Λευκές κηλίδες στο δέντρο του χρήματος (Αιτίες και πώς να το διορθώσετε)

Λευκές κηλίδες στο δέντρο του χρήματος (Αιτίες και πώς να το διορθώσετε)

Το δέντρο του χρήματος είναι γνωστό ότι φέρνει τύχη και πλούτο στην οικογένεια. Αλλά είτε είναι φήμη είτε γεγονός. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το δέντρο του χρήματος θα προσθέσει ζωντάνια και ζωντάνια στο σπίτι σας ενώ θα καθαρίσει τον αέρα.

Αν και έχει υψηλή βαθμολογία ως καθαριστικό Αλλά το ασημένιο φυτό σας είναι επίσης ευαίσθητο σε επιβλαβείς ποικιλίες όπως λευκές κηλίδες στα φύλλα.

προσβολή από έντομα ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών έκθεση στο ηλιακό φως Και ο ιός του μωσαϊκού μπορεί να προκαλέσει λευκές κηλίδες στα φύλλα του φυτού αργύρου. μετά την αφαίρεση των μολυσμένων φύλλων Αντιμετωπίστε το φυτό με κατάλληλο μυκητοκτόνο ή εντομοκτόνο. Κρατήστε τα φυτά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και παρέχετε τα επαρκή θρεπτικά συστατικά και νερό.

Πώς να εντοπίσετε λευκές κηλίδες στο δέντρο των χρημάτων σας

Τα εσωτερικά ασημένια φύλλα έχουν λευκές κηλίδες.

Το ωίδιο, μια κοινή μυκητιακή ασθένεια στα φυτά της πλεξούδας σας, είναι συχνά η αιτία των λευκών κηλίδων στο ασημένιο φυτό σας.

Επειδή αυτά τα σπόρια μυκήτων προσβάλλουν απευθείας τα φύλλα του φυτού. Έτσι, λευκές κηλίδες επικαλυμμένες με λευκή σκόνη είναι ορατές στην επιφάνεια.

Επιπλέον, λόγω της αντηλιακής επίστρωσης που είναι σημαντική για τη φωτοσύνθεση. Τα φύλλα του φυτού σας θα αλλάξουν χρώμα. γίνεται καφέ ή κίτρινο.

Εάν δεν προστατεύεται αμέσως Το δέντρο χρημάτων σας μπορεί να συρρικνωθεί ή να επιδεινωθεί και να γίνει πιο ευαίσθητο σε άλλες λοιμώξεις καθώς η υγεία του επιδεινώνεται.

Γιατί υπάρχει μια λευκή κουκκίδα στο δέντρο των χρημάτων μου;

Ενώ το ωίδιο είναι η κύρια αιτία λευκών κηλίδων στο ασημένιο φυτό σας, δεν είναι. Πρέπει να εξετάσουμε άλλες πιθανές αιτίες. για να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε την απαραίτητη θεραπεία

Διαβάστε προσεκτικά το υπόλοιπο της παραγράφου για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε άλλους παράγοντες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει λευκές κηλίδες στον οικονομικό σας χάρτη.

οίδημα

Όταν οι ρίζες του φυτού χρημάτων σας εκτίθενται σε υπερβολική υγρασία. Θα εμφανιστεί οίδημα.

Αν και συνήθως συμβαίνει σε θερμοκήπιο. Αλλά εξακολουθεί να είναι δυνατό να εμφανιστεί στα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Εάν τα φυτικά σας κύτταρα παίρνουν πολύ νερό Τα κύτταρα παίρνουν νερό πολύ γρήγορα που μπορούν να το χειριστούν. με αποτέλεσμα μια ξαφνική έκρηξη

Τα συμπτώματα ξεκινούν με μικρές φουσκάλες ή κηλίδες που σχηματίζονται κάτω από τα φύλλα του δέντρου του χρήματος.

στο περασμα του χρονου Η μόλυνση εξαπλώνεται στο πάνω μέρος του φύλλου. προκαλούν την εμφάνιση της σκουριασμένης ουσίας

Όταν οι ιστοί στα φυτά σας είναι στεγνοί Θα χαλαρώσει και θα αφήσει αντιαισθητικές τρύπες στα φύλλα.

σωστή θεραπεία

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αντιμετωπίζετε οίδημα στο δέντρο χρημάτων σας είναι να ελέγξετε τη διαδικασία ποτίσματος. Πρέπει να παρέχετε αρκετό νερό και ταυτόχρονα να προσέχετε το έδαφος του φυτού για να αποφύγετε το στέγνωμα.
 1. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα αποστράγγισης του φυτού σας λειτουργεί. Ελέγχετε πάντα το πιατάκι για πολύ νερό.
 1. Αφήστε 5 ίντσες κενό μεταξύ των φυτών για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα. Αυτό θα μειώσει το επίπεδο υγρασίας στην περιοχή σας.
 1. Τοποθετήστε το ασημένιο φυτό σας σε όσο περισσότερο ήλιο μπορεί να ανεχθεί για να βοηθήσετε το χώμα του φυτού σας να στεγνώσει. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε μέρος με πολύ άμεσο ηλιακό φως.
 1. Συνήθως, μπορείτε να κομποστοποιήσετε με μπανανόφλουδες και να τις πασπαλίσετε με διάλυμα χλωριούχου ασβεστίου. (1 ουγγιά χλωριούχου ασβεστίου αραιωμένο σε 1 γαλόνι νερό) για να αυξηθεί το επίπεδο καλίου στο έδαφος.

ωίδιο

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Το ωίδιο πιστεύεται ότι είναι ο κύριος ένοχος γιατί το ασημένιο φυτό σας υποφέρει από αυτές τις λευκές κηλίδες.

Η συνήθης αιτία αυτής της ασθένειας είναι τα φύλλα ή άλλα μέρη του φυτού σας που παράγουν σπόρια.

Από εκεί, ταξιδεύει στο φυτό σας και επιτίθεται απευθείας στα φύλλα.

Τα συμπτώματα γίνονται εμφανή όταν το ωίδιο παράγει μια ορατή λευκή σκόνη ουσία στις κορυφές των φύλλων του φυτού σας.

σωστή θεραπεία

 1. Είναι καλή ιδέα να βάλετε σε καραντίνα το ασημένιο φυτό σας μόλις εμφανίσετε συμπτώματα ωιδίου. Όσο περισσότερο τα διαχωρίζετε από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, τόσο το καλύτερο. πόσο γρήγορα Όσο πιο πιθανό είναι να αποτρέψετε την εξάπλωση των σπορίων.
 1. Εάν η ζημιά δεν είναι σοβαρή Μπορείτε να ψεκάσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας (1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα αραιωμένη σε 1 λίτρο νερό).
 1. Μπορείτε να σκουπίσετε τα φύλλα του φυτού σας με ένα καθαρό πανί εμποτισμένο με αντιμυκητιακό σαπούνι και ζεστό νερό.
 1. για να αποτρέψει την επανεμφάνιση της νόσου Θα πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή όπου βρίσκεται το φυτό σας σε εσωτερικό χώρο.
 1. Εάν το ξέσπασμα είναι σοβαρό Ξεφορτωθείτε αμέσως το φυτό χρήματός σας για να αποφύγετε την καταστροφή άλλων φυτών εσωτερικού χώρου.

προσβολή από έντομα

Το δέντρο των χρημάτων σας προσελκύει επίσης ανεπιθύμητα παράσιτα όσο προσελκύει την προσοχή.

Αυτές οι εισβολές συμβαίνουν όταν το φυτό σας προσκαλεί δύο έντομα με κολλώδη χυμό που αποπνέουν κάτω από τα φύλλα κατά τη διαδικασία της νύμφης.

Υπάρχουν πολλές προσβολές στο ασημένιο φυτό σας που πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε λευκές κηλίδες στα φύλλα.

Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε κοινούς παραβάτες και να αποτρέψετε τους βανδαλισμούς. Μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες της συζήτησης παρακάτω.

Mealybug

λόγω του λευκού του χρώματος και της όψης που μοιάζει με βαμβάκι Μερικές φορές μικρά έντομα Αυτά μπορεί να ξεγελάσουν τα μάτια σας σε μικρά κομμάτια. στο δέντρο σου

Τα Mealybugs απολαμβάνουν την επίθεση του χυμού από το δέντρο των χρημάτων σας.

Επιπλέον, αυτά τα κηρώδη έντομα εκκρίνουν νέκταρ στα φύλλα των φυτών σας. προκαλώντας πολλούς τύπους μυκήτων

Ωστόσο, όταν τα ταΐζετε, τα φυτά σας θα αποχρωματιστούν και θα υποχωρήσουν γενικά. Αλλά πιο σοβαρά προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν η μούχλα μολύνει τη δομή του φυτού σας.

σωστή θεραπεία
 1. Σκουπίστε απαλά τα φύλλα του ασημένιου φυτού σας με ένα καθαρό πανί βουτηγμένο σε οινόπνευμα εντριβής.
 1. σε ακραίες περιπτώσεις Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι για να βοηθήσετε τα φυτά σας να ξεπεράσουν την προσβολή.
 1. Φυσικά Η απαλλαγή από τα μυρμήγκια στα φυτά σας θα βοηθήσει τους φυσικούς θηρευτές των αλευροφόρων να αποκρούσουν τους εισβολείς.

καβαλάρης

Αυτά τα μικρά κίτρινα έντομα λατρεύουν να ρουφούν το χυμό από το δέντρο των χρημάτων σας.

Συνήθως ταξιδεύουν αεροπορικώς. Αλλά τα περισσότερα από αυτά χρειάζονται βοήθεια από τα πουλιά για να αναπαραχθούν.

καθώς τρέφονται με το χυμό του φυτού Υπάρχει πιθανότητα να απορροφηθούν τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά. Αυτό προκαλεί λευκές κηλίδες και αποχρωματισμένα φύλλα φυτών.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε πτώση φύλλων. πρόωρη σήψη και αύξηση του αριθμού κίτρινες καφέ κηλίδες.

σωστή θεραπεία
 1. Απομονώστε τα φυτά σας για να αποτρέψετε τα ακάρεα της αράχνης να ταξιδέψουν γρήγορα σε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Εάν είναι δυνατόν, διατηρήστε τη σωστή απόσταση μεταξύ των φυτών σας.
 1. Το υπερβολικό ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει άγχος στο φυτό χρήματός σας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας δεν λαμβάνουν πολύ ηλιακό φως. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τις ανάγκες των φυτών σας σε πότισμα και να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ποτισμένα.
 1. Εφαρμόστε φυτικό λάδι ή εντομοκτόνο σαπούνι στα φύλλα του φυτού χρήματος.

θυσανόπτερα

Είναι ένα έντομο που μοιάζει με βελόνα που έχει συνήθως κίτρινο ή καφέ χρώμα με ασημί λωρίδα στην πλάτη του.

Είναι πολύ μικρά. Αλλά μπορούν να εμφανιστούν ως ασημένιες κηλίδες στα φύλλα του φυτού σας.

καθώς και άλλα έντομα που τρέφονται με χυμό Οι θρίπες τείνουν να τρέφονται με το χυμό του φυτού. Προκαλώντας ραβδώσεις και λευκά σημάδια στο πάνω μέρος των φύλλων.

όχι μόνο αυτό Αλλά μπορούν επίσης να εισάγουν ιούς στο φυτό σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα ή χειρότερα, να καταστρέψει το φυτό σας.

σωστή θεραπεία
 1. Χειροκίνητα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κομμάτι λευκό ύφασμα κάτω από το φυτό σας και να το ανακινήσετε απαλά για να απομακρυνθούν γρήγορα όλοι οι θρίπες. λόγω επίστρωσης αργύρου Αυτά τα έντομα είναι πιο ορατά στα μάτια μας. Χρησιμοποιήστε σαπούνι πιάτων για να σκοτώσετε τα ακάρεα.
 1. Μπορείτε να ψεκάσετε λάδι neem ή spinosad σε περιοχές με έντονη μόλυνση για να σκοτώσετε αμέσως τους θρίπες.
 1. Φροντίστε να ελέγξετε όλα τα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου για την παρουσία θρίπας. Αφαιρέστε όλα τα φυλλοβόλα μέρη του φυτού για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλοι ξενιστές κοντά στο φυτό σας.

φυλλοσκάφτης

Οι ανθρακωρύχοι φύλλων είναι οι προνύμφες των εντόμων όπως ο σκόρος και οι μύγες. Παρόλο που οι σκόροι και οι μύγες δεν θα βλάψουν το φυτό χρημάτων σας, Όμως οι προνύμφες του είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις.

όταν τα αυγά εκκολάπτονται στα φύλλα Οι προνύμφες θα τρυπώσουν αμέσως στα φύλλα σας. Δημιουργήστε ορατές καμπύλες στα φύλλα των φυτών σας.

Συνήθως διαρκούν περίπου 15 ημέρες πριν φύγουν από το φυτό. Όταν όμως το έμβρυο μεγαλώσει Το ίδιο είναι και το μέγεθος της σήραγγας.

Εκτός από την κίτρινη ή λευκή καμπύλη που έμεινε πίσω. Θα δείτε επίσης λευκά μπαλώματα ή ουλές στα φύλλα του ασημένιου φυτού σας.

σωστή θεραπεία
 1. Προφανώς ο ψεκασμός εντομοκτόνων και ελαίων δεν εξαφάνισε τις προνύμφες. Θα καλύψει τα φυτά σας μόνο εξωτερικά. Τα εγκεκριμένα φυτοφάρμακα είναι αποτελεσματικά. Αλλά δεν συνιστάται και δεν είναι ασφαλές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου.
 1. Κόψτε αμέσως τα προσβεβλημένα φύλλα και πετάξτε τα σωστά. Μην χρησιμοποιείτε τα μολυσμένα φύλλα ως λίπασμα.
 1. Αν και το έλαιο neem δεν σταματά εντελώς την παρουσία συνδετικών φύλλων, το κάνει. Αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τον κύκλο ζωής αυτών των προνυμφών για να αποτρέψει την πλήρη βλάστηση.
 1. Μπορούμε να αναφέρουμε ότι το δέντρο των χρημάτων σας είναι φυτό σε γλάστρα. αλλά αν είναι δυνατόν Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε παρασιτικές σφήκες που εκτρέφονται σε εσωτερικούς χώρους που θα σκοτώσουν τους συλλέκτες φύλλων και θα γίνουν ενόχληση.

Ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών/Υπερβολικά θρεπτικά συστατικά

Το δέντρο χρημάτων σας χρειάζεται γονιμοποίηση για να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί στο μέγιστο. Αν και καλό είναι να γονιμοποιούνται τα φυτά για να διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Αλλά η υπερβολική λίπανση μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρές βλάβες.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να παρέχετε στο φυτό σας τα απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά και τις τροποποιήσεις του εδάφους που χρειάζεται.

σίδερο

Το φυτό σας έχει πολλές διεργασίες που εξαρτώνται από το σίδηρο, όπως η παραγωγή χλωροφύλλης και οι μεταβολικές διεργασίες για να επιβιώσουν.

πρόβλημαΑνεπάρκεια σιδήρου: Η έλλειψη σιδήρου εμφανίζεται συνήθως εάν το έδαφος του φυτού σας έχει υψηλό επίπεδο pH και υγρό περιβάλλον.

σύμπτωμα: Ένα κοινό σύμπτωμα έλλειψης σιδήρου είναι η χλώρωση ή το ξαφνικό κιτρίνισμα των φύλλων με λευκές κηλίδες στο πάνω μέρος των φύλλων.

διόρθωση: Ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα σιδήρου των φυτών του σπιτιού σας είναι με χηλικό λίπασμα σιδήρου. (Δείτε τις πιο πρόσφατες τιμές στο Amazon) που βοηθά στη διατήρηση του σιδήρου σε μια φιλική προς τα φυτά μορφή.

ασβέστιο

Το ασβέστιο παρέχει ένα πλαίσιο για την ενίσχυση των κυτταρικών τοιχωμάτων των φυτών σας.

πρόβλημα: Το ασβέστιο είναι άφθονο στο έδαφος και στο νερό. Άρα το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη αλλά έχοντας πάρα πολλά όταν υπάρχει πολύ ασβέστιο τείνει να περιορίζει τη δράση άλλων θρεπτικών συστατικών στα φυτά σας.

σύμπτωμα: Εκτός από λευκά, εντοπίζονται σάπια και ακανόνιστου σχήματος φύλλα. καφέ κηλίδες.

διόρθωση: Η καλύτερη επιλογή είναι να περιορίσετε την περιεκτικότητα των φυτών σε νερό και να αποφύγετε τη χρήση λιπασμάτων γύψου.

εξωτερικός

Ως το κεντρικό άτομο στο μόριο της χλωροφύλλης. Αυτό το μικροθρεπτικό συστατικό είναι σημαντικός παράγοντας στη φωτοσύνθεση.

πρόβλημα: Έλλειψη μαγνησίου εμφανίζεται σε έδαφος που στραγγίζει εύκολα. Η περίσσεια καλίου και τα υψηλά επίπεδα νιτρικού αμμωνίου μπορούν επίσης να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα.

σύμπτωμαΑ: Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως στην κάτω πλευρά των φύλλων του φυτού σας. Αυτό περιλαμβάνει αποχρωματισμό και πτώση.

διόρθωση: Η χρήση θειικού μαγνησίου, γνωστό και ως αλάτι Epsom (σύνδεση με το Amazon), είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα μαγνησίου του φυτού σας στο έδαφος. Μην αναμιγνύετε το αλάτι Epsom με οποιοδήποτε άλλο υδατοδιαλυτό λίπασμα.

χαλκός

Εκτός από την ανάγκη για φωτοσύνθεση. Ο χαλκός είναι επίσης απαραίτητος για την αναπνοή και το μεταβολισμό των φυτών σας.

πρόβλημαΑν και η έλλειψη χαλκού είναι σπάνια. Συμβαίνει όμως και ειδικά σε φύλλα που ανοίχτηκαν πρόσφατα. Η ανεπάρκεια εμφανίζεται συνήθως σε εδάφη με υψηλό pH.

σύμπτωμα: Γενικά, τα συμπτώματα ξεκινούν με ήπια χλώρωση. στα φύλλα ή τις φλέβες του δέντρου των χρημάτων σας

διόρθωση: Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα με βάση τον χαλκό ή χαλκό (σύνδεση με το Amazon) για να αυξήσετε τα επίπεδα χαλκού στο έδαφος του φυτού σας.

Φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε ως τάφρο. δεν ψεκάζεται στα φύλλα γιατί θα κάψει τα φύλλα

μαγγάνιο

Το μαγγάνιο παίζει ρόλο στη βλάστηση της γύρης. φωτοσύνθεση και αντοχή στα παθογόνα

πρόβλημα: Έλλειψη εμφανίζεται όταν το pH του εδάφους υπερβαίνει το 6,5 λόγω μη διαπερατότητας. Ένας άλλος λόγος είναι ότι το φυτό σας χρησιμοποιεί πάρα πολύ σίδηρο ή χηλικό σίδηρο στο σύστημα.

σύμπτωμα: Τα συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου είναι σχεδόν τα ίδια, πχ χλώρωση στα νεαρά φύλλα. λευκές κηλίδες στο πάνω μέρος των φύλλων και μερικές από τις φλέβες των φυτών σας.

διόρθωση: βασικα Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε λίπασμα θειικού μαγγανίου (σύνδεση με το Amazon) για να παρέχετε στα φυτά σας μια ισορροπημένη παροχή θρεπτικών συστατικών του εδάφους.

Κηλίδα φύλλου Septoria

Η ασθένεια προκαλείται από έναν μύκητα που ονομάζεται Septoria, ο οποίος ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα.

Εάν το φυτό σας έχει μολυνθεί από αυτή την ασθένεια Θα δείτε λευκές και κίτρινες κηλίδες τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος των φύλλων του φυτού σας.

σωστή θεραπεία

 1. Απορρίψτε αμέσως όλα τα μολυσμένα μέρη του φυτού χρημάτων σας και απορρίψτε τα. Φροντίστε να καθαρίζετε τα εργαλεία και να πλένετε τα χέρια σας πριν χειριστείτε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.
 1. Χρησιμοποιήστε ένα μυκητοκτόνο με βάση τον χαλκό (Amazon link) για να σταματήσετε τη βλάστηση των σεπτορίων.

για την καταπολέμηση της μόλυνσης από ζυμομύκητες Τα συνιστώμενα μυκητοκτόνα μου είναι:

λευκή σήψη

Αν και αυτή η ασθένεια είναι κοινή στα κρεμμύδια, Αλλά μπορεί να επηρεάσει τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου των χρημάτων σας

Αυτή η ασθένεια προκαλείται από μυκητιασική μόλυνση του ριζικού συστήματος του φυτού σας. με αποτέλεσμα τη σήψη των ριζών

Αυτό συμβαίνει γιατί το ριζικό σύστημα αδυνατεί να παρέχει αρκετό νερό για τις φυσιολογικές ανάγκες του φυτού. Τα φύλλα ξαφνικά έχουν κιτρινόλευκες κηλίδες. εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία Το δέντρο σας σύντομα θα πέσει.

Έχω γράψει άλλο ένα άρθρο βήμα προς βήμα. Πώς να διορθώσετε το Root Rot στο δέντρο του χρήματος

σωστή θεραπεία

 1. Δυστυχώς, η λευκή σήψη είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Ειδικά όταν επηρεάζει τους φυτικούς ιστούς σας. Ο καλύτερος τρόπος για να μεταμοσχεύσετε το φυτό σας είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, καθαρό μείγμα γλάστρας.
 1. Φροντίστε να καθαρίσετε τις ρίζες του δέντρου σας και να αφαιρέσετε τα μολυσμένα μέρη του δέντρου των χρημάτων σας.
 1. Εφαρμόστε ένα μυκητοκτόνο στις ρίζες πριν από τη φύτευση στο έδαφος.

Μωσαϊκό ιός

Ο ιός του λευκού μωσαϊκού είναι ο ένοχος αυτής της ασθένειας. Επιτίθεται απευθείας στα φύλλα του φυτού σας. Φύλλα εναλλάσσονται λευκές και πράσινες κουκκίδες.

Συμπτώματα όπως μικρές κίτρινες ή πράσινες κηλίδες συχνά ξεκινούν από νεαρά φύλλα και αναπτύσσονται γρήγορα και εξαπλώνονται σε όλο το φύλλο.

σωστή λύση

 1. Σαν λευκή σήψη Το μωσαϊκό δεν μπορεί να θεραπευτεί όταν τα φυτά σας είναι σοβαρά μολυσμένα. Επομένως, καλό είναι να αφαιρέσετε όλα τα μολυσμένα φυτά και να τα πετάξετε αμέσως.
 1. Η αναφύτευση είναι ένας τρόπος για να αναζωογονήσετε τα φυτά σας. Συνιστάται όμως ανεπιφύλακτα ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα.
 1. Φροντίστε να καθαρίσετε την περιοχή σας και να απολυμάνετε όλα τα εργαλεία σας χρησιμοποιώντας χλωρίνη ή απολυμαντικό.

καλοκαίρι

Το δέντρο χρημάτων σας προτιμά το μέτριο έμμεσο ηλιακό φως. Επομένως, η υπερβολική έκθεση μπορεί να φέρει το φυτό σας σε δύσκολη κατάσταση. Το φυτό σας θα απολαύσει τον ήλιο όταν έχει περισσότερο ηλιακό φως και τα φύλλα παραμένουν υγρά.

Το φως του ήλιου προκαλεί λευκές κηλίδες στα φύλλα του φυτού σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σωματίδια φωτός ταξιδεύουν σε σταγονίδια νερού και χτυπούν απευθείας τους φυτικούς ιστούς.

σωστή θεραπεία

 1. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας δεν λαμβάνουν πολύ ηλιακό φως. Εάν το φυτό σας βρίσκεται κοντά σε παράθυρο Εξετάστε το ενδεχόμενο να παρέχετε σκιά ή περσίδες για να μειώσετε το φως.
 1. ποτίζουμε τα φυτά στο έδαφος όχι πάνω από το έδαφος Αυτό θα αποφύγει τη συσσώρευση υγρασίας στα φύλλα.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τις λευκές κηλίδες στο δέντρο των χρημάτων μου;

Δεν θέλετε το ασημένιο φυτό σας να υποφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο από τις λευκές κηλίδες στα φύλλα του. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν λάβετε προληπτικά μέτρα το συντομότερο δυνατό.

Θυμηθείτε να διατηρείτε πάντα το δέντρο των χρημάτων σας. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

 1. Ενδελεχής εργοστασιακός έλεγχος πριν από την αγορά Μην αγοράζετε φυτά που παρουσιάζουν σημάδια οποιασδήποτε ασθένειας.
 1. παρέχουν αρκετό ηλιακό φως
 1. Ποτίστε τα φυτά σας απευθείας στο έδαφος. όχι γενικά Ελέγχετε πάντα την αποστράγγιση μετά το πότισμα των φυτών.
 1. Δώστε μεγάλη προσοχή στις διατροφικές ανάγκες των φυτών σας.
 1. σε περίπτωση μόλυνσης Ανατρέξτε στην παραπάνω συζήτηση και χρησιμοποιήστε την κατάλληλη θεραπεία.
 1. Να θυμάστε πάντα ότι η διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος στο σπίτι σας είναι ευεργετική όχι μόνο για τα φυτά σας. αλλά και ολόκληρο το σπίτι.

τελευταία λέξη

Αν παρατηρήσετε λευκές κηλίδες στα φύλλα του φυτού σας Αρχικά, εξετάστε διεξοδικά τη βασική αιτία της μόλυνσης. Μπορείτε να δείτε τη λίστα που αναφέραμε προηγουμένως.

Το δέντρο των χρημάτων σας μπορεί να προσελκύει μικρόβια και μολύνσεις, αλλά η συντήρηση και η φροντίδα του δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται.

με την κατάλληλη φροντίδα μια καλά μελετημένη κατανόηση και σωστή διαχείριση Το φυτό θα ευδοκιμήσει και θα φέρει μια πραγματικά όμορφη πινελιά στο σπίτι σας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *