Πώς να καλλιεργήσετε ισπανικά βρύα

Πώς να καλλιεργήσετε ισπανικά βρύα

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε ισπανικά βρύα. Καλλιέργεια ισπανικών βρύων Απαιτεί κάποια φροντίδα και απαιτήσεις.

Ζώνες USDA: 7-11

Δυσκολία: εύκολο έως μέτριο

Συνηθισμένο όνομα: ισπανικά βρύα, τρίχες δέντρου, γένια γέρου, μαλλιά Calie, ισπανικά γένια

Πώς μεγαλώνουν τα ισπανικά βρύα;

Τα ισπανικά βρύα (Tillancia usnioides) δεν είναι βρύα. Είναι ανθοφόρα φυτά που φύονται στα δέντρα, αλλά δεν αντλούν θρεπτικά συστατικά από αυτά. Είναι αυτοφυές στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική και ανήκει στην οικογένεια των βρωμέλιδων του ανανά (Bromeliaceae) Είναι επιφυτικό.Επίφυτα (αερόφυτα) κάθονται ή αναπτύσσονται σε άλλα φυτά. Αλλά δεν καταναλώνουν την ενέργεια των φυτών ξενιστών ούτε τα τρώνε.

στο φυσικό του περιβάλλον Δεν ήταν απλώς σκαρφαλωμένο σε ένα δέντρο. Προσκολλάται επίσης σε καλώδια ρεύματος, καλώδια ή βράχους. Τα ισπανικά βρύα, ανάλογα με το σχήμα, μπορούν να έχουν διαφορετικά πάχη και μήκος πολλών μέτρων. Τα μικρά λουλούδια είναι κιτρινοπράσινα. καθώς και άλλα αερόφυτα Τα φυτά λαμβάνουν νερό και θρεπτικά συστατικά από τα αιωρούμενα σωματίδια.

διάδοση

Συνήθως αναπαράγεται φυσικά όταν υπάρχουν θραύσματα μίσχων και νεαρών φυτών. Διανέμεται σε περιόδους βροχών ή ανέμων. Στον κήπο σας, αυτό το είδος μπορεί να πολλαπλασιαστεί με διαίρεση βλαστών και φυτών.

στη βλάστηση από σπόρους Σπέρνουμε σε καλά στραγγιζόμενο υπόστρωμα. και τοποθετείται σε φωτεινό μέρος Να θυμάστε ότι η υγρασία ευνοεί τη βλάστηση. όταν όμως φυτρώσει Το συχνό και τακτικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των νεαρών φυτών. Η καλλιέργεια ισπανικού βρύου από σπόρους είναι μια αργή διαδικασία. Σε ένα μήνα είναι μόλις 1 εκατοστό ύψος.

Καλύτερες ισπανικές ποικιλίες βρύων

Munro’s Filiformis: Ιθαγενής στην Παραγουάη Είναι γνωστό ότι Το πρασινωπό-γκρι “Silver Coast” δίνει σε αυτή τη φυλή μια απειλητική εμφάνιση. τα λουλούδια είναι πράσινα

Maurice’s Robusta: Η πιο δημοφιλής ποικιλία στην Αυστραλία προέρχεται από το Μεξικό. Σε σύγκριση με το “Silver Ghost”, τα φύλλα είναι παχύτερα και πιο γκρίζα.

Ισπανικός χρυσός: Ιθαγενής στη Νότια Αμερική Κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα σε άλλες περιοχές. Το γκριζωπό πράσινο φύλλωμα είναι στολισμένο με έντονα κίτρινα άνθη.

σφιχτό και σγουρό: Τα φύλλα αυτού του φυτού είναι σφιχτά κατσαρά όπως υποδηλώνει το όνομά του. Θα τα βρείτε παντού στην Καλιφόρνια.

Ο Όντιν είναι αληθινός: Η συνολική ομορφιά αυτού του φυτού συμπληρώνεται από τα κιτρινωπό-καφέ άνθη. Γουατεμάλα και Μεξικό από την καταγωγή

Απαιτήσεις για την καλλιέργεια ισπανικών βρύων

θέση

Τα ισπανικά βρύα προτιμούν γενικά το έντονο αλλά άμεσο και καλά αεριζόμενο φως. Επιλέξτε ένα σημείο που δέχεται πρωινό και βραδινό ήλιο σε ψηλά δέντρα ή θάμνους.

το καλοκαίρι ή αν το καλλιεργείτε στις τροπικές περιοχές Φροντίστε να το τοποθετήσετε κοντά σε παράθυρο ή τοίχο που είναι πολύ ζεστό. Διαφορετικά, η ζέστη θα εκπέμπει και θα βλάψει τα ισπανικά βρύα.

Ρεκόρ: Αν τα φύκια αρχίσουν να μαυρίζουν Δείχνει ότι εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως. Ας σώσουμε το δέντρο πριν πεθάνει!

άρδευση

Αποφύγετε τη χρήση χλωριωμένου νερού και χρησιμοποιήστε καθαρό, αποσταγμένο ή βρόχινο νερό Αποθηκεύετε πάντα τα ισπανικά βρύα σε ζεστό και ξηρό καιρό. αλλιώς δεν θα λειτουργήσει. Μόλις στεγνώσουν τα φύλλα, ρίξτε λίγο νερό και μουλιάστε καλά τα ισπανικά βρύα. κατά την περίοδο των βροχών και την περίοδο των βροχών Ραντίζετε τακτικά νερό. Αλλά μόνο όταν είναι στεγνό Το συχνό πότισμα όταν είναι βρεγμένο μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Φροντίδα ισπανικών βρύων

Φροντίδα ισπανικών βρύων αρκετά δύσκολο Αλλά μόλις το συνηθίσεις, είναι εύκολο.

υγρασία

Η υγρασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας. ειδικά όταν εσύ Ισπανικά βρύα που αναπτύσσονται σε εσωτερικούς χώρουςΨεκάστε από όλες τις πλευρές για να αποφύγετε το στέγνωμα της μεσαίας ή πίσω μονάδας.

λίπασμα

Τα ισπανικά βρύα δεν χρειάζονται λίπασμα. Αλλά χρησιμοποιείται ως λίπασμα, ωστόσο, εάν αναπτύσσεται άσχημα ή αλλάζει χρώμα. Ψεκάστε με τσάι που έχει υποστεί ζύμωση αραιωμένο σε μισό νερό.

Δείτε συνταγές κομπόστ που περιέχουν ισπανικό βρύα ως δραστικό συστατικό!

κλάδεμα

Χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό εργαλείο για να κόψετε τις άκρες κατά μήκος. Αποφύγετε το υπερβολικό κλάδεμα γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλευρικούς βλαστούς.

περισσότερο χειμώνα

σε ψυχρές περιοχές Τα ισπανικά βρύα δεν μπορούν να ανεχθούν θερμοκρασίες κάτω των 50 F (10 C) για πολύ και θα πεθάνουν το χειμώνα. Ωστόσο, τα ισπανικά βρύα μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες έως 22 F (-5 C) για να μειώσουν την υπερβολική χειμερίαση. Κρατήστε τα βρύα σε εσωτερικό χώρο και κρεμάστε τα κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο σε θερμοκρασίες μεταξύ 50 και 70 βαθμών Φαρενάιτ (10 έως 21 βαθμούς Κελσίου).

καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι ελαφρύ και το πότισμα είναι αυξημένο. Το μούλιασμα των φυτών το καλοκαίρι είναι επίσης πολύ χρήσιμο.

προσοχή στα έντομα

όχι ισπανικά βρύα Αλλά είσαι εσύ που ανησυχούμε! Τα ισπανικά βρύα δεν αποθηκεύουν θρεπτικά συστατικά για έντομα και είναι ανθεκτικά σε πολλές ασθένειες. Αλλά πολλά είδη, όπως τα φίδια αρουραίων, οι αράχνες που πηδούν, τα πούρα και οι νυχτερίδες, μπορούν να ζήσουν στα ισπανικά βρύα. Επομένως, να φοράτε πάντα γάντια και προστατευτικά στρώματα πριν επιχειρήσετε να το χειριστείτε.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *