Πώς να καλλιεργήσετε το Pittosporum | Φροντίδα και Ανάπτυξη Pittosporum

Φροντίδα του pittosporum Tobira

Καλλιέργεια Pittosporum και αυτοί συντήρηση Ανετα. αλλά και ανταμοιβές με όμορφο φύλλωμα. Οι ταχέως αναπτυσσόμενες ικανότητές τους τα καθιστούν εξαιρετικά φυτά για φράκτες και μπορντούρες!

Το Pittosporum είναι περίπου 200 είδη θάμνων και ανθοφόρων φυτών.Τα περισσότερα από αυτά τα είδη είναι εγγενή στην Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία. Αν και ορισμένα είδη έχουν εντοπιστεί στην Αφρική, τα φύλλα των φυτών Pittosporum είναι συχνά λοβωτά ή δακτυλιοειδή.Τα περισσότερα Pittosporum φτάνουν σε ύψος 2-3 μέτρα μετά από αρκετά χρόνια συνεχούς ανάπτυξης. Η καλλιέργεια του Pittosporum σας επιτρέπει να απολαύσετε το πράσινο, που φημίζεται για την ομορφιά του.

Ζώνη USDA: 8-11

δυσκολία: Ανετα

άλλο όνομα: Karo, Stiffleaf Cheesewood, Kaikaro, Kihihi, Kōhūhū, Black Matipo, Kohukohu, Tawhwih, Japanese pittosporum, Japanese Mock-Orange, Australian Laurel και Japanese Cheesewood.


Τι είναι το Pittosporum;

Pittosporum topira

Το Pittosporum είναι ένα αειθαλές φυτό που αναπτύσσεται ως θάμνος ή μικρό δέντρο.Τα φύλλα του Pittosporum είναι δερματώδη, ωοειδή, εναλλακτικά, έντονο πράσινο, σκούρο πράσινο και οι φλέβες είναι λίγο πολύ εκτεθειμένες ανάλογα με την ποικιλία.

Τα άνθη είναι λευκά, κρεμ, κίτρινα, κόκκινα ή καφέ ανάλογα με το είδος. Αυτά τα λουλούδια είναι αρωματικά και γλυκά. μυρίζει σαν πορτοκάλι.

Κοινό Είδος Pittosporum

  • Pittosporum topira
  • Pittosporum tenufolium
  • Pittosporum crassifolium
  • Pittosporum eugeniodise

Μάθετε για τα πιο αρωματικά λουλούδια εδώ.


Πώς να φυτέψετε το Pittosporum

διάδοση

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το Pittosporum με σπόρους, αλλά Το Pittosporum καλλιεργείται από μοσχεύματα. Είναι αρκετά απλό και υπέροχο. Αυτή είναι η συμβουλή μας. Αγορά φυτών από το φυτώριο.

Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τα μοσχεύματα μήκους περίπου 8-15 cm αρκετές φορές και μεταφυτέψτε τα σε γλάστρες με το αρχικό μείγμα. μπορεί να βυθιστεί σε ορμόνη ριζοβολίας πριν από τη φύτευση

Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε ένα φωτεινό σημείο και διατηρήστε το χώμα υγρό. Μετά από μερικές εβδομάδες καθώς εμφανίζονται νέα φύλλα, εγκλιματιστείτε σιγά σιγά. και όταν μεγαλώνουν πέρα ​​από τις υπάρχουσες γλάστρες Μετακινήστε τα σε μεγαλύτερες γλάστρες ή στο έδαφος.

φύτευση πιτοσπορίων

αν το χώμα σου είναι βαρύ να σκάψει μια τρύπα αρκετά μεγάλη (Ένα μέτρο προς όλες τις κατευθύνσεις) και ανακατέψτε με 1/3 χοντρή άμμο, 1/3 κομπόστ και κομπόστ βραδείας αποδέσμευσης. Για φύτευση σε γλάστρα, χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας μείγμα γλάστρας.

για αντιστάθμιση Φυτέψτε μεσαίου μεγέθους ποικιλίες και αφήστε τις σε απόσταση περίπου 1 μέτρου μεταξύ τους.

Ανασηκώστε προσεκτικά το φυτό από τη γλάστρα χωρίς να καταστρέψετε τις ρίζες του, αφαιρέστε προσεκτικά λίγο χώμα από γύρω του. Ξεριζώστε τη μπάλα και φυτέψτε την στο ίδιο βάθος που φυτεύτηκε νωρίτερα. Ποτίστε τακτικά μέχρι να αναπτυχθεί το φυτό.


Καλλιέργεια Pittosporum

Το Pittosporum δεν είναι δύσκολο να αναπτυχθεί. Αναπτύσσεται γρήγορα και είναι καλλωπιστικό φυτό. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε δοχεία στο μπαλκόνι ή στον αίθριο κήπο σας.

θέση

Τα Pittosporums είναι γενικά φυτά εξωτερικού χώρου. Αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους σε πλήρη ηλιοφάνεια έως μερική σκιά Φυτέψτε το Pittosporum κοντά σε προστατευμένο μέρος για να αποφύγετε την έκθεση σε ζεστά και κρύα ρεύματα ή ρεύματα.

άρδευση

κρατήστε το έδαφος ελαφρώς υγρό από άνοιξη και όλα αυτά καλοκαίρι Ποτίστε πολύ, αλλά περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το χώμα ανάμεσα στα ποτίσματα, ειδικά αν το κάνετε Το Pittosporum αναπτύσσεται σε γλάστρες.

μειώστε το πότισμα το χειμώνα Να θυμάστε πάντα ότι τα φυτά pittosporum είναι πιο ανθεκτικά στην ξηρασία παρά στο υπερβολικό πότισμα. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα..

γη

Το έδαφος πρέπει να στραγγίζει καλά. πλούσιο σε πηλό και είναι ελαφρώς όξινο έως ουδέτερο


Φροντίδα Pittosporum

Η φροντίδα του Pittosporum είναι εύκολη. Αν όμως φυτέψετε σε ψυχρή περιοχή. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ελάχιστη ανοχή θερμοκρασίας του Pittosporum θα ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία που φυτεύετε.

λίπασμα

Ταΐστε το φυτό με ένα ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης την άνοιξη. Ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας για τις αναλογίες δοσολογίας για να αποφύγετε την υπερδοσολογία.

Το επίστρωμα φυτών την άνοιξη με κομπόστ φύλλων ή κοπριά είναι επίσης χρήσιμο.

κλάδεμα

Τα φυτά Pittosporum χρειάζονται λίγο κλάδεμα και κούρεμα για να αποκτήσουν το σχήμα, το μέγεθος και την εμφάνιση που θέλετε.Χρησιμοποιήστε αιχμηρά ψαλίδια για να κόψετε τυχόν κατεστραμμένα, νεκρά ή άρρωστα κλαδιά από τον θάμνο. Αν θέλετε να κλαδέψετε περισσότερες μελιτζάνες να το κάνουμε όταν τελειώσει η περίοδος ανθοφορίας

παράσιτα και ασθένειες

Τα φυτά Pittosporum δεν προσβάλλονται από σοβαρές ασθένειες, αλλά τα παράσιτα όπως οι αφίδες, τα ακάρεα, οι λειχήνες και το ζαχαροκάλαμο Pittosporum θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *