Μπορεί η Calathea να αναπτυχθεί στο νερό; [How to Grow and Propagate Calathea in Water]

Μπορεί η Calathea να αναπτυχθεί στο νερό; [How to Grow and Propagate Calathea in Water]

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν μπορείτε να καλλιεργήσετε Calathea σε νερό; Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μοιραστούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πολλαπλασιασμό και την καλλιέργεια Calathea στο νερό και γιατί δεν συνιστάται για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και υγεία του φυτού εσωτερικού χώρου σας.

Φωτογραφία: Fernando Vega

Μπορεί το Calathea να αναπτυχθεί στο νερό;

Το Calathea μπορεί να αναπτυχθεί στο νερό. Αλλά δεν μπορεί να ζήσει και να αναπτυχθεί στο νερό. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το Calathea στο νερό, αλλά πρέπει να φυτευτεί στο έδαφος αφού αναπτυχθούν οι ρίζες και τα φύλλα.

Εάν αφήσετε το Calathea σας στο νερό, δεν θα αναπτυχθεί κανονικά. Δεν θα πάρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από το έδαφος, το λίπασμα και τον αέρα, γι’ αυτό συνιστάται να φυτέψετε καλαθέα στο έδαφος για καλύτερα αποτελέσματα.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το Calathea στο νερό;

Ενώ η καλλιέργεια Calathea σε νερό δεν συνιστάται, μπορείτε σίγουρα να την πολλαπλασιάσετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον πολλαπλασιασμό της Calathea στο νερό:

Αποκτήστε ένα ώριμο και υγιές φυτό Calathea.

Όταν επιλέγετε ένα ώριμο και υγιές φυτό calathea για πολλαπλασιασμό Είναι σημαντικό να ελέγχετε για σημάδια παρασίτων και ασθενειών, όπως αποχρωματισμένα φύλλα ή μαραμένα στελέχη.

Οι αρχές του καλοκαιριού είναι η καλύτερη εποχή για τον πολλαπλασιασμό της Calathea όταν το φυτό βρίσκεται στη φυσική του φάση ανάπτυξης. Επομένως, αναζητήστε ώριμα φυτά.

Επίσης, ελέγξτε τη ρίζα του φυτού για να βεβαιωθείτε ότι είναι υγιές και ότι δεν έχει σάπιο ή καταστραφεί. Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, η καμπάνια σας θα είναι επιτυχημένη.

Νερό Καλαθέας

Μοιράζουμε το Calathea και πολλαπλασιάζουμε στο νερό.

Ο πολλαπλασιασμός της Calathea στο νερό είναι μια απλή διαδικασία. για τη μείωση του στρες των δέντρων Ξεκινήστε να ποτίζετε τα φυτά μια μέρα πριν σκοπεύετε να τα χωρίσετε.

Αλλάξτε το νερό και λιπάνετε τακτικά.

Εάν θέλετε να μεγαλώσετε και να πολλαπλασιάσετε την καλαθέα στο νερό, αλλάξτε το νερό κάθε λίγες εβδομάδες και λιπάνετε τακτικά.

Το νερό πρέπει να αλλάζεται όταν λερωθεί ή εξατμιστεί από το δοχείο. Η συχνότητα της λίπανσης εξαρτάται από το φυτό και το δοχείο. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Κατά τη λίπανση, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικό υδροπονικό λίπασμα και να ακολουθείτε τις οδηγίες στο δοχείο. Μπορείτε να γονιμοποιήσετε τα φυτά σας κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. (Άνοιξη έως καλοκαίρι) για να διασφαλιστεί ότι τα φυτά λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Εάν θέλετε να συνεχίσετε να καλλιεργείτε Calathea σε νερό, το φυτό και οι ρίζες του θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο δοχείο από αυτό που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή.

Αν βρεις τη Γαλάθεα σου δυστυχισμένη Θα πρέπει να το μετακινήσετε σε μια γλάστρα με ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλά στραγγιζόμενο μίγμα εδάφους.

Η Καλάθεα μεγαλώνει

Ποια είναι η λίστα με τα φυτά που μπορούν να αναπαραχθούν στο νερό;

Εδώ είναι μερικά φυτά που αναπτύσσονται καλά όταν πολλαπλασιάζονται στο νερό:

Ποτός

Ο Πόθος είναι μια εξαιρετική επιλογή για υδροπονική καλλιέργεια γιατί είναι ένα αμπέλι που πολλαπλασιάζεται εύκολα με μοσχεύματα και μοσχεύματα στο νερό.Αυξάνεται αργά αλλά αντιμετωπίζει καλά τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Οι ποικιλίες περιλαμβάνουν «N’Joy», «Marble Queen» και «Manjula».Οι Πόθος προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 18-25ºC χωρίς ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας ή ψυχρά ρεύματα.

Ο Πόθος μεγαλώνει στο νερό

Φιλόδενδρο

Τα φιλόδενδρα που πολλαπλασιάζονται στο νερό είναι γενικά εύκολο να τα φροντίσετε και δεν απαιτούν. Τείνουν να είναι αμπέλια. Μερικές δημοφιλείς ποικιλίες περιλαμβάνουν το Philodendron mikons (γνωστό και ως Velvet Leaf Philodendron), το Syntopsus (γνωστό και ως Satin Pothos ή Silver Philodendron) και το Mini Monstera (του γένους Raphidophora).

Τα κρίνα της ειρήνης είναι μια εξαιρετική επιλογή για υδροπονική καλλιέργεια. και ποικιλίες όπως το «Domino» είναι επίσης διαθέσιμες.

Φιλόδενδρο που αναπτύσσεται στο νερό
Πίστωση εικόνας: robottriceratops

περομία

Η πεπερόμια είναι ένα ανθεκτικό φυτό με ελάχιστη συντήρηση. μπορεί να αναπαραχθεί στο νερό πολύ κατάλληλο για υγρά κλίματα Τα παχιά, γυαλιστερά φύλλα του είναι ανθεκτικά στα κοινά παράσιτα.

Η Peperomia συχνά συγχέεται με την Calathea και την Alocasia, ωστόσο, διακρίνεται από τα στρογγυλεμένα και παχιά φύλλα της σε σύγκριση με τα άλλα δύο φυτά.

Η πεπερομία πολλαπλασιάζεται επίσης εύκολα στο νερό. Επομένως κατάλληλο για κηπουρούς με περιορισμένο χώρο. Να πολλαπλασιαστούν στο νερό Κόψτε τους μίσχους με πολλά φύλλα. Στη συνέχεια τα φύλλα τοποθετούνται σε βάζο με νερό. Αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 ημέρες έως ότου οι μίσχοι σχηματίσουν ρίζες. στη συνέχεια μετακινήθηκε στο έδαφος

Τελική Peperomia

Αλοκασία

Η αλοκασία είναι ένα γένος υδρόβιων φυτών. Είναι δημοφιλή ως διακοσμητικά σπιτιού για το όμορφο φύλλωμά τους που κυμαίνεται από βαθύ πράσινο έως έντονα κόκκινα, μοβ και μπλε.

Τα φυτά αλοκασίας είναι επίσης γνωστά ως αυτιά ελέφαντα επειδή παράγουν μεγάλα φύλλα σε σχήμα καρδιάς. κατά τον πολλαπλασιασμό της αλοκασίας στο νερό Φροντίστε να του παρέχετε έντονο έμμεσο φως και πολλά θρεπτικά συστατικά. Γιατί θα βοηθήσει τα φυτά να αναπτυχθούν.

Οι ρίζες της αλοκασίας είναι μακριές και σαν κλωστή όταν αναπτύσσονται στο νερό. Ως εκ τούτου, πρέπει να κλαδεύεται τακτικά για να ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη.

Alocasia Black Velvet
Alocasia Black Velvet

φυτό φιδιού

Η καλλιέργεια φυτών φιδιών στο νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τη μοναδική ομορφιά αυτού του φυτού εσωτερικού χώρου.Τα φιδιά φυτά (Sansevieria trifasciata) είναι γνωστά για την ανθεκτική φύση τους και τις χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης. Είναι εύκολο να διατηρηθούν και ευδοκιμούν σε διάφορες συνθήκες καλλιέργειας. Για την καλλιέργεια φυτών φιδιών στο νερό Θα χρειαστεί να παρέχετε τα ακόλουθα:

 1. Ένα δοχείο ή ένα μπολ αρκετά βαθιά για να βυθίσει ολόκληρο το φυτό.
 2. Υδροπονικά υλικά καλλιέργειας όπως πετροβάμβακας, βότσαλα από πηλό ή περλίτης
 3. νερό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
 4. αυξανόμενο φως (προαιρετικό)

στην αρχή Γεμίστε το δοχείο σας με την υδροπονική τροφή της επιλογής σας. και γεμίστε το δοχείο με νερό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για να γεμίσετε το δοχείο και τις ρίζες του φυτού. Τοποθετήστε το δοχείο σε ένα φωτεινό, ζεστό μέρος. Και βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού είναι σταθερή προσθέτοντας νερό περιοδικά.

Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα κιτρινίζουν ή μαραίνονται Ίσως σκεφτείτε να φυτέψετε φώτα. Αυτό δείχνει ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό φως. Μόλις το φυτό έχει εδραιωθεί και δείχνει σημάδια ανάπτυξης. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη λίπανση με υγρά θρεπτικά συστατικά για να ενθαρρύνετε την υγιή ανάπτυξη.

Τα φυτά φιδιού φροντίζονται άμεσα και μπορείτε να τα δείτε να αναπτύσσονται στο υδάτινο περιβάλλον. Με το σωστό μείγμα θρεπτικών συστατικών, φωτός και νερού, θα έχετε ένα όμορφο και υγιές φυτό φιδιού εσωτερικού χώρου.

φυτό φιδιού

βέλος

Το Arrowroot ή cinchonium είναι ένα πολυετές αμπέλι ιθαγενές στα τροπικά τροπικά δάση των Ηνωμένων Πολιτειών. Χρησιμοποιείται συνήθως ως καλλωπιστικό φυτό τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. στον κήπο και γύρω από το σπίτι

Το Arrowroot είναι γνωστό για τα μεγάλα, μυτερά φύλλα του. που έχει ποικιλία σχημάτων και μεγεθών από βέλος σε σχήμα καρδιάς Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα από λευκό έως βαθύ πράσινο και μωβ.

Κατά την καλλιέργεια σε υδροπονία Το Arrowroot είναι πιο ευέλικτο και ευδοκιμεί χωρίς πολύ φως ή νερό. Βυθίζοντας τις ρίζες του φυτού στο ενυδρείο με την κατάλληλη φροντίδα. Το δέντρο θα συνεχίσει να μεγαλώνει για πολλά χρόνια. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στο έδαφος και είναι γνωστό ως φυτό εσωτερικού χώρου χαμηλής συντήρησης.

Το φυτό βέλος έχει πολλά οφέλη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα εδάφους Κρεμάστε από το ταβάνι/παράθυρο. ή μπορεί να εκπαιδευτεί να μεγαλώσει σε τοίχο Μπορούν να φυτευτούν σε κρεμαστά καλάθια ή να φυτευτούν με άλλα φυτά για να δημιουργήσουν ένα καταπράσινο και σκιερό εσωτερικό περιβάλλον.

Το φυτό με αιχμή βέλους είναι γνωστό για τις ιδιότητες καθαρισμού του αέρα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων φορμαλδεΰδης, βενζολίου και τριχλωροαιθυλενίου στον αέρα.

φυτό με αιχμή βέλους

φυτό αράχνη

Το φυτό αράχνη (Chlorophytum comosum) είναι ένα κλασικό φυτό εσωτερικού χώρου με μεγάλη διάρκεια ζωής που είναι ιδανικό για πολλαπλασιασμό στο νερό. Αυτό το στέλεχος δεν είναι δύσκολο και δεν απαιτεί πολύ φως για να ευδοκιμήσει. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για υδροπονική καλλιέργεια.

Επιπλέον, τα φυτά αράχνης σχηματίζουν εύκολα ξεχωριστές μετατοπίσεις. Αυτό επιτρέπει την εύκολη διάδοση σε συστήματα με βάση το νερό. δημιουργώντας ή αποδίδοντας έτσι έναν «στρατό» υδροπονικά καλλιεργούμενων φυτών εσωτερικού χώρου. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τα φυτά αράχνης μια εξαιρετική επιλογή για υδροπονική καλλιέργεια.

Επίσης, εδώ είναι ένας σύνδεσμος για τα 20 καλύτερα φυτά για καλλιέργεια στο νερό.

Ποια είναι τα οφέλη της καλλιέργειας Calathea στο νερό;

Εδώ είναι μερικά οφέλη από την καλλιέργεια Calathea σε νερό:

Τα μέρη του φυτού είναι εύκολα προσβάσιμα για πολλαπλασιασμό.

Η εύκολη πρόσβαση στα πολλαπλασιαζόμενα μέρη του φυτού διευκολύνει τη διατήρηση του μεγέθους του φυτού και τον επιτυχή πολλαπλασιασμό της calathea στο νερό Τα ποσοστά επιτυχίας πολλαπλασιασμού βελτιώνονται με τη διαθεσιμότητα καθαρών ψαλιδιών/κλαδέματος και αιχμηρών ψαλιδιών καθαρό χώμα και νερό

Οι πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών και εντόμων μειώνονται.

Η καλλιέργεια Calathea σε νερό βοηθά στην πρόληψη ασθενειών και παρασίτων. Αυτό συμβαίνει γιατί εξαλείφει το έδαφος που είναι η πηγή πολλών μούχλας, βακτηρίων και εντόμων. Επειδή δεν υπάρχει χώμα, αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να επιτεθούν στο φυτό.

δεν χρειάζεται αποκατάσταση

Η καλλιέργεια Calathea στο νερό έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την αναφύτευση.Το ριζικό σύστημα της Calathea είναι ορατό όταν φυτεύεται σε νερό. Επιτρέπει στον κηπουρό να εντοπίζει εύκολα προβλήματα ή προβλήματα με τα φυτά.

Αυτό διευκολύνει την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη φροντίδα του φυτού προτού υποστεί σοβαρή ζημιά.Επιπλέον, η μη μεταφύτευση της γλάστρας εξαλείφει την κουραστική διαδικασία αλλαγής του μέσου άγαρ για το φυτό. και να μειώσει την ανάγκη για μεγάλα δοχεία

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα νέο δοχείο και νερό για να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον για το φυτό. Αυτό θα διευκολύνει τη διατήρηση της υγείας του Calathea καθώς μεγαλώνει. και βεβαιωθείτε ότι δεν εκτίθενται σε ανεπιθύμητες τοξίνες ή ρύπους.

αύξηση της υγρασίας

Η αύξηση της υγρασίας γύρω από την Calathea είναι χρήσιμη όταν αναπτύσσεται σε νερό. Η υψηλή υγρασία θα εμποδίσει τα φύλλα να στεγνώσουν και να μαυρίσουν ή να κατσαρώσουν.

αυξάνοντας την υγρασία στο εργοστασιακό περιβάλλον χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα δίσκο γεμάτο με νερό και βότσαλα ή χρησιμοποιήστε lega (ελαφριά διογκωμένη άργιλο αδρανή) για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που προάγει την υγρασία στον αέρα. Η ομαδοποίηση των calatheas μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων υγρασίας.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της καλλιέργειας Calathea σε νερό;

Εδώ είναι τα μειονεκτήματα της καλλιέργειας Calathea σε νερό:

Θα δείτε μόνο βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη.

Κατά την καλλιέργεια της Calathea σε νερό, πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξή της είναι βραχύβια. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά έχουν περιορισμένη πρόσβαση στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για ανάπτυξη και ανάπτυξη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αργή ή καθυστερημένη ανάπτυξη.

Επιπλέον, το ριζικό σύστημα των φυτών Calathea στο νερό είναι πιο αδύναμο από αυτά που καλλιεργούνται στο έδαφος. Αυτό καθιστά δύσκολο το root και τη ρύθμιση με επιτυχία. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το Galathea σας θα γίνει υγιές. Συνιστάται η φύτευση του νέου εδάφους σε ένα μείγμα γλάστρας πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και καλά στραγγιζόμενο. και βρέξτε το χώμα

ποικιλίες Calathea
Πίστωση εικόνας: Najih Nahali

Αλλάζετε συχνά το νερό.

Όταν καλλιεργείτε Calathea σε νερό, είναι σημαντικό να αλλάζετε το νερό τακτικά και να προσθέτετε φρέσκα θρεπτικά συστατικά στο νερό για να συνεχίσετε να αναπτύσσεται το φυτό. Ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για το πόσο συχνά να αλλάζετε το νερό για να καλλιεργήσετε Calathea σε νερό:

 1. Αλλάζετε το νερό τουλάχιστον κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες.Με αυτό, τα φυτά μπορούν να λάβουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται χωρίς να χρησιμοποιούν νερό.
 2. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε Calathea σε νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα Μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να αλλάξετε το νερό. Φροντίστε όμως οι ρίζες να έχουν πάντα αρκετό νερό για ανάπτυξη.
 3. Εάν το νερό εξατμίζεται γρήγορα ή είναι βρώμικο πρέπει να αλλάζονται πιο συχνά
 4. Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, αφήστε το να καθίσει για 24 ώρες πριν βάλετε τα φυτά μέσα.
 5. Γεμίστε έναν κουβά ή άλλο δοχείο με ζεστό νερό. Κατεβάστε ολόκληρη την κατσαρόλα στο νερό. και σταματά στην αρχή του στελέχους του φυτού.

αργή ανάπτυξη

Η Calathea αναπτύσσεται αργά όταν φυτεύεται στο νερό λόγω της έλλειψης θρεπτικών συστατικών στο έδαφος. Το νερό δεν μπορεί να προσφέρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η Γαλάτεια για να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα όσο το έδαφος.

Εναλλακτικά εδάφους: LECA

Πώς να μεγαλώσετε το Calathea στη Λέγκα

Η καλλιέργεια calathea στο lega είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε στο calathea σας τη σωστή ποσότητα υγρασίας που χρειάζεται. Οι ιδιότητες ρύθμισης του νερού της Lega κάνουν τον αέρα πιο υγρό από το έδαφος. Έτσι κρατά την Καλάθεα σας χαρούμενη. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να εξελίξετε το Calathea σας στη Λέγκα:

 1. Αφαιρέστε το Calathea σας από το χώμα και καθαρίστε το χώμα από τις ρίζες.
 2. Τοποθετήστε το Calathea σας σε μια γλάστρα και καλύψτε τις ρίζες με πηλό.
 3. Προσθέστε ένα υδροπονικό λίπασμα στο νερό κάθε φορά που ποτίζετε ένα Calathea.
 4. Ποτίστε το calathea σας μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δύο εβδομάδες, ανάλογα με την ικανότητα της λίγκας σας να απορροφά νερό.
 5. Φροντίστε το Calathea σας με τακτικό τάισμα και κλάδεμα. και ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα βοηθήσετε το Calathea σας να αναπτυχθεί σε ένα νέο περιβάλλον LEGO!

FAQ

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που λαμβάνουμε συχνά σχετικά με το εάν το Galathea μπορεί να αναπτυχθεί στο νερό:

Τι λίπασμα πρέπει να χρησιμοποιήσω για να καλλιεργήσω Calathea στο νερό;

Όταν καλλιεργείτε calathea σε νερό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα υδροπονικό λίπασμα που έχει σχεδιαστεί για υδρόβια φυτά. Πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την προσθήκη λιπάσματος στο νερό καθώς μπορεί να βλάψει τις ρίζες.

Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και μην κάνετε υπερβολική δόση στο Galathea. πριν προσθέσετε λίπασμα στο νερό Ελέγξτε εάν τα πόδια απορροφούν ακόμα νερό από τον πάτο της γλάστρας. Εάν ναι, περιμένετε πριν τη λίπανση.

Ο καλύτερος τρόπος λίπανσης είναι να ανακατεύουμε με νερό και να το ρίχνουμε σιγά σιγά στο δοχείο. Αλλάξτε το νερό και λιπάνετε όποτε συσσωρεύεται βρωμιά ή βρύα. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα διασφαλίσετε ότι το calathea σας έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά και συνεχίζει να αναπτύσσεται στο νερό.

Ποιος τύπος δοχείου είναι καλύτερος για τον πολλαπλασιασμό του νερού Calathea;

Το καλύτερο δοχείο για τον πολλαπλασιασμό του νερού calathea είναι ένα γυάλινο δοχείο. Αυτή είναι μια καλή επιλογή καθώς είναι εύκολο να παρατηρήσετε την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος χωρίς να χρειάζεται να το αφαιρείτε από το νερό καθημερινά. 8 έως 10 ίντσες πλάτος και βάθος ανά calathea φυτό και μόνο ένα φυτό calathea ανά γλάστρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των ριζών.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζεται το Galatea που καλλιεργείται σε νερό;

Τα φυτά Calathea που καλλιεργούνται σε νερό πρέπει να ποτίζονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Πριν το πότισμα, ελέγξτε αν το Leka εξακολουθεί να απορροφά νερό. Πάντα να προσθέτετε υδροπονικό λίπασμα στο νερό. Αν παρατηρήσετε ότι οι άκρες των φύλλων γίνονται καφέ ή μαραίνονται Αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να αυξήσετε τη συχνότητα του ποτίσματος.

Μπορεί το Calathea να αναπτυχθεί στο νερό;

Το Calathea μπορεί να αναπτυχθεί στο νερό. Αλλά δεν μπορεί να ζήσει μόνιμα στο νερό. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το calathea στο νερό, αλλά θα πρέπει να φυτευτεί στο έδαφος αφού μεγαλώσουν οι ρίζες και τα φύλλα. Επομένως, θα πρέπει να μεταφερθεί στο έδαφος μετά την αναπαραγωγή.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε την Calathea υδροπονικά;

Ναι, είναι δυνατή η καλλιέργεια της Calathea υδροπονικά. αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να αναπτυχθεί για να εξασφαλίσει επιτυχή ανάπτυξη Επιλέξτε ένα μεγάλο δοχείο για να καλύψετε ολόκληρο το υποβρύχιο ριζικό σύστημα.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά το νερό και να χρησιμοποιείτε νερό καλής ποιότητας. Επειδή το νερό της βρύσης περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη. Τελικά Είναι σημαντικό να παρέχεται υγρό λίπασμα για την παροχή επαρκών θρεπτικών συστατικών στα φυτά.

Μπορούν τα φύλλα της αλόης να πολλαπλασιαστούν στο νερό;

Όχι, δεν μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα φύλλα Calathea στο νερό. Επειδή τα μοσχεύματα μίσχου ή φύλλων δεν έχουν συγκεκριμένους ιστούς που μεγαλώνουν σε ρίζες και γίνονται ξεχωριστά φυτά. Θα πρέπει να χωρίσετε το φυτό και το ριζικό του σύστημα και να το απλώσετε σε νερό. όταν οι ρίζες έχουν μεγαλώσει και αναπτυχθεί Φυτέψτε τα στο έδαφος για καλύτερα αποτελέσματα.

Πόσο καιρό πρέπει να μείνει το Calathea στο νερό;

Χρειάζονται 3-4 εβδομάδες για να πολλαπλασιαστούν τα φυτά calathea με νερό για να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία είναι επιτυχής. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καθαρά και αποστειρωμένα εργαλεία κλαδέματος. Μοσχεύματα σε γλάστρες σε ένα γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο μίγμα εδάφους. και διατηρεί ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον.Συνιστάται επίσης ο πολλαπλασιασμός του Calathea στις αρχές του καλοκαιριού όταν το φυτό βρίσκεται σε ενεργό ανάπτυξη.

συμπέρασμα

Συνοπτικά, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε και να καλλιεργήσετε calathea στο νερό, αλλά δεν συνιστάται. Είναι καλή ιδέα να ξαναφυτέψετε την calathea σας για να βεβαιωθείτε ότι απορροφά όλα τα θρεπτικά συστατικά που μόνο καλό χώμα γλάστρας μπορεί να προσφέρει. Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό Θα έχετε ένα όμορφο και ζωηρό φυτό που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται για πολλά χρόνια ακόμα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *