Πώς να ποτίζετε τα φυτά Philodendron: Ένας οδηγός ποτίσματος

MicroVeggy

Το φιλόδενδρο είναι το πιο κοινό φυτό εσωτερικού χώρου. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να τα εντοπίσεις. Χρειάζονται χαμηλό φωτισμό και υψηλή υγρασία. Ως εκ τούτου, τους αρέσει ιδιαίτερα ένα μέρος κοντά ή μπροστά από ένα παράθυρο. ανοιχτό χώρο Το πότισμα των φιλόδεντρων συχνά προκαλεί σύγχυση Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς να ποτίζουμε τα φυτά φιλόδενδρων. Αυτό θα αποφύγει προβλήματα με τα φύλλα των φυτών σας.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε ένα φυτό φιλόδενδρο;

Θα πρέπει να στοχεύετε να ποτίζετε το φιλόδενδρο σας κάθε 1-2 εβδομάδες, αφήνοντας το φυτόχωμα να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών. Φροντίστε να ποτίζετε το φιλόδενδρο μέχρι το έδαφος να είναι ομοιόμορφα υγρό. αλλά όχι να βρέχεται Η συχνότητα του ποτίσματος εξαρτάται από το μέγεθος του φυτού. υλικά κατσαρόλας Θερμοκρασία και υγρασία Φυσικά, θα πρέπει να ενημερώσετε αυτό το πρόγραμμα ώστε να αντικατοπτρίζει τις μεταβαλλόμενες εποχές.

Πόσο νερό χρειάζεται το φυτό σας φιλόδεντρο;

Όλα τα φιλόδεντρα χρειάζονται επαρκές πότισμα. ειδικά όταν μεγαλώνουν. κατά το πότισμα των φυτών φιλόδενδρων Ποτίστε αρκετά καλά για να αφήσετε το νερό να στραγγίσει από τις τρύπες αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας. Στραγγίζετε το περιττό νερό από το πιατάκι κάτω από τη γλάστρα μετά από κάθε πότισμα.

Εάν το φιλόδενδρο σας έχει προβλήματα αποχέτευσης Είναι σημαντικό να βελτιώσετε την αποστράγγιση πριν ποτίσετε ξανά τα φυτά. για τη βελτίωση της αποχέτευσης Μπορείτε να προσθέσετε οργανική ύλη, όπως λίπασμα, στο έδαφος ή να χρησιμοποιήσετε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης.

Προσέξτε για σημάδια υπερβολικού ποτίσματος του φιλόδενδρου σας, όπως:

– Μαραμένα ή μαραμένα φύλλα

– τα φύλλα είναι κίτρινα ή καφέ

– Τα στελέχη είναι μαλακά ή λεία.

– Οι μύκητες αναπτύσσονται στο έδαφος.

– Τα φυτά δεν μεγαλώνουν τόσο δυνατά όσο θα έπρεπε.

Πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ποτίσματος σας στις μεταβαλλόμενες εποχές;

την άνοιξη και το καλοκαίρι Το φιλόδενδρο σας θα χρειαστεί περισσότερο νερό το φθινόπωρο και το χειμώνα. Η ποσότητα νερού που χρειάζεται ένα φυτό εξαρτάται από την ποσότητα του ηλιακού φωτός. αν βρίσκεται σε ηλιόλουστο μέρος θα χρειαστεί περισσότερο νερό παρά στη σκιά

Για να μάθετε πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε ένα φιλόδενδρο σε διαφορετικές εποχές Ας ξεκινήσουμε παρατηρώντας τα φυτά. Δοκιμάστε το χώμα βυθίζοντας το δάχτυλό σας βαθιά στο χώμα πριν το πότισμα για να δείτε αν είναι στεγνό ή υγρό.

Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να ποτίζετε το φιλόδενδρο μια φορά την εβδομάδα την άνοιξη και το καλοκαίρι. και κάθε δύο εβδομάδες το φθινόπωρο και το χειμώνα.Ωστόσο, αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως η υγρασία και η θερμοκρασία.

Πώς να ποτίσετε ένα φυτό φιλόδεντρο

Τι είδους νερό είναι καλύτερο για το πότισμα του φιλόδενδρου σας;

Οι καλύτεροι τύποι νερού για το πότισμα των φυτών φιλόδενδρων περιλαμβάνουν:

  1. απεσταγμένο νερό
  2. νερό αντίστροφης όσμωσης
  3. νερό βρύσης
  4. νερό της βροχής
  5. χολή

Οφέλη κάθε τύπου νερού:

1. Το απεσταγμένο νερό είναι απαλλαγμένο από μέταλλα και άλλες ακαθαρσίες. Είναι λοιπόν κατάλληλο για το πότισμα φυτών όπως τα φιλόδενδρα που είναι ευαίσθητα σε αυτές τις ουσίες.

2. Το νερό αντίστροφης όσμωσης φιλτράρεται για να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες. Αυτό το καθιστά μια άλλη καλή επιλογή για το πότισμα των φυτών φιλόδενδρων.

3. Το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει χλώριο ή άλλες χημικές ουσίες. που είναι επιβλαβές για τα φυτά Οπότε καλύτερα να το αφήσετε να καθίσει για 24 ώρες πριν ποτίσετε το φιλόδενδρο.

4. Το νερό της βροχής είναι φυσικά μαλακό και απαλλαγμένο από ακαθαρσίες. Αυτό τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για το πότισμα φιλόδεντρων. (ή άλλα φυτά)

5. Τα υπόγεια ύδατα τείνουν να περιέχουν περισσότερα μέταλλα από άλλα είδη νερού. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγχεστε καλά για να διασφαλίσετε ότι τα επίπεδα είναι ασφαλή για τα φυτά σας.

Ποιο είδος γλάστρας είναι καλύτερο για το φιλόδενδρο σας;

Τα φιλόδενδρα μπορεί να είναι δύσκολο να αναπτυχθούν σε εσωτερικές δεξαμενές λόγω των αναγκών τους σε νερό, ωστόσο, η επιλογή του σωστού δοχείου για το φιλόδενδρο σας είναι απαραίτητη για να το διατηρήσετε ζωντανό. Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως πήλινα δοχεία, πλαστικοί κουβάδες, γλάστρες από τερακότα και άλλα. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση κάθε τύπου γλάστρας.

Πλαστικά δοχεία:

Αυτές οι γλάστρες είναι ο πιο κοινός τύπος για τα φυτά φιλόδενδρων. Είναι ελαφρύ και φθηνό. αλλά εύθραυστο

Γλάστρες από τερακότα:

Αυτά είναι πιο βαριά από τα πλαστικά δοχεία, αλλά πιο ανθεκτικά, αλλά μπορεί να είναι ακριβά.

ξύλινες γλάστρες:

Είναι το πιο βαρύ είδος γλάστρας αλλά πολύ ανθεκτικό. Ωστόσο, μπορεί να είναι ακριβό.

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την αποστράγγιση για τα φιλόδεντρα;

Εάν το φυτό σας φιλόδεντρο έχει προβλήματα αποστράγγισης Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο πάτος της γλάστρας που χρησιμοποιείτε έχει τρύπες αποστράγγισης. αν όχι Το νερό θα εισχωρήσει στον πάτο της γλάστρας και θα προκαλέσει σήψη των ριζών.

Δεύτερον, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γλάστρας με περλίτη ή βερμικουλίτη. Αυτά τα υλικά βελτιώνουν την αποστράγγιση επιτρέποντας στο υπερβολικό νερό να διαφύγει από τις ρίζες.

Ποια είναι μερικά κοινά προβλήματα με τα φυτά φιλόδενδρων; και πώς να το αποφύγετε

Τα φιλόδεντρα είναι όμορφα δείγματα που μπορείτε να απολαύσετε σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Χρειάζεται τη σωστή ποσότητα νερού για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει. Το ακατάλληλο πότισμα μπορεί να οδηγήσει στα κοινά προβλήματα φιλόδενδρων που περιγράφονται παρακάτω.

Φύλλα του φθινοπώρου:

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα με τα φυτά φιλόδενδρων είναι η πτώση των φύλλων. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως πολύ ή πολύ λίγο νερό. όχι αρκετό φως ή έντομα παράσιτα Φροντίστε να ποτίζετε τακτικά το φιλόδενδρο και να παρέχετε έμμεσο φως για να μην πέσουν τα φύλλα. Εάν υποψιάζεστε ότι τα έντομα είναι η αιτία της πτώσης των φύλλων Αντιμετωπίστε τα φυτά σας με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο ή μυκητοκτόνο.

Κίτρινη κάρτα:

Τα κίτρινα φύλλα στα φυτά philodendron μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες. Αυτό περιλαμβάνει ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, πολύ φως ή έντομα για να αποφευχθεί το κιτρίνισμα των φύλλων. Λιπαίνετε τα φυτά σας τακτικά. και παρέχει έντονο αλλά έμμεσο φως Εάν υποψιάζεστε ότι ένα έντομο είναι η αιτία των κίτρινων φύλλων Αντιμετωπίστε τα φυτά σας με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο ή μυκητοκτόνο.

καφέ φύλλα:

Τα καφέ φύλλα στα φιλόδενδρα μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες. συμπεριλαμβανομένου του στρες από την ξηρασία Έλλειψη θρεπτικών ουσιών, πολύ φως ή προσβολή εντόμων. Ποτίζουμε τακτικά το φιλόδενδρο και λιπαίνουμε όσο χρειάζεται για να μην μαυρίσουν τα φύλλα. Παρέχετε στα φυτά έντονο αλλά έμμεσο φως. και αποφύγετε την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως Εάν υποψιάζεστε ότι τα έντομα είναι η αιτία των καφέ φύλλων σας. Αντιμετωπίστε τα φυτά σας με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο ή μυκητοκτόνο.

Αντιμυκητιακό:

Το ωίδιο είναι ένας τύπος μύκητα που μπορεί να προκαλέσει καφέ ή κίτρινες κηλίδες στα φύλλα των φυτών φιλόδενδρων. για την πρόληψη του ωιδίου Ποτίστε το φυτό τακτικά και παρέχετε έμμεσο φως. Αποφύγετε το συνωστισμό των φυτών σας και εξασφαλίστε καλή κυκλοφορία του αέρα. Εάν υποψιάζεστε ότι το ωίδιο προκαλεί τα φύλλα φιλόδενδρου Αντιμετωπίστε το φυτό με ένα μυκητοκτόνο.

Φιλόδενδρο

Τι συμβαίνει όταν βρίσκεστε πάνω από το Φιλόδενδρο σας;

Τι συμβαίνει όταν βρίσκεστε πάνω από το Φιλόδενδρο σας; Τα φυτά που παίρνουν πολύ νερό μπορεί να υποφέρουν από σήψη των ριζών. που είναι μύκητας των ριζών των φυτών Εδώ είναι μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε:

1. Τα φύλλα του φιλόδενδρου σας θα κιτρινίσουν και θα πέσουν.

2. Η σήψη αρχίζει από τη βάση του φυτού.

3. Το φυτό σας θα γίνεται όλο και πιο αδύναμο και άψυχο.

Επιπτώσεις του υπερβολικού ποτίσματος:

Αν και είναι σημαντικό να ποτίζετε σωστά τα φυτά, είναι σημαντικό. Αλλά το υπερβολικό πότισμα έχει επίσης τις αρνητικές του επιπτώσεις:

1. Αν συνεχίσετε να ποτίζετε τα φυτά σας θα πεθάνουν τελικά.

2. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας. που μπορεί να σκοτώσει εντελώς τα φυτά σας ή να τα κάνει πιο ευαίσθητα σε παράσιτα και ασθένειες.

3. Ακόμα κι αν τα φυτά σας επιβιώσουν Αλλά τα φυτά θα είναι καχεκτικά και θα έχουν λιγότερα φύλλα από τα υγιή φυτά.

Τι συμβαίνει όταν το φιλόδενδρο σας είναι κάτω από το νερό;

Η κύρια αιτία της υπερχείλισης είναι η έλλειψη αρκετού νερού στα φυτά σας. Θα μπορούσε να οφείλεται στη λήθη, στην έλλειψη εργασίας ή απλώς στη μη γνώση πόσο νερό χρειάζονται τα φυτά σας.

Αν βάλεις το φιλόδενδρο κάτω από το νερό Τα φύλλα θα αρχίσουν να μαραίνονται και το φυτό θα μαραθεί. Αρχίζουν να κιτρινίζουν και τα φύλλα.

Ελέγχετε πάντα το χώμα πριν το πότισμα για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα Αν το χώμα είναι στεγνό, ποτίστε τα φυτά σας. Τέλος πάντων, δοκιμάστε να ορίσετε ένα πρόγραμμα ποτίσματος για να μην το ξεχάσετε.

Πώς να κρατήσετε το philodendron κάτω από το νερό

Εάν το φιλόδενδρο σας δείχνει σημάδια πνιγμού Προσπαθήστε να ποτίσετε αμέσως Αν είναι δυνατόν, μουλιάστε τις ρίζες σε νερό για μια ώρα πριν τις φυτέψετε σε φρέσκο ​​χώμα. με προσοχή Τα φυτά σας πρέπει να ανακάμψουν γρήγορα από τη βύθιση.

Πόσο καιρό μπορεί να ζήσει ένα φιλόδενδρο χωρίς νερό;

Μέγεθος γλάστρας, είδος μείγματος γλάστρας, θερμοκρασία, υγρασία και συχνότητα ποτίσματος. Όλα επηρεάζουν πόσο συχνά χρειάζεται νερό το φιλόδενδρο. Οι μικρότερες γλάστρες θα στεγνώσουν πιο γρήγορα από τις μεγαλύτερες γλάστρες.

Πώς να καλλιεργήσετε το φιλόδενδρο στο νερό;

Να αναπτυχθούν φιλόδενδροι στο νερό Χρειάζεστε ένα δοχείο που να είναι αρκετά βαθύ για να χωρέσει τις ρίζες του φυτού. Γεμίστε το δοχείο με φρέσκο ​​νερό και τοποθετήστε το φυτό μέσα. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα δεν αγγίζουν το νερό. αλλαγή νερού εβδομαδιαίως

συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε πώς να ποτίζετε ένα φυτό φιλόδεντρο. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το φυτό σας θα είναι υγιές και χαρούμενο! Απλώς θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα νερού και να συνεχίζετε να ποτίζετε. Και είσαι έτοιμος!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *