Πώς να καλλιεργήσετε αγγούρια σε εσωτερικούς χώρους (Οδηγός γρήγορης εκκίνησης)

Αγγούρια από σπόρους που φυτρώνουν

Τα αγγούρια είναι ένα από εκείνα τα φρούτα που περιέχουν 95 τοις εκατό νερό, επομένως είναι φορτωμένα με υγιή αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες. Το να μάθετε πώς να καλλιεργείτε αγγούρια σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε ένα φρούτο που πιστεύεται ότι σας βοηθά να χάσετε βάρος και να ελέγξετε το σάκχαρό σας. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους η καλλιέργεια αγγουριών σε εσωτερικούς χώρους προσελκύει πολλούς ανθρώπους. Αλλά ξέρετε πώς να καλλιεργείτε αγγούρια σε εσωτερικούς χώρους;

Ακολουθούν τα βήματα για την καλλιέργεια αγγουριών σε εσωτερικούς χώρους:

  • Φυτέψτε τα αγγούρια σας σε βαθιά κρεμαστά καλάθια, γλάστρες ή άλλα μεγάλα κεραμικά ή πλαστικά δοχεία.
  • Αναμείξτε κομπόστ με χώμα γλάστρας για σπόρους αγγουριού.
  • Ποτίστε καλά τους σπόρους και δώστε τους τουλάχιστον 8 ώρες φως την ημέρα.
  • Συγκομίστε τα αγγούρια όταν τα φυτά έχουν ύψος 10 ίντσες.

Σε αυτό το σε βάθος άρθρο Θα σας πω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια αγγουριών σε εσωτερικούς χώρους. Έτσι μπορείτε να το κάνετε σωστά την πρώτη φορά. Θα αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δοχεία που θα χρησιμοποιηθούν. απόσταση μεταξύ των σπόρων και ένα σημάδι ότι τα φυτά σας είναι έτοιμα για συγκομιδή!

Ποια γλάστρα ή δοχείο να χρησιμοποιήσω για να καλλιεργήσω αγγούρια;

Όταν καλλιεργείτε αγγούρια σε εσωτερικούς χώρους, συνιστώ να φυτεύετε αγγούρια. Αυτά τα αγγούρια μεγαλώνουν 6 έως 8 ίντσες σε μήκος, με αμπέλια όχι περισσότερο από 2 ίντσες.

Τα αγγούρια θάμνων είναι ιδανικά για κηπουρούς εσωτερικού χώρου με μικρά δωμάτια ή μικροσκοπικά παράθυρα διαμερισμάτων για να τα αφιερώσουν στα φυτά τους. Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο δοχείο για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του φυτού αγγουριού. Ειδικά όταν τα αγγούρια είναι επιτέλους έτοιμα για συγκομιδή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλάστρες αν θέλετε. Αλλά η καλλιέργεια αγγουριών σε κρεμαστά καλάθια λειτουργεί επίσης καλά. Τα αμπέλια αγγουριού μπορούν να είναι ελαφρώς επιμήκεις. Επειδή όμως δεν είναι πολύ μεγάλο Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα αμπέλια που υποχωρούν σαν αναρριχητικά φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα αγγούρια αναπτύσσονται καλύτερα σε υγρό έδαφος. Επομένως, η φύτευση σε γλάστρα που διατηρεί την υγρασία του εδάφους είναι ιδανική.

Όσον αφορά τους τύπους δοχείων για την καλλιέργεια αγγουριών εσωτερικού χώρου. Επιλέξτε ένα κεραμικό ή πλαστικό δοχείο. Επειδή και τα δύο υλικά υποστηρίζουν καλά το νερό.

Πόσο μεγάλο δοχείο χρειάζομαι;

Θα πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον 1 πόδι και 5 γαλόνια σε μέγεθος, αρκετά για να μεγαλώσει μέχρι και 3 αγγούρια ταυτόχρονα.

Εάν θέλετε να διπλασιάσετε την παραγωγή σας σε 6 φυτά, το πλάτος της γλάστρας πρέπει να είναι περίπου 20 ίντσες.

Άλλες ποικιλίες αγγουριών Τα κοινά αγγούρια που καλλιεργούνται στο σπίτι περιλαμβάνουν τα Unistars, Corinth, Tyria και/ή Socrates.

Σε αντίθεση με τους θάμνους αγγουριού, η καλλιέργεια αυτών απαιτεί πέργκολα κήπου ή προσωρινά πέργκολα εκτός από τις γλάστρες ή τα δοχεία με αγγούρι. Τα κλήματα αυτών των αγγουριών είναι μακριά. και η πέργκολα θα αντικρίζει το αμπέλι από πάνω.

Ο καλύτερος τύπος εδάφους για την καλλιέργεια υγιών, υγιών αγγουριών είναι πλούσιος σε φυτικά θρεπτικά συστατικά και οργανική ουσία. Ένα καλό σχέδιο είναι η ανάμειξη 50-50 αναλογίας κομπόστ προς το έδαφος.

Το έδαφος πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο, πορώδες και καλά αεριζόμενο.Ελέγχετε τακτικά το pH του εδάφους των φυτών αγγουριού σας. Θα πρέπει να διαβάσετε το 6.0 έως το 7.0, θα έπρεπε να έχετε διορθώσει ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Άρα τα αγγούρια σας είναι εντελώς βρώσιμα.

Πόσοι σπόροι αγγουριού υπάρχουν σε ένα δοχείο;

Κάθε σπόρος χρειάζεται χώρο 2 ίντσες μεταξύ τους, αλλά χρησιμοποιήστε τη διακριτική σας ευχέρεια. Μερικοί κηπουροί σε εσωτερικούς χώρους φυτεύουν σπόρους αγγουριού σε σειρές με απόσταση 12 ιντσών μεταξύ τους.

όπως βλέπεις Επιλέγω να φυτέψω κάθε φυτό στο δικό του μικρό δοχείο και να τα μεταφυτεύσω αφού φυτρώσουν.

Όπως θα δείτε σε αυτήν την έκθεση Science Direct, οι σπόροι του αγγουριού δεν είναι πολύ μεγάλοι. Το μέσο πάχος του σπόρου κυμαινόταν από 0,69 έως 1,68 mm, το πλάτος από 2,49 έως 4,21 mm και το μήκος από 6,89 έως 9,07 mm, ανάλογα με το είδος.

Τούτου λεχθέντος, δεν θέλετε να αποθηκεύσετε τους σπόρους του αγγουριού σας. Αν δεν τα χωρίσεις Κανένα φυτό δεν θα αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Πόσο βαθιά φυτεύετε τους σπόρους αγγουριού σε μια γλάστρα ή ένα δοχείο;

Θάψτε κάθε σπόρο 12 χιλιοστά ή μισή ίντσα βαθιά μέσα στο χώμα.

Πώς να φροντίσετε ένα δέντρο αγγουριού που μεγαλώνει

Το δοχείο σας έχει επιλεγεί. Το χώμα σου είναι στη γλάστρα. Ο σπόρος σου είναι θαμμένος Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τονώσετε την ανάπτυξη από τους σπόρους του αγγουριού σας.

Πότισμα των φυτών αγγουριού εσωτερικού χώρου σας

Αμέσως μετά την ταφή των σπόρων Πρέπει να ποτίζετε το έδαφος για να διατηρείται το έδαφος υγρό. αλλά όχι μούσκεμα Αν το χώμα έχει ξινή γεύση Ποτίζεις πάρα πολύ.

Μετά το πρώτο πότισμα Το πόσο συχνά ποτίζετε τα φυτά αγγουριού που αναπτύσσονται εξαρτάται από την υγρασία του εδάφους.

στη δοκιμή υγρασίας του εδάφους Χρησιμοποιήστε καθαρά χέρια και τοποθετήστε το στο χώμα ένα ή δύο εκατοστά βάθος. Εάν το χώμα δεν είναι υγρό στην αφή Το φυτό αγγουριού σας θα πρέπει να ποτιστεί μέσα σε 2 έως 3 ημέρες όταν το έδαφος είναι κυρίως στεγνό. Ήρθε η ώρα να ποτίσουμε ξανά τα φυτά αγγουριού.

Περιμένετε να ποτίζετε περίπου μια ίντσα φυτών αγγουριού κάθε εβδομάδα. Θυμηθείτε, όχι όλα ταυτόχρονα!

Αν δυσκολεύεστε να ποτίσετε αρκετά τα αγγούρια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στάγδην άρδευση. Αλλά αν έτσι χρησιμοποιείτε Βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν είναι υπερβολικά ποτισμένο.

Είτε φυτεύετε με το χέρι είτε αφήνετε ένα σύστημα ποτίσματος να το φροντίζει. Τα φυτά αγγουριού χρειάζονται σταθερή ποσότητα νερού κάθε φορά.

Το ακατάλληλο πότισμα των αγγουριών εσωτερικού χώρου μπορεί να επηρεάσει τη γεύση τους.

Αν το αφήσετε πολύ χωρίς να ποτίσετε Τα φυτά είναι πιο πικρά από τα αγγούρια. Το υπερβολικό πότισμα των αγγουριών εσωτερικού χώρου μπορεί να αλλάξει τη γεύση τους κάνοντας το νερό ήπια γεύση.

Απαιτήσεις φωτός των αγγουριών

Όταν αποφασίζετε πού να τοποθετήσετε τα φυτά αγγουριού στο σπίτι σας Ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό είναι ένα καλό μέρος, αν είναι δυνατόν. Τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό επιτρέπουν στα αναπτυσσόμενα φυτά να λαμβάνουν καλύτερα το ηλιακό φως που χρειάζονται.

Αρχικά, τα φυτά χρειάζονται περισσότερες από 10 ώρες άμεσου φωτός.Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται σε άμεσο ηλιακό φως συχνά χρειάζεται να φυτευτούν με τεχνητό φως για να αντισταθμίσουν τις χαμένες 10 ώρες φωτός της ημέρας.

Όταν το φυτό αγγουριού σας αρχίζει να φυτρώνει φύλλα και αμπέλια Μπορείτε να μειώσετε το φως σε 8 ή 9 ώρες την ημέρα. Είναι εντάξει εάν το φυτό είναι στο φως μόνο για περίπου 6 ή 7 ώρες. Αλλά δεν θέλετε να συμβαίνει αυτό σε τακτική βάση. Όσο λιγότερο φως λαμβάνει το φυτό αγγουριού, τόσο το καλύτερο. τόσο λιγότερη θα είναι η συγκομιδή

Θερμοκρασία και υγρασία αγγουριού

Αν και τα αγγούρια είναι γενικά φυτά με ζεστό καιρό, είναι γνωστά για τα ζεστά τους κλίματα. Αλλά η μαγεία του να έχετε έναν εσωτερικό κήπο είναι ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτό το φρούτο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Διατηρήστε τη θερμοκρασία για τα αγγούρια μεταξύ 65 και 75 βαθμών Φαρενάιτ. Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα λαμβάνοντας υπόψη την άνετη θερμοκρασία δωματίου.

Επιβεβαιώνει τις τροπικές προτιμήσεις του. Αναμφίβολα θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να υπολογίσετε το επίπεδο υγρασίας του αγγουριού σας παρά να εστιάσετε στη θερμοκρασία του.Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα φυτά αγγουριού προτιμούν 60 έως 70 τοις εκατό υγρασία.

τη νύχτα Αν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ξανά την κατάλληλη υγρασία. Θα πρέπει να αυξήσετε την υγρασία στο 70 με 90 τοις εκατό. Αυτό δεν είναι απαραίτητο. Αλλά αξίζει να θυμάστε να αποφύγετε τη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας κάτω ή πάνω από το ιδανικό εύρος 70 έως 90%.

Συνιστώ πάντα να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα για τις ανάγκες υγρασίας των φυτών εσωτερικού χώρου σας. Συνιστώ επίσης να έχετε ένα θερμόμετρο σε δωμάτια με περιβαλλοντικά ευαίσθητα φυτά. Μην αφήνετε τα σπορόφυτα αγγουριού όλη τη νύχτα.

Λίπανση φυτών αγγουριού εσωτερικού χώρου

Ένα καλό λίπασμα θα παρέχει στα αναπτυσσόμενα αγγούρια σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν. Τα φυτά αγγουριού χρειάζονται περισσότερο φώσφορο και κάλιο παρά άζωτο.

Το άζωτο είναι συχνά ο πρώτος αριθμός σε μια τριπλή αναλογία θρεπτικών συστατικών, επομένως βεβαιωθείτε ότι είναι χαμηλότερος από τον δεύτερο και τον τρίτο αριθμό. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα λίπασμα που έχει λιγότερα συνολικά θρεπτικά συστατικά, όπως η αναλογία 4-4-4, αλλά θα χρειαστεί να λιπάνετε τα φυτά αγγουριού σας πιο συχνά με ένα πιο αδύναμο μείγμα.

Κατά την προσθήκη κομπόστ στο έδαφος για φύτευση αγγουριών Χρησιμοποιείτε μόνο μια κουταλιά της σούπας εάν η γλάστρα σας είναι κάτω από 12 ίντσες ή εάν φυτέψετε μεμονωμένα φυτά.

Εάν έχετε περισσότερα από ένα φυτά ή το δοχείο σας είναι μεγάλο. Αυξήστε την ποσότητα του λιπάσματος σε τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας.

Εάν οι οδηγίες σας για το λίπασμα λένε αραιώστε με νερό. ναι παρακαλώ Ένας τυπικός ρυθμός αραίωσης είναι 1 γαλόνι νερού για κάθε λίπασμα. μισή κουταλιά της σούπας

Λιπάνετε τα αγγούρια για πρώτη φορά κατά τη φύτευση. Λιπάνετε ξανά όταν τα φυτά σας αρχίσουν να βγάζουν φύλλα.

Πότε να περιμένετε να αναπτυχθούν φυτά αγγουριού

Τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης είναι 7 έως 12 ημέρες με φυτά αγγουριού. Όταν τα βλαστάρια αρχίζουν να φυτρώνουν, έχουν ύψος μόνο 2 ίντσες ή ακόμα και 3 ίντσες.

Η λίπανση των φυτών αγγουριού για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη. Διαφορετικά, τα φυτά αγγουριού θα ωριμάσουν μετά από 55 έως 70 ημέρες. Σε 60 έως 80 ημέρες, το φυτό αγγουριού σας θα πρέπει να έχει ύψος περίπου 10 ίντσες.

Πώς ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να μαζέψετε αγγούρια από το αμπέλι;

Αγγουράκια αγγουριού

Τραβήξτε τη μεζούρα! Αν σας αρέσουν τα αγγουράκια τουρσί και τα γλυκά τουρσί. Πρέπει να μείνουν μόνο 2 ίντσες πριν αφαιρέσετε τα αγγούρια από το αμπέλι.

άνηθο και αγγούρι

για τα αγγουράκια τουρσί Περιμένετε έως ότου τα αγγούρια έχουν μέγεθος 3 έως 4 ίντσες εάν θέλετε τα αγγούρια σας να έχουν γεύση σαν αγγούρι. Ο καρπός πρέπει να έχει μήκος περίπου 7 έως 9 ίντσες. Το χρώμα είναι επίσης δείκτης καθώς τα αγγούρια πρέπει να γίνουν σκούρα πράσινα.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε πάρα πολύ για να μαζέψετε τα φρούτα σας.

Όταν τα αγγούρια έχουν μήκος πάνω από 10 ίντσες, είναι σκούρα και πικρά. Θα είναι μια σπάταλη σοδειά!

Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένο ψαλίδι κήπου ή ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε με ασφάλεια το αγγούρι από το αμπέλι. Κόψτε τα φρούτα από το αμπέλι έτσι ώστε περίπου μια ίντσα από το κοτσάνι να προσκολληθεί στο αγγούρι, κάτι που θα βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης σήψης των άκρων. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τα αγγούρια για μελλοντική χρήση Έτσι συντηρούμε τα αγγούρια!

Οφέλη από την καλλιέργεια αγγουριών σε εσωτερικούς χώρους

Δεν θα έλεγα ότι η καλλιέργεια αγγουριών είναι πολύ πιο εύκολη από τα λαχανικά και τα φρούτα εσωτερικού χώρου. Αλλά δεν είναι πολύ δύσκολο. Ενώ η φύτευση και η συγκομιδή αγγουριών είναι η δική της ανταμοιβή. Εδώ είναι μερικά άλλα πλεονεκτήματα. Αυτό που μπορείτε να απολαύσετε όταν καλλιεργείτε αγγούρια στον εσωτερικό σας κήπο.

Έχετε πάντα νέα προϊόντα.

δεν ξερω για σενα Αλλά το μισώ όταν ψωνίζω από το μπακάλικο. βάλτε το στο ψυγείο Και επέστρεψε δύο μέρες αργότερα για να διαπιστώσει ότι τα προϊόντα ήταν μουχλιασμένα ή ατημέλητα. Ανυπομονούσα να το φάω και τώρα το μανάβικο κάνει πέντε μέρες οπότε πρέπει να περιμένω.

Όχι όταν καλλιεργείτε αγγούρια στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Όπως ανέφερα προηγουμένως Μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια όλο το χρόνο όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Όποτε έχετε λαχτάρα για αγγούρια Ξέρεις ότι έχεις έτοιμα φρέσκα πράγματα.

καλή τιμή

Νιώθετε ποτέ ότι σας απάτησαν τα προϊόντα στο παντοπωλείο σας; Γνωρίζω αυτό το συναίσθημα!

Ωστόσο, η καλλιέργεια των δικών σας φρούτων και λαχανικών δεν είναι δωρεάν. (Θα χρειαστεί να αγοράσετε γλάστρες, χώμα, λίπασμα, σπόρους κ.λπ.), αλλά τα χρήματα που εξοικονομείτε καλλιεργώντας τα δικά σας φρούτα και λαχανικά στον κήπο αξίζουν τον κόπο.

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον για τα προϊόντα, ειδικά για τα βιολογικά προϊόντα. Οι αγορές σας θα είναι πιο λογικές.

Είναι εύκολο να ξεκινήσετε να τρώτε υγιεινά.

Θα σας σιελώσουν μόλις δείτε το πρώτο αγγούρι να φυτρώνει στο αμπέλι. Ονειρεύεστε την ημέρα που θα μπορείτε να κόψετε σφιχτά αγγούρια και να τα σερβίρετε σε σαλάτες ή ως ένα ελαφρύ, δροσιστικό συνοδευτικό;

Περιτριγυρισμένοι από τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που καλλιεργείτε, είναι πιο εύκολο να αντισταθείτε στην επιθυμία να παραγγείλετε πίτσα ή κινέζικο φαγητό σε πακέτο. Θα θέλετε να τρώτε ό,τι καλλιεργείτε, και αυτό σημαίνει υγιεινή τροφή.

Εχει πλάκα!

τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό καλλιέργεια αγγουριού Η φύτευση τους (και άλλων φρούτων εσωτερικού χώρου) είναι σκέτη χαρά. Δεν μπορείτε απλώς να δείτε την ομορφιά των φυτών που μεγαλώνουν. αλλά και το τρως

Θα σας αρέσει να ξυπνάτε κάθε μέρα και να παρακολουθείτε την πρόοδο του φυτού αγγουριού σας μέχρι την ώρα της συγκομιδής. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε από την αρχή με νέα φυτά αγγουριού.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους λάτρεις των φυτών εσωτερικού χώρου σας!

Φρεντ Ζίμερ

Λατρεύω τα φυτά, τα ζώα, τη φωτογραφία και τους ανθρώπους. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει πάντα. Προς το παρόν, εστιάζω στη φωτογράφιση φυτών εσωτερικού χώρου και ανθισμένων κερασιών. Γράφω και γράφω άρθρα σχετικά με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο μπορούν να ευδοκιμήσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Είμαι καλός στο να ακούω μουσική, αλλά δεν είμαι καλός στο Musak.

τελευταία ανάρτηση

Σύνδεσμος στη λίστα ελέγχου φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου: Έκδοση Spring

Λίστα ελέγχου φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου: Έκδοση Spring

Η άνοιξη μπήκε και τώρα έφτασε. Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας. Αυτός ο οδηγός θα καλύψει όλη τη συντήρηση που χρειάζεται το εργοστάσιό σας σε μια εύχρηστη λίστα ελέγχου.

Σύνδεσμος στο Orchid Care for Beginners

Φροντίδα ορχιδέας για αρχάριους

Είναι εύκολο να ερωτευτείς την καλλιέργεια και τη φροντίδα των ορχιδέων. Εάν είστε αρχάριοι στην οικιακή κηπουρική ή μόλις αρχίζετε να καλλιεργείτε ορχιδέες. Αυτός ο οδηγός για αρχάριους είναι για εσάς. Αυτή είναι η συμβουλή που χρειάζομαι…

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *