Πόσο συχνά να γονιμοποιήσετε το Calathea: Η καλύτερη μέθοδος και το καλύτερο λίπασμα για το Calathea

βέλτιστη πρακτική για τη γονιμοποίηση του Calathea

Το Galatea είναι ένα όμορφο φυτό σε γλάστρα που φωτίζει κάθε δωμάτιο, αλλά όπως όλα τα φυτά, το κάνει. Χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα για να ευδοκιμήσουν. Η λίπανση είναι το πιο σημαντικό μέρος της φροντίδας των φυτών. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση. Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Διαβάστε παρακάτω για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον καλύτερο τρόπο και πόσο συχνά γονιμοποιείτε το Galathea σας, συμπεριλαμβανομένου του λιπάσματος.

Τι θρεπτικά συστατικά χρειάζεται ο Calatheas;

Οι Calatheas χρειάζονται ένα μείγμα βασικών στοιχείων για την επιβίωσή τους. περιλαμβάνει τρία κύρια συστατικά:

 • επίπεδο αζώτου
 • φώσφορος
 • περιεκτικότητα σε κάλιο

Επιπλέον, τα μικροθρεπτικά συστατικά όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο χαλκός, το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος χρειάζονται σε μικρές ποσότητες για υγιή ανάπτυξη.

για να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει η Γαλάθια σας Χρειάζεται ένα μείγμα αέρα, νερού και ηλιακού φωτός, καθώς και στοιχεία από λίπασμα.

Πότε πρέπει να γονιμοποιήσετε το Calathea;

Το πώς γονιμοποιείτε την καλαθέα σας εξαρτάται από το κλίμα σας και τις συγκεκριμένες ανάγκες του φυτού σας.

Τα μικρά φυτά calathea γενικά πρέπει να γονιμοποιούνται δύο έως τρεις φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. (Μάρτιος έως Σεπτέμβριος)

Τα μεγαλύτερα φυτά μπορεί να χρειάζονται έξι έως οκτώ και μισό ή ένα τέταρτο του λιπάσματος. Είναι καλύτερο να περιμένετε τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν γονιμοποιήσετε ξανά.

Λιπάνετε το Calathea μόνο την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο όταν το φυτό μεγαλώνει. και αποφύγετε τη λίπανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Πόσο συχνά γονιμοποιούν η Γαλάτεια;

Το Calathea πρέπει να λιπαίνεται με αραιωμένο ισορροπημένο λίπασμα κάθε 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου: άνοιξη και καλοκαίρι. Το χειμώνα, μειώστε την ποσότητα του λιπάσματος σε μία φορά το μήνα.

Η λίπανση συνιστάται κάθε δύο εβδομάδες για φυτά που ζουν σε περιοχές με ζέστη και χαμηλή θερμοκρασία. Για φυτά σε περιοχές με ψυχρό κλίμα, λιπάνετε κάθε 4 εβδομάδες.

Η μαζική λίπανση το καλοκαίρι και την άνοιξη είναι χρήσιμη καθώς τα φυτά αναπτύσσονται πιο γρήγορα κάτω από έντονο φως. Για συνθήκες μεσαίου φωτισμού, λιπάνετε το Calathea 4 έως 6 φορές το χρόνο, ενώ για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, λιπάνετε 2 έως 3 φορές το χρόνο.

Πρέπει να ποτίζω το Calathea πριν ή μετά τη λίπανση;

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ποτίσματος των φυτών calathea πριν, πριν ή μετά τη λίπανση.

Το πότισμα της calathea πριν τη λίπανση θα βοηθήσει στην αραίωση του λιπάσματος και στην πρόληψη του εγκαύματος των ριζών. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η calathea γονιμοποιηθεί με φυτά με ξηρό έδαφος.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο ή απεσταγμένο νερό κατά τη λίπανση των φυτών calathea, καθώς το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει πρόσθετα που είναι επιβλαβή για το φυτό.

Από την άλλη πλευρά, εάν γονιμοποιήσετε την καλαθέα σας ενώ το έδαφος είναι στεγνό, Κινδυνεύετε να κάψετε τις ρίζες του φυτού. Αυτό είναι επιζήμιο για τη συνολική υγεία του φυτού.

Επιπλέον, προσθέστε λίπασμα σε κάθε ποσότητα. Οκτώ εβδομάδες ή περισσότερο Το πολύ λίπασμα μπορεί να είναι επιβλαβές για τα φυτά.

ισορροπημένο κομπόστ

Ο καλύτερος τρόπος για να γονιμοποιήσετε την Calathea

Τα φυτά Galatea μπορούν να λιπαίνονται με οργανικά ή συνθετικά λιπάσματα. Και η καλύτερη μέθοδος εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τις συγκεκριμένες ανάγκες των φυτών σας. Ακολουθούν μερικές γενικές συμβουλές:

 1. Επιλέξτε ένα ισορροπημένο λίπασμα: Τα φυτά Calathea χρειάζονται ένα ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης. Αυτό σημαίνει ότι το λίπασμα πρέπει να περιέχει ίσες ποσότητες αζώτου, φωσφόρου και καλίου (NPK). Αναζητήστε ένα λίπασμα με αναλογία NPK 10-10-10, 20-20-20, λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης ή παρόμοιο.
 2. Λιπάνετε κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου: Τα φυτά Galatea αναπτύσσονται καλύτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Επομένως, είναι καλύτερο να κάνετε λίπανση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το λίπασμα μπορεί να εφαρμόζεται κάθε 4-6 εβδομάδες σε αυτό το διάστημα.
 3. Χρήση Υγρού Λιπάσματος: Η υγρή φυτική τροφή είναι εύκολη στη χρήση και μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο έδαφος. Ανακατέψτε το λίπασμα με νερό και εφαρμόστε στο έδαφος σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 4. Αραιώστε το λίπασμα: Αραιώστε το λίπασμα στο μισό για να αποφύγετε το κάψιμο των ριζών του φυτού. Χρησιμοποιήστε μόνο τη συνιστώμενη ποσότητα λιπάσματος για να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση.
 5. Χρησιμοποιήστε οργανικά λιπάσματα: Τα οργανικά λιπάσματα είναι η καλύτερη επιλογή για όσους προτιμούν τις φυσικές μεθόδους.Το κομπόστ, το vermicompost και ο ζωμός ψαριού είναι καλές εναλλακτικές λύσεις για τη λίπανση των φυτών calathea.
 6. Νερό μετά τη λίπανση: Μετά τη λίπανση Ποτίστε το φυτό για να επιτρέψετε στο λίπασμα να διαλυθεί και να διαρρεύσει στο έδαφος.

Φροντίστε να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία του λιπάσματος. Και αποφύγετε τη λίπανση του Calathea κατά τη διάρκεια της αδρανούς περιόδου. (φθινόπωρο και χειμώνας)

Τι είδους λίπασμα είναι καλύτερο για το Calathea;

Το καλύτερο λίπασμα για calatheas είναι ένα ισορροπημένο, υδατοδιαλυτό λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, φώσφορο και κάλιο. Επίσης γνωστό ως soft NPK.

Είναι σημαντικό να αραιώσετε το λίπασμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση. γιατί μπορεί να βλάψει τις ρίζες του φυτού

Οργανικά λιπάσματα όπως κομπόστ, βερμικομπόστ ή ζωμός ψαριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν στα καλαθέα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. απελευθερώνεται και μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του εδάφους με την πάροδο του χρόνου.

Τι είδους λίπασμα να χρησιμοποιήσω για το Calathea σε υψηλή υγρασία;

Για να έχει καλύτερη απόδοση η Calathea σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα ή ένα προϊόν λιπάσματος βραδείας αποδέσμευσης με αναλογία αζώτου, φωσφόρου και καλίου 3:1:2.

Ένα καλό παράδειγμα είναι το λίπασμα γενικής χρήσης Jack’s 20-20-20 με μικροθρεπτικά συστατικά. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για να παρέχετε στο calathea σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται σε μια ισορροπημένη αναλογία.

Για όσους αναζητούν βιολογικές επιλογές Το κομπόστ φυτών εσωτερικού χώρου της Eon Natural είναι μια εξαιρετική επιλογή. Φροντίστε να ξεκινήσετε με ½ ή ¼ δύναμη πρώτα και στη συνέχεια να αυξήσετε σταδιακά τη δόση ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Κατανόηση του λιπάσματός σας

Κατά τη λίπανση calathea, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τύπους λιπασμάτων. διαθέσιμη και ειδική χρήση Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι λιπασμάτων: υγρά και κοκκώδη.

 • Τα προϊόντα υγρών λιπασμάτων εφαρμόζονται εύκολα και αναμειγνύονται και λειτουργούν γρήγορα.
 • Τα κοκκώδη λιπάσματα λειτουργούν πιο αργά και είναι πιο οικονομικά όταν αγοράζονται χύμα.

Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματά τους.Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα υγρά λιπάσματα περιέχουν λιγότερο αλάτι από τα κοκκώδη λιπάσματα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ξήρανση των φυτών σας.

Calathea Compost

πώς να χρησιμοποιήσετε το λίπασμα

Εδώ είναι τα καλύτερα βήματα γονιμοποίησης για το Galatea σας:

 1. Διαβάστε τις οδηγίες στην ετικέτα και προσαρμόστε την ποσότητα του λιπάσματος στις ανάγκες σας.
 2. Ετοιμάστε το μείγμα κομπόστ σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα.
 3. Ρίξτε το λίπασμα στο χώμα γύρω από το φυτό.
 4. Εάν χρησιμοποιείτε υδατοδιαλυτό λίπασμα Ανακατέψτε την απαιτούμενη ποσότητα λιπάσματος με νερό και τροφοδοτήστε τα φυτά με το μείγμα.
 5. Εάν χρησιμοποιείτε κοκκώδες λίπασμα Ανακατέψτε το στο χώμα ή απλώστε το στο χώμα.
 6. Καλύψτε αμέσως τους κόκκους του κομπόστ με χώμα και νερό.
 7. Ποτίζουμε μια φορά το μήνα με διάλυμα λιπάσματος και το ρίχνουμε απαλά στη γλάστρα μέχρι να γεμίσει το χώμα και το υγρό να αρχίσει να βγαίνει από τις τρύπες αποστράγγισης.
 8. Εάν ο κηπουρός σας δεν έχει λεκάνη αλιευμάτων Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε ένα ρηχό δοχείο. για να συγκρατήσει το υπερβολικό κομπόστ

πώς να χρησιμοποιήσετε την κοπριά

Η χρήση ακίδων λιπάσματος είναι ένας βολικός και εύκολος τρόπος για να λιπάνετε τα φυτά σας. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη χρήση λίπασμα λιπάσματος:

 • Αφαιρέστε το καπάκι από τον πείρο (μερικές φορές το κάτω μέρος του πείρου έχει καπάκι για να αποτρέψετε τη διαφυγή σωματιδίων).
 • Κολλήστε την ακίδα στο χώμα όταν το έδαφος είναι υγρό. Συνήθως μετά το πότισμα των φυτών
 • Βάλτε μια ακίδα ανά φυτό μέχρι να ταφεί υπόγεια.
 • Επαναποθέστε μετά από 60 ημέρες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
 • Πιέστε τελείως κάθε βελόνα λιπάσματος στο έδαφος. Οι αιχμές πρέπει να τοποθετούνται στη μέση μεταξύ του φυτού και της άκρης του δοχείου.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας για να προσδιορίσετε πόσα αγκάθια θα χρησιμοποιήσετε ανά φυτό.

Αποφύγετε την καύση κομπόστ.

Το έγκαυμα λιπασμάτων φυτών εσωτερικού χώρου είναι μια κατάσταση που συμβαίνει όταν το υπερβολικό λίπασμα δεσμεύεται στο έδαφος και απορροφάται από τις ρίζες του φυτού. Αυτό μπορεί να κάψει τα φύλλα και πιθανώς να σκοτώσει το φυτό.

Οργανικό λίπασμα vs συνθετικό λίπασμα

Η κύρια διαφορά μεταξύ οργανικών και συνθετικών λιπασμάτων για το Galatheia είναι η απελευθέρωση θρεπτικών συστατικών.

Τα συνθετικά λιπάσματα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και απελευθερώνονται γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, τα θρεπτικά συστατικά του οργανικού λιπάσματος πρέπει να διασπώνται από βακτήρια προτού μπορέσουν να απορροφηθούν από τα φυτά.

Τα οργανικά λιπάσματα για φυτά περιέχουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά. Αντίθετα, βελτιώνει την κίνηση του νερού και τροφοδοτεί ωφέλιμα μικρόβια.

DIY φυτικό λίπασμα για Calathea

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό και αποτελεσματικό σπιτικό λίπασμα για να γονιμοποιήσετε τα φυτά Calathea σας με επιλογές DIY.

 • Αναμείξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζωμό φυκιών ή ψαριού με 1 λίτρο ζεστό αποσταγμένο νερό και ποτίστε τα φυτά κάθε μήνα με αυτό το μείγμα.
 • Ποτίστε καλά τα φυτά σας πριν τη λίπανση. Και αποφύγετε να ρίχνετε απευθείας στα φύλλα.
 • Για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά σας απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά ομοιόμορφα, προσθέστε ένα ισορροπημένο λίπασμα NPK 20:20:20 στο διάλυμα και αραιώστε το σε ½ δύναμη.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ένα πιάτο ή πιατάκι κάτω από το νεροχύτη για να μαζέψετε το υπερβολικό νερό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης αιχμηρού λιπάσματος για το Calathea;

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός μυτερού λιπάσματος για το Calathea είναι ότι είναι απαλλαγμένο και βολικό, αργή απελευθέρωση και μπορεί να παρέχει σταθερή θρέψη στα φυτά σας για έως και δύο μήνες.

Είναι προμετρημένο και εύκολο στη χρήση με μικρό κίνδυνο υπεργονιμοποίησης. Ένα παράδειγμα καλού λιπάσματος βελόνας για φυτά εσωτερικού χώρου για τα φυτά Galatheia είναι το Jobe’s Organic Indoor Fertilizer.

Από την άλλη πλευρά, το λίπασμα σε σημείο είναι πιο ακριβό από άλλες μεθόδους λιπάσματος. Και το λίπασμα πρέπει να αλλάζει συχνά.

Συμπτώματα Υπερτροφοδότησης ή Υπερλίπανσης Φυτών στον Καλαθέα

Τα κοινά συμπτώματα της υπερβολικής λίπανσης στο Galathea περιλαμβάνουν τα κίτρινα φύλλα, τις καφέ άκρες και τις άκρες των φύλλων. μαραμένα ή κατεστραμμένα φύλλα, πολύ αργή ανάπτυξη, φλοιός στην επιφάνεια του εδάφους και την άκρη της κίτρινης κάρτας μαζί με την κίτρινη κάρτα

Η καθυστερημένη ανάπτυξη, τα αποχρωματισμένα φύλλα και τα φύλλα που πέφτουν είναι άλλα συμπτώματα. Για να επιβεβαιώσετε ότι τα κίτρινα φύλλα προκαλούνται από υπερβολική λίπανση. ψάξτε για άλλα προβλήματα Πιθανές ανησυχίες για υπερβολική συσσώρευση αλατιού στην επιφάνεια του εδάφους.

Είναι δυνατόν να ταΐσουμε υπερβολικά ένα φυτό που μεγαλώνει ως εκ θαύματος;

Πώς μπορώ να αποφύγω να βάλω πολύ Galatea;

Για να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση calathea, ακολουθήστε μερικά απλά βήματα. λίγα βήματα

 • Πρώτον, θα πρέπει να λιπαίνετε λιγότερο.Η Calathea δεν χρειάζεται πολλή λίπανση. Και πάρα πολύ λίπασμα μπορεί να κάψει τα φύλλα και τις ρίζες.
 • Δεύτερον, επιλέξτε το κατάλληλο λίπασμα για το Galathea σας. Επιλέξτε κάτι πλούσιο σε άζωτο και αποφύγετε την υπερβολική τροφοδοσία των φυτών.
 • Τρίτον, ακολουθήστε ένα βαρύ πρόγραμμα λίπανσης με λιπάσματα για τουλάχιστον 8 εβδομάδες.
 • Τέλος, αλλάζετε τακτικά το μείγμα γλάστρας για να αποτρέψετε τη συσσώρευση αλατιού από το κομπόστ και μετάλλων από το νερό.

Πώς να αντιστρέψετε την υπερβολική γονιμοποίηση στο Calathea

Η διόρθωση της καύσης κοπριάς στην Calathea δεν είναι ακριβής επιστήμη. Εδώ είναι τα βήματα για να δώσετε ξανά ζωή στο Galatea:

 • Καθαρίστε το χώμα: Πρώτα πρέπει να ξεπλύνετε το χώμα με νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της περίσσειας κοπριάς από το έδαφος. Χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή χλιαρό και ποτίστε καλά το φυτό μέχρι να βγει το νερό από την οπή αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας.
 • Αφαιρέστε τα κατεστραμμένα φύλλα: Οποιαδήποτε φύλλα έχουν γίνει καφέ, κίτρινα ή μαύρα πρέπει να αφαιρεθούν, κάτι που θα επιτρέψει στο φυτό να συγκεντρωθεί στην παραγωγή υγιών νέων φύλλων.
 • Μετακινήστε φυτά: Εάν υποψιάζεστε ότι το χώμα σας παίρνει πάρα πολύ λίπασμα ή άλλα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε τα φυτά σας. Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​χώμα και προσέξτε να μην λιπάνετε υπερβολικά.
 • Μειώστε τη χρήση λιπάσματος: Εάν λιπάνετε το calathea σας, μειώστε την ποσότητα του λιπάσματος που χρησιμοποιείτε. Λιπάνετε μόνο μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και αραιώστε σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.
 • Έλεγχος πυρκαγιάς: Βεβαιωθείτε ότι το Calathea σας δεν λαμβάνει πολύ άμεσο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να βλάψει το φύλλωμα.Ο Calatheas βλέπει έντονο έμμεσο φως. Η τοποθέτησή του λοιπόν κοντά σε παράθυρο με φιλτραρισμένο φως ή στη σκιά θα βοηθήσει.
 • Ελέγξτε την υγρασία: Οι Καλαθέα προτιμούν περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία. Αν το σπίτι σας είναι στεγνό Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα για να αυξήσετε την υγρασία ή να τοποθετήσετε ένα δίσκο σταγόνων κοντά σε φυτά.

Υποσιτισμός στον Καλαθέα

Τα συμπτώματα των διατροφικών ελλείψεων στο Calathea περιλαμβάνουν:

 • κίτρινα φύλλα ή κίτρινα φύλλα
 • λυγισμένα και παραμορφωμένα φύλλα
 • Η ανάπτυξη χωρίς ανάπτυξη καθυστερεί.
 • Τα νέα φύλλα είναι πολύ μικρότερα από το συνηθισμένο.
 • ανοιχτόχρωμα φύλλα
 • Μέτριο ακρώμιο, ακρώμιο, δεν ανταποκρίνεται στις αλλαγές του νερού ή του φωτός.
 • Η άκρη και η άκρη του φύλλου είναι καφέ.
 • κρούστα στην επιφάνεια
Γονιμοποίηση Calathea

FAQ

Ακολουθούν μερικές από τις ερωτήσεις που λαμβάνουμε τακτικά σχετικά με το πόσο συχνά γονιμοποιούμε το Galathea:

Τι είδους λίπασμα είναι καλύτερο για το Calathea;

Κατά τη λίπανση των φυτών calathea, είναι σημαντικό να επιλέγετε ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και χαμηλό σε μέταλλα.

Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά calathea θα πρέπει να είναι η αναλογία NPK 3-1-2 ή 10:10:10 με ισχυρό άζωτο βάσης όπως ουρία ή αμμωνία. Τα υγρά και ξηρά λιπάσματα κυλίνδρου που περιέχουν οργανική ύλη είναι οι καλύτερες επιλογές για τα φυτά Calathea.

Το κομπόστ, η κοπριά και ο ζωμός ψαριού είναι εξαιρετικές πηγές αζώτου για τα φυτά calathea.Οι κόκκοι καφέ που έχουν αρκετό άζωτο για να υποστηρίξουν την calathea μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα.

Συνολικά, η επιλογή του σωστού λιπάσματος για τα φυτά Calathea εξαρτάται από τις ανάγκες των φυτών σας και τον τύπο λιπάσματος που αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε. Οι επιλογές λιπασμάτων που αναφέρονται παραπάνω είναι οι καλύτερες επιλογές για να διατηρήσετε το Calathea σας υγιές και αναπτυσσόμενο.

Πώς μπορείτε να προωθήσετε την ανάπτυξη Calathea;

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες βήμα προς βήμα για να προωθήσετε την ανάπτυξη του Galatea σας:

 1. Τοποθετήστε το φυτό σε μέρος με μέτριο προς έντονο φως. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως γιατί μπορεί να κάψει τα φύλλα.
 2. Ποτίστε το φυτό όταν στεγνώσει το πάνω μέρος του 25-50% του εδάφους.Μην αφήσετε το χώμα να στεγνώσει τελείως. Διαφορετικά, τα φύλλα μπορεί να αρχίσουν να καμπυλώνουν ή να γίνονται καφέ.
 3. αυξήστε την υγρασία γύρω δέντρο ραντίζοντας με ζεστό νερό Τοποθετήστε ένα δίσκο με βότσαλα ή έναν υγραντήρα κοντά.
 4. Διατηρήστε το φυτό σε μέση θερμοκρασία δωματίου 60-80 μοίρες, αποφεύγοντας τα κρύα ρεύματα ή τη ζέστη από τα παράθυρα ή τις θερμάστρες.
 5. Ταΐστε τα φυτά με κοινό λίπασμα φυτών εσωτερικού χώρου κάθε μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι.
 6. Αν το νερό της βρύσης ζεματίσει τα φύλλα Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό ή νερό βροχής. Ή αφήστε το νερό της βρύσης όλη τη νύχτα για να αφήσετε το χλώριο και το φθόριο να εξατμιστεί.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω το Calathea;

κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Την άνοιξη και το καλοκαίρι, η Γαλάτεια σας πρέπει να ποτίζεται με φειδώ κάθε μέρα. Ελέγχετε συχνά την επιφάνεια του εδάφους. και αμέσως ποτίζουμε το φυτό αν το χώμα είναι στεγνό.

Μία ή δύο μέρες πριν τη λίπανση Είναι σημαντικό να ποτίζετε καλά τα φυτά. Θα πρέπει επίσης να προγραμματίσετε εβδομαδιαίες συνεδρίες ομίχλης για να δώσετε στο Galathea σας την υγρασία που χρειάζεται.

Αργότερα μέσα στο έτος, αφήστε το επάνω 1 ίντσα του χώματος να στεγνώσει μεταξύ του ποτίσματος.

Πώς μπορώ να κάνω τη Γαλάτεια ευτυχισμένη;

Θέλετε να κάνετε το παραπάνω μίλι για να ευχαριστήσετε το Galatea σας; Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Τοποθετήστε τους Γαλάτες σας σε μια περιοχή με μέτρια προς χαμηλή διείσδυση φωτός. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως γιατί μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Βήμα 2: Ποτίστε το Calathea σας όταν στεγνώσει το πάνω 25% του εδάφους Προσθέστε νερό μέχρι το υγρό να τρέξει μέσα από τις τρύπες αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας. και πετάξτε το νερό που συσσωρεύεται στο πιατάκι.

Βήμα 3: Δώστε στους Γαλάτες σας επαρκή υγρασία Εάν οι άκρες των φύλλων αρχίζουν να κυρτώνουν ή να γίνονται καφέ Καλύψτε το τακτικά με ζεστό νερό, χρησιμοποιήστε ένα δίσκο με βότσαλα ή τοποθετήστε έναν υγραντήρα κοντά.

Βήμα 4: Διατηρήστε μια μέση θερμοκρασία δωματίου 60-80 βαθμούς Φαρενάιτ. Αποφύγετε τους κρύους ανέμους ή τον ζεστό αέρα το χειμώνα.

Βήμα 5: Λιπαίνετε το κοινό φυτό εσωτερικού χώρου κάθε μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα λιπάσματα δεν χρειάζονται για το χειμώνα όταν η ανάπτυξη των φυτών επιβραδύνεται φυσικά.

Βήμα 6: Εάν παρατηρήσετε ότι η μία άκρη ή η άκρη του Galathea σας έχει καεί. συνήθως κίτρινο Θα μπορούσε να είναι το νερό της βρύσης σας. για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό ή νερό βροχής. Ή αφήστε το νερό της βρύσης να καθίσει όλη τη νύχτα πριν το πότισμα για να εξατμιστεί το χλώριο και το φθόριο. Αφαιρέστε τα κίτρινα φύλλα για να διατηρήσετε το φυτό σας υγιές και να αναπτύσσεται. Μην χρησιμοποιείτε λειαντικά προϊόντα στα φύλλα, αλλά περιστασιακά καθαρίζετε τα φύλλα με ένα υγρό πανί.

συμπέρασμα

Εν ολίγοις, η λίπανση του καλαθέα σας είναι απαραίτητη για την καλή ανάπτυξη. Αλλά είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ χέρι κατά τη λίπανση και ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία.

Ακολουθώντας τις οδηγίες σε αυτό το εγχειρίδιο Μπορείτε να διατηρήσετε τη Γκαλάθεα υγιή και να δείχνει καλύτερα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *