Μπορώ να βάλω το Φύλλο του Φυιού μου έξω το καλοκαίρι; – Πώς να μεγαλώσετε, να φροντίσετε και πότε να φυτέψετε

MicroVeggy

Αναζητάτε έναν τρόπο να δώσετε στην αγαπημένη σας συκιά μια καλοκαιρινή εμπειρία εξωτερικού χώρου; Επίσης, «Μπορώ να βγάλω το σύκο με το φύλλο μου έξω το καλοκαίρι;» Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αυτό; Αν ναι, είσαι τυχερός! Η καλλιέργεια σύκων με φύλλα βιολιού σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι είναι δυνατή και μπορεί να οδηγήσει σε μια πλούσια και όμορφη προσθήκη στον κήπο ή την αυλή σας. με την κατάλληλη φροντίδα Ευδοκιμούν σε θερμά κλίματα. Και κάντε τον εξωτερικό σας χώρο να φαίνεται όμορφος και μοναδικός. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε τη συκιά σας και να απολαύσετε την καλοκαιρινή σας εξωτερική εμπειρία. Μην καθυστερείς λοιπόν Διαβάστε παρακάτω και ας ξεκινήσουμε!

Ποιος είναι ο φυσικός βιότοπος του φύλλου σύκου;

Ο φυσικός βιότοπος του φύλλου βιολί είναι το τροπικό δάσος. αναπτύσσεται καλά σε φωτεινά μέρη το φως του ήλιου λάμπει Και σαν συνθήκες με μέτρια έως υψηλή υγρασία. με την κατάλληλη φροντίδα Τα σύκα με φύλλα βιολιού μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. εφόσον η θερμοκρασία και η υγρασία είναι κατάλληλες Για να μετακινήσετε με επιτυχία μια συκιά με φύλλα βιολιού από εσωτερικό σε εξωτερικό Τοποθετήστε το σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία και σιγά σιγά εγκλιματιστείτε. Με τις κατάλληλες συνθήκες, σύντομα θα μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα ζωντανά και όμορφα φυτά στον κήπο και στο αίθριο σας.

Μπορούν τα σύκα με φύλλα βιολιού να αποθηκευτούν έξω το καλοκαίρι;

Ναι, μπορείτε να κρατήσετε το fidelle έξω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αρκεί η θερμοκρασία να είναι 50-95 βαθμούς Φαρενάιτ. Φροντίστε να παρέχετε έμμεσο ηλιακό φως στο φυτό και να το προστατεύετε από τη βροχή και τους δυνατούς ανέμους.Το φυτό σας θα πρέπει επίσης να εγκλιματίζεται πριν μετακινηθεί σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι.

Ποια είναι τα οφέλη από τη διατήρηση των φύλλων σύκων έξω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Η αποθήκευση των φύλλων βιολιού σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη.Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ζεστό, υγρό κλίμα του τροπικού δάσους μοιάζει πολύ με το φυσικό περιβάλλον του φυτού. να μεγαλώσουν τα φυτά Μπορεί επίσης να δέχεται έμμεσο ηλιακό φως και να προστατεύει από τη βροχή και τους δυνατούς ανέμους. Ήταν απαραίτητο να εγκλιματιστούμε στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Όταν είναι χειμώνας, θα πρέπει να το φέρετε στο σπίτι για να προστατευτείτε.

βιολί φύλλα συκής
Πίστωση εικόνας: Forest & Kim Starr, CC BY 3.0 μέσω Wikimedia Commons.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του να βάζεις τα φυτά σου σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι;

Η τοποθέτηση φυτών σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να έχει ορισμένα μειονεκτήματα, όπως ο άμεσος καυτός ήλιος, οι θυελλώδεις άνεμοι, οι ακραίες καιρικές συνθήκες όπως οι χαμηλές θερμοκρασίες. κύμα καύσωνα ή δυνατή βροχή και μειωμένη υγρασία του εδάφους για την πρόληψη αυτών των κινδύνων Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και παρακολουθήστε τις καιρικές προβλέψεις. Επίσης, επενδύστε σε έναν μετρητή υγρασίας εδάφους για να βεβαιωθείτε ότι η συκιά σας έχει αρκετό νερό. Εάν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα Τα φυτά σας θα είναι υγιή και χαρούμενα όλο το καλοκαίρι!

Πόσο ζεστό είναι για τα σύκα με φύλλα βιολιού;

Οι συκιές με φύλλα βιολιού μπορούν να ανεχθούν θερμοκρασίες από 55 έως 85 βαθμούς Φαρενάιτ. Το καλύτερο εύρος είναι από 60 έως 75 βαθμούς Φαρενάιτ, ωστόσο, δεν είναι ανθεκτικά στον παγετό. Και θερμοκρασίες κάτω των 50°F μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 95°F, τα φύλλα συκής θα αρχίσουν να εμφανίζουν σημάδια θερμικής καταπόνησης, όπως μαρασμό και κιτρίνισμα ή καφέ. Για να διατηρήσετε την υγεία του φύλλου του βιολιού σας σύκο. Διατηρήστε τη θερμοκρασία κάτω από 95°F.

Μπορούν τα σύκα με φύλλα βιολιού να πάρουν τον ήλιο;

Ναι, το σύκο φύλλων βιολιού λιακώνεται. Ωστόσο, προστατέψτε το από τον σκληρό απογευματινό ήλιο και τοποθετήστε το στο άμεσο ηλιακό φως. Ο καλύτερος τρόπος πρέπει να είναι σταδιακά. Αυξήστε την έκθεσή σας κάθε λίγες εβδομάδες για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα. Όταν τα σύκα με φύλλα βιολιού τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο Τοποθετήστε το σε μέρος που δέχεται ηλιακό φως.

Φύλλο βιολιού Σύκα σε εξωτερικούς χώρους σε άμεσο ηλιακό φως.
Φωτογραφία: Claire Herzog

Μπορώ να αφήσω έξω σύκα από φύλλα;

Ναι, μπορείτε να αφήσετε τα σύκα έξω αν το επιτρέπει ο καιρός. Επιλέξτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία και αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως και ρεύματα. Για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας φροντίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετακινήστε το φυτό σε εσωτερικό χώρο πριν οι θερμοκρασίες του χειμώνα πέσουν κάτω από τους 60°F.

Ποιες είναι οι συνθήκες για την καλλιέργεια ενός Φύλλου Σύκου (Ficus lyrata) σε εξωτερικούς χώρους;

Ακολουθούν οι βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη για την καλλιέργεια σύκων με φύλλα βιολιού σε εξωτερικούς χώρους:

  1. ζεστή θερμοκρασία
  2. υγρασία
  3. ηλιόλουστο περιβάλλον
  4. καλά στραγγισμένο έδαφος
  5. ζήτηση για βρόχινο νερό
  6. έντομο
  7. ιδέα

1. Εξαιρετικά ζεστή θερμοκρασία

Οι θερμοκρασίες μεταξύ 55 και 85 F είναι ιδανικές για την ανάπτυξη των φυτών. Αν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα στα φύλλα, πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως το φως, το νερό, η τοποθεσία, η υγρασία, η λίπανση και τα παράσιτα. έχοντας αυτό κατά νου Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις για να διασφαλίσετε ότι το σύκο με φύλλα βιολιού ευδοκιμεί στο εξωτερικό του περιβάλλον.

Φύλλο βιολιού συκιά που αναπτύσσεται σε εξωτερικούς χώρους
Πίστωση εικόνας: Forest & Kim Starr, CC BY 3.0 μέσω Wikimedia Commons.

2. Υγρασία

Η υγρασία παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση των φύλλων σύκων όταν διατηρούνται σε εξωτερικούς χώρους. να είναι επιτυχημένη σε εξωτερικούς χώρους Το ιδανικό περιβάλλον θα πρέπει να έχει εύρος θερμοκρασίας 65-75 βαθμούς Φαρενάιτ. σταθερή υγρασία και σταθερή υγρασία του εδάφους Η υψηλή υγρασία προστατεύει το φύλλο του βιολιού από απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Φύλλο βιολιού Τα φύλλα συκιάς γίνονται καφέ λόγω ανομοιόμορφου ποτίσματος, χαμηλής υγρασίας και περιβαλλοντικών αλλαγών. Έτσι, το κλειδί για να αυξήσετε το σύκο σας σε εξωτερικούς χώρους είναι να διατηρήσετε την κατάλληλη υγρασία.

3. Ηλιόλουστο περιβάλλον

Σκέφτεστε να φέρετε έξω σύκα από φύλλα βιολιού; Ένα ηλιόλουστο περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες διαβίωσης αυτού του φυτού. Το πολύ άμεσο ηλιακό φως θα κάψει τα φύλλα και θα σταματήσει την ανάπτυξη. Από την άλλη πλευρά, το πολύ λίγο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει κίτρινες και θαμπές κηλίδες στα πόδια και τα φύλλα του φυτού. Αυτό διασφαλίζει ότι το φύλλο σύκο σας μεγαλώνει καλά σε εξωτερικό περιβάλλον. Παρέχετε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία και σκιά για προστασία από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, φροντίστε να ακολουθείτε τις κατάλληλες πρακτικές συντήρησης όπως πότισμα, λίπανση και καταπολέμηση παρασίτων.

Το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα του βιολιού.
Πίστωση εικόνας: David J. Φωτογραφία από Stang, CC BY-SA 4.0 μέσω Wikimedia Commons.

4. Πηλώδες έδαφος

Το καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την καλλιέργεια φύλλων συκιών σε εξωτερικούς χώρους. Τα αργιλώδη εδάφη με οργανική ουσία, άμμο και άργιλο είναι ιδανικά για ισορροπία θρεπτικών στοιχείων και σωστή αποστράγγιση. Η κακή στράγγιση του εδάφους μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών, μυκητιακές ασθένειες και ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. Αυτό καθιστά δύσκολη την επιβίωση των φυτών σε εξωτερικές συνθήκες. Η γνώση του τύπου του εδάφους πριν από τη φύτευση φύλλων σύκων σε εξωτερικούς χώρους είναι σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη και υγεία.

5. Απαίτηση βρόχινου νερού

Το νερό της βροχής είναι απαραίτητο για τα σύκα με φύλλα βιολιού να επιβιώσουν σε εξωτερικούς χώρους, καθώς τα βοηθά να προσαρμοστούν στις κυμαινόμενες θερμοκρασίες και τα επίπεδα υγρασίας. Εάν δεν είναι διαθέσιμη η σωστή ποσότητα νερού Τα φύλλα συκιάς του βιολιού δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσουν το κατάλληλο περιβάλλον που είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη. Το ανεπαρκές πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη φωτοσύνθεση, αδύναμες ρίζες και κιτρίνισμα των φύλλων.Το νερό της βροχής παρέχει επίσης στο έδαφος θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για μια υγιή συκιά εξωτερικού χώρου. Η εξασφάλιση της σωστής ποσότητας νερού θα επιτρέψει στο σύκο σας να ευδοκιμήσει σε εξωτερικούς χώρους.

6. Έντομα

Τα έντομα μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβή για τις συκιές με φύλλα βιολιού που ζουν σε εξωτερικούς χώρους. Τα αλευροφόρα, τα ακάρεα της αράχνης και τα λέπια έντομα είναι τα πιο κοινά παράσιτα που μπορούν να επηρεάσουν τα φυτά εξωτερικού χώρου. Μπορούν να προκαλέσουν μαρασμό, κιτρίνισμα, καθυστέρηση της ανάπτυξης και πτώση των φύλλων. Είναι σημαντικό να εντοπίσετε τα παράσιτα στα φύλλα συκής σας και να χρησιμοποιήσετε φυσικά φυτοφάρμακα για να τα ξεφορτωθείτε. Είναι σημαντικό να παρέχουμε σταδιακά το κατάλληλο περιβάλλον για το φύλλο σύκου. μετακινηθείτε σε εξωτερικούς χώρους Λάβετε τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός. και αποφύγετε τον κρύο αέρα με τις κατάλληλες συνθήκες Μπορείτε να αποφύγετε τα παράσιτα και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία του φύλλου σύκου σας.

Έντομο που μολύνει μια υπαίθρια συκιά.
Πηγή εικόνας: Stephen Thorpe

7. Ιδέα

Η λίπανση των φύλλων συκιών είναι απαραίτητη για την επιτυχία στην υπαίθρια κηπουρική. Εάν δεν υπάρχει αρκετή γονιμοποίηση Τα φύλλα της συκιάς κιτρινίζουν, είναι αδύναμα και λιγοστεύουν.Η λίπανση παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για σωστή ανάπτυξη, ζωντανό φύλλωμα και δυνατά κλαδιά στον εξωτερικό σας κήπο. για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φυτά σας. Φροντίστε να λιπάνετε τακτικά για να προωθήσετε την πλούσια ανάπτυξη.

Τι αποτέλεσμα έχει η τοποθέτηση φύλλων συκής εκτός εποχής;

Εδώ είναι τα αποτελέσματα της πτώσης φύλλων συκής σε διαφορετικές εποχές:

1. Καλοκαίρι

Η διατήρηση των σύκων σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη, το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου μπορεί να ωφελήσει το φυτό. Οι εξωτερικές θερμοκρασίες ενδέχεται να διαφέρουν περισσότερο από ότι στους εσωτερικούς χώρους. Επομένως, θα πρέπει να θερμαίνεται επαρκώς πριν μετακινηθείτε έξω. Προστατέψτε τα φύλλα συκής σας από την άμεση ζέστη και τον αέρα, τοποθετώντας τα στη σκιά. με επαρκή υγρασία και ζεστασιά Το σύκο με φύλλα βιολιού θα ευδοκιμήσει όλο το καλοκαίρι. Φροντίστε να το φέρετε μέσα πριν από το χειμώνα σε ήπιο καιρό.

φύλλο βιολιού σύκο κάτω από έμμεσο φως
Πίστωση εικόνας: Mokkie, CC BY-SA 3.0 μέσω Wikimedia Commons.

2. πτώση

Το να βάζετε έξω τα φύλλα συκής σας το φθινόπωρο μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα Είναι σημαντικό να τα βάζετε μέσα πριν από το χειμώνα. Γιατί η θερμοκρασία μπορεί να αλλάξει περισσότερο από τη χώρα μας. Πριν μεταφυτέψετε τα φύλλα συκιάς σας έξω Βεβαιωθείτε ότι ζεσταίνεται αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Τοποθετήστε τα φυτά σας σε ένα ηλιόλουστο μέρος – αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα υπερβολικά φύλλα θα καούν και θα πέσουν – και βεβαιωθείτε ότι οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν ποτέ κάτω από 55 ° F ή ανεβαίνουν πάνω από 85 ° F. Επίσης, κρατήστε το βιολί μακριά από τεντωμένα παράθυρα. Θερμοσίφωνες, τζάκια, αεραγωγοί κλιματισμού. και εξωτερική πόρτα

3. Χειμώνας

Εάν σκέφτεστε να φέρετε σύκα σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα Λάβετε υπόψη ότι η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κάτω από τους 60 βαθμούς και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα φυτά. Είναι σημαντικό να εγκλιματιστείτε το δέντρο πριν εκτεθεί στα στοιχεία. Και βεβαιωθείτε ότι τα φυτά είναι προστατευμένα μακριά από τον άνεμο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. πριν τοποθετήσετε το fidelle έξω Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή ζεστασιά μέρα και νύχτα. Και αν ζεις σε ζεστό κλίμα Φέρτε τα στο εσωτερικό πριν από το χειμώνα.

4. Άνοιξη

Σκέφτεστε να βγάλετε το σύκο από το βιολί σας έξω την άνοιξη; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε! Ο ζεστός καιρός και η αυξημένη υγρασία θα βοηθήσουν το σύκο σας να ευδοκιμήσει.Επίσης, η μεταφορά του σύκου σας σε εξωτερικό χώρο θα παρέχει το άμεσο ηλιακό φως που χρειάζεται. πριν μετακινήσετε τα φύλλα του βιολιού έξω Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία είναι αρκετά ζεστή κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. με την κατάλληλη φροντίδα Η συκιά σας με φύλλα βιολιού μπορεί να ζήσει μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη.

Ώριμη συκιά φύλλων βιολιού
Φωτογραφία: Claire Herzog

FAQ

Παρακάτω παρατίθενται μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την τοποθέτηση φύλλων βιολιού έξω το καλοκαίρι:

Πόσο ήλιο χρειάζονται τα σύκα με φύλλα;

Το φύλλο βιολιού σύκο χρειάζεται πλήρες ηλιακό φως για να ευδοκιμήσει. για την καλύτερη υγεία Χρειάζονται περίπου 5 έως 6 ώρες έμμεσου φωτός και λίγο πρωινό ηλιακό φως κάθε μέρα. για αποφυγή ηλιακών εγκαυμάτων Αυξήστε την έκθεση αργά. Και φροντίστε τα φυτά να προστατεύονται από τον έντονο απογευματινό ήλιο. Εάν θέλετε το φυτό σας να έχει πλήρη ήλιο, εγκλιματίστε το σταδιακά αυξάνοντας την έκθεσή σας για μερικές εβδομάδες.

Τι τύπο εδάφους πρέπει να χρησιμοποιήσω για τα σύκα με φύλλα;

Η καλλιέργεια σύκων με φύλλα βιολιού σε εξωτερικούς χώρους απαιτεί βέλτιστο έδαφος για να διασφαλιστεί ότι παραμένουν ζωηρά και αναπτύσσονται. Ο ιδανικός τύπος εδάφους είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, ταχείας αποστράγγισης αργίλιος, ισορροπημένος με οργανική ύλη, άμμο και άργιλο. Θα πρέπει επίσης να στοχεύσετε σε pH εδάφους 6,5-7, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί με έναν μετρητή ανιχνευτή. Αν θέλετε να ανακατέψετε μόνοι σας το χώμα Μπορείτε να αναμίξετε ένα μέρος κανονικού χώματος για γλάστρες, ένα μέρος κομπόστ και ένα τελευταίο δύο μέρη φλοιού πεύκου εάν το χώμα σας είναι πολύ αλκαλικό. Προσθέστε θείο, λίπασμα ή κομπόστ Αν είναι πολύ ξινό, προσθέστε λάιμ πριν τη φύτευση.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω σύκα με φύλλα βιολιού;

Ποτίστε τη συκιά με φύλλα βιολιού κάθε επτά με δέκα ημέρες. Μουλιάστε το χώμα μέχρι να στάξει το νερό. Και βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα σας έχει τις απαραίτητες οπές αποστράγγισης. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει πριν το ξαναποτίσετε. το χειμώνα Το σύκο με τα φύλλα του βιολιού σας πρέπει να ποτίζεται μία φορά το μήνα Πριν το πότισμα, ελέγξτε την υγρασία του εδάφους με έναν αισθητήρα εδάφους. και ποτίζουμε τα φυτά μόνο όταν είναι στεγνά. Περιστασιακά, ταΐστε τα φυτά σας με υγρό λίπασμα για όλες τις χρήσεις. ακόμα κι αν δεν είναι απαραίτητο

Πώς μπορώ να προστατεύσω το σύκο μου από τα έντομα;

Η προστασία του σύκου από τα παράσιτα είναι απαραίτητη για την υγεία του. Τα κοινά παράσιτα όπως οι αλευρώδεις κοριοί, τα ακάρεα της αράχνης, οι αφίδες, οι θρίπες και οι λευκές μύγες μπορούν να βλάψουν τα φύλλα. Επομένως, το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί αμέσως. Τρίψτε το αλκοόλ απευθείας στα έντομα με μια μπατονέτα ή χρησιμοποιήστε ένα εντομοκτόνο σπρέι. Μία φορά το μήνα μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση των ακάρεων αράχνης. με τακτική φροντίδα Το σύκο του φύλλου βιολιού σας θα είναι υγιές και απαλλαγμένο από παράσιτα!

βιολί φύλλα συκιάς κάτω από το άμεσο ηλιακό φως
Πηγή εικόνας: Thalia M. Mite

Πώς μπορώ να καταλάβω αν το φύλλωμα του βιολιού μου εκπέμπει πολύ ηλιακό φως;

Το σύκο με φύλλα βιολιού χρειάζεται άφθονο φως για να διατηρήσει το χρώμα και την ανάπτυξη. Αλλά το πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Τα σημάδια ότι το φυτό παίρνει πολύ ηλιακό φως περιλαμβάνουν τα πόδια που γέρνουν προς ένα παράθυρο. καθυστερημένη ανάπτυξη, θαμπά στίγματα και κίτρινα φύλλα. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, Μετακινήστε τα φυτά σας σε μέρος με πλήρες ηλιακό φως. Για καλύτερα αποτελέσματα, εγκλιματίστε απαλά το φυτό στον ήλιο για μερικές εβδομάδες για να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Το βιολί σας λαμβάνει την επιθυμητή έκθεση.

Τι πρέπει να κάνω εάν το σύκο του φύλλου βιολιού μου έχει μαραθεί;

Αν το σύκο σου με το φύλλο σου είναι μαραμένο Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τη φροντίδα σας. Φροντίστε να παρέχετε στα σύκα σας άφθονο φως, συμπεριλαμβανομένου του τακτικού ποτίσματος και της μηνιαίας σίτισης με οργανικό λίπασμα. Μπορείτε να κλαδέψετε τα φυτά για να διατηρήσετε το σχήμα του θάμνου. Για να γινει αυτο Τσιμπήστε τη νέα ανάπτυξη στο τέλος κάθε κλαδιού και κόψτε τα υποκείμενα φύλλα. Συνιστώνται γάντια κατά το κλάδεμα. Ο λευκός γαλακτώδης χυμός του φυτού μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

συμπέρασμα

Το συμπέρασμα είναι ότι το σύκο σας με φύλλα βιολιού θα ωφεληθεί από το να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Επιλέξτε ένα ασφαλές σημείο όπου υπάρχει άφθονο φως. Και το πιο σημαντικό, φροντίστε να τα φέρετε σε εσωτερικούς χώρους πριν μπει ο χειμώνας. με την κατάλληλη φροντίδα Το σύκο με φύλλα βιολιού θα μεγαλώνει σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όλο το καλοκαίρι.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *