απαραίτητο. Το κλάδεμα είναι καλύτερο για τον χειμερινό λήθαργο ή για την προετοιμασία άρρωστων φύλλων ή μίσχων.

Όταν κλαδεύετε, κόβετε πάνω από τα υγιή μπουμπούκια. Εάν κόψετε άρρωστα στελέχη Είναι καλύτερο να κόψετε τα υγιή φυτά και να απορρίψετε όλα τα μολυσμένα κλαδιά. Αν παρατηρήσετε ότι τα στελέχη τρίβονται μεταξύ τους Ίσως είναι καιρός να κόψετε ένα από τα στελέχη.

Στις παιώνιες αρέσει ο δροσερός καιρός. Χρειάζονται προστασία τους πιο κρύους μήνες. Καλό είναι να τα παίρνετε σε εσωτερικούς χώρους για τον χειμώνα.

παράσιτα και ασθένειες

Τα παράσιτα και τα έντομα συνήθως δεν αποτελούν πρόβλημα όταν πρόκειται για αυτά τα φυτά που φροντίζουν εύκολα. Εκτός από τη σήψη της κεφαλής, υπάρχουν μερικές άλλες μυκητιασικές ασθένειες.

Το ωίδιο είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει τις παιώνιες και πολλά άλλα φυτά.Η λευκή επικάλυψη κατά κύριο λόγο αναστέλλει την ανάπτυξη. Τα προσβεβλημένα φύλλα και μίσχοι πρέπει να κοπούν αμέσως μόλις εντοπιστεί η ασθένεια.

Ο μαρασμός της παιώνιας είναι μια σοβαρή μυκητιακή ασθένεια που προσβάλλει συνήθως αυτά τα φυτά. με το όνομά του με αποτέλεσμα τα στελέχη να μαραίνονται και τελικά να πεθαίνουν

Αυτή η μυκητιασική ασθένεια, γνωστή και ως λοίμωξη του Βοτρύτη, προκαλεί καφέ-μαύρες κηλίδες και καρκινώματα στα φύλλα και τους μίσχους. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα μάτια σας γίνονται καφέ και τα μικρά μάτια μπορεί να μην ανοίγουν πλήρως. Οι μαραμένες παιώνιες εμφανίζονται συνήθως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Όταν υπάρχει παρατεταμένη υγρασία και υγρός καιρός Η γκρίζα μούχλα μερικές φορές αναπτύσσεται σε πληγείσες περιοχές, ειδικά σε συνθήκες υγρασίας.

Ίσως έχετε παρατηρήσει τα μυρμήγκια να επισκέπτονται τις παιώνιες που πρόκειται να ανθίσουν την άνοιξη. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Διαβάστε περισσότερα για το γιατί τα μυρμήγκια αγαπούν τις παιώνιες και τι μπορείτε να κάνετε εδώ.


Ακόμα και χωρίς πίσω αυλή Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τη μαγεία αυτών των δημοφιλών λουλουδιών.

Φυτέψτε παιώνιες σε δοχεία με χώρο και πλήρες ηλιακό φως.Νερό Προσέξτε τα παράσιτα. Και θα έχετε παιώνιες να ανθίζουν χαρούμενα για πολλά χρόνια ακόμα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *