Πώς να καλλιεργήσετε ζαχαροκάλαμο σε γλάστρες

Πώς να καλλιεργήσετε ζαχαροκάλαμο σε γλάστρες

για να ξέρεις Πώς να καλλιεργήσετε ζαχαροκάλαμο σε γλάστρες Γευτείτε εύκολα το πιο γλυκό γρασίδι στον κόσμο. στο σπίτι χωρίς να πιάνει πολύ χώρο!

Πίστωση εικόνας: Permaculture

Το ζαχαροκάλαμο είναι ένα πολυετές χόρτο που ανήκει στην οικογένεια των Poaceae, που καλλιεργείται κυρίως για χυμό στις υποτροπικές και τροπικές περιοχές του κόσμου. Εάν δεν ζείτε στις τροπικές περιοχές ή έχετε περιορισμένο χώρο. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε ακόμη και σε δοχεία! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε. Πώς να καλλιεργήσετε ζαχαροκάλαμο σε γλάστρα!

Δείτε το άρθρο μας για τα συστήματα καλλιέργειας ζαχαροκάλαμου. εδώ!


Επιλέγοντας το σωστό δοχείο

Ένα δοχείο βάθους 12 έως 14 ιντσών είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για το φυτό. Το πλάτος του ζαχαροκάλαμου εξαρτάται από το πόσα καλάμια φυτεύετε μαζί. Οι βαθιές γλάστρες 12 ιντσών του ίδιου πλάτους είναι κατάλληλες για δύο φυτά. Μπορείτε να φυτέψετε διαφορετικά φυτά μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο, όπως γλάστρα, τσάντα φυτωρίου, κουβά ή κουβά.


πολλαπλασιασμό και φύτευση

από σπόρους: Οι σπόροι ζαχαροκάλαμου είναι πολύ μικροί. Μπορείτε να τα βρείτε στο τοπικό φυτώριο ή στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

 • Τυλίξτε τους σπόρους σε μια χαρτοπετσέτα και βάλτε το στο ψυγείο για μια ή δύο μέρες. Αυτό θα βοηθήσει να σκοτωθούν τυχόν βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν σε αυτά. (Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό)
 • Βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι έχουν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν από τη φύτευση.
 • Τα σπείρουμε σε δίσκους σπόρων ή γλάστρες και τα τοποθετούμε όπου έχουν αρκετό φως.
 • Διατηρήστε το μείγμα των σπόρων ομοιόμορφα υγρό.
 • Οι σπόροι βλασταίνουν σε 2-3 εβδομάδες.

Από την περικοπή: Τα μοσχεύματα είναι ο καλύτερος τρόπος καλλιέργειας ζαχαροκάλαμου. γιατί όχι μόνο θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα αλλά μοιάζει και με το μητρικό φυτό

 • Αγοράστε ένα νεαρό, υγιές καλάμι 6 ποδιών από ένα τοπικό φυτώριο ή καλλιεργητή.
 • Το στέλεχος πρέπει να είναι φρέσκο ​​και πράσινο με τουλάχιστον 10-12 «άκρες».
 • Κόψτε το καλάμι σε ίσα μέρη, 3 πόδια σε κάθε πλευρά.
 • Τοποθετήστε τα κομμένα κομμάτια οριζόντια σε ένα δοχείο πλάτους 3 έως 4 ποδιών και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη.
 • Εάν δεν έχετε μεγάλο δοχείο Μπορείτε να κάνετε μικρότερες φέτες μήκους περίπου 5-6 ιντσών, φροντίζοντας κάθε κομμάτι να έχει τουλάχιστον ένα «άκρο».
 • Φυτέψτε τα σε γλάστρες 12 ιντσών και καλύψτε τα με ένα στρώμα χώματος 2 ιντσών.
 • Βεβαιωθείτε ότι το μάτι είναι προς τα πάνω!

χρόνος φύτευσης

Εάν ζείτε α ζεστό Σε υποτροπικά ή τροπικά κλίματα, ζώνες USDA 9b-11, μπορείτε να καλλιεργήσετε ζαχαροκάλαμο όλο το χρόνο. Ο μόνος τρόπος είναι να καλλιεργήσετε ζαχαροκάλαμο σε γλάστρες. κρύος καιρόςΞεκινήστε να φυτεύετε το ζαχαροκάλαμο σας σε δοχεία την άνοιξη. Οι πρώιμες ποικιλίες είναι κατάλληλες για το σκοπό αυτό.


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου σε γλάστρες

Πώς να καλλιεργήσετε ζαχαροκάλαμο σε γλάστρες 2

τοποθεσία

Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο σημείο για να φυτέψετε το ζαχαροκάλαμο σας στη γλάστρα σας. Όσο πιο άμεσο ηλιακό φως τόσο καλύτερη θα είναι η ανάπτυξη. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το δοχείο στη νότια ή δυτική πλευρά.

γη

Το ζαχαροκάλαμο ευδοκιμεί σε ένα ευρύ φάσμα εδαφών από αμμοπηλώδη έως άργιλο. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα εδάφους που στραγγίζει καλά. Αποφύγετε τη χρήση αλμυρών, αλκαλικών και όξινων εδαφών.

νερό

Διατηρείτε πάντα το έδαφος υγρό. Αλλά μην το αφήσετε να βραχεί. ποτίζουμε καλά τα φυτά Βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν στεγνώνει τελείως ανάμεσα στα ποτίσματα.

θερμοκρασία

Γιατί το ζαχαροκάλαμο είναι τροπικό φυτό. Αποδίδει καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 70-95 F (21-35 C). Μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες πάνω από 100 F (38 C) εάν το έδαφος είναι πολύ υγρό. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες δεν αναπτύσσονται κάτω από 65 F (18 C). Θερμοκρασίες έως 53 F (12 C) είναι ιδανικές για ωρίμανση. που επιβραδύνει την ανάπτυξη των φυτών και αυξάνει τη σακχαρόζη στο ζαχαροκάλαμο Χρειάζεται μια μακρά περίοδο χωρίς παγετό για να αναπτυχθεί.


φροντίδα από ζαχαροκάλαμο

λίπασμα

όταν υπάρχει νέα ανάπτυξη Λιπάνετε κάθε 4-5 μήνες χρησιμοποιώντας μια φόρμουλα 8-8-8 ή 10-10-10.Ανακατεύετε τις κορυφαίες 2 ίντσες κομπόστ στο έδαφος σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και ποτίζετε καλά.

κλάδεμα

Αφαιρέστε τα νεκρά φύλλα και κρατήστε τη γλάστρα απαλλαγμένη από ζιζάνια.

παράσιτα και ασθένειες

Το ζαχαροκάλαμο μπορεί να προσβληθεί από έντομα όπως λέπια έντομα, κάμπιες και αφίδες, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν ψεκάζοντας το φυτό με νερό και λάδι neem.

Ασθένειες όπως η κόκκινη σήψη, η σκουριά και η μάστιγα μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη του ζαχαροκάλαμου.


συγκομιδή και αποθήκευση

Το ζαχαροκάλαμο μπορεί να συγκομιστεί 10-14 μήνες μετά τη φύτευση. ανάλογα με την ποικιλίαΣυγκομιδή ζαχαροκάλαμου στα τέλη του φθινοπώρου. Όταν το καλάμι είναι παχύ και τα φύλλα είναι κίτρινα και ξερά. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε το μπαστούνι στο επίπεδο του δαπέδου, ώστε να υπάρχει ένας χώρος κάτω από αυτό. Φοράτε προστατευτικά ρούχα και γάντια καθώς τα φύλλα έχουν αιχμηρές άκρες. Πλύνετε καλά το ζαχαροκάλαμο και κόψτε σε μικρά κομμάτια για να βοηθήσετε στην αποθήκευση. Το ζαχαροκάλαμο έχει μεγάλη διάρκεια ζωής που μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *