Μητέρα Χιλιάδων Φροντίδα Φυτών

Το Mother of Thousands φυτεύει σε μικρή ζαρντινιέρα τερακότας στο indorplantsforbeginners.com

Το Mae Pan είναι ένα παχύφυτο που θα ανθίσει σε εσωτερικούς χώρους αν το φροντίσετε σωστά. μεταξύ της θερμοκρασίας συχνότητα ποτίσματος και γονιμοποίηση Τι θα κάνετε όταν μεγαλώσετε και γίνετε μητέρα χιλιάδων μωρών;

Πώς φροντίζεις τη μητέρα σου; Πώς να φροντίσετε τη χιλιετή μητέρα έχει ως εξής.

  • Ποτίστε όταν τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά.
  • Παρέχετε έξι ώρες έμμεσου φωτισμού την ημέρα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα αμμώδες, καλά στραγγιζόμενο χώμα για γλάστρες, όπως χώμα για γλάστρα για κάκτους.
  • Τοποθετήστε το φυτό στο πήλινο δοχείο.
  • Ρυθμίστε τη θερμοκρασία πάνω από 75 βαθμούς και κάτω από 65 βαθμούς.
  • Λιπάνετε κάθε τρεις μήνες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
  • Κλαδέψτε τσιμπώντας τις προεξοχές, οι οποίες αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα φύλλα.

Είμαι βέβαιος ότι ενδιαφέρεστε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φροντίδα δεκάδων χιλιάδων μητέρων. εδώ είμαι λοιπόν Ακόμα κι αν είστε νέοι στα φυτά. Αυτό το άρθρο θα χρησιμεύσει ως ένας πλήρης οδηγός για την καλλιέργεια αυτών των υπέροχων παχύφυτων!

Χιλιάδες κριτικές της Ταϊλάνδης

Πρώτα απ ‘όλα, περιλαμβάνεται μια σύντομη περιγραφή για να κατανοήσετε καλύτερα τα φυτά για τα οποία είστε περήφανοι σήμερα. Η Μητέρα των Χιλίων, ή Kalanchoe daigremontiana, ανήκει στο γένος Kalanchoe, κάποτε γνωστό ως το γένος Bryophyllum.

Αν αυτά τα ονόματα δεν είναι αρκετά μπερδεμένα. αναφέρεται μεξικάνικο εργοστάσιο καπέλων και φυτό κροκόδειλουΕίτε έχετε ακούσει ένα όνομα πριν είτε έχετε ακούσει μερικά από αυτά. Όλοι αναφέρονται σε μητέρα χιλίων δέντρων.

Ιθαγενής στη Μαδαγασκάρη, μητέρα του Α. χυμώδης Είναι τυπικά πράσινο. Μερικές φορές οι άκρες και οι φλέβες των φύλλων παίρνουν ένα όμορφο βαθύ μωβ-κόκκινο χρώμα.

Η μητέρα του Παν αποτελείται από τιγκρεμοντιονίνη, βουφατιενολίδη ή τοξικά στεροειδή

Κρατήστε αυτό το φυτό μακριά από γάτες, σκύλους και μικρά παιδιά.Πάντα να είστε προσεκτικοί όταν το χειρίζεστε.

Το μέσο μέγεθος χιλίων μητέρων ήταν τρία πόδια ψηλό. και τα φύλλα τους έχουν μήκος έξι έως οκτώ ίντσες Σε ορισμένες περιπτώσεις, χιλιάδες μητρικά φυτά έχουν πλευρικές ρίζες που διατρέχουν τον κεντρικό μίσχο. που οδηγεί σε μεγαλύτερα φύλλα

Ρώτα γιατί σε λένε μητέρα χιλίων ανθρώπων; σε κάθε μεγάλο φύλλο Kalanchoe daigremontiana Έγινε μια μικρή στρογγυλή ακίδα. για κάθε ερέθισμα Μπορούν να αναπτυχθούν ριζωμένα φυτά. Άρα θεωρητικά αυτό το φυτό θα μπορούσε να μεγαλώσει χιλιάδες από αυτά!

Μητέρα χιλιάδων ανθέων και λουλουδιών ανθίζουν σε πολλές αποχρώσεις του πορτοκαλί ή του ροζ. Πόσο συχνά αυτό το φυτό δεν καταλαβαίνει τα λουλούδια; Αλλά δεν χρειάζεται να είναι μια ετήσια εκδήλωση. Τα λουλούδια είναι λιγότερο πιθανό να ανθίσουν όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους παρά σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά μπορεί να συμβεί! είναι πολύ σπάνιο

φροντίστε χιλιάδες μητέρες

Τώρα καταλαβαίνετε τα βασικά της μητέρας χιλιάδων. Ας βουτήξουμε στη φροντίδα που χρειάζεται για αυτό το μοναδικό παχύφυτο.

ρίχνοντας νερό σε χιλιάδες μητέρες

Αν αυτό είναι το πρώτο σας παχύφυτο Μπορεί να αισθάνεται περίεργο στην αρχή. Αυτό πρέπει να μειώσει τη συχνότητα του ποτίσματος των φυτών, αλλά είναι απαραίτητο. μπορεί να αποθηκεύσει νερό σε χυμώδη φύλλα Απαιτούν λιγότερο πότισμα από τα μη χυμώδη φυτά.

Συνιστώ ένα τεστ στα δάχτυλα για να ελέγξετε τις χιλιάδες υγρασία της μαμάς στο χώμα της. πλύνετε τα χέρια σας Στη συνέχεια, βυθίστε το δάχτυλό σας περίπου 2 ίντσες στη γλάστρα. Περιμένετε μερικές μέρες και δοκιμάστε ξανά. Μην ποτίζετε χίλια φυτά στο μεταξύ..

Εάν το έδαφος είναι υγρό αλλά ελαφρώς στεγνό Ελέγξτε ξανά σε λίγες μέρες για να δείτε πώς αισθάνεται το χώμα. όταν το έδαφος στερείται υγρασίας και ούτε να στεγνώσει μέχρι το κόκαλο Ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να ποτίσεις τις χιλιάδες μαμάδες σου. Αποφύγετε να βρέχετε τα φυτά σας όταν τα ποτίζετε. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το παχύφυτο είναι ευαίσθητο στην ποσότητα νερού που λαμβάνει.

Είναι επίσης ευαίσθητο στη θερμοκρασία του νερού. Χρησιμοποιήστε μόνο νερό σε θερμοκρασία δωματίου ακόμα και το χειμώνα. εκείνη την εποχή του χρόνου Θα ποτίζεις τη μητέρα σου χιλιάδες φορές λιγότερο από ό,τι την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Επειδή η Wan Mae Phan δεν του αρέσει το πολύ νερό. Πρέπει να προσέχετε να μην το αφήσετε να μεγαλώσει. σήψη των ριζώνΑυτή η κατάσταση του φυτού προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα του φυτού. Το νερό κορεστεί το έδαφος και εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει στις ρίζες των φυτών. Βυθίστε το φυτό στη γλάστρα.

Το πρώτο σημάδι από χίλια μητρικά ποτίσματα είναι συνήθως τα φύλλα που δεν είναι πλέον σε θέση να διατηρήσουν τη δύναμη.

τα φύλλα μπορεί να μαραθούν Αλλάζουν επίσης χρώμα. Εάν μπορείτε να ανακουφίσετε το πρόβλημα έγκαιρα. Η σήψη των ριζών δεν θα εξαπλωθεί σε σημείο που να πεθάνουν χιλιάδες μητέρες σας.

Αν οι περισσότερες ρίζες του φυτού είναι μαύρες και νεκρές. Ίσως να μην μπορείτε να σώσετε το δέντρο επειδή οι ρίζες του είναι ευαίσθητες σε περισσότερα από χίλια νερά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αφαιρώντας τις νεκρές ρίζες με καθαρό ψαλίδι. Φυτέψτε ξανά τα φυτά σας σε ξηρό έδαφος. Και παρακολουθήστε προσεκτικά πόσο συχνά ποτίζετε τα φυτά σας.

Οι καλύτερες λάμπες για χιλιάδες μαμάδες

Η Δημοκρατία της Μαδαγασκάρης, η πατρίδα χιλιάδων, έχει λάβει περισσότερα από αυτά. 3000 ώρες ηλιακού φωτός το χρόνοΕπομένως, αυτό το παχύφυτο θα πρέπει να λιάζεται στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκθέσετε το φυτό σε άμεσο φως. Τα μικρά σπιρούνια μπορεί να καούν στον ήλιο. Τα υπόλοιπα φύλλα θα καούν στον ήλιο. Φωτεινός, έμμεσος φωτισμός ιδανικός για millennial μαμάδες.

Τι είναι το έμμεσο φως; Αυτή η μορφή ηλιακού φωτός περνά μέσα από ένα μέσο πριν φτάσει στις χιλιάδες μητέρες σας. Το μέσο μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια κουρτίνα ή κουρτίνα που εμποδίζει το φυτό από το πλήρες ηλιακό φως.

Τα παράθυρα με ανατολικό προσανατολισμό είναι τα καλύτερα για τις χιλιετίες μαμάδες. γιατί το φως του ήλιου λάμπει όμορφα και ελεύθερα Ένα παράθυρο που βλέπει δυτικά ή νότια λειτουργεί τον περισσότερο χρόνο. Αλλά οι millennial μαμάδες έχουν περισσότερο φως το καλοκαίρι. Τα παράθυρα με βόρειο προσανατολισμό δημιουργούν το αντίθετο πρόβλημα. προκαλώντας να μην λάμπει πολύ φως

Η μετακίνηση υπερβολικού μέρους του φυτού σας μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό. Προσπαθήστε λοιπόν να επιλέξετε ένα μέρος που θα ταιριάζει στις millennial μαμάδες σας όλο το χρόνο. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι τα φυτά λαμβάνουν έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

Τις συννεφιασμένες και βροχερές μέρες ή το χειμώνα όπου κάθε Η μέρα φαινόταν βαρετή και ζοφερή. χρησιμοποιήστε τεχνητό φως

Το καλύτερο χώμα για γλάστρα για πεθερά

Ένα παχύφυτο που αντικατοπτρίζει το φυσικό του έδαφος θα δώσει στη μητέρα σας χίλια χρόνια καλής υγείας, δηλαδή αμμώδες χώμα.

πάνω από όλα Το έδαφος πρέπει να στραγγίζει καλά. Τονίζει ότι η Mae Pan είναι πολύ ευαίσθητη στο νερό. Ακόμα κι αν ποτίζετε τα φυτά σας με τη σωστή συχνότητα, Όμως το νερό που παγιδεύεται στο έδαφος μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Μερικοί κηπουροί εσωτερικών χώρων βελτιώνουν την ικανότητα του εδάφους τους να στραγγίζει με τροποποιήσεις. Ο βερμικουλίτης διατηρεί το χώμα χαλαρό και ευάερο και έτσι στραγγίζει καλά.

Ηφαιστειακά πετρώματα μεσαίου μεγέθους σχηματίζουν κοιλότητες σε όλο το έδαφος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε περλίτη.

Αν προτιμάτε να αγοράσετε χώμα για γλάστρες παρά να φτιάξετε το δικό σας. Ένα μείγμα γλάστρας κάκτου περιέχει χιλιάδες από τις ιδιότητες του εδάφους που χρειάζεται ένας κάκτος ως παχύφυτο. Πριν ρίξετε τα υλικά στο καζάνι σας Διαβάστε τα συστατικά.

Το μείγμα χυμώδους γλάστρας δεν πρέπει να περιέχει άργιλο ή τύρφη ή σφάγνο. Αν και αυτές οι θεραπείες είναι κατάλληλες για άλλα φυτά, χιλιάδες μαμάδες δεν τις δέχονται επειδή κρατούν νερό στη γλάστρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το καλύτερο Mother’s Pot

Ο τύπος γλάστρας που θα επιλέξετε για το φυτό εσωτερικού χώρου σας είναι σημαντικός όχι μόνο για την ελκυστικότητά του, αλλά και για τη συνολική του εμφάνιση. Επηρεάζει όμως και την υγεία του δέντρου. Ορισμένα υλικά φύτευσης διατηρούν καλά την υγρασία, ενώ άλλα απελευθερώνουν την υγρασία γρήγορα. Και είναι ο τελευταίος τύπος που χρειάζεστε όταν μεγαλώνετε χιλιάδες μητέρες.

Οι γλάστρες από τερακότα είναι μια από τις καλύτερες γλάστρες για αυτό το παχύφυτο. Οποιαδήποτε υγρασία εισχωρεί στα φυτά τερακότας, όπως όταν ποτίζετε χιλιάδες μητρικά φυτά, θα τα απομακρύνει γρήγορα. Αποτρέψτε τις συνθήκες που ευνοούν το υπερβολικό πότισμα.

Αγοράστε γλάστρες με εμαγιέ αντί για γλάστρες από τερακότα χωρίς τζάμια. Η γυάλινη επίστρωση έχει σχεδιαστεί για να κρατά περισσότερο νερό στην κατσαρόλα. Και τώρα ξέρετε ότι αυτό δεν είναι για τους millennials. Αποφύγετε τη χρήση πλαστικής επένδυσης σε γλάστρες από τερακότα. Επειδή τα τακάκια έχουν σχεδιαστεί για να το κάνουν αυτό.

Η τιμή των δοχείων από τερακότα μπορεί να είναι ή να μην είναι πολύ ακριβή ανάλογα με το μέγεθος, το στυλ και την ποιότητα της τερακότας. Όσο περισσότερα πληρώνετε για την τερακότα, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει.

Μπορεί να χρειαστείτε ένα μεγάλο πήλινο δοχείο για χιλιάδες Ταϊλανδούς. Αυτό δεν είναι ιδανικό καθώς η τερακότα είναι ένα πολύ βαρύ υλικό φύτευσης. Αν πέσει, η κατσαρόλα θα σπάσει γιατί είναι εύθραυστη.

Η βέλτιστη θερμοκρασία για χιλιάδες μητέρες.

Όπως λέω πάντα στο blog Το ότι ένα φυτό αναπτύσσεται σε ζεστό περιβάλλον δεν σημαίνει ότι του αρέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή είναι η κατάσταση χιλιάδων μητέρων. Η ρύθμιση θερμοκρασίας είναι θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 65 και 75 βαθμών Φαρενάιτ.

Θα θυμάστε νωρίτερα ότι οι Millennial Mothers είναι πολύ ευαίσθητες στη θερμοκρασία του νερού. Και η θερμοκρασία του αέρα είναι ίδια. Ανεπαρκής συντήρηση του θερμοστάτη

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία που τοποθετείτε τη μούμια στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σας δεν βρίσκεται στην άμεση διαδρομή άλλων πηγών αέρα.

Ελέγξτε τους αεραγωγούς του καλοριφέρ ή του κλιματιστικού. Εάν έχετε κλιματιστικό παράθυρο Οι αεραγωγοί δεν πρέπει επίσης να βρίσκονται σε ακτίνα χιλίων.

γιατί υπάρχουν πολλές πηγές θερμότητας Από τη σόμπα μέχρι το φούρνο και τις αντιστάσεις του ψυγείου. Σκεφτείτε να βάλετε φυτά στην κουζίνα.

Τι γίνεται με τα επίπεδα υγρασίας χιλιάδων μητέρων; Δεν χρειάζεται να ξεφύγετε από το δρόμο σας εδώ. Μια σχετική υγρασία περίπου 40 τοις εκατό είναι ιδανική για αυτό το φυτό. Και μπορεί να γίνει σε περιβάλλον θερμοκρασίας δωματίου.

Το καλύτερο λίπασμα

καθώς και πολλά φυτά εσωτερικού χώρου. Η ενεργός καλλιεργητική περίοδος είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. Λιπάνετε κάθε τρεις μήνες από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο.

Τα παχύφυτα, όπως χιλιάδες μαμάδες, ανταποκρίνονται καλά σε ένα ισορροπημένο λίπασμα που περιέχει ίσα μέρη άζωτο, φώσφορο και κάλιο. Ένα ισορροπημένο λίπασμα έχει την ίδια αναλογία θρεπτικών συστατικών και για τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά, π.χ. η σακούλα λέει 15-. 15-15 ή 10-10 -10

Πώς να μείνετε έγκυος με τη μητέρα χίλια; Ποτίστε πρώτα το φυτό για να αποφύγετε τη λίπανση του εγκαύματος της ρίζας.Μετά το πότισμα, το λίπασμα μπορεί να μετακινηθεί εύκολα σε όλη τη γλάστρα του φυτού.

Αραιώστε το λίπασμα πριν από τη χρήση. Ελέγξτε τις οδηγίες λιπάσματός σας για τον σωστό αριθμό γαλονιών νερού ανά κουταλιά της σούπας λίπασμα που πρέπει να αραιωθεί.

Είναι καλή ιδέα να εφαρμόσετε λίγο λιγότερο λίπασμα από αυτό που συνιστάται και να δείτε πώς ανταποκρίνονται τα φυτά σας. Αν και μπορείτε να αφαιρέσετε το κομπόστ από το φυτό σε γλάστρα, Αλλά να το κάνεις δεν είναι εύκολο.

Αν χιλιάδες μητέρες υποφέρουν από εγκαύματα κομποστοποίησης. Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι έχετε υπερβολική κομποστοποίηση. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μαραμένα φύλλα, καφέ και κίτρινο αποχρωματισμό και σάπια φύλλα. και χρωματιστές γραμμές όπως καφέ, κίτρινο ή λευκό.

Η γρήγορη δράση μπορεί να σώσει τη μαμά σας από χιλιάδες εγκαύματα κομπόστ. Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα. Ζητήστε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά στο φυτό. όταν κρατάτε την κατσαρόλα Πιάστε τη βάση του φυτού και τραβήξτε το μέχρι να ελευθερωθεί η γλάστρα.

Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο κομποστοποιημένο χώμα και αντικαταστήστε το με φρέσκο, μη αναμεμειγμένο υλικό γλάστρας. Ποτίστε το φυτό έτσι ώστε το γονιμοποιημένο χώμα να στραγγίσει από τη γλάστρα.

Πώς να κλαδέψετε χιλιάδες μητέρες

Η μητέρα του Παν είναι λίγο ενσύρματη ή καλωδιωμένη; Πριν ξεκινήσετε το κλάδεμα Βεβαιωθείτε ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό φως, όχι τα πόδια.

Αν σκεφτεί κανείς ότι αυξημένη ανάπτυξη σημαίνει αυξημένη ανάπτυξη. Ήρθε η ώρα να κόψεις τη μητέρα σου. Δεν χρειάζεστε ψαλίδι για αυτή τη δουλειά. Φορέστε τα γάντια κηπουρικής σας και βρείτε τα φύλλα που μεγαλώνουν περισσότερο. Στη συνέχεια, πιάστε την επιπλέον ανάπτυξη από πάνω.

Τσιμπήστε την ανάπτυξη και θα βγει. Τα φύλλα που εμφανίζονται τώρα είναι πιο κοντά στο στέλεχος από πριν.

Να θυμίσω για άλλη μια φορά ότι το πανθάι είναι ένα πολύ δηλητηριώδες φυτό. Αν ξεχάσετε τα γάντια κηπουρικής σας Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας μέχρι να πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους λάτρεις των φυτών εσωτερικού χώρου σας!

Φρεντ Ζίμερ

Λατρεύω τα φυτά, τα ζώα, τη φωτογραφία και τους ανθρώπους. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει πάντα. Προς το παρόν, εστιάζω στη φωτογράφιση φυτών εσωτερικού χώρου και ανθισμένων κερασιών. Γράφω και γράφω άρθρα σχετικά με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο μπορούν να ευδοκιμήσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Είμαι καλός στο να ακούω μουσική, αλλά δεν είμαι καλός στο Musak.

τελευταία ανάρτηση

Σύνδεσμος στη λίστα ελέγχου φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου: Έκδοση Spring

Λίστα ελέγχου φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου: Έκδοση Spring

Η άνοιξη μπήκε και τώρα έφτασε. Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας. Αυτός ο οδηγός θα καλύψει όλη τη συντήρηση που χρειάζεται το εργοστάσιό σας σε μια εύχρηστη λίστα ελέγχου.

Σύνδεσμος στο Orchid Care for Beginners

Φροντίδα ορχιδέας για αρχάριους

Είναι εύκολο να ερωτευτείς την καλλιέργεια και τη φροντίδα των ορχιδέων. Εάν είστε αρχάριοι στην οικιακή κηπουρική ή μόλις αρχίζετε να καλλιεργείτε ορχιδέες. Αυτός ο οδηγός για αρχάριους είναι για εσάς. Αυτή είναι η συμβουλή που χρειάζομαι…

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *