Πώς και πότε να κάνετε Deadhead & να κλαδέψετε την ορτανσία αναρρίχησης

Πώς και πότε να κάνετε Deadhead & να κλαδέψετε την ορτανσία αναρρίχησης

ως κηπουρός Πάντα ψάχνω για περισσότερα φυτά. Πολύχρωμα φυτά, πτητικά φυτά, φυτά που σε κάνουν WOW! Αλλά όταν πρόκειται για λουλούδια ορτανσίας Είμαι μέρος της φιλοσοφίας “Το απλό είναι καλύτερο”

Γι’ αυτό η αγαπημένη μου ορτανσία είναι ένα αναρριχώμενο λουλούδι (ορτανσία anomala μίσχος υπο) Είχα την τύχη να κληρονομήσω δύο ώριμα αμπέλια από τον πρώην ιδιοκτήτη μου. Και από τότε δέχομαι επίθεση.

Οι πιο δημοφιλείς τύποι ορτανσιών αναρρίχησης. Ορτανσία anomala petiolaris

Το έχω αποφασίσει αν μετακομίσω Το πρώτο πράγμα που θα έκανα αφού βγω από το φορτηγό είναι να φυτέψω μερικές ορτανσίες αναρρίχησης. Έχω κλαδέψει την ορτανσία μου.

Λατρεύω τις αναρριχητικές ποικιλίες ορτανσίας γιατί είναι πολύ χαμηλής συντήρησης. στην πραγματικότητα Η μόνη συντήρηση που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το κεφάλι και να το κόψετε ελαφρώς στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης. Προσθέστε φύλλα σε σχήμα καρδιάς σκούρα πράσινα και δαντελωτά λευκά άνθη. Και έχετε το τέλειο αμπέλι για ιδιωτικότητα και ομορφιά.

Δαντελένια λουλούδια και πλούσιο φύλλωμα σκεπάζουν τον αντιαισθητικό φράχτη.

3 λόγοι για τους οποίους δεν κλαδεύω τις ορτανσίες το φθινόπωρο

Οι τακτικοί αναγνώστες μας θα θυμούνται ότι συμπεριέλαβα αυτή την ορτανσία στη λίστα μου με τα φυτά που δεν πρέπει να κλαδέψετε το φθινόπωρο. Όπως ήδη εξηγήθηκε, επειδή νέοι βλαστοί αναπτύσσονται σε παλιό ξύλο. Κλαδέψτε όταν δεν φαίνονται τα μπουμπούκια. και τον κίνδυνο να πέσουν τα λουλούδια του επόμενου έτους

θα είναι έτσι τον Νοέμβριο Είναι δύσκολο να δούμε πού θα είναι η νέα ανάπτυξη.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι για τους οποίους αφήνω αποξηραμένα λουλούδια στα αμπέλια μέχρι τον Φεβρουάριο. Πρώτον, είμαι τόσο γοητευμένος από την ομορφιά των αποξηραμένων λουλουδιών στον χειμερινό μου κήπο. Εγώ καθώς εξερευνώ τον κήπο από το άνετο σαλόνι μου. Τα αποξηραμένα άνθη έχουν όγκο και κινούνται όμορφα στον αέρα. Έτσι προσθέτουν όμορφη υφή σε έναν κήπο χωρίς εποχή.

δεν μπορώ να το βοηθήσω Μου αρέσει πολύ η όψη των αποξηραμένων λουλουδιών.

Δεύτερον, όλα τα αμπέλια, ακόμη και χωρίς φύλλα, λειτουργούν ως φραγμοί. Οι ορτανσίες στην αυλή μου μεγάλωσαν μέσα από τον φράχτη που μοιραζόμουν με τους γείτονές μου. ύφανση μέσα και έξω από την πλευρά μας όταν είναι εντελώς έξω το καλοκαίρι Αυτό το αμπέλι παρέχει εξαιρετική φυσική ηχομόνωση μεταξύ δύο αυλών. και διατηρεί τις αρχικές του ιδιότητες τον χειμώνα Ειδικά αν αφήνω ξερά λουλούδια.

Αυτή η ορτανσία αναρρίχησης φωτίζει έναν αντιαισθητικό φράχτη και λειτουργεί ως ηχητικό φράγμα.

επίσης Τα αμπέλια που φυτεύτηκαν ως πέργκολα μπροστά από το σπίτι μου λειτουργούν ως ανεμοφράκτες και μειώνουν την έκθεση του κτιρίου στο φως. Όσο πιο γεμάτο, τόσο το καλύτερο, ειδικά το χειμώνα.

Πώς να κάνετε Deadhead και να κλαδέψετε τις ορτανσίες σας την άνοιξη

Όταν ο χειμώνας πλησιάζει προς τα τέλη Φεβρουαρίου Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τις ορτανσίες αναρρίχησης. Οι νεοσχηματισμένοι οφθαλμοί είναι ήδη πρησμένοι και φαίνεται να ανοίγουν σύντομα. Αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί Αυτό θα γίνει σε τρεις εβδομάδες. Έτσι έχει παλιά και νέα σήμερα.

Η ίδια ορτανσία μόλις άνοιξε στα τέλη Μαρτίου πέρυσι.

Αλλά πριν περικόψουμε ευτυχώς Λάβετε υπόψη σας αυτή τη λεπτομέρεια: οι ορτανσίες αναρρίχησης αναπτύσσονται αργά και δεν μπορούν να διαχειριστούν το δύσκολο κλάδεμα. Το υπερβολικό κλάδεμα μπορεί να βλάψει το φυτό. Και μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψει. Κόβουμε μόνο νεκρά μπουμπούκια. νεκρά κλαδιά Και μόνο ψεύτικη ανάπτυξη.Αυτό!

1. Ξεκινήστε με το κλάδεμα των αποξηραμένων λουλουδιών.

Αρχικά, ξεκινήστε κόβοντας τα αποξηραμένα λουλούδια όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κύριο κλήμα ή τον κόμβο. Δεδομένου ότι αυτή η ορτανσία είναι τόσο ψηλή (δεν είμαι), μου φάνηκε πιο εύκολο να ξεκινήσω από τη μέση και να φτάσω μέχρι τις άκρες. Το άνοιγμα από το ύψος των ματιών μου επιτρέπει να δω τι πρέπει να κοπεί πάνω και κάτω από το οπτικό μου πεδίο.

Ακολουθήστε το μίσχο του λουλουδιού και κόψτε όσο το δυνατόν πιο πίσω από το κύριο κλαδί.

Ακολούθησα το νεκρό κοτσάνι μέχρι το κλήμα. Μερικά από τα κεφάλια των λουλουδιών ήταν πολύ στεγνά, αλλά δεν έπεσαν.

Μερικά λουλούδια κρεμούν τα κεφάλια τους σχεδόν εγκαίρως. Αλλά αυτό το στατιστικό δεν είχε άλλο αποτέλεσμα.

Θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότεροι κόνδυλοι είναι ξηροί και εύθραυστοι στην αφή. που ήταν σαφές σημάδι ότι ήταν νεκροί. όταν το κόβεις Η ουλή θα παραμείνει καφέ, αλλά κάθε τόσο θα κόβεις ένα πιο πράσινο δέντρο.

Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε νέα μπουμπούκια ανθέων σε μερικούς από τους μίσχους που κόβετε. Αυτό σημαίνει ότι οι μίσχοι είναι ακόμα ζωντανοί και θα παράγουν φύλλα και ακόμη και άνθη αυτή την άνοιξη.

Αν δω μπουμπούκια να μεγαλώνουν στα στελέχη Θα το κόψω ξανά Δεν συμβαίνει πολύ συχνά.

Μου αρέσει να κόβω αυτούς τους μίσχους σε μπουμπούκια ανθέων αντί να τους κόβω σε κύρια κλαδιά. Αλλά αν νομίζετε ότι τα φύλλα είναι πολύ χοντρά Κόψτε και αυτά τα δεύτερα μάτια.

Υπολογίζω ότι μόνο το δέκα τοις εκατό των παλαιών νεκρών βλέπουν νέα ανάπτυξη. Αυτό είναι ένα καλό πρόβλημα. Αν όχι κοινό πρόβλημα

2. Αν χρειαστεί κλαδέψτε τα γειτονικά κλαδιά.

το καλοκαίρι που τα αμπέλια είναι σε πλήρη άνθιση Παρακολούθησα τα κενά στα φύλλα (Έδεσα λίγη κορδέλα ή σπάγκο κοντά σε αυτήν την περιοχή.) Εκεί έκοψα ένα από τα μεγάλα κλαδιά πίσω στη διασταύρωση για να ενθαρρύνω τα πλαϊνά κλαδιά.

Θα ήθελα να ενθαρρύνω ορισμένα υποκαταστήματα εδώ. Μπορώ να κόψω λιγότερο Αλλά θα χαλάσω την ευθυγράμμιση των υπολοίπων φύλλων.

Αλλά όπως προανέφερα. Οι ορτανσίες αναρρίχησης θα αναπτυχθούν αργά αν κλαδέψετε πάρα πολύ. Οπότε προσπαθώ να μην κόβω πολλά σε ένα χρόνο. Αν και οι θάμνοι πρέπει να κοπούν. Μου αρέσει επίσης να τρεκλίζω μέσα από τις εποχές. Κλαδέψτε ένα ή δύο κλαδιά την άνοιξη (πριν την ανθοφορία) και τέλος καλοκαιριού (μετά την ανθοφορία).

3. Κόψτε τα νεκρά κλαδιά.

Αυτό το αμπέλι καλά κρατεί στον φράχτη. Έτσι συνήθως δεν κινείται όταν ο άνεμος είναι δυνατός. Μετά από μερικά χρόνια, κανένα από τα κλαδιά δεν ήταν νεκρό ή κατεστραμμένο.

Αυτό το κλαδί δεν είχε ανάπτυξη και ένιωθε ανοιχτό και καθαρό. Ήταν προφανώς νεκρό.

Αλλά φέτος, που μάδησα τις ορτανσίες, Παρατήρησα μια καλή μερίδα χωρίς καθόλου νέα ανάπτυξη. όταν το βγάζω Ένιωθε ελαφρύ και κούφιο. Υποψιάζομαι ότι αυτό το κλαδί το έκοψε ο γείτονάς μου στην άλλη πλευρά του φράχτη. Καμία ζημιά! Το έκοψα κοντά στο φράχτη και έβγαλα ότι είχε απομείνει.

Ό,τι απομένει μετά το κούρεμα κάνει ένα εξαιρετικό καφέ υλικό για κομποστοποίηση.

Οι ορτανσίες αναρρίχησης είναι ίσως τα πιο εύκολα κλήματα για κοπή. Τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να παρακολουθείτε το φυτό και να το αφήνετε να καθοδηγεί το κλάδεμά σας. Τι πιστεύετε για αυτό πριν και μετά;

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *