Λευκές κηλίδες στα φύλλα Plumeria/Frangipani: Αιτίες και θεραπείες

Λευκές κηλίδες στα φύλλα Plumeria/Frangipani: Αιτίες και θεραπείες

Τα εσωτερικά plumeria έχουν λευκές κηλίδες στα φύλλα.

Εάν το frangipani σας έχει λευκές κηλίδες, τότε κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να μάθετε γιατί πριν κάνετε περισσότερο κακό.

Το ωίδιο είναι συχνά η αιτία των λευκών κηλίδων στα φύλλα frangipani. Και μια μυκητίαση μπορεί να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. εμφάνιση σημείων Θα βοηθήσει στον εντοπισμό προβλημάτων και στη λήψη διορθωτικών μέτρων.

Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσω λεπτομερώς όλες τις αιτίες των λευκών κηλίδων στα φύλλα της Plumeria. Επίσης, θα σας πω πώς να διορθώσετε το πρόβλημα.

Γιατί το frangipani μου έχει λευκές κηλίδες;

οίδημα

Το υπερβολικό πότισμα των φυτών frangipani προκαλεί οίδημα. Οι ρίζες ρουφούν πολύ νερό και δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλο, έτσι το σπρώχνουν έξω μέσα από τα φύλλα.

φύλλα λευκά ή κίτρινη κουκκίδα μετά την αποστράγγιση γιατί έχει καταστραφεί το οποίο μπορεί συχνά να φανεί στην κάτω πλευρά των φύλλων πλουμέρια

λύση

Ελέγξτε τα plumeria σας πριν τα ποτίσετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά. Εάν παρατηρήσετε ότι είναι ακόμα υγρό όταν ποτίζετε ξανά. Προσαρμόστε το πρόγραμμα ποτίσματος σας.

Το πότισμα των φυτών σας μόνο όταν είναι στεγνό μειώνει τις πιθανότητες οιδήματος και λευκών κηλίδων στα φύλλα.

ωίδιο

Αν δείτε λευκές κηλίδες πούδρας στις κορυφές των φύλλων Δείχνει ότι τα φυτά σας frangipani έχουν ωίδιο.

Μπορεί να εμφανιστούν κηλίδες στις κάτω πλευρές των φύλλων και των λουλουδιών. Φαίνεται ότι το εργοστάσιό σας είναι σκονισμένο. Μπορείτε να το σκουπίσετε. αλλά η σκόνη θα επιστρέψει

Αν αφεθεί Μπορεί να ξεκινήσει ένα καταστροφικό γεγονός. κιτρινίζουν τα φύλλα και σιγά σιγά σκοτώνει το φυτό Το ωίδιο είναι ανθεκτικό στα περισσότερα καλούπια.

Ευδοκιμεί σε ξηρά αλλά υγρά μέρη με χαμηλό φωτισμό. για φυτά εξωτερικού χώρου Εμφανίζεται συνήθως στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να θερμαίνονται και η υγρασία αυξάνεται.

λύση

Φυτέψτε το frangipani σας σε μια τοποθεσία που δέχεται κυρίως ηλιακό φως ή τοποθετήστε το φυτό εσωτερικού χώρου κοντά σε πηγή φωτός για να αποφύγετε το ωίδιο.

Ποτίζετε συχνά τα φυτά σας. για την καταπολέμηση των ξηρών συνθηκών που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του ωιδίου

Είναι καλύτερο να ποτίζετε το πρωί, ώστε τα φυτά να έχουν χρόνο να στεγνώσουν πριν κρυώσει το βράδυ. Αποφύγετε τα επικαλυπτόμενα φυτά που δημιουργούν ένα σκιερό περιβάλλον για το φυτό σας.

Εάν έχετε ήδη συμπτώματα μούχλας Ξεκινήστε τη θεραπεία του φυτού σας με 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα διαλυμένη σε 1 γαλόνι νερό. Ψεκάστε καλά το φυτό σας με το μείγμα και επαναλάβετε όσο χρειάζεται.

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να αγοράσετε ένα αντιμυκητιασικό σπρέι στο τοπικό κατάστημα υλικού ή φυτώριο. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος για το συγκεκριμένο φυτό σας.

πάρα πολύ φως

Η Plumeria χρειάζεται τουλάχιστον 6 ώρες πλήρη ήλιο την ημέρα για να αναπτυχθεί σωστά. Τα φυτά frangipani εσωτερικού χώρου πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε πηγή φωτός για τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα.

Μπορείτε να μετακινήσετε το εσωτερικό frangipani σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά σταδιακά να το εκθέσετε στον ήλιο.

Εάν δώσετε στα φυτά εσωτερικού χώρου σας 6 ώρες πλήρη ήλιο την πρώτη μέρα, θα αναπτυχθούν. Λευκές κηλίδες που ονομάζονται ηλιακές κηλίδες εμφανίζονται στα φύλλα.

λύση

Εισάγετε σταδιακά το εσωτερικό frangipani σας στο φως του εξωτερικού ήλιου ξεκινώντας από τη μερική σκιά και αυξάνοντας τον χρόνο φωτός του ήλιου.

Αυτό θα δώσει στο φυτό χρόνο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες χωρίς να καεί. Φροντίστε να ποτίζετε καλά όταν το τοποθετείτε έξω γιατί θα στεγνώσει γρήγορα στον ήλιο.

Το καλό πότισμα θα βοηθήσει στην πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος διατηρώντας τα φύλλα υγρά.

Αν έχετε βυθισμένα λευκά φύλλα Κόψτε το και κρατήστε το φυτό πιο μακριά από την άμεση πηγή φωτός.

πίεση θερμοκρασίας

Η Plumeria προτιμά θερμοκρασίες μεταξύ 65°F και 80°F (18-27°C.) και ζεστό καιρό. Είναι τροπικά φυτά. Ως εκ τούτου, ανέχονται τις υψηλότερες θερμοκρασίες καλύτερα από τις κρύες.

Το Φραγκιπάνι ανθίζει και είναι ήρεμο το χειμώνα. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσουν λευκές ή κίτρινες κηλίδες στα φύλλα πριν πέσουν.

λύση

Το χειμώνα, το frangipani πρέπει να διατηρείται σε εσωτερικούς χώρους και να προστατεύεται από το κρύο.

Όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 80°F (27°C), μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά καθώς εξαντλούνται από νερό πιο γρήγορα σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Η διατήρηση του frangipani σε ζεστές θερμοκρασίες θα βοηθήσει στην πρόληψη της πτώσης των φύλλων από το άγχος της θερμοκρασίας.

προσβολή από έντομα

Μπορεί να παρατηρήσετε λευκές κηλίδες και κηλίδες στα φύλλα του frangipani. Ή ίσως βλέπετε μια αμυδρή λευκή κουκκίδα. στο δέντρο frangipani σου Και τα δύο μπορεί να είναι σημάδια εντόμων που ζουν στο φυτό σας.

 • Τα ακάρεα της αράχνης σχηματίζουν ιστούς που μοιάζουν με ιστούς στην κάτω πλευρά των φύλλων και τρέφονται με το χυμό του φυτού για να επιβιώσουν.
 • Οι αλευρώδεις κοριοί ζουν κάτω από τα φύλλα κοντά στις φλέβες των φύλλων και τρέφονται με το φυτό, αφήνοντας κολλώδες λευκό νέκταρ.
 • Οι θρίπες μοιάζουν με μικρές λευκές κουκκίδες. στα φύλλα και δίπλα στα λουλούδια Αφήνουν μια ασημί ράβδωση μετά τη σίτιση των φυτών.
 • Τα καθαριστικά φύλλων προκαλούν λευκές κηλίδες σε μεμονωμένα φύλλα όταν τα νεαρά τρέφονται με το εσωτερικό του φύλλου.
 • Τα φυλλοβόλα τρέφονται με το χυμό από τα φύλλα σας. Κάντε τα φύλλα σας να φαίνονται ακατάστατα λευκά. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, έχετε ένα παράσιτο. και όταν ξέρεις τι είδους θηρίο είναι Μπορώ να σε βοηθήσω να απαλλαγείς από αυτά.

λύση

 • Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ακάρεα της αράχνης ψεκάζοντάς τα τακτικά κάτω από τα φύλλα. Αν παρατηρήσετε ότι ζουν στα φυτά σας Φροντίστε να μαζέψετε κάθε φύλλο και να τα σκουπίσετε απαλά και μετά να τα ξεπλύνετε καλά. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από ένα ξέβγαλμα για να καθαριστούν όλα.
 • Εάν έχετε αλευρώδεις κοριούς Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να σκουπίσετε κάθε φύλλο και τρίψτε με οινόπνευμα για να αφαιρέσετε τυχόν έντομα που βλέπετε. στη δολοφονία τους Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων με ένα γαλόνι νερό και ψεκάστε το πάνω από το φυτό.
 • Το να απαλλαγείτε από τους θρίπες είναι λίγο πιο δύσκολο και απαιτεί τη χρήση λαδιού neem ή εντομοκτόνου σαπουνιού. Θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του προϊόντος και να κάνετε συχνά θεραπεία. μέχρι να μην το δεις στο παντελόνι σου
 • Για το κόψιμο των φύλλων πρέπει να χρησιμοποιείται λευκό λάδι ή λάδι neem. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας λευκό λάδι αναμειγνύοντας 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων και 2 φλιτζάνια νερό.Ψεκάστε τα φυτά άφθονα. Αλλά μην το παρακάνετε.
 • Οι αφίδες είναι ένα νέο παράσιτο για τα φυτά Plumeria. Αποτρέψτε τις προσβολές καθαρίζοντας τα νεκρά φύλλα στη βάση του φυτού και κόβοντας τα νεκρά φύλλα. Το να στραγγίζετε τακτικά τα φυτά σας θα τα εμποδίσετε να γεννήσουν αυγά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα για να τα αφαιρέσετε από τα φυτά σας.

Μυκητιασική νόσος

Η μαύρη μούχλα δημιουργεί λευκές κηλίδες που προκαλούνται από έντομα όταν αφήνουν νέκταρ στα φυτά σας.

Η παραμελημένη κηρήθρα δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για να ευδοκιμήσει ο καπνός μύκητας. τελικά το δικό σου Τα φύλλα frangipani έχουν μαύρα στίγματα.

όπως υποδηλώνει το όνομα Οι λευκές κηλίδες του μελιού άρχισαν να μαυρίζουν.

λύση

Για την πρόληψη του μύκητα μαύρης αιθάλης Πρέπει να κολλήσετε την προσβολή νωρίς πριν οι κολλώδεις λευκές κηλίδες στα φυτά σας γίνουν έδαφος αναπαραγωγής για τον μύκητα.

Πρέπει να απαλλαγείτε από τα ζωύφια για να μην αφήνουν νέκταρ στα φυτά σας.

πρόβλημα με το λίπασμα

Τα φυτά Frangipani χρειάζονται περισσότερο λίπασμα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Χρειάζονται περισσότερο φώσφορο και λιγότερο άζωτο.

Η έλλειψη αζώτου ή η μη ισορροπημένη εφαρμογή λιπάσματος μπορεί να προκαλέσει κίτρινες και λευκές κηλίδες στα φύλλα του φυτού σας. Ολόκληρο το φύλλο γίνεται λευκό και τελικά πεθαίνει.

λύση

Η λίπανση των λουλουδιών frangipani κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού θα αποτρέψει τις κίτρινες και λευκές κηλίδες.

Θα χρειαστείτε ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και ακολουθήστε τις οδηγίες για σωστή εφαρμογή.

Μην ποτίζετε μετά τη λίπανση. γιατί θα προκαλέσει την εξαφάνιση των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται τα φυτά

κακή κυκλοφορία αέρα

Κακή κυκλοφορία αέρα τριγύρω Το φυτό σας frangipani μπορεί να σκουριάσει. Η σκουριά είναι ένα σημείο που βρίσκεται στην κάτω πλευρά ενός φύλλου.

Η υψηλή υγρασία και η κακή κυκλοφορία δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για τους μύκητες της σκουριάς να επιτεθούν στο φυτό σας.

λύση

 • Φυτέψτε το frangipani σας σε μια τοποθεσία που δέχεται αρκετό ηλιακό φως για να στεγνώσει.
 • Φυτέψτε σε περιοχή με καλή περιστροφή γύρω από το φυτό.
 • Εάν παρατηρήσετε ότι σχηματίζεται σκουριά Μεταφέρετε το φυτό σας σε νέα τοποθεσία.
 • αφαιρέστε τα μολυσμένα φύλλα

ακατάλληλη άρδευση

Εάν το frangipani σας αρχίσει να έχει λευκές κηλίδες ή κίτρινη κάρτα Αυτό μπορεί να προκληθεί από το υπερβολικό πότισμα των μαραμένων στελεχών. Ο Leelawadee λατρεύει το νερό αλλά δεν του αρέσει να κάθεται στο νερό.

Το μούλιασμα προκαλεί σήψη των ριζών. και δεν μπορεί να φέρει θρεπτικά συστατικά ή νερό στους μίσχους και τα φύλλα με αποτέλεσμα τα φύλλα να αλλάζουν χρώμα και οι μίσχοι αρχίζουν να μαραίνονται

Έγχυμα λουλουδιών frangipani θα μαραθεί. Αλλά τα φύλλα θα αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα και να γίνονται πλαδαρά και ξηρά. Το φυτό ρίχνει επίσης τα φύλλα και τα άνθη του.

λύση

για να αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα Βεβαιωθείτε ότι το φυτό είναι στεγνό πριν ποτίσετε ξανά. Μπορείτε να το ελέγξετε βάζοντας το δάχτυλό σας στο χώμα.

όταν ποτίζεις Ποτίστε καλά και αφήστε το φυτό να στραγγίσει το υπερβολικό νερό για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών.

Η βύθιση διορθώνεται εύκολα βυθίζοντας το φρεάτιο σε μια καλά στραγγιζόμενη δεξαμενή.

όταν ξαναφυτρώσει Θα χρειαστεί να το ποτίσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα στεγνώσει ξανά.

ζημιά από παγετό

Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το σημείο πήξης Το φυτό σας θα σχηματίσει λευκούς κρυστάλλους γνωστούς ως παγετό.

Θα παρατηρήσετε παγετό στα φύλλα frangipani σε εξωτερικούς χώρους το πρωί μετά την ανατολή του ήλιου όταν είναι δροσερό.

λύση

Εάν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 50°F (10°C), συνιστάται να φέρετε κρίνους εξωτερικού χώρου σε γλάστρες για να τα προστατέψετε (πηγή: Πανεπιστήμιο της Φλόριντα).

Όταν η θερμοκρασία αρχίσει να ανεβάζει το απόγευμα Μπορείτε να προστατέψετε το frangipani σας από τον παγετό καλύπτοντας το φυτό με ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα ή πλαστικό και αφαιρώντας το.

Εάν έχετε ήδη ζημιά από το κρύο Κόψτε όλα τα κατεστραμμένα φύλλα και μίσχους. για την προστασία άλλων τμημάτων του φυτού

Πώς να αποτρέψετε τις λευκές κηλίδες στα φύλλα frangipani

 • Ακολουθήστε τις σωστές ρουτίνες ποτίσματος για να αποφύγετε τα φυτά σας να πίνουν νερό πολύ γρήγορα και να προκαλέσουν φουσκάλες στα φύλλα.
 • Λιπαίνετε τα φυτά σας τακτικά με τη σωστή αναλογία θρεπτικών συστατικών καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
 • Προστατέψτε τα λουλούδια frangipani σας από το υπερβολικό κρύο φέρνοντάς τα σε εσωτερικούς χώρους τους πιο κρύους μήνες.
 • Ελέγξτε κάθε πότισμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παράσιτα στο φυτό σας.

FAQ

 1. Γιατί τα φύλλα frangipani μου φαίνονται σκόνη;

Αν παρατηρήσετε μια σκόνη που μοιάζει με σκόνη στις κορυφές των φύλλων frangipani μπορεί να είναι ωίδιο Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ψεκάζοντάς το με 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων και 1 γαλόνι νερό.

Ψεκάστε ελεύθερα τα προσβεβλημένα φυτά. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε. για την πρόληψη της υποτροπής Μεταφέρετε το φυτό σας σε ηλιόλουστη τοποθεσία και ποτίζετε συχνά. Για να αποφύγετε τον υγρό, ξηρό και σκιερό καιρό που ενθαρρύνει το ωίδιο.

 1. Γιατί τα φύλλα frangipani μου έχουν πορτοκαλί και γκρι-λευκά σημεία;

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να κάνει τα φυτά frangipani να απορροφούν νερό πολύ γρήγορα. Το νερό που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ρίζες ωθείται προς τα πάνω μέσα από τα φύλλα.

Προκαλεί μικρές βλάβες στα φύλλα, που μετατρέπονται σε λευκές ή πορτοκαλί κηλίδες στα φύλλα. Προκαλείται από μια διαδικασία που ονομάζεται οίδημα. για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Ποτίζετε το φυτό μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό και σε γλάστρες με καλή στράγγιση.

 1. Πώς να προστατέψετε το υπαίθριο frangipani σας σε κρύο καιρό;

Τα φυτά Frangipani δεν θα ευδοκιμήσουν σε θερμοκρασίες κάτω των 50°F και θα παγώσουν αν αφεθούν κάτω από το μηδέν.

Φέρτε τα στο εσωτερικό για να τα προστατέψετε σε κρύο καιρό. αν δεν είναι δυνατόν Μπορείτε να καλύψετε το φυτό με ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα ή πλαστικό για να αποφύγετε τον παγετό τους πιο κρύους μήνες.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *