Πώς να διορθώσετε ένα υπερποτισμένο Philodendron: Καλύτερη πρακτική

υπερποτισμένο φιλόδενδρο

Η φροντίδα των φυτών μπορεί να είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Ειδικά όταν πρόκειται για φιλόδενδρους. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει γρήγορα μαρασμό των αγαπημένων σας φυτών σε γλάστρες και να οδηγήσει σε άλλα συμπτώματα. λίγα βήματα μπορεί να σώσει το φιλόδενδρο που πνίγεται

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε την αναγνώριση των υπερχείλισης φιλόδενδρων. τους κινδύνους που συνδέονται με αυτό και τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να αναζωογονήσετε τα μαραμένα φυτά σας. με σωστή γνώση Μπορείτε εύκολα να σώσετε ένα πνιγμένο φιλόδενδρο. και κάντε το φυτό σας σε γλάστρα δυνατό και υγιές.

Τι έγινε με το πότισμα του φιλόδεντρου;

Το πρόβλημα με το υπερβολικό πότισμα του φιλόδεντρου είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. που είναι ένας μύκητας στις ρίζες των φυτών

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα φύλλα του φυτού να κιτρινίζουν και να πέφτουν. σήψη στελέχους στη βάση και το φυτό γίνεται όλο και πιο αδύναμο και άψυχο.

Το υπερβολικό πότισμα κάνει τα φυτά πιο ευάλωτα σε ασθένειες όπως βακτηριακές, μυκητιάσεις και λοιμώξεις από έντομα λόγω της συνεχούς υγρασίας του περιβάλλοντος. Μπορεί να καταστρέψει ολόκληρα φυτά από τις ρίζες μέχρι τους μίσχους και τα φύλλα.

Επιπλέον, τα φιλόδεντρα που υπερποτίζονται τείνουν να έχουν νεαρά και λεπτά φύλλα και αδύναμη εμφάνιση. Εάν η γλάστρα είναι πολύ μικρή, οι ρίζες μπορεί να πνιγούν.

Γιατί η σήψη των ριζών είναι κακή για τα φιλόδεντρα;

Η σήψη των ριζών είναι μια μορφή ασθένειας των φυτών που προκαλείται από υπερβολικό πότισμα.

Όταν το έδαφος γύρω από το φυτό είναι πολύ υγρό. Οι ρίζες θα χάσουν οξυγόνο και δεν θα λειτουργήσουν σωστά.

Αυτό οδηγεί σε σήψη των ριζών, η οποία χαρακτηρίζεται από καφέ ή μαύρες ρίζες που είναι μαλακές και τρυφερές στην αφή.

Η σήψη των ριζών μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των φύλλων. πληγές σε μίσχους ή φύλλα ακόμη και μύκητες στην επιφάνεια του εδάφους

Αυτό μπορεί να βλάψει το φυτό. Επομένως, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την ποσότητα νερού που παίρνει το φυτό και να ελέγχετε για σημάδια σήψης των ριζών. Αν παρατηρήσετε Αφαιρέστε τα προσβεβλημένα μέρη των ριζών και λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε την υπερβολική υγρασία του εδάφους.

ποτίζοντας το φιλόδενδρο

Ποια είναι τα συμπτώματα του υπερβολικού ποτίσματος στο φιλόδενδρο;

Τα σημάδια του υπερβολικού ποτίσματος των φυτών philodendron περιλαμβάνουν:

 1. νεαρά και λεπτά φύλλα
 2. αδύναμα χαρακτηριστικά φυτών
 3. λευκές, κίτρινες ή καφέ κηλίδες στα φύλλα
 4. καχεκτική ανάπτυξη,
 5. σήψη των ριζών
 6. άσχημη μυρωδιά από το χώμα
 7. Τα φύλλα γίνονται ωχροπράσινα ή κίτρινα.
 8. καφέ κηλίδες,
 9. Η μούχλα και τα φύκια σχηματίζονται στη βάση του φυτού και κατά μήκος της κορυφής του εδάφους.
 10. στάζουν ή μαραίνονται
 11. Οι σγουρές άκρες γίνονται τραγανές καφέ με την πάροδο του χρόνου.
 12. Φύλλα του φθινοπώρου.

Μπορούν τα φυτά να ανακάμψουν από το υπερβολικό πότισμα;

Ναι, τα φιλόδεντρα μπορούν να ανακάμψουν από το υπερβολικό πότισμα. Αρκεί να μην καταστραφούν καθόλου οι ρίζες. Αν ποτιστεί πολύ, θα μαραθούν μόνο τα φύλλα. Τα φυτά μπορούν να αναπηδήσουν.

γενικά Τα βυθισμένα φυτά ανακάμπτουν πιο γρήγορα από τα βυθισμένα φυτά. γιατί ο πνιγμός θα επηρεάσει μόνο τα φύλλα ενώ το υπερβολικό πότισμα μπορεί να βλάψει τις ρίζες.

με την κατάλληλη φροντίδα και μέτρα Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται 7-14 ημέρες για να ανακάμψουν. Εάν υπάρχει μεγαλύτερη ζημιά, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Πώς να διορθώσετε ένα υπερχειλισμένο φιλόδενδρο

Έτσι, ανακαλύψατε ότι το φιλόδενδρο σας ξεχειλίζει. Και τώρα ψάχνετε έναν τρόπο να διορθώσετε αυτό το σφάλμα. Εδώ είναι τα βήματα για να διορθώσετε ένα υδαρές φιλόδενδρο.

Διερευνήστε την αιτία του υπερβολικού ποτίσματος του φιλόδεντρου.

Οι λόγοι για το υπερβολικό πότισμα του φιλόδεντρου είναι η ανεπαρκής αποστράγγιση ή η παραμονή του φυτού στο δοχείο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό διατηρεί τις ρίζες του φυτού υγρές και απαλές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη οξυγόνου και προκαλεί τη σήψη των ριζών και τελικά τον θάνατο.

για να αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα βελτίωση της αποστράγγισης Αλλάζετε το έδαφος περιοδικά. και φροντίστε το φυτό να βρίσκεται σε περιβάλλον με χαμηλή υγρασία και καλό αερισμό.

αφαιρέστε τα σάπια φύλλα

Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τα φύλλα που σαπίζουν σε υπερβολικά ποτισμένα φιλόδεντρα. Τα σάπια φύλλα μπορούν να μεταδώσουν τη σήψη των ριζών και άλλες μυκητιακές ασθένειες. στα υγιή μέρη του φυτού

Η αφαίρεση των σάπιων φύλλων αποτρέπει την εξάπλωση ασθενειών και βοηθάει στο να σωθεί το φυτό από περαιτέρω ζημιές.

Επιπλέον, η αφαίρεση των σάπιων φύλλων θα βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης παρασίτων που προσελκύουν τα σάπια φύλλα.

Πότισμα φιλόδεντρου

μειώστε την κατανάλωση νερού

Ελέγξτε το έδαφος του philodendron για να προσδιορίσετε τα επίπεδα υγρασίας. αν το χώμα είναι πολύ υγρό Αφαιρέστε το μεγαλύτερο μέρος του εναπομείναντος στρώματος για να αυξήσετε τον ρυθμό εξάτμισης του συστήματος.

Αποφύγετε την προσθήκη νερού και αφήστε το χώμα να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των ποτισμών. Αυτό θα επιτρέψει στην υγρασία να εξατμιστεί από το εσωτερικό ή πάνω από τις ρίζες σας. Πριν ανησυχήσετε πάρα πολύ για τη λήψη άλλης δόσης

Ποτίστε το φιλόδενδρο ρίχνοντας νερό πάνω από το χώμα. Χρησιμοποιήστε ένα ποτιστήρι ή τοποθετήστε το φυτό ακριβώς κάτω από το λάστιχο. Συνεχίστε να γεμίζετε τον κάδο με νερό μέχρι να αρχίσει να βγαίνει από την οπή αποστράγγισης.

Αυξήστε την κυκλοφορία του αέρα στη δεξαμενή

Η βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα είναι ένα σημαντικό βήμα για την αναζωογόνηση των αφυδατωμένων φυτών.

Για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα στην κατσαρόλα Σκεφτείτε να προσθέσετε ένα πορώδες μείγμα γλάστρας, όπως περλίτη ή βερμικουλίτη. Αυτά τα υλικά είναι ελαφριά και ανοιχτά. Αυτό επιτρέπει περισσότερο αέρα να φτάσει στις ρίζες.

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε τη ροή αέρα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα ή να ανοίξετε ένα παράθυρο για να δημιουργήσετε ροή αέρα γύρω από το δοχείο.

Τέλος, αφαιρέστε προσεκτικά τα υγρά ή μαραμένα φύλλα για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα. με αυτές τις συμβουλές Μπορείτε να αναβιώσετε ένα αφυδατωμένο φυτό και να το διατηρήσετε υγιές στο μέλλον.

αυξήσει το μέγεθος της έκθεσης

Ξεκινήστε τοποθετώντας το φυτό σε μια τοποθεσία με καλή κυκλοφορία αέρα για να αυξήσετε την ποσότητα φωτός και να αναζωογονήσετε το φυτό που είναι αφυδατωμένο.

Φροντίστε να επιλέξετε μια καλά φωτισμένη περιοχή κοντά σε ένα περβάζι παραθύρου ή μια λάμπα στο σπίτι σας.

Επίσης, εάν περιστρέφετε περιοδικά το δέντρο Το φως θα φτάσει σε όλες τις πλευρές του δέντρου. δίνοντάς του τη δυνατότητα να αναπτύσσεται με συνέπεια

Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τις περσίδες των παραθύρων σας για να επιτρέπεται περισσότερο φυσικό φως.

με τη σωστή ποσότητα φωτός και νερού Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε βελτιώσεις στην υγεία των φυτών σας.

Αναπαράγετε το φιλόδενδρο σας.

Η καλλιέργεια φιλοδένδρων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε υπερβολικό νερό.

Μεταφέρετε το φυτό σε καλά φωτισμένο χώρο. Κόψτε τις κατεστραμμένες ρίζες και τα φύλλα. και ελέγξτε τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας.

Είναι απαραίτητο να φυτέψετε το φυτό με ένα καλά στραγγιζόμενο μίγμα εδάφους, έτσι ώστε το υπερβολικό νερό να αποστραγγιστεί και οι ρίζες να αναπνεύσουν ξανά.

Παρέχετε ένα καλό σύστημα αποστράγγισης ώστε τα φυτά να έχουν πρόσβαση στο νερό που χρειάζονται χωρίς στασιμότητα.

Επίσης, φροντίστε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ποτίσματος για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα στο μέλλον.

Όταν ακολουθείτε αυτά τα βήματα Μπορείτε να δώσετε στο φιλόδενδρο μια νέα ζωή.

Μη γονιμοποιήσετε το φιλόδενδρο σας.

Η λίπανση των φυτών που ποτίζονται υπερβολικά μπορεί να είναι επικίνδυνη επειδή η συσσώρευση αλατιού στο έδαφος μπορεί να βλάψει τις ρίζες του φυτού.

Γιατί οι ρίζες δεν λειτουργούν καλά λόγω υπερβολικού ποτίσματος. Η προσθήκη περισσότερου λιπάσματος θα αυξήσει το άγχος στο φιλόδενδρο και θα προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στις ρίζες.

Επομένως, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη λίπανση φυτών που ποτίζονται υπερβολικά μέχρι να επουλωθούν οι ρίζες και να αφήσετε το έδαφος να στεγνώσει.

Χρησιμοποιήστε ένα μυκητοκτόνο σε άρρωστα φιλόδεντρα.

Μυκητοκτόνο που χρησιμοποιείται σε άρρωστα φιλόδεντρα. Εάν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να βοηθήσει φυτά που είναι αφυδατωμένα

Τραβήξτε προσεκτικά το φυτό από τη γλάστρα και τοποθετήστε τις ρίζες κάτω από τρεχούμενο νερό.

Αν οι ρίζες είναι σκούρες και ανοιχτόχρωμες Αυτό υποδηλώνει μόλυνση και μπορεί να αφαιρεθεί με ένα αποστειρωμένο μαχαίρι ή ψαλίδι. Προσδιορίστε τον τύπο του μύκητα που μολύνει τα φυτά σας για να βρείτε την καλύτερη επιλογή μυκητοκτόνου.

Μουλιάστε τις ρίζες στο διάλυμα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα μούχλας. Στη συνέχεια πλύνετε καλά το φυτό.

για να εξασφαλίσετε τις καλύτερες πιθανότητες ανάκαμψης Μεταμοσχεύστε το philodendron σε μια νέα γλάστρα με φρέσκο, αποστειρωμένο μείγμα γλάστρας. (χωρίς μικρόβια)

μειώστε την υγρασία στο δωμάτιο

Η μείωση της υγρασίας θα βοηθήσει τα φυτά να πάρουν πολύ νερό.

Για να γινει αυτο Αυξήστε τον αερισμό γύρω εργοστασιακό και μειώστε τη θερμοκρασία

Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει το έδαφος στεγνό και θα μειώσει τον κίνδυνο σήψης των ριζών. Τοποθετήστε το φυτό σε ζεστό, καλά αεριζόμενο χώρο για να ενθαρρύνετε την εξάτμιση και να αποφύγετε την υπερχείλιση.

Πώς να αποτρέψετε το φιλόδενδρο από το υπερβολικό πότισμα

Διόρθωσες ένα φυτό που υπερποτίζει! Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην επαναληφθεί.

Ελέγχετε τακτικά την υγρασία του εδάφους του φιλόδεντρου.

Η παρακολούθηση της υγρασίας του εδάφους του philodendron και η πρόληψη της υπερχείλισης μπορεί να γίνει ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 1. Ελέγξτε το χώμα πριν ποτίσετε το φιλόδενδρο. Βεβαιωθείτε ότι το φυτόχωμα είναι στεγνό.
 2. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να σκάψετε ή να αναποδογυρίσετε το ανώτερο στρώμα του χώματος για να ελέγξετε για ξηρότητα. Εάν το χώμα κάτω από την επιφάνεια είναι μια ίντσα (2,5 εκ.) στεγνό, ήρθε η ώρα να ποτίσετε το φιλόδενδρο σας.

Ποτίστε τα φυτά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. όχι τη νύχτα

Το πότισμα των φυτών σας κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σημαντικό για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Το πρώτο μισό της ημέρας είναι συνήθως η καλύτερη στιγμή. Γιατί είναι η πιο ηλιόλουστη και η πιο ζεστή.

Αυτό δίνει στο φυτό χρόνο να απορροφήσει το νερό πριν από την κρύα, σκοτεινή νύχτα.

Αλλάξτε το πρόγραμμα ποτίσματος ανάλογα με την εποχή και τον καιρό.

Προσαρμόστε το πρόγραμμα ποτίσματος ανάλογα με τις εποχές για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών σας.

το καλοκαίρι Διατηρήστε τη σωστή υγρασία του εδάφους αφήνοντας το πάνω τρίτο του εδάφους να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

τους πιο κρύους μήνες Κόψτε λίγο για να αντανακλά τον λήθαργο και να αποτρέψετε την υπερβολική υγρασία του εδάφους.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προβλήματα αποχέτευσης.

Ελέγξτε τις οπές αποστράγγισης στη γλάστρα για σωστή αποστράγγιση και αποτρέψτε το υπερβολικό πότισμα του φυτού.

Η κακή αποστράγγιση μπορεί να προκαλέσει τη συγκέντρωση νερού στη γλάστρα. και μπορεί να προκαλέσει σήψη και μαρασμό των ριζών

Η προσθήκη οπών αποστράγγισης και το χτύπημα των υπαρχουσών οπών επιτρέπει στο νερό να ρέει πιο αποτελεσματικά. Είναι σημαντικό να ρίχνετε νερό πάνω από το χώμα και να το αφήνετε να στραγγίσει μέσα από τις οπές αποστράγγισης.

Τελικά Είναι σημαντικό να μην αφήνετε το φυτό παγιδευμένο στο νερό. Και βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό πριν ποτίσετε καλά.

Η σωστή αποστράγγιση και διαχείριση του νερού θα αποτρέψει το υπερβολικό πότισμα και θα διατηρήσει τα φυτά σας υγιή.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω το φιλόδενδρο;

Το να γνωρίζετε πόσο συχνά να ποτίζετε ένα φιλόδενδρο είναι σημαντικό για την υγεία του.Γενικά, θα πρέπει να ποτίζετε το φιλόδενδρο σας κάθε 1-2 εβδομάδες, αφήνοντας το φυτόχωμα να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών.

Ωστόσο, η συχνότητα του ποτίσματος εξαρτάται από το μέγεθος του φυτού. σύνθεση γλάστρας, θερμοκρασία και υγρασία

την άνοιξη και το καλοκαίρι Το φιλόδενδρο σας θα χρειαστεί περισσότερο νερό το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Για να μάθετε πόσο συχνά να ποτίζετε ένα φιλόδενδρο Ας ξεκινήσουμε παρατηρώντας τα φυτά.

Πριν το πότισμα, βάλτε το δάχτυλό σας στο χώμα στον πρώτο κόμβο για να δείτε αν είναι στεγνό ή υγρό.

Αν το χώμα είναι στεγνό, πότισε καλά το φιλόδενδρο σου. Εάν το έδαφος είναι ακόμα υγρό Περιμένετε λίγες μέρες πριν ποτίσετε ξανά.

Με τη σωστή τεχνική και πρόγραμμα ποτίσματος. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το φιλόδενδρο σας θα είναι υγιές και χαρούμενο.

Πώς να στεγνώσετε τα πνιγμένα φυτά;

Ακολουθούν οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να αφυδατώσετε τα φυτά.

Βήμα 1: Προετοιμάστε την περιοχή ξήρανσης – Βεβαιωθείτε ότι το φυτό βρίσκεται σε ζεστό, καλά αεριζόμενο χώρο. αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως

Βήμα 2: Εκθέστε τις ρίζες – Αφαιρέστε απαλά το χώμα από τις ρίζες του φυτού για να τις αποκαλύψετε.

Βήμα 3: Αφήστε να στεγνώσουν όλη τη νύχτα – Αφήστε τις ρίζες να στεγνώσουν όλη τη νύχτα Αυτό επιτρέπει στο έδαφος να στραγγίζει την υπερβολική υγρασία και να στεγνώνει γρήγορα.

Βήμα 4: Κλαδέψτε τις κατεστραμμένες ρίζες – Αφαιρέστε τις κατεστραμμένες ή σάπιες ρίζες.

Βήμα 5: Μεταφύτευση – Μετακινήστε το φυτό σε φρέσκο ​​και ξηρό έδαφος. Εξασφαλίστε καλή αποστράγγιση και επαρκή αερισμό.

Αρέσουν στα φιλόδενδρα τα βρεγμένα φύλλα;

Όχι, στα φιλόδεντρα δεν αρέσουν τα βρεγμένα φύλλα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να κάνει τα φύλλα να κιτρινίζουν, να βρέχονται και να μαραίνονται. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε την κατάσταση του εδάφους και να ποτίζετε τακτικά το φιλόδενδρο καθώς το έδαφος στεγνώνει.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι έχει επαρκή αποστράγγιση και δεν εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και μυκητίαση.

συμπέρασμα

Η διατήρηση των υπερποτισμένων φιλοδένδρων απαιτεί συνδυασμό διαδικασιών και θεραπειών. Εξαρτάται από τη σοβαρότητα της ζημιάς.Πρώτον, είναι σημαντικό να σταματήσετε το πότισμα του φυτού και να κόψετε τυχόν νεκρά ή άρρωστα φύλλα. Έπειτα, ελέγξτε τις ρίζες για σήψη των ριζών και ξαναφυτέψτε εάν είναι απαραίτητο Τέλος, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ποτίσματος και να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμή επαφής με το έδαφος για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών στο μέλλον. Η λήψη αυτών των βημάτων θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το φιλόδενδρο υγιές, ώστε να μπορεί να ευδοκιμήσει.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *