Πώς να γονιμοποιήσετε τις ορτανσίες για μεγαλύτερες και καλύτερες ανθοφορίες

Πώς να γονιμοποιήσετε τις ορτανσίες για μεγαλύτερες και καλύτερες ανθοφορίες

Οι ορτανσίες καλλιεργούνται για τα μεγάλα αρωματικά φύλλα τους. Φυτεύεται στη σκιά και είναι συνήθως ένα μεγάλο λουλούδι μαφιόζου.

Το να δώσετε μεγαλύτερα και καλύτερα λουλούδια είναι το απόλυτο μπόνους. Αυτό είναι εύκολο να γίνει με τις κατάλληλες συνθήκες και λίγο λίπασμα.

Κατά γενικό κανόνα, οι ορτανσίες αναπτύσσονται καλύτερα με λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης δύο φορές το χρόνο την άνοιξη και τις αρχές του φθινοπώρου. Είναι γενική φροντίδα, δεν χρειάζεται να δώσεις μεγάλα λουλούδια.

Απαιτείται συμπληρωματική σίτιση στα μέσα έως τα τέλη της άνοιξης για καλύτερη ανθοφορία όλο το καλοκαίρι. Η συχνότητα σίτισης καθορίζεται από την επιλογή του λιπάσματος που χρησιμοποιείτε.

Επιλογή λιπασμάτων

Χημικό λίπασμα VS οργανικό λίπασμα

Συνθετικά λιπάσματα, αν και προέρχονται από φυσικά μέταλλα Ωστόσο, συχνά χορηγείται για να ληφθεί η συγκέντρωση που απαιτείται για την ανάπτυξη φυτών με γρήγορο ρυθμό. Αυτές οι ενώσεις παρασκευάζονται στο εργαστήριο προς όφελος των ίδιων των φυτών. όχι για τη βελτίωση της δομής του εδάφους

Τα οργανικά λιπάσματα σχηματίζονται από τη φυσική αποσύνθεση ζωντανών οργανισμών όπως η φυτική και η ζωική κοπριά. σε οργανικά λιπάσματα που παράγονται Αυτά τα προϊόντα περνούν επίσης από κομποστοποίηση, αποστείρωση, άλεση και ανάμειξη για να κάνουν το τελικό προϊόν εύκολο στη χρήση.

Αυτό το προϊόν που περιέχει άνθρακα απελευθερώνεται στο έδαφος από μικροοργανισμούς. Αυτό το καθιστά περισσότερο εδαφοβελτιωτικό παρά φυτική τροφή. Αν και επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών. Τα οργανικά λιπάσματα δεν είναι τόσο συμπυκνωμένα όσο τα χημικά λιπάσματα, αλλά είναι καλά για τη γενική υγεία του κήπου.

ειδικό λίπασμα λουλουδιών

Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα σχεδιασμένα για ανθοφόρα φυτά όπως αζαλέες, ροδόδεντρα, καμέλιες, γαρδένιες και ορτανσίες. Αυτά είναι εξαιρετικά για να μαζεύετε μεγαλύτερα και καλύτερα λουλούδια.

Οι αναλογίες θρεπτικών συστατικών για αυτά τα προϊόντα είναι συνήθως 1 μέρος αζώτου (N), 3 μέρη φωσφόρου (P) και 2 μέρη καλίου (Κ). Αυτή η σύνθεση έχει σχεδιαστεί για να παράγει μεγάλα, πολύχρωμα άνθη. χρησιμοποιήστε κάθε 7-14 ημέρες (ανάλογα με το προϊόν).

Αυτά τα λιπάσματα εφαρμόζονται συχνά κατά την εκβλάστηση για να αυξήσουν τον αριθμό των μπουμπουκιών και το μέγεθος των λουλουδιών. Τα μπουμπούκια των λουλουδιών βρίσκονται σε παλιό ξύλο από τα μέσα του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο. Η προσθήκη ζωοτροφών αυτή τη στιγμή θα το βοηθήσει να ανθίσει την επόμενη σεζόν.

Το λίπασμα από την Jacks Classic είναι η ιδανική αναλογία για την καλλιέργεια των φυτών ορτανσίας σας. Δείτε τις τιμές στο Amazon εδώ.

Αριθμός NPK

Ένα ισορροπημένο λίπασμα περιέχει ίσες ποσότητες αζώτου, φωσφόρου και καλίου. Περιέχουν επίσης μικροθρεπτικά συστατικά που ονομάζονται μικροθρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά σε μικρές ποσότητες, όπως το βόριο, ο σίδηρος, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος και άλλα ιχνοστοιχεία.

Για μεγαλύτερα και καλύτερα λουλούδια Μια υψηλότερη αναλογία φωσφόρου προς NPK είναι απαραίτητη. Για παράδειγμα, το 10-20-10 έχει διπλάσιο φώσφορο από το άζωτο και το κάλιο.

Άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις έχουν επίσης δουλειά να κάνουν. Το άζωτο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των φύλλων και το κάλιο ενισχύει τους μίσχους και τις ρίζες και μετακινεί τα θρεπτικά συστατικά μέσα στο φυτό. χωρίς αυτά τα πράγματα Ο κύκλος των θρεπτικών συστατικών στα φυτά θα καταστραφεί.

Οι ποικιλίες ορτανσίας και οι ιδιαίτερες ανάγκες τους

Υπάρχουν περίπου 75 είδη ορτανσιών στον κόσμο, αλλά μόνο 6 καλλιεργούνται συνήθως σε κήπους. Κάθε τύπος έχει ελαφρώς διαφορετικές απαιτήσεις σε λίπασμα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι γνωρίζετε τη φυλή σας πριν ξεκινήσετε.

macrophylla hydrangea

Το γένος, επίσης γνωστό ως ορτανσία των μεγαλόφυλλων, έχει περισσότερες από 600 ονομασμένες ποικιλίες και είναι μακράν το πιο δημοφιλές. Αυτά τα φυτά ανθίζουν στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού. και ανθίζει ξανά στα τέλη του καλοκαιριού Τα λουλούδια είναι συνήθως μπλε, ροζ ή λευκά, αλλά μπορεί επίσης να είναι κόκκινα και μοβ.

Το pH του εδάφους είναι ένας καλός δείκτης του χρώματος των λουλουδιών. Τα λουλούδια είναι φυσικά ροζ. Αλλά εάν υπάρχει αλουμίνιο στο έδαφος και το pH είναι 5,5 ή χαμηλότερο, τα άνθη θα γίνουν μπλε. Οι μπλε ορτανσίες περιέχουν ουσίες που αυξάνουν την οξύτητα του εδάφους και αυξάνουν το αλουμίνιο ή το θείο. Ο φλοιός πεύκου ή το σάπια φύλλα τύρφης θα βοηθήσουν επίσης.

Οι ορτανσίες που αναπτύσσονται σε έδαφος με pH 5,5 έως 6,5 μπορεί να είναι μωβ, ροζ, μπλε ή συνδυασμός όλων αυτών των χρωμάτων. για να γίνουν τα λουλούδια πιο ροζ Δοκιμάστε να προσθέσετε ασβέστη στο έδαφος. Οι λευκές ορτανσίες τείνουν να είναι λευκές σε όλους τους τύπους εδάφους.

Ταΐστε αυτά τα λιμοκτονούντα φυτά με ένα ισορροπημένο λίπασμα κάθε 6 εβδομάδες από τις αρχές της άνοιξης μέχρι την πιο αργή ανάπτυξη στα τέλη του φθινοπώρου. Εξαρτάται από το χρώμα του λουλουδιού που θέλετε. Επιλέξτε φόρμουλες με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο για να διατηρήσετε το ροζ και να ενισχύσετε το χρώμα.

αν θες μπλε Χρησιμοποιήστε μια φόρμουλα χαμηλή σε φώσφορο και υψηλή σε κάλιο. Αυτό θα βοηθήσει να σκουρύνει το μπλε. Ή χρησιμοποιήστε μια ειδική τροφή ορτανσίας σύμφωνα με τις οδηγίες. γενικά Μια ισορροπημένη διατροφή είναι η καλύτερη για καλύτερα λουλούδια.

ορτανσία arborescens

Αυτό το φυτό είναι επίσης γνωστό ως άγρια ​​ορτανσία ή λεία ορτανσία και είναι εγγενές στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα φυτά θα πρέπει να φυτευτούν όπου έχουν τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες ήλιο, ακόμα κι αν έχουν λίγη σκιά. Αλλά τα λουλούδια τους μεγαλώνουν καλύτερα με περισσότερο ηλιακό φως.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτού του φυτού που είναι ροζ. Αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι οι ποικιλίες με λευκά άνθη, όπως «Annabelle» και «Invincible». Ταΐστε αυτές τις ποικιλίες την άνοιξη με μια φόρμουλα όπως 15:30:15, η οποία διπλασιάζει τον φώσφορο για να ενθαρρύνει μεγαλύτερα άνθη και «πράσινα» άνθη. ανάβει

paniculata ορτανσία

Αυτός ο τύπος ορτανσίας, γνωστός και ως Panicle Hydrangea, έχει άνθη σε σχήμα χωνιού και είναι πιο ανθεκτικός στο κρύο από άλλες ποικιλίες. Αυτή είναι μια εύκολη περιποίηση ορτανσία. στην πραγματικότητα Δεν απαιτεί υπερβολική σίτιση καθώς μπορεί να σχηματίσει αδύναμα στελέχη.

Μια ισορροπημένη τροφοδοσία NPK 10:10:10 την άνοιξη θα είναι επαρκής για την παραγωγή καλύτερων λουλουδιών. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό δέχεται έξι ώρες ήλιο την ημέρα και παρέχει απογευματινή σκιά κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού. Τα άνθη είναι συνήθως λευκά. Αλλά το ροζ και το κόκκινο μπορούν να αναμειχθούν καθώς μεγαλώνουν.

Ορτανσία Cursifolia

Αυτό το δέντρο είναι μια ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς. που πήρε το όνομά του από τα φύλλα που έχουν σχήμα φύλλων βελανιδιάς Ιθαγενής στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και αναπτύσσεται στις ζώνες 5-9, έχει καλό εύρος εκτός από τις ψυχρές βόρειες και ζεστές νότιες περιοχές.

Αυτός ο μεγάλος θάμνος θα επωφεληθεί από ένα λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο, όπως στις 3:30:15 μ.μ., που εφαρμόζεται την άνοιξη για να ενθαρρύνει την καλύτερη ανθοφορία.

Τα άνθη έχουν σχήμα χωνιού και ανθίζουν από τα μέσα της άνοιξης έως τα μέσα του καλοκαιριού. Αυτά τα λευκά λουλούδια γίνονται ροζ, μωβ, κόκκινα και πορτοκαλί καθώς προχωρά η εποχή. Τους αρέσει το δυνατό φως του ήλιου. Αλλά είναι καλύτερα σε ζεστό καιρό με λίγη σκιά.

ορτανσία anomala μίσχος υπο

Η αναρριχώμενη ορτανσία είναι μια από τις λίγες ποικιλίες αμπέλου. Αυτή η ορτανσία μπορεί να σκαρφαλώσει 30-80 πόδια σε ύψος και 3-5 πόδια πλάτος.Φυτέψτε στον ήλιο ή στη σκιά.Πολύ ανθεκτική στις ζώνες 4-8.Οι ορτανσίες ανθίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Βγάζει λευκά άνθη με αποχρώσεις του κρεμ και του κίτρινου.

Ταΐστε την ορτανσία αναρρίχησής σας μερικές φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. την άνοιξη και αρχές καλοκαιριού Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα 10:10:10 για καλή ανάπτυξη και παραγωγή καρπών.

Ορτανσία Serrata

Οι ορτανσίες του βουνού είναι εγγενείς στην Ιαπωνία και την Κορέα. Προτιμά τον ζεστό καιρό και είναι επιρρεπής σε ζημιές από το κρύο. macrophylla hydrangeaΤο χρώμα των λουλουδιών εξαρτάται από τη σύνθεση του εδάφους. Τα άνθη είναι ροζ στο αλκαλικό έδαφος και μπλε στο όξινο έδαφος. Μπορούν να είναι γκρι και λευκά ενδιάμεσα.

Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο, όπως στις 3:30:15 μ.μ. την άνοιξη. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα λουλούδια θα ανθίσουν καλύτερα στα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι.

πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Το λίπασμα δεν είναι το μόνο πράγμα που εγγυάται μια υγιή άνθιση. Αυτές οι συνθήκες είναι απαραίτητες για ισχυρή ανθοφορία:

  • Επιλέξτε τον τύπο που ταιριάζει καλύτερα στο κλίμα σας.
  • Πριν από τη φύτευση, το έδαφος πρέπει να προετοιμαστεί καλά με κατάλληλα θρεπτικά συστατικά.
  • υγράνετε το έδαφος αλλά καλή αποστράγγιση
  • Επιλέξτε μια κατάλληλη τοποθεσία στον κήπο για την επιλεγμένη ποικιλία. Και φροντίστε να έχουν αρκετό ήλιο και σκιά για τις ανάγκες τους.

Εξάλλου Τακτική συντήρηση όπως κλάδεμα και σωστό πότισμα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φυτά σας.

Συνέχισε να διαβάζεις:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *