Πόσο συχνά ποτίζετε φτέρες; (σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους)

Πόσο συχνά ποτίζετε φτέρες; (σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους)

Οι κρεμαστές φτέρες είναι υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου και φροντίζονται εύκολα. Προσοχή μόνο στο σωστό πότισμα. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις.

Είναι καλύτερο να ποτίζετε την κρεμαστή φτέρη 2-3 φορές την εβδομάδα. Ποτίστε τις φτέρες στον κήπο όσο πιο συχνά γίνεται. Ποτίστε την εσωτερική φτέρη καθημερινά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ψεκάζοντας κάθε λίγες μέρες για να αποφύγετε το κιτρίνισμα των φύλλων. Μειώστε ελαφρώς το πότισμα προς το τέλος του καλοκαιριού όταν τα φυτά αρχίζουν να προετοιμάζονται για το χειμώνα.

Προσθέστε το γεγονός ότι είναι επιεικής και εύκολο να αναπτυχθούν και έχετε ένα ωραίο φυτό εσωτερικού χώρου. Ένα βασικό συστατικό για να διατηρήσετε τη φτέρη σας σε τέλεια κατάσταση είναι το σωστό πότισμα.

Φτέρες σε ένα κρεμαστό καλάθι

Υποβρύχια φτέρη εναντίον πάνω από το νερό φτέρη

ως κηπουρός Πρέπει να μάθετε να διαβάζετε για να καταλάβετε τι χρειάζεται το φυτό σας. ειδικά για φυτά εσωτερικού χώρου Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι νερό χρειάζονται τα φυτά σας.

Οι φτέρες δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Εάν το φυτό σας δεν φαίνεται χαρούμενο Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι το υποκείμενο πρόβλημα του πνιγμού ή του υπερβολικού ποτίσματος.

Κάτω από το νερό:

Υπερβολικό πότισμα:

 • Τα φύλλα θα μαραθούν, αλλά και θα χάσουν χρώμα. Αρχίζει να κιτρινίζει.
 • Η υφή του είναι τρυφερή και υγρή.

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι παρόμοια. Όταν όμως ασχολείσαι με αυτές τις φτέρες Γρήγορα θα γίνεις ικανός να διακρίνεις τα δύο.

Εάν το δέντρο δεν δίνει αρκετές ενδείξεις, αγγίξτε το χώμα. Το ξηρό έδαφος μπορεί να υποδηλώνει υποβρύχιο πρόβλημα. Το υγρό έδαφος μιλάει για υπερχείλιση ή στάσιμο νερό.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη συχνότητα του ποτίσματος;

Η καθιέρωση ενός αυστηρού προγράμματος ποτίσματος μπορεί να είναι ελκυστική για τους κηπουρούς. Ως άνθρωποι, μας αρέσουν τα προγράμματα.

Μην αφαιρείτε τις εικασίες από τα πράγματα. Και μπορούμε να ακολουθούμε το ίδιο καθεστώς σε τακτική βάση. Α, αν η κηπουρική ήταν τόσο εύκολη.

Να θυμάστε ότι εδώ έχετε να κάνετε με πλάσματα. Υπάρχουν πολλά κριτήρια για τη χρήση ενός τέτοιου συστήματος πινάκων.

Εδώ είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο ποτίσματος των φτέρων σε κρεμαστά καλάθια:

εποχή

Το καλοκαίρι, η φτέρη αναπτύσσεται έντονα και ο ρυθμός εξάτμισης είναι πολύ υψηλός. το χειμώνα Το φυτό είναι σχεδόν αδρανές. πολύ χαμηλή εξάτμιση και απαιτεί λιγότερο νερό

γη

Αυτή η ζωτική πηγή ζωής είναι γεμάτη από ζωντανά πράγματα. Και η ικανότητα συγκράτησης του νερού ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία και το υλικό από το οποίο παράγεται το νερό.

Φυτέψτε φτέρες σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ο καλύτερος τρόπος για να αναμίξετε τις δικές σας γλάστρες είναι με δύο μέρη κομπόστ. Δύο μέρη βρύα σφάγνου και ένα μέρος βερμικουλίτη

Ωστόσο, πρέπει να κάνετε μια μικρή έρευνα. Ορισμένες φτέρες προτιμούν το όξινο χώμα. ενώ κάποιοι προτιμούν το αλκαλικό μέσο καλλιέργειας. Ο προμηθευτής του φυτού σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά (Πηγή: University of Georgia).

μέγεθος δοχείου

Το δοχείο σχετίζεται άμεσα με την ποσότητα του χώματος γύρω του. Η φτέρη σου σε ένα καλάθι Όσο περισσότερο χώμα υπάρχει, τόσο περισσότερο νερό συγκρατείται.

αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση Οι κρεμαστές φτέρες σας δεν θα χαρούν σε ένα μεγάλο δοχείο.

όταν φυτεύουν νέες φτέρες Αυξήστε μόνο το μέγεθος του επόμενου κρεμαστού καλαθιού. Το υπερβολικό χώμα γύρω από τις ρίζες λειτουργεί σαν σφουγγάρι και συγκρατεί περισσότερη υγρασία.

τρύπα αποστράγγισης

Τα κρεμαστά καλάθια έχουν έναν άλλο παράγοντα που πρέπει να λάβετε υπόψη χρειάζομαι Υπάρχει μια τρύπα αποστράγγισης αν είναι μικρή. Το νερό θα αποστραγγιστεί πιο αργά από το μεγάλο.

Εάν η φτέρη σας βρίσκεται σε ένα πορώδες δοχείο, όπως μια γλάστρα από τερακότα, το νερό θα χαθεί εξατμίζοντας από τα πλάγια.

Σήμερα, οι περισσότερες κρεμαστές γλάστρες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό. Αυτό θα λειτουργήσει εάν οι τρύπες στη βάση είναι αρκετά μεγάλες ώστε να περάσουν τα δάχτυλά σας.

η υγρασία είναι σημαντική

Εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, τα φύλλα στα κρεμαστά καλάθια μπορεί να καταστραφούν. Σε ένα καλά μονωμένο μοντέρνο σπίτι Ο ξηρός αέρας συχνά συμπληρώνεται από κεντρική θέρμανση ή κλιματισμό. Λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες όταν τοποθετείτε το καλάθι σας με φτέρη.

Όταν ο αέρας στην περιοχή σας είναι ξηρός Σκεφτείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τις φτέρες σας να ευδοκιμήσουν. Ή αν είναι καλύτερο από αυτό Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα γύρω από το κρεμαστό καλάθι.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Φροντίδα Heart Fern Care: Πώς να φροντίσετε την Arifolia Hemionitis.

Τοποθέτηση φαναριών για κρεμαστά φύλλα

Στις φτέρες γενικά δεν αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. Οι περισσότερες φτέρες προέρχονται από τις πυκνές δασικές περιοχές του κόσμου. Επομένως, προσαρμόζονται σε εσωτερικούς αλλά σε χαμηλό ή έμμεσο φωτισμό.

Αν κρεμάσετε τη γλάστρα σε καλά φωτισμένο χώρο Περιμένετε περισσότερη εξάτμιση.

θερμοκρασία

Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 65 και 75°F (18 – 24°C) Εάν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 75°F (24°C), απαιτείται συχνό πότισμα.

Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 60°F (15°C), θα υπάρξει μικρή εξάτμιση. Φροντίστε λοιπόν η επιφάνεια του εδάφους να είναι στεγνή πριν το πότισμα.

Πώς ποτίζετε τις φτέρες εσωτερικού χώρου;

Η υπερβολική υγρασία είναι επιζήμια για αυτούς καθώς παρεμβαίνει στην κανονική κυκλοφορία του αέρα στο έδαφος.

Οι ρίζες σταδιακά θα πεθάνουν. Ως αποτέλεσμα, τα φύλλα είναι κίτρινα, μαραμένα και τα φύλλα δεν επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση. Μειώστε την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείτε.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καταλάβετε εάν τα φυτά σας χρειάζονται πότισμα. Το υγρό χώμα είναι βαρύτερο από το ξηρό, ωστόσο, εάν τα φυτά καλλιεργούνται σε τύρφη Η ένδειξη της υγείας τους από μόνη της δεν ήταν επαρκής για να βασιστούμε.

Τις περισσότερες φορές νιώθω το χώμα. (πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό, εύθρυπτο, να μην κολλάει στο χέρι)

Ένας ήχος που ακούγεται χτυπώντας στα τοιχώματα της κατσαρόλας θα σας πει πότε είναι η ώρα του ποτίσματος. (Εάν δεν ακούγεται ήχος δείχνει ότι είναι πολύ νωρίς για να ποτίσεις)

Οι φτέρες χρειάζονται άφθονο νερό την άνοιξη και το καλοκαίρι όταν μεγαλώνουν σε αφθονία.

Οι νεαροί βλαστοί μπορεί να πεθάνουν ακόμα και αν είναι ελαφρώς ξεραμένοι. Ελέγχετε καθημερινά για να δείτε αν τα φυτά σας χρειάζονται πότισμα.

Το ζεστό καλοκαίρι το πότισμα πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ. Θα πρέπει να ποτίζετε το δίκτυο νωρίς το πρωί.

Με κάθε πότισμα πρέπει να δίνεται τόσο νερό ώστε η φτέρη να είναι τελείως υγρή και να σκεπάζει τη γλάστρα. Και αν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα στην επιφάνεια του εδάφους, ποτίστε μέχρι να μην υπάρχουν φυσαλίδες αέρα.

Δεν συνιστάται να ποτίζετε τη φτέρη σε μικρές ποσότητες κάθε μέρα. Αυτό θα εισχωρήσει μόνο στο ανώτερο στρώμα του εδάφους και θα στεγνώσει τις ρίζες.

Οι φτέρες ποτίζονται από πάνω, έτσι ώστε η περίσσεια ασβεστίου, μαγνησίου και άλλων στοιχείων στο νερό να απορροφάται από λιγότερο από το φυτικό έδαφος κάτω από τις ρίζες.

Το νερό με υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων ασβεστίου καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους (φώσφορο, σίδηρο, μαγγάνιο, αλουμίνιο, βόριο) μετατρέποντάς τα σε ενώσεις που είναι τοξικές για τα φυτά.

Μετά το πότισμα, στραγγίστε το υπερβολικό νερό από το τηγάνι για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Εάν το νερό από το δοχείο ποτίσματος κάθεται στην επιφάνεια χωρίς να στραγγίζει στο δίσκο Η οπή αποστράγγισης μπορεί να είναι βουλωμένη.

Μερικές φορές το νερό στραγγίζει γρήγορα, με αποτέλεσμα το έδαφος να στεγνώσει.Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αυξήσετε τη συχνότητα του ποτίσματος.

Ποια είναι η καλύτερη τεχνική ποτίσματος;

Αυτή η ερώτηση βρίσκεται στην καρδιά όλων των καλών δέντρων. Κάντε αυτό σωστά και θα μειώσετε δραστικά τα περισσότερα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε στην καλλιέργεια υγιών φτέρων.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι πιστεύουν πολλοί.

 • Ποτίστε τη φτέρη σε μεγάλες σταγόνες χρησιμοποιώντας ένα ποτιστήρι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ψεκάζετε νερό απευθείας στο χώμα της γλάστρας. Είναι ιδανικά για να κρεμάσετε φτέρες όπου τα φύλλα τείνουν να κρέμονται σε χοντρές κουρτίνες. Μπορείτε να κρατήσετε το μακρύ άκρο ανάμεσα στα φύλλα αρκεί να είναι πάνω από το έδαφος.
 • Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου αντί για κρύο νερό, το οποίο μπορεί να σοκάρει τις ρίζες.
 • Το αποσταγμένο ή κατακρατημένο νερό της βροχής είναι καλύτερο από το νερό της βρύσης. Το κοινοτικό νερό περιέχει συχνά χημικές ουσίες όπως χλώριο ή αλάτι. στο περασμα του χρονου Αυτές οι χημικές ουσίες συσσωρεύονται στο έδαφος και είναι ελαφρώς τοξικές. Αυτή η μέθοδος είναι απίθανο να σκοτώσει τη φτέρη. Αλλά θα εμποδίσει τη φτέρη να φτάσει στην κορυφή.
 • Η άρδευση στο κάτω μέρος είναι μια άλλη επιλογή. Ολόκληρη η κατσαρόλα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα δοχείο με νερό. και το νερό θα απορροφηθεί μέσω της διαδικασίας της όσμωσης. Το πρόβλημα με αυτό το σύστημα είναι ότι οι κρεμαστές φτέρες τείνουν να έχουν φύλλα που κρέμονται πάνω από ένα δοχείο με νερό και στη συνέχεια στάζουν όταν αφαιρούνται. Είναι αργό γιατί αφού το χώμα απορροφήσει το νερό, πρέπει να περιμένετε να στραγγίξει το περιττό νερό, δημιουργώντας έτσι μια λειτουργία δύο φάσεων.

πόσο νερό

 • Ποτίστε την επιφάνεια του εδάφους μέχρι να δείτε νερό να διαρρέει από τις οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος του δοχείου.
 • Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες όσον αφορά το μέγεθος. Αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του φυτού, το μέγεθος του δοχείου και το πόσο στεγνό είναι το έδαφος.

Κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε

 • Η φτέρη σας δεν πρέπει να βυθίζεται στο νερό. μετά από κάθε πότισμα Μην αφήνετε τα φυτά να στέκονται στο πιατάκι. Διαφορετικά, το νερό δεν θα στραγγίσει εγκαίρως.
 • Μην αφήσετε τη φτέρη σας να στεγνώσει. Σε αυτά τα φυτά αρέσει να παραμένουν υγρά. Επομένως, θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Ποτίστε όταν η επιφάνεια του εδάφους είναι στεγνή στην αφή.

συχνότητα άρδευσης

 • Μην βασίζεστε σε ένα απλό πρόγραμμα. πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε Αυτό είναι ένα κοινό λάθος και μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.
 • Αγγίξτε το χώμα με το δάχτυλό σας, εάν το υπόστρωμα είναι στεγνό, ποτίστε το. Εάν είναι ακόμα υγρό, περιμένετε άλλη μια μέρα και αγγίξτε το ξανά.
 • Εάν αισθάνεστε άνετα χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα χώματος Χρησιμοποιήστε έναν ανιχνευτή χώματος αντί να αγγίξετε την επιφάνεια του εδάφους.
 • Παρατηρήστε ένα σταθερό επίπεδο υγρασίας. Το φυτό δεν του αρέσει να αλλάζει πολύ συχνά τις συνθήκες. Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι μια μαθησιακή ικανότητα που αναπτύσσεται με την εμπειρία. Στην αρχή πρέπει να νιώθεις συχνά το χώμα. Αλλά με τον καιρό έγινε σχεδόν εύκολο.
 • με κρεμαστές φτέρες Μπορείτε να σηκώσετε την κατσαρόλα και να αισθανθείτε ότι είναι πολύ ελαφριά.Αν ναι, αυτό είναι σαφές σημάδι ότι χρειάζεστε νερό. Υπάρχει φινέτσα. Έχετε φτάσει στο σημείο που το βάρος της γλάστρας σας λέει αν το φυτό χρειάζεται νερό ή όχι. μέχρι να κατακτήσετε αυτή την ικανότητα. Χρησιμοποιήστε το άγγιγμα για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της διάγνωσής σας.

Πόσο νερό χρειάζεστε;

Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν αρχίζουν να καλλιεργούν φτέρες σε εσωτερικούς χώρους. Η αλήθεια είναι ότι εδώ δεν υπάρχει οριστική απάντηση.

Αυτό που ψάχνετε είναι σταθερά υγρό χώμα. Και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου: μέγεθος φυτού, εποχή του χρόνου. επίπεδο υγρασίας και την ηλικία των δέντρων περιλαμβάνονται όλα στην εξίσωση.

Υπάρχουν δύο παράγοντες που διασφαλίζουν ότι τα φυτά σας έχουν πάντα τη σωστή ποσότητα νερού. Το ένα είναι ότι η επιφάνεια του εδάφους δεν στεγνώνει ποτέ και το άλλο ότι έχετε πολλή αποστράγγιση.

Αν λάβεις υπόψη σου αυτά τα δύο πράγματα Το ακριβές ποσό που σας προσφέρεται δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Προσθέστε νερό όσο χρειάζεται και φροντίστε να στραγγίζει ελεύθερα.

Αυτό που πρέπει να μάθετε είναι να κάνετε διάκριση μεταξύ της σταθερά υγρής υγρασίας και της υψηλής υγρασίας. Εάν έχετε ένα φυτό που οι κηπουροί αποκαλούν βρεγμένο πόδι, μπορεί να προκύψουν κάθε είδους προβλήματα υγείας.

Από την άλλη πλευρά, αυτά τα φυτά δεν είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Μια δοκιμή εδάφους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιοριστεί πόση υγρασία είναι το χώμα σας.

Χρησιμοποιώ τα δάχτυλά μου άνετα και αξιόπιστα. Οι ανιχνευτές δίνουν συχνά διαφορετικές τιμές σε διαφορετικά βάθη ή μέρη του δοχείου.

μετά την παραλαβή της φτέρης Θα αναπτύξετε γρήγορα την ικανότητά σας να αισθάνεστε την υγρασία. Ωστόσο, θα πρέπει να κρατάτε το δάχτυλό σας στην επιφάνεια του εδάφους κάθε ή δύο μέρες.

Πρόβλημα ακατάλληλης άρδευσης

Η λεπτή τέχνη του σωστά ποτίσματος είναι εύκολο να κατακτηθεί. Τώρα ξέρετε τι να κάνετε.

Εάν το κάνετε λάθος και το νερό σας είναι ανώμαλο Ακολουθούν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να προσέξετε.

ακίνητο νερό

Αν ποτίζετε πολύ Η φτέρη σας σύντομα θα μείνει ακίνητη στη γλάστρα. Αν δεν χυθεί κάτω Το νερό στο έδαφος δεν θα μπορεί να στραγγίσει. κάνει το ριζικό σύστημα υδαρές

Αυτό το πρόβλημα θα φύγει εύκολα. Απλώς ρίξτε το νερό από το δοχείο μετά από μισή ώρα ποτίσματος.

Αν το νερό στην κατσαρόλα είναι ακόμα υγρό Το νερό θα στάζει ακόμα στο πιατάκι. Έπρεπε λοιπόν να ρίξω καινούργιο για δεύτερη φορά

με εμπειρία Θα φτάσετε στο σημείο που χρειάζεται να ξεπλύνετε μόνο μια φορά την κατσαρόλα.

σήψη των ριζών

Η σήψη των ριζών είναι άμεσο αποτέλεσμα του υπερβολικού ποτίσματος ή του εμποτισμένου εδάφους. Δεδομένου ότι οι ρίζες καλύπτονται με υγρό χώμα. Δεν μπορούν να αναπνεύσουν και αρχίζουν να σαπίζουν και να πεθαίνουν. Ακολουθεί η ταχεία καταστροφή του πάνω μέρους του φυτού.

 • Εάν υποψιάζεστε σήψη των ριζών Βγάλτε το φυτό από τη γλάστρα.
 • Αφήστε την υπερβολική υγρασία να στραγγίσει πάνω στην εφημερίδα και, στη συνέχεια, ξύστε απαλά το βρεγμένο χώμα που συγκρατεί τις ρίζες.
 • Οι σάπιες ρίζες έχουν καφέ χρώμα και έχουν υγρή υφή. μπορεί να κοπεί και να απορριφθεί
 • Τοποθετήστε το φυτό σε φρέσκο ​​χώμα γλάστρας και κρεμάστε το σε φωτεινό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
 • Μην ξαναποτίζετε μέχρι να στεγνώσει το φυτόχωμα. Όταν φυτεύετε σε νέο χώμα γλάστρας Το έδαφος πρέπει να παραμείνει υγρό και να παραμείνει έτσι για αρκετές ημέρες.

καφέ κούτσουρο φύλλων

Οι καφέ άκρες των φύλλων και τα πεσμένα φύλλα δείχνουν ότι η φτέρη είναι πολύ ξηρή. Αυτό το δέντρο έχει μια ζοφερή μαραμένη εμφάνιση που είναι εύκολο να δει. τα φύλλα είναι ακόμα εύθραυστα

Εάν δεν διορθωθεί, η φτέρη θα αφήσει τα φύλλα να μαραθούν και να πεθάνουν. Μουλιάστε τη φτέρη και στραγγίστε το νερό όπως θα κάνατε συνήθως.

Μην ξεγελάτε τον εαυτό σας να πιστεύει ότι η προσθήκη περισσότερου νερού θα αντισταθμίσει τη βύθιση.

Η φτέρη πρέπει να είναι λεπτή αλλά δεν είναι πιθανό να είναι καφέ λέπια. Αυτά τα μέρη είναι νεκρά και μπορούν να κοπούν με ψαλίδι.

κοινά λάθη

Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα μεταξύ των νέων στη φροντίδα της φτέρης. Υπό αυτή την έννοια, είναι αρκετά κατανοητό.

Πολλές από τις φτέρες που βλέπουμε στη φύση φαίνεται να αναπτύσσονται σε πυκνά δάση ή σε απότομες όχθες ποταμών. Υπήρχε ένα πολύ υγρό κλίμα. Είναι φυσιολογικό να προσπαθήσετε να επαναλάβετε αυτές τις συνθήκες.

Δεν λαμβάνετε υπόψη τα χαρακτηριστικά αποστράγγισης του εδάφους σε αυτά τα υπαίθρια περιβάλλοντα.

Το χώμα της γλάστρας δεν στραγγίζει γρήγορα. Επομένως, το πότισμα μέσω φυσικών όμβριων υδάτων θα πρέπει να αποφεύγεται.

Η υγρασία είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Συχνά οι φυσικές συνθήκες στο δάσος μπορούν να παρέχουν έως και εβδομήντα τοις εκατό της υγρασίας.

Δεν μπορείτε να επαναλάβετε αυτά τα επίπεδα σε ένα συνηθισμένο σπίτι, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε 30-50 τοις εκατό, κάτι που το φυτό σας θα ανεχθεί ευχαρίστως.

Υπάρχουν αρκετοί απλοί τρόποι για να αυξήσετε τα επίπεδα υγρασίας γύρω από τις φτέρες σας.

 • Αγοράστε έναν εργοστασιακό υγραντήρα. Αυτές οι συσκευές είναι δημοφιλείς σε όσους ασχολούνται σοβαρά με τα φυτά εσωτερικού χώρου τους. Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά την τιμή και πρέπει να εξετάσετε ποια ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.
 • Η πιο ακριβή επιλογή είναι να συνδυάσετε φυτά για να δημιουργήσετε το δικό τους μικροκλίμα.
 • Μια άλλη μέθοδος είναι να γεμίσετε το πιατάκι των φυτών με βότσαλα και να το περιχύσετε με νερό. Η γλάστρα μπορεί να σταθεί πάνω από τα βότσαλα με το κάτω μέρος της γλάστρας να μην βρίσκεται πραγματικά στο νερό. όταν το νερό αρχίζει να εξατμίζεται Θα αυξήσει την υγρασία γύρω από το φυτό σας.
 • Μια άλλη μέθοδος χαμηλού κόστους που απολαμβάνουν οι καλλιεργητές φτέρης είναι η τοποθέτηση φυτών σε γλάστρες σε μεγάλα δοχεία. Ο χώρος ανάμεσα στις δύο γλάστρες μπορεί να γεμίσει με βρύα για να διατηρηθεί υγρό. Το εξατμισμένο νερό παρέχει την απαραίτητη υγρασία.

Τα φώτα πρέπει να είναι φωτεινά, αλλά η φτέρη πρέπει να βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που κάνουν τόσο υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου όπως οι φτέρες.

Αν και τα περβάζια παραθύρων με νότιο προσανατολισμό λαμβάνουν το καλύτερο ηλιακό φως. αλλά άλλα παράθυρα Οι εσωτερικοί χώροι είναι συνήθως καλύτεροι.

Το μπάνιο μπορεί επίσης να είναι ένα σπίτι φτέρης με άφθονο φυσικό φως. Τείνουν να έχουν υψηλή υγρασία, κάτι που αρέσει στη φτέρη σας.

τελευταία λέξη

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται λίγο τις φτέρες γιατί είναι δύσκολο να τις φροντίσουν. Ελπίζω αυτό το άρθρο να δείξει πόσο λάθος είναι αυτή η αντίληψη.

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες για το πότισμα των φτερών στο κρεμαστό καλάθι που έχω ετοιμάσει. Η φτέρη σας πρέπει να είναι υγιής.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *