Οι πιο εύκολες ντομάτες για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους (Πλήρης οδηγός)

ντομάτες που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους καθισμένες σε κόντρα πλακέ μετά τη συλλογή

Η καλλιέργεια των δικών σας προϊόντων είναι ικανοποιητική από πολλές απόψεις.Γίνεστε πιο αυτοσυντηρούμενοι. Έχετε φρέσκα βότανα και λαχανικά όποτε τα χρειάζεστε. και εξοικονομείτε χρήματα Εάν έχετε εμπνεύσει να καλλιεργήσετε τον δικό σας εσωτερικό κήπο με τομάτα. Αλλά είστε νέος στην καλλιέργεια ντομάτας στο σπίτι. Και αναρωτιέστε τι είδους ντομάτες πρέπει να καλλιεργήσετε; Ή ποια ντομάτα καλλιεργείται πιο εύκολα σε εσωτερικούς χώρους;

Ακολουθεί μια λίστα με τις πιο εύκολες ντομάτες για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους:

 • κεράσι
 • δαμάσκηνο
 • Φλόριντα, μικρή
 • μικρές πατάτες
 • Παιχνίδι
 • πορτοκαλί pixie
 • Ο μικρός Τιμ
 • Micro Tom
 • Red Robin
 • κίτρινο αχλάδι

Ομολογουμένως, οι περισσότερες από αυτές τις ποικιλίες ντομάτας μπορεί να είναι νέες για εσάς. Γιατί και πώς να το μεγαλώσετε; Σε αυτόν τον οδηγό, αυτό θα σας πω. Θα μάθετε περισσότερα για το μέγεθος κάθε ντομάτας. ώρα συγκομιδής και πώς να φροντίζετε τα αμπέλια σας.

Ας αρχίσουμε!

10 Εύκολες στην Καλλιέργεια Εσωτερικές Ντομάτες

ντοματίνια

Θα ξεκινήσω με τις ντομάτες. Είμαι σίγουρος ότι είστε εξοικειωμένοι με τα ντοματίνια. Ονομάζεται το ρουμπινί κόκκινο κεράσι λόγω του μεγέθους του. Τα ντοματίνια έχουν μέση διάμετρο από 25 έως 35 χιλιοστά.

με άλλα λόγια Τα ντοματίνια έχουν μέγεθος μπάλες του γκολφ. Τα βαρύτερα ντοματίνια σας θα ζυγίζουν 25 γραμμάρια, ενώ τα μικρότερα θα ζυγίζουν 12 γραμμάρια.

Τα ντοματίνια έχουν σχήμα οβάλ αλλά μάλλον επίπεδα. Το έντονο κόκκινο χρώμα αυτών των ντοματών θα προσθέσει ενδιαφέρον στον εσωτερικό κήπο σας καθώς αρχίζουν να φυτρώνουν. Πριν από αυτό μπορεί να είναι πράσινο και πριν είναι λουλούδι.

Το περβάζι του παραθύρου σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να καλλιεργήσετε ντοματίνια. Ειδικά αν το περβάζι παραθύρου είναι στερεωμένο σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Εάν δεν μπορείτε να δώσετε στις ντομάτες σας φυσικό φως Χρησιμοποιήστε αντί αυτού τεχνητό φως. Τοποθετήστε σύρμα ή δίχτυ κοτόπουλου γύρω από την κατσαρόλα ή το δοχείο για να επιτρέψετε στα κλήματα ντομάτας να αναπτυχθούν και να κολλήσουν. Τα ντοματίνια αναπτύσσονται προς την πηγή φωτός.

Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα και χρησιμοποιήστε χώμα που να στραγγίζει καλά. Λιπάνετε τα ντοματίνια χρησιμοποιώντας κοκκοποιημένο λίπασμα σε αναλογία 8-16-8. Αραιώστε το μείγμα με 1 γαλόνι νερό για κάθε 2 κουταλιές της σούπας λίπασμα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη συγκομιδή των ντοματίνων από σπόρους;

Σε περίπου ένα μήνα, 25 έως 35 ημέρες, τα ντοματίνια σας θα είναι έτοιμα για συγκομιδή. Αυτό κάνει την καλλιέργεια ντομάτας cherry πολύ πιο σύντομη από την καλλιέργεια ντομάτας σε εσωτερικούς χώρους.

δαμασκηνί ντομάτες

Μόλις καταλάβετε τα ντοματίνια. Είναι καλή ιδέα να καλλιεργήσετε τατερίνο ή δαμασκηνί ντομάτες. Είναι μεγάλα, περίπου 2 έως 4 ίντσες ψηλά, και είναι πολύ ψηλότερα από το πλάτος τους. Οι ντομάτες δαμάσκηνου έχουν πολύ έντονη γεύση. Αλλά οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν πάστες τσίλι, σάλτσα και σάλτσες, αντί να τα τρώνε μόνοι τους.

στην καλλιέργεια της δαμασκηνιάς ντομάτας Χρησιμοποιήστε μια γλάστρα ή ένα δοχείο και ανοίξτε μια τρύπα περίπου στο 1/4 της διαδρομής μέσα από το χώμα.Ταϊλανδός Προσθέστε το αρχικό μείγμα σπόρων στο πηγάδι βάθους μίας ίντσας. Ποτίστε το χώμα άφθονα μέχρι να είναι πολύ υγρό. Σκεπάζουμε το ταψί της ντομάτας για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, μετακινήστε το δίσκο στο περβάζι του παραθύρου με νότιο προσανατολισμό. Όπως ακριβώς κάνετε όταν φυτεύετε ντοματίνια.

Η υγρασία είναι σημαντική όταν καλλιεργείτε ντοματίνια από σπόρους. Επομένως, ποτίστε τα σπορόφυτα εάν το έδαφος είναι στεγνό. Η διατήρηση της υγρασίας του εδάφους θα αποτρέψει τον πρόωρο θάνατο των ντοματίνων.

Όταν τα σπορόφυτα αρχίσουν να βγάζουν φύλλα Τώρα ήρθε η ώρα να τα μεταφυτέψετε σε γλάστρες βάθους τουλάχιστον 4 ιντσών. Χρησιμοποιήστε το κανονικό σας μείγμα γλάστρας και κάντε μια τρύπα βάθους περίπου μίας ίντσας για να φυτέψετε τα σπορόφυτα.

Το βλαστάρι ντομάτας δαμάσκηνου θα πρέπει να βγει από το δοχείο με ένα ελαφρύ τσίμπημα. όταν γίνει Σκεπάζουμε τα σπορόφυτα και αφήνουμε να βγουν τα φύλλα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη συγκομιδή της ντομάτας από σπόρους;

Μεταξύ 55 και 80 ημερών μετά την έναρξη της φύτευσης. Οι δαμασκηνί ντομάτες σας πρέπει να έχουν αναπτυχθεί πλήρως. έτοιμο για συγκομιδή και τελικά έτοιμο για κατανάλωση.

Φλόριντα, μικρή ντομάτες νάνος

Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ανέπτυξε την ποικιλία ντομάτας Florida Petit τη δεκαετία του 1980. Είναι ένα μεγάλο φυτό ντομάτας νάνος, ύψους 4 έως 8 ιντσών και περίπου το ίδιο πλάτος.

Οι ντομάτες είναι μικρές και έχουν μέγεθος κερασιού. Αλλά αν θέλετε να το καλλιεργήσετε, ένα φυτό της Florida Petite θα χρειαστεί λίγο χώρο.

Οι άνθρωποι που τρώνε ντομάτες Florida Petit λένε ότι έχουν γεύση ώριμη, φρέσκια και γεμάτη καλοσύνη ντομάτας. Του λείπει όμως η γλύκα που παίρνετε από κάποιες ποικιλίες ντομάτας.

Το υπερβολικό πότισμα κατά την ωρίμανση μπορεί να προκαλέσει το σχίσιμο του καρπού (ναι, της ντομάτας), καθώς η φλούδα γίνεται πιο λεπτή εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης αυτή η γεύση προτιμάται από ορισμένους.

Καλλιεργήστε τις ντομάτες Florida Petite στον εσωτερικό σας κήπο ξεκινώντας από σπόρους. Αν και το αρχικό άρθρο για το Florida Petite λέει ότι αυτό το φυτό θα αναπτυχθεί σε γλάστρες 4 ιντσών, το δοχείο που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει μέγεθος 1/4 γαλονιού ή γαλονιού. Για άλλη μια φορά τα φυτά θα είναι πολύ μεγαλύτερα.Το να χτυπήσετε το Florida Petite είναι σημαντικό.

Πόση ώρα θα πάρει Φλόριντα, μικρή Πάνε οι ντομάτες από σπόρο σε συγκομιδή;

Εάν καλλιεργείτε ντομάτες Florida Petite, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί καθώς ο καρπός χρειάζεται περίπου 60 ημέρες για να βλαστήσει και να συγκομιστεί!

μικρές πατάτες ντομάτες νάνος

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Small Fry είναι μια μικρή ντομάτα. Κι ας είναι ντομάτα νάνος. Η μέση μικρή ντομάτα νάνος ζυγίζει περίπου 0,75 ουγγιές η καθεμία.

Τα μικρά φυτά ντομάτας τηγανιτών φτάνουν τα 4 πόδια. Εάν παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες φροντίδας, θα μπορούσατε, θεωρητικά, να καλλιεργήσετε μικροσκοπικές ντομάτες σε ένα κλιματιζόμενο γραφείο. που ακούγεται υπέροχο!

Όταν επιλέγετε ένα δοχείο για μικρά τηγανητά Εξετάστε το δυναμικό ανάπτυξης κάθε φυτού πάνω από μεμονωμένες ντομάτες. Τα μεσαία ή μεγαλύτερα δοχεία λειτουργούν καλύτερα. και θα πρέπει να υπάρχει επαρκής αποστράγγιση

Όταν καλλιεργείτε μικρές ντομάτες σε εσωτερικούς χώρους Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας αντί για χώμα για γλάστρες και προσθέστε ένα λίπασμα βραδείας δράσης.

Εάν καλλιεργείτε μικρές ντομάτες από σπορόφυτα Αφήστε το να φυτρώσει μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε φύλλα. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τις ντομάτες στο δοχείο. Αν έχετε μίσχους ντομάτας πολλαπλασιάζετε. Μπορείτε να παραλείψετε το τμήμα σπόρων και να τοποθετήσετε τα στελέχη στο δοχείο.

Ένα καφασωτό ή ένα κλουβί ντομάτας θα επιτρέψει στα αμπέλια της ντομάτας να αγκυροβολήσουν, να σκαρφαλώσουν και να αναπτυχθούν. Συζητήστε την τοποθέτηση πέργκολας νωρίς σε αυτή τη φάση ανάπτυξης.

Η προσθήκη ενός πέργκολου αφού οι ντομάτες σας έχουν μεγαλώσει τις ρίζες τους μπορεί να κάνει τις ρίζες των φυτών να εισχωρήσουν κατά λάθος στο κλουβί της ντομάτας σας. που δεν θες!

Διατηρήστε το χώμα ζεστό τοποθετώντας σάπια φύλλα πάνω από το μείγμα γλάστρας. Διατηρήστε το χώμα υγρό, αλλά όχι μουσκεμένο.Το πότισμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα είναι αρκετό για μικρά γόβα. Μερικές μέρες όμως μπορεί να ποτιστεί δύο φορές.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη συγκομιδή μικρών ντοματών νάνων από σπόρους;

Χρειάζονται περίπου 65 μέρες, αλλά οι μικρές πατάτες είναι έτοιμες για κατανάλωση!

Toy Boy Tomatoes

Οι ντομάτες Toy Boy καλλιεργούνται εύκολα σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά χρειάζονται περισσότερο χώρο από μερικές από τις ντομάτες που ανέφερα. Τα φυτά ντομάτας Toyboy μπορούν να φτάσουν τα 22 ίντσες ψηλά, αλλά θα λάβετε πολλά σε αντάλλαγμα για τις προσπάθειές σας και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την κάλτσα του Toyboy. Επομένως, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην επιλογή αυτής της ποικιλίας ντομάτας.

Πώς να φυτέψετε σπόρους ντομάτας Toy Boy

 1. Ετοιμάστε τους σπόρους του Toyboy σας Κάντε ένα μικρό κομμάτι χώματος για το 1/4 του σπόρου.Ταϊλανδός βαθύ δάχτυλο
 2. Καλύψτε τους σπόρους και ποτίστε μέχρι το έδαφος να είναι υγρό αλλά όχι υγρό. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε το υπερβολικό πότισμα όταν αρχίζετε να ποτίζετε τους σπόρους ντομάτας.
 3. Χρησιμοποιήστε πλαστικό περιτύλιγμα ή καπάκι για να καλύψετε τους σπόρους Toyboy για τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους.
 4. Η τελική σύσταση όταν οι σπόροι του Toy Boy φυτρώνουν είναι να διατηρήσετε μια θερμοκρασία από 75 έως 80 βαθμούς Φαρενάιτ αν είναι δυνατόν. Η διατήρηση ενός ζεστού και υγρού περιβάλλοντος για τους σπόρους σας θα σας δώσει την καλύτερη ευκαιρία για επιτυχή βλάστηση.

Οι ντομάτες Toy Boy χρειάζονται τον ήλιο. Όταν όμως αρχίσεις να μεγαλώνεις Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο παράθυρο ή προσθέστε ένα έντονο φως, ώστε τα φρούτα να μπορούν να πίνουν χωρίς φως για περίπου 12 ώρες.

Σε αυτό το σημείο, οι ντομάτες Toy Boy έχουν ύψος περίπου 3 ίντσες ανά ντομάτα. Θα χρειαστεί να τα μεταφυτέψετε σε μεγαλύτερες γλάστρες για να τα μεγαλώσετε.Μια γλάστρα 4 ιντσών ή 6 ιντσών θα ήταν ιδανική. Εξαρτάται από το μέγεθος του δέντρου Toy Boy σας.

Τι είδους λίπασμα είναι καλύτερο για τα φυτά τομάτας Toy Boy;

Ένα πλήρες λίπασμα φωσφόρου μπορεί να εφαρμοστεί στο Toy Boy κάθε δύο εβδομάδες ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Πορτοκαλί ντομάτες Pixie

Το Orange Pixie δεν είναι τόσο κόκκινο όσο οι περισσότερες ντομάτες. Αλλά είναι ένα όμορφο πορτοκάλι! Αυτές οι ντομάτες μοιάζουν με κολοκύθες. αλλά καμία γεύση

Οι ντομάτες Pixie μεσαίου πορτοκαλιού είναι σφιχτές και έχουν μέγεθος περίπου 4 ουγκιές. Έχουν πραγματικά νόστιμη γεύση. Θα πρέπει λοιπόν να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

Πόσο χρονών είναι οι ντομάτες Orange Pixie;

Τα φυτά ντομάτας Orange Pixie που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους σε δοχεία συνήθως φτάνουν περίπου τα 18 ίντσες ψηλά.

Φυτέψτε τους σπόρους πορτοκαλιού pixie στο χώμα το 1/4 του κρεβατιού.Ταϊλανδός ίντσες βάθος, 36 ίντσες μεταξύ τους σε κάθε σειρά Οι ντομάτες Orange Pixie απαιτούν θερμοκρασίες από 60 έως 75 βαθμούς, επαρκή αερισμό. και αρκετό φως

Μπορώ να καλλιεργήσω Orange Pixie Tomato στο Windowsill;

Όχι, τα φυτά πορτοκαλί ντομάτας pixie δεν μπορούν να καλλιεργηθούν σε περβάζια παραθύρων. Γιατί μοιάζει με μακρύ πόδι. που γέρνει προς τη μία πλευρά και έπεσε στην άκρη του παραθύρου

Όταν μεταμοσχεύετε ένα Orange Pixie στην πρώτη γλάστρα. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη λίπανση. Αλλά χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ χέρι εδώ. Ποτίστε αυτές τις μικροσκοπικές ντομάτες γενναιόδωρα για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε νερό του Orange Pixie, αλλά μην ποτίζετε τόσο πολύ ώστε τα φυτά να κινδυνεύουν από σήψη των ριζών.

πόσο καιρό Πορτοκαλί ντομάτες Pixie Θέλετε να πάτε από σπόρο σε συγκομιδή;

Οι ντομάτες Orange Pixie είναι έτοιμες για συγκομιδή σε περίπου 65 έως 80 ημέρες.

μικρές αμυδρά ντομάτες

Τα ντοματίνια που μεγαλώνεις από το μικρό tim. Μπορεί να έχουν διάμετρο μισή ίντσα. Κάθε φυτό πρέπει να καλλιεργεί αρκετές ντομάτες για εσάς.

Δεν χρειάζεται να κλαδέψετε τα φυτά ντομάτας Tiny Dim, είναι θαμνώδεις από τη φύση τους. Το ύψος του δέντρου μπορεί να φτάσει τα 16 έως 18 ίντσες.

Τα Tiny Dim Tomatoes είναι σνακ με γεύση ντομάτας. Αν προσπαθείτε να κάνετε τα παιδιά να τρώνε λαχανικά, το Tiny Dim είναι μια καλή ντομάτα για να τους γνωρίσετε.

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ένα φυτό Tiny Tim σε ένα κρεμαστό καλάθι, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη συγκεκριμένη ντομάτα εσωτερικού χώρου. Διαφορετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή της γλάστρας, όπου οι γλάστρες 10 ιντσών είναι η τέλεια επιλογή.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μαζέψετε μια μικρή ντομάτα dim sum από σπόρους;

Όποια εποχή κι αν σπείρετε τους σπόρους. Μέχρι τη συγκομιδή των σπόρων, το Tiny Tim χρειάζεται περίπου 55 ημέρες για να ωριμάσει. Οι ντομάτες του Little Tim μεγαλώνουν όλο το χρόνο. ακόμα και τον χειμώνα!

Ντομάτες μικροντομάτας

Έχετε μια ντομάτα Micro Tom για να ευχαριστήσετε για τη δημοτικότητα της μίνι ντομάτας. Μια άλλη δημιουργία του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, το Micro Tom, είναι μεγαλύτερο από το Tiny Tomato αφού κάθε ντομάτα σε αυτό το φυτό έχει μέγεθος περίπου μια ίντσα.

Τα φυτά έχουν ύψος 5 έως 8 ίντσες, ώστε να μπορείτε να μεγαλώσετε το μικρό ως μέρος ενός εναέριου κήπου σε ένα διαμέρισμα ή καμπίνα. Μερικοί το αποκαλούν το πιο κοντό φυτό ντομάτας στον κόσμο.

Η εκκίνηση των ντοματών Micro Tom από σπόρους είναι εύκολη. Χρειάζεστε ένα μικρό δοχείο για να ξεκινήσετε. Αλλά πρέπει ακόμα να θάψετε τους σπόρους περίπου στο 1/4 της διαδρομής.Ταϊλανδός βαθύ δάχτυλο

Διατηρήστε το έδαφος υγρό και όχι κορεσμένο. Στη συνέχεια αποθηκεύστε τους σπόρους σε σκοτεινό μέρος για 12 έως 16 ημέρες.Ένα σκοτεινό, υγρό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει τη βλάστηση των σπόρων. Επομένως, μην ελέγχετε το σπόρο σας ακόμα κι αν η δοκιμή είναι υψηλή.

Μόλις οι μικροτόμοι σας αυξηθούν σημαντικά, ειδικά τα φύλλα, ήρθε η ώρα να καλλιεργήσετε τα φυτά της ντομάτας σας σε μεγαλύτερες γλάστρες. Σε αντίθεση με τα μεγάλα φυτά τομάτας, τα φυτά Micro Tom είναι τόσο μικρά που μπορούν να μετακινηθούν από δοχείο σε δοχείο με μία κίνηση. Είναι θέμα να δώσουμε στα φυτά αρκετό ηλιακό φως. Ποτίστε όταν το χώμα είναι στεγνό. και γονιμοποιούν συχνά

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη συγκομιδή μιας ντομάτας Micro Tom από σπόρους;

Οι ντομάτες μικροντομάτας είναι έτοιμες για συγκομιδή σε περίπου 75 ημέρες.

Red Robin Tomatoes

Δεν πειράζει, αν σκέφτεστε “yum” όταν ακούτε red robin, αυτό το φρούτο είναι νόστιμο! Μιλάω για τις ντομάτες. Όχι Cheeseburger

Το Red Robin είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για το Micro Tom καθώς το φυτό μεγαλώνει 8 ίντσες ψηλό. εύρεση φυτών εσωτερικού χώρου με τις ίδιες ανάγκες (νερό, φωτιά, λίπασμα) είναι πάντα καλύτερο γιατί μπορείτε να τα φυτέψετε στο ίδιο δοχείο.

Τα Red Robins είναι μικροσκοπικές ντομάτες σαν μικροτομές που μπορείτε να φάτε σε μια μπουκιά. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν θα εμποδίσουν αυτό το φυτό ντομάτας να αναπτυχθεί, κάτι που είναι υπέροχο.Οι ντομάτες Red Robin μπορούν να φυτευτούν οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Εάν αποφασίσετε να ξεκινήσετε την καλλιέργεια Red Robins σήμερα. Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο και τοποθετήστε τους σπόρους περίπου μια ίντσα βάθος. Στη συνέχεια καλύψτε με το αρχικό μείγμα σπόρων. Διατηρήστε το ζεστό και υγρό για περίπου 10 ημέρες μέχρι να βλαστήσουν οι σπόροι.

σε εκείνο το στάδιο Μεταφέρετε τους σπόρους του κόκκινου κοκκινολαίμη σε ένα δοχείο 6 ιντσών που θα είναι το τελευταίο τους σπίτι. Δώστε στο φυτό αρκετό φως για 8 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας τεχνητό φως ή ηλιακό φως από ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Οι θερμοκρασίες πρέπει πάντα να πέφτουν κάτω από 65 βαθμούς για το κόκκινο κοκκινολαίμη.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη συγκομιδή της κόκκινης ντομάτας από σπόρους;

Σε 55 ημέρες, οι ντομάτες σας Red Robin θα είναι ώριμες και έτοιμες για συγκομιδή. Αυτή είναι μια σχετικά σύντομη περίοδος ωρίμανσης!

κίτρινες ντομάτες αχλαδιού

με την πρώτη ματιά Ίσως αναρωτιέστε αν το κίτρινο αχλάδι είναι όντως ντομάτα.Το αόριστο όνομα δεν κάνει πραγματικά το νόημα.

Ξέρω ότι αυτό προκαλεί σύγχυση, αλλά ναι, τα κίτρινα αχλάδια είναι πραγματικά ντομάτες. Είναι κίτρινα και μοιάζουν περισσότερο με αχλάδια παρά με ντομάτες. Αλλά αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την καλλιέργεια κίτρινων ντοματών αχλαδιών σε εσωτερικούς χώρους τόσο διασκεδαστική!

Αυτές οι ντομάτες κειμήλιο έχουν μήκος περίπου 2 ίντσες η καθεμία, οπότε θα έχετε πολύ όρεξη για το χρήμα σας. Τα αμπέλια αυτού του φυτού μπορούν να φτάσουν τα 8 πόδια ψηλά χωρίς κλάδεμα. Θα χρειαστείτε ένα καφασωτό ή ένα κλουβί ντομάτας για να στηρίξετε τα αμπέλια. αλλιώς θα πέσουν κάτω.

Το πλούσιο έδαφος παράγει πυκνές, ζωηρές κίτρινες ντομάτες αχλαδιών. Η κοπριά ή το λίπασμα θα πρέπει να προστεθεί μετά από 6 έως 9 μήνες καθώς το έδαφος αρχίζει να χάνει τα αρχικά του θρεπτικά συστατικά.

έχω κόκκοι καφέ Καλός Φυτό ντομάτας κίτρινου αχλαδιού;

Ναί! Ελέγξτε το pH του εδάφους καθώς πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο. Όπως τα περισσότερα φυτά τομάτας Τα φυτά ντομάτας με κίτρινο αχλάδι είναι φυτά που αγαπούν το οξύ. Σκεφτείτε λοιπόν να προσθέσετε κατακάθι καφέ στο χώμα γλάστρων αυτών των φυτών εσωτερικού χώρου μία ή δύο φορές το χρόνο για να αυξήσετε την οξύτητα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη συγκομιδή της κίτρινης ντομάτας από σπόρους;

Οι ντομάτες κίτρινου αχλαδιού μπορούν να συγκομιστούν όταν έχουν βαθύ κίτρινο χρώμα, χρειάζονται 70 έως 80 ημέρες για να φτάσουν σε αυτό το στάδιο. Αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους λάτρεις των φυτών εσωτερικού χώρου σας!

Φρεντ Ζίμερ

Λατρεύω τα φυτά, τα ζώα, τη φωτογραφία και τους ανθρώπους. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει πάντα. Προς το παρόν, εστιάζω στη φωτογράφιση φυτών εσωτερικού χώρου και ανθισμένων κερασιών. Γράφω και γράφω άρθρα σχετικά με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο μπορούν να ευδοκιμήσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Είμαι καλός στο να ακούω μουσική, αλλά δεν είμαι καλός στο Musak.

τελευταία ανάρτηση

Σύνδεσμος στη λίστα ελέγχου φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου: Έκδοση Spring

Λίστα ελέγχου φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου: Έκδοση Spring

Η άνοιξη μπήκε και τώρα έφτασε. Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας. Αυτός ο οδηγός θα καλύψει όλη τη συντήρηση που χρειάζεται το εργοστάσιό σας σε μια εύχρηστη λίστα ελέγχου.

Σύνδεσμος στο Orchid Care for Beginners

Φροντίδα ορχιδέας για αρχάριους

Είναι εύκολο να ερωτευτείς την καλλιέργεια και τη φροντίδα των ορχιδέων. Εάν είστε αρχάριοι στην οικιακή κηπουρική ή μόλις αρχίζετε να καλλιεργείτε ορχιδέες. Αυτός ο οδηγός για αρχάριους είναι για εσάς. Αυτή είναι η συμβουλή που χρειάζομαι…

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *