Πώς να γονιμοποιήσετε τα φυτά παιώνιας την άνοιξη για μεγάλες ανθίσεις

Πώς να γονιμοποιήσετε τα φυτά παιώνιας την άνοιξη για μεγάλες ανθίσεις

Όταν ρωτήθηκε αν του αρέσει ή μισεί η παιωνία, ένας από τους φίλους μου στον κήπο (που καλλιεργεί παιώνιες εδώ και δεκαετίες) λέει “ναι.” Είναι λογικό!

Πώς μπορείς να μην αγαπάς μια παιώνια;

Τα ελκυστικά πολύχρωμα λουλούδια θα κάνουν κάθε σκεπτικιστή να ερωτευτεί. Μια από τις απογοητεύσεις των παιώνων που μεγαλώνουν είναι ότι είναι ευαίσθητες σε ασθένειες όπως η βακτηριακή κηλίδα στα φύλλα και η σκουριά. Και οι παιώνιες μπορεί να είναι ευμετάβλητα άνθη εάν δεν γονιμοποιηθούν σωστά.

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για τις βέλτιστες πρακτικές για τη λίπανση της παιώνιας για τις πολλές ανθοφορίες της την άνοιξη.

Η Sarah Bernhardt έχει ροζ διπλούς θάμνους παιώνιας σε πλήρη άνθιση.

Πότε πρέπει να γονιμοποιήσω την παιωνία μου;

Ας συζητήσουμε πρώτα πότε δεν πρέπει να γονιμοποιήσετε τις παιώνιες σας.

Οι ειδικοί στο University of North Carolina Cooperative Extension συνιστούν να μην γονιμοποιούνται οι παιώνιες μέχρι να μείνουν στο έδαφος για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Αλλά άλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι μέχρι το τρίτο έτος, θα πρέπει να κατασκευαστούν αρκετά φυτά για ελαφριά λίπανση. Οι περισσότερες παιώνιες δεν ανθίζουν την πρώτη άνοιξη. και θα ανθίσει μόνο περιστασιακά το δεύτερο έτος

Τα δενδρύλλια παιώνιας δεν θα ανθίσουν τον πρώτο χρόνο.

Αν μάλιστα οι παιώνιες σας ανθίσουν τον πρώτο χρόνο Μπορείτε να αφαιρέσετε τα μπουμπούκια κατά την πρώτη καλλιεργητική περίοδο για να επιτρέψετε στην παιώνια να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ριζών και των φύλλων. Ξέρω ότι το κλάδεμα των babyflowers δεν είναι πολύ διασκεδαστικό. Αντίθετα, σκεφτείτε το ως μια επένδυση στη μελλοντική ευημερία των ώριμων παιώνων σας.

όταν η παιωνία έχει δέσει Υπάρχουν δύο κύριες φορές που πρέπει να κάνετε λίπανση: πριν και μετά την άνθηση. στις περισσότερες καιρικές συνθήκες Αναφέρεται στις αρχές της άνοιξης και στα τέλη του καλοκαιριού. (ή αρχές φθινοπώρου)

Παιώνια «Θησαυρός κήπου» στον κήπο της άνοιξης

την άνοιξη Οι παιώνιες σας ξοδεύουν πολλή ενέργεια βγάζοντας νέα φύλλα και προετοιμάζοντας τα για λουλούδια. όταν αρχίσουν να ανθίζουν Χρειάζονται πολύ άμεσα διαθέσιμο φαγητό.

Οι παιώνιες σας είναι αδυνατισμένες νεαρές και θα μεγαλώσουν γρήγορα και θα τρώνε τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Η καλύτερη εποχή για να γονιμοποιήσετε τις παιώνιες είναι η άνοιξη. Όταν οι μίσχοι έχουν ύψος περίπου 1 πόδι (περίπου 30 cm.)

Νέοι βλαστοί θάμνων παιώνιας νωρίς την άνοιξη στον κήπο

το φθινόπωρο Τα φυτά αποθηκεύουν την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για τα λουλούδια και τα φύλλα. που θα παραχθεί το επόμενο έτος

Τι είδους λίπασμα να χρησιμοποιήσω για τις παιώνιες μου;

Εδώ είναι μερικά λιπάσματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις παιώνιες:

1. Λιπάνετε τις παιώνιες με βιολογικά λιπάσματα.

Ρίξτε μια χούφτα από το τελικό κομπόστ σε κύκλο γύρω από τη γραμμή σταγόνων του φυτού. Στις παιώνιες δεν αρέσει να θάβονται πολύ βαθιά. Διατηρήστε λοιπόν το στρώμα κομπόστ ελαφρύ και αποφύγετε τη συμπύκνωση.

Θα πρέπει να εφαρμόσετε αυτό το top dressing στο κομπόστ στις αρχές της άνοιξης.

Εάν έχετε το δικό σας σωρό κομποστοποίησης Αν δεν έχετε κομπόστ, φτιάξτε το δικό σας. Μπορείτε να αγοράσετε κομπόστ από το τοπικό σας κατάστημα κήπου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το κομπόστ δεν περιέχει πολύ άζωτο. (περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα)

Καλύψτε ρίζες παιώνιας και νεαρούς βλαστούς.

2. Λιπάνετε τις παιώνιες με οργανικό λίπασμα αργής αποδέσμευσης.

Εφαρμόστε οργανικό λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης τουλάχιστον ένα μήνα πριν την εμφάνιση των λουλουδιών.Ψεκάστε ελαφρά κατά μήκος της γραμμής σταγόνων του φυτού (στην τροφοδοσία της ρίζας) και τρίψτε απαλά στο έδαφος χρησιμοποιώντας μια τσουγκράνα χεριού ή το δάχτυλό σας. (Βεβαιωθείτε ότι φοράτε γερά γάντια κηπουρικής.)

Ρίξτε το λίπασμα κατά μήκος της γραμμής σταγόνας των φυτών.

Υπάρχουν πολλά λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης διαθέσιμα στην αγορά. Επομένως, ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία για τη σωστή δοσολογία. Αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος και την ηλικία του δέντρου. Είτε σε γλάστρες είτε σε οικόπεδα κήπου. Το κλίμα και η ποσότητα βροχοπτώσεων που λαμβάνετε.

Το πλεονέκτημα του θρεπτικού οργανικού λιπάσματος βραδείας αποδέσμευσης είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. με άλλα λόγια Οι παιώνιες σας δεν θα πνιγούν μόλις τις ταΐσετε. Αλλά θα έχει πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά καθ’ όλη την περίοδο της ανθοφορίας.

Οι κηπουροί στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις προειδοποιούν για την υπερβολική λίπανση των παιώνων. Αυτό συμβαίνει επειδή η υπερβολική ποσότητα αζωτούχου λιπάσματος μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη των φύλλων. που έχει παρενέργεια, μειώνοντας τον αριθμό των λουλουδιών

Ο θάμνος της παιώνιας είναι γεμάτος φύλλα. αλλά όχι πολλά λουλούδια

Μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο διαβάζοντας την ετικέτα NPK.

Όλα τα λιπάσματα έχουν τρεις έντονους αριθμούς τυπωμένους στη συσκευασία. Ο πρώτος αριθμός είναι το ποσοστό αζώτου (N), ο δεύτερος αριθμός είναι το ποσοστό φωσφορικών (P) και ο τρίτος αριθμός είναι η περιεκτικότητα σε ποτάσα (P).

για παιώνια Αναζητήστε ένα λίπασμα με χαμηλό πρώτο αριθμό. Για παράδειγμα, ένα μείγμα 5-10-10 έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο.

Αυτό το λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης από τη Lily Miller έχει ιδανική αναλογία NPK 4-10-10 για τις παιώνιες.

Οι ίδιοι ειδικοί συνιστούν λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φωσφορικά άλατα. (υποδεικνύεται με υψηλό μεσαίο αριθμό) Η διατήρηση επαρκών επιπέδων φωσφόρου στο έδαφος θα βοηθήσει να διατηρηθούν οι ρίζες υγιείς και δυνατές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό κοκκώδες κομπόστ. κομπόστ λουλουδιών μπανάνας Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε κομπόστ τριαντάφυλλου αν έχετε ήδη.

Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι χρησιμοποιείτε οργανικά λιπάσματα. Αναζητήστε τη φώκια OMRI (Institute Review Organic Materials Review) και βιολογικά προϊόντα που είναι ασφαλή για κήπους.

Αυτό το λίπασμα από την Good Earths Organics είναι πιστοποιημένο με OMRI και είναι ιδανικό για ανοιξιάτικες παιώνιες.

Το Felix Supreme Peony εισήχθη το 1955 από το Cottage Gardens Nursery στο Μίσιγκαν.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω λίπασμα για να γονιμοποιήσω τις παιώνιες μου;

Ένα μείγμα κοπριάς και κομπόστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα. Αν και ορισμένοι καλλιεργητές ορκίζονται στις επιπτώσεις της διατροφής των παιώνων με κοπριά αγελάδας, η Αμερικανική Εταιρεία Παιώνιας συνιστά την αποφυγή της κοπριάς. ιδιαίτερα κοντά στους μίσχους των φυτών καθώς σχετίζεται με την ανάπτυξη βοτρύτη (ένας διεισδυτικός μύκητας που προκαλεί πλάκα γκρίζας μούχλας) στελέχη και άνθη) .

Το Mother’s Choice Peony εισήχθη τη δεκαετία του 1950 από τον Αμερικανό καλλιεργητή Lyman D. Παρουσιάζουμε το Glascock

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα ταχείας δράσης για τις παιώνιες μου;

Οι παιώνιες παράγουν μόνο ένα σετ φύλλων το χρόνο. Και όταν εξαφανιστούν, εξαφανίζονται, γι’ αυτό προστατέψτε αυτό το φύλλο όσο το δυνατόν περισσότερο καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τα υδατοδιαλυτά συνθετικά λιπάσματα ταχείας αποδέσμευσης μπορούν να καταστρέψουν τα φύλλα καίγοντάς τα και κιτρινίζοντας τα.

Τα υδατοδιαλυτά λιπάσματα που προστίθενται συχνά από ποτιστήρια μπορεί να βλάψουν τα φύλλα.

Πώς να ταΐσετε μια παιώνια με οστεάλευρα;

Το οστεάλευρο προάγει την υγιή ανάπτυξη των ριζών. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείται το φθινόπωρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οστεάλευρα την άνοιξη πριν εμφανιστούν τα φύλλα.

Η παιωνία Gay Barry εισήχθη το 1933 από τον Edward Atton.

Μερικές πρόσθετες συμβουλές για τις βέλτιστες πρακτικές για τη λίπανση των παιώνων.

Μαλακώστε τις παιώνιες σας για να τις προστατέψετε από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Θα πρέπει να αφαιρέσετε το στρώμα σάπια φύλλα πριν από τη λίπανση.

Μόλις ταΐσετε τις παιώνιες σας την άνοιξη, Προσθέστε φρέσκο ​​σάπια φύλλα για να διατηρήσετε την υγρασία και να διατηρήσετε τις θερμοκρασίες του εδάφους κρύες καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Πάντα να προσθέτετε λίπασμα γύρω από τη γραμμή σταγόνων του αειθαλούς στέμματος. Μην το χρησιμοποιείτε στο στέμμα της παιώνιας ή πολύ κοντά στο στέλεχος.

Μην παραλείψετε το βήμα της προσθήκης κομπόστ στο έδαφος. Αν το αφήσετε να επιπλέει πάνω από το έδαφος Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να σπάσει και να ξεπλυθεί σε δυνατή βροχή ή σε πολλούς σωλήνες.

για ευκολία στη μέτρηση Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε ένα από τα μικρότερα κύπελλα μέτρησης μόνο για χρήση στον κήπο. Αυτό θα σας διευκολύνει να παρακολουθείτε πόσα δισκία έχετε πάρει.

Coral Charm Peony που παρουσιάστηκε από τον Samuel Wissing το 1964.

Στις παιώνιες δεν αρέσουν οι διαταραχές της ρίζας την άνοιξη. Αποφύγετε λοιπόν αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο μόνος λόγος για να διαχειριστείτε τις ρίζες παιώνιας είναι όταν τις χωρίζετε το φθινόπωρο.

Όταν πρόκειται για τη διαίρεση και τη φύτευση παιώνιας, Το λίπασμα δεν πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στις ρίζες των νέων μεταμοσχεύσεων. Αντίθετα, προσθέστε λίπασμα στο κάτω μέρος της τρύπας φύτευσης πριν προσθέσετε νέα φυτά.

Η καταδυτική παιωνία είναι το καλύτερο γεγονός το φθινόπωρο.

Εάν η παιωνία σας έχει κακή περίοδο ανθοφορίας Μην τα γονιμοποιήσετε φυσικά Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε και να αλλάξετε πρώτα και κύρια: Οι παιώνιες σας μπορεί να φυτευτούν πολύ βαθιά. μπορεί να είναι πολύ νέος ή μπορεί να χρειαστεί πολύ ηλιακό φως

Ελπίζουμε ότι αυτός ήταν ένας χρήσιμος οδηγός για τη λίπανση των παιώνων για να ανθίσουν μεγαλύτερες και καλύτερες. Όταν πρόκειται για κομποστοποίηση Μην ξεχνάτε ότι το λιγότερο είναι περισσότερο

Συνέχισε να διαβάζεις:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *