Καφέ κηλίδες στο Plumeria/Frangipani (Θεραπεία, αίτια και πρόληψη)

Καφέ κηλίδες στο Plumeria/Frangipani (Θεραπεία, αίτια και πρόληψη)

Τα εσωτερικά φύλλα frangipani έχουν καφέ κηλίδες.

Το Frangipani, γνωστό και ως frangipani, είναι ένα από τα καλύτερα μυρωδάτα φυτά που θα προσθέσουν τον τέλειο συνδυασμό αρώματος και τοπίου στον εσωτερικό σας κήπο.

με μια ποικιλία από πολύχρωμα λουλούδια Αυτοί οι θάμνοι είναι βέβαιο ότι θα τραβήξουν τα βλέμματα όλων που επισκέπτονται το σπίτι σας.

Εκτός από την προσέλκυση της προσοχής Το frangipani σας προσελκύει επίσης μια ποικιλία παρασίτων που μπορούν να καταστρέψουν την ομορφιά του.

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα από τα οποία θα υποφέρει το plumeria σας είναι οι καφέ κηλίδες που εμφανίζονται ξαφνικά στα φύλλα του φυτού σας.

Αν το frangipani σας έχει καφέ κηλίδες Όταν αναζητάτε πιθανές αιτίες Αρχικά, απομονώστε τα από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. ελέγξτε την ποσότητα του νερού Παρέχετε αρκετό και έμμεσο ηλιακό φως. Εφαρμόστε τη σωστή θεραπεία για παθογόνες λοιμώξεις. και παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Αν και αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό για τον αρχάριο κηπουρό, αλλά με σωστή κατανόηση και σωστή αντιμετώπιση Το frangipani σας πιθανότατα θα επιβιώσει.

Εάν το φυτό σας βιώνει το ίδιο μαύρισμα στα φύλλα του Αυτό το άρθρο συνιστάται ιδιαίτερα για εσάς.

Πώς να εντοπίσετε καφέ κηλίδες στα λουλούδια frangipani

Γενικά, οι καφέ κηλίδες στο frangipani σας προκαλούνται από τη σκουριά frangipani. που είναι η ασθένεια Coleosporium PlumeriaΟ μύκητας προσκολλάται στα φύλλα του φυτού σας και παράγει σπόρια που μολύνουν τα φύλλα τους.

Οι καφέ κηλίδες στα άνθη frangipani μπορούν να αναγνωριστούν από κίτρινες κηλίδες στα πάνω μέρη των φύλλων.

Αυτά τα σημεία στη συνέχεια γίνονται καφέ ή γκρι μέχρι τα φύλλα να μαραθούν.

Αν κοιτάξετε κάτω από τα φύλλα των φυτών σας Θα βρείτε πολλές κίτρινες-πορτοκαλί πουδρώδεις αλλοιώσεις.

Αυτές οι βλάβες μπορούν να παράγουν σπόρια που μπορεί να αρρωστήσουν την πνευμονία σας.

Οι καφέ κηλίδες στα φύλλα frangipani είναι φυσιολογικές και δεν επηρεάζουν τους μίσχους και τα άνθη του φυτού σας.

Ασυνήθιστα, όμως, τα άνθη του φυτού έχουν αυτές τις κηλίδες. Υπάρχουν όμως στιγμές που οι πλευρές του λουλουδιού αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα μέχρι να πεθάνουν.

Γιατί το frangipani μου έχει καφέ κηλίδες;

Αν και ο μύκητας της σκουριάς frangipani είναι η κύρια αιτία των καφέ κηλίδων στο φυτό σας, δεν είναι ασυνήθιστο. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε άλλες πιθανές αιτίες. της κατάστασης

Ακολουθούν μερικοί παράγοντες που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε γιατί η plumeria σας έχει καφέ κηλίδες.

Μυκητιασική νόσος

Οι μυκητιάσεις εμφανίζονται συνήθως όταν το έδαφος του φυτού είναι πολύ υγρό.

Αυτό τείνει να συμβαίνει πιο συχνά το χειμώνα, ειδικά με εσάς. περισσότερο νερό για τα φυτά σας Ή μην παρέχετε σύστημα εξαερισμού για την κατσαρόλα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν μυκητιασικές ασθένειες στο plumeria σας. Εδώ είναι μερικές πιθανές μυκητιασικές ασθένειες και θεραπείες.

σκουριά frangipani

λόγος: Αυτό συνέβη Coleosporium Plumeria, Ο μύκητας συχνά ταξιδεύει μέσω του αέρα και προσκολλάται στα φύλλα frangipani. Στη συνέχεια, βλασταίνει σπόρια που μολύνουν τα κύτταρα μέσα σε αυτά τα φύλλα.

σύμπτωμα: Τα συμπτώματα ξεκινούν όταν είναι ορατά. κίτρινη κουκκίδα Οι κορυφές των φύλλων τελικά θα γίνουν καφέ αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Μπορεί να αντιμετωπίσετε ξήρανση. περμανάντκαι άλλα μαραμένα φύλλα

Θεραπεία:

 • Αν διαπιστώσετε ότι τα λουλούδια frangipani σας είναι σκουριασμένα Αφαιρέστε αμέσως όλα τα προσβεβλημένα φύλλα για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιά σε άλλα μέρη του φυτού σας. Προσέξτε να μην τινάξετε τα φύλλα κατά το κόψιμο για να μην πέσουν τα σπόρια.
 • Πετάξτε όλα τα μολυσμένα μέρη στα σκουπίδια. Στη συνέχεια πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν αγγίξετε τα υγιή φύλλα.
 • Ελέγξτε την αποστράγγιση στην κατσαρόλα και αφαιρέστε τυχόν περίσσεια νερού από την κατσαρόλα.
 • Προσοχή στο πότισμα γιατί δεν θέλετε να μουλιάσει το φραντζιπάνι. Αφήστε το να στραγγίσει για δύο μέρες πριν το ξαναποτίσετε.
 • Εάν είναι δυνατόν, διαχωρίστε το frangipani από τα φυτά εσωτερικού χώρου για να αποφύγετε τη διάδοση της μόλυνσης.
 • όταν μετακινούνται δέντρα Βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό φως. Θα πρέπει να δέχεται 5-6 ώρες πλήρες ηλιακό φως.
 • Ψεκάστε τα φύλλα και το χώμα του frangipani με μυκητοκτόνο.

ωίδιο

λόγος: Όταν ο μύκητας αρχίζει να εισβάλλει Τείνουν να διοχετεύονται στα θρεπτικά συστατικά του φυτού και να προκαλούν συρρίκνωση των φύλλων frangipani σας.

Το ωίδιο, σε αντίθεση με άλλες μυκητιασικές λοιμώξεις, μπορεί να ευδοκιμήσει ακόμη και σε ζεστά περιβάλλοντα. αρκεί να υπάρχει αρκετή υγρασία

σύμπτωμα: Τα συμπτώματα της νόσου είναι έντονα. λευκές φουσκάλες πάνω από τα φυτά σας

Μπορεί επίσης να προκαλέσει κίτρινες ή καφέ κηλίδες στα φύλλα εάν δεν προληφθεί αμέσως.

θεραπεία

 • Απομονώστε αμέσως όλα τα μολυσμένα frangipani από τα άλλα φυτά σας.
 • Εάν η μόλυνση δεν είναι σοβαρή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα βιολογικά φάρμακα. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα ανά 1 λίτρο νερού.
 • Το λάδι Neem μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεπλύνετε τη σκόνη.
 • Εάν η επιδημία είναι σοβαρή Μη διστάσετε να αφαιρέσετε τα φυτά σας το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές στον εσωτερικό σας κήπο.

μύκητας μαύρο άκρο

λόγος: Αυτή η μυκητιασική μόλυνση εμφανίζεται όταν τα μυρμήγκια κάνουν τρύπες στο πόδι των φυτών σας και μαζεύουν τα περιττώματα αλευροφόρων που συσσωρεύονται.

Σύντομα θα γίνει χώρος αναπαραγωγής μούχλας. Κάνει τις άκρες του frangipani σας σκληρές και σκούρες.

σύμπτωμα: Το σύμπτωμα είναι ότι η άκρη του frangipani είναι σκούρα. στη χειρότερη περίπτωση Αυτή η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί και να καταστρέψει τους μίσχους και τα φύλλα των φυτών σας.

Εκτός από τα παραπάνω συμπτώματα Το frangipani σας θα υποφέρει από την ανθοφορία χωρίς θρεπτικά συστατικά.

θεραπεία

 • Χρησιμοποιήστε πρώτα ένα μυκητοκτόνο ευρέος φάσματος για να εξαλείψετε τον κύριο ένοχο της νόσου, τα έντομα.
 • Περιποιηθείτε την άκρη του frangipani σας πασπαλίζοντας ένα υγρό λίπασμα που εξάγεται από φύκια. Ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του μαύρου άκρου.
 • Αν τα άκρα είναι ακόμα σκοτεινά Μπορεί να θέλετε να το κόψετε τώρα για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές. Τελικά θα αναγεννηθεί καθώς ζεσταίνει ο καιρός.
 • Διατηρήστε τα φυτά σε ζεστό μέρος. ειδικά το χειμώνα

καπνιά

λόγος: Αυτοί οι μύκητες αναπτύσσονται από την κηρήθρα που αφήνουν κάποια έντομα αφού τρέφονται με τα υγρά του φυτού σας.

Αν και αυτή η ασθένεια δεν προκαλεί άμεση ζημιά στα φυτά σας, το κάνει. Αλλά η επίστρωση που δημιουργούν τα φυτά μπορεί να εμποδίσει το ηλιακό φως από τα φύλλα frangipani.

Τα φυτά σας δεν μπορούν να φωτοσυνθέσουν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό και καθυστερημένη ανάπτυξη.

σύμπτωμα: Μπορείτε συχνά να βρείτε μια μαύρη επικάλυψη σε σκόνη στα φύλλα και τα κλαδιά του φυτού σας.

Συνήθως οι ανοιξιάτικες βροχές ξεπλένουν αυτή τη σκόνη και εμφανίζονται καφέ κηλίδες στα φύλλα.

θεραπεία

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε είναι να απαλλαγείτε από τα παράσιτα που ζουν στο φυτό σας. καθώς και ο μαύρος μύκητας σε αυτή την κατάσταση Οι κύριοι ένοχοι είναι τα μυρμήγκια, τα αλευροφόρα και άλλα έντομα που ρουφούν το χυμό.
 • Χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνα ευρέος φάσματος για να αποκρούσετε τους εισβολείς.
 • Το κλάδεμα είναι επίσης μια αποτελεσματική στρατηγική. Αφαιρώντας τη μολυσμένη περιοχή, μειώνετε τις πιθανότητες μόλυνσης. Δώστε προτεραιότητα στις ρίζες των φυτών για να χωρέσουν τα υπόλοιπα υγιή φύλλα.

περισσότερο ηλιακό φως

Αν και το frangipani αναπτύσσεται καλά σε κυρίως ηλιόλουστα περιβάλλοντα, Αλλά δεν πρέπει να αγνοήσετε το γεγονός ότι το πολύ ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα του φυτού σας.

Η πιο συνηθισμένη επίδραση των εγκαυμάτων είναι στα μοσχεύματα που πολλαπλασιάζετε ή φυτεύετε νέο frangipani.

Τα εγκαύματα στα φύλλα ή τους μίσχους του frangipani είναι το πιο κοινό σύμπτωμα εκτός από τις κηλίδες.

Θεραπεία:

 1. Μπορεί να θέλετε να μετακινήσετε το φυτό σας νωρίτερα για να ελέγξετε τον φωτισμό. προτεραιότητα. Ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό που δέχεται πέντε έως έξι ώρες ηλιακού φωτός.
 1. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό frangipani Εξετάστε το ενδεχόμενο να σκιάζετε τα παράθυρα για να περιορίσετε τις ακτίνες του ήλιου.
 1. Ποτίστε τα φυτά σας για να αποκαταστήσετε το νερό που χάθηκε λόγω της υπερβολικής θερμότητας.
 1. Θυμηθείτε να στραγγίσετε το frangipani για να αποφύγετε προσβολές μικροβίων.

πρόβλημα άρδευσης

Το υπερβολικό πότισμα των φυτών μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Αυτό κάνει τις ρίζες να βραχούν και να μην μπορούν να μεταφέρουν νερό για να καλύψουν τις φυσιολογικές ανάγκες του φυτού.

Το επόμενο πράγμα που γνωρίζετε είναι η έλλειψη χλωροφύλλης, η οποία περιλαμβάνει τη φωτοσύνθεση.

Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των φύλλων frangipani σας. Ξεκινώντας από ανοιχτό κίτρινο έως σκούρο καφέ.

Θεραπεία:

 1. Το φραντζιπάνι που φυτεύτηκε πρόσφατα πρέπει να ποτίζεται κάθε δύο εβδομάδες. Μην ποτίζετε υπερβολικά το φυτό ενώ βρίσκεται στη διαδικασία ριζοβολίας.Η διαδικασία ριζοβολίας συνήθως διαρκεί 5-6 εβδομάδες, επομένως πρέπει να ποτίζετε λιγότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
 1. Εάν το δέντρο σας παρουσιάζει σημάδια ανάπτυξης με τη μορφή αναπτυσσόμενων άκρων και φύλλων Μπορείτε να ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα.
 1. όταν τα φύλλα έχουν αναπτυχθεί πλήρως Τώρα μπορείτε να ποτίζετε τα φυτά σας πιο τακτικά. Ιδανικά, το πότισμα μπορεί να γίνει εντός 3 ημερών.
 1. Αποφύγετε το πότισμα του φυτού κατά την περίοδο του λήθαργου. Εκτός αν ζείτε σε περιοχή με ξηρούς χειμώνες.
 1. Θυμηθείτε, όσο περισσότερο ηλιακό φως χρειάζονται τα φυτά σας. Όσο περισσότερο νερό χρειάζονται τα φυτά.
 1. Το πιο σημαντικό, το σύστημα αποχέτευσης θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αποφυγή υπερχείλισης. για να βοηθήσει στη διαδικασία αποστράγγισης Μπορείτε να προσθέσετε μια τρύπα στον πάτο της γλάστρας ή να σηκώσετε το φυτό αν χρειάζεται.

προσβολή από παράσιτα

λόγω της φυσικής ομορφιάς του frangipani και του υγιεινού γάλακτος Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι προσελκύουν μια μεγάλη ποικιλία εντόμων που ρουφούν το χυμό.

Τώρα, αν έχετε έντομα που ρουφούν το χυμό να κρύβονται στο φυτό σας, Πιθανότατα, θα υπάρχει μεγάλος αριθμός κυψελών που μπορούν επίσης να προσελκύσουν τα μυρμήγκια.

Σε αυτή τη δεινή κατάσταση Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο παροπλισμού της μονάδας σας.

Περίμενε! Μπορεί να ακούγεται αξιολύπητο. Αλλά αν ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες στον κήπο σας. Μπορείτε να αναβιώσετε το frangipani.

Πριν όμως απολυθεί Πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τον δράστη με τον οποίο έχετε να κάνετε.

για να σε βοηθήσω σε αυτό. Θα μιλήσω για τη φύση του παρασίτου. Τύποι βλαβών και συμπτώματα

Mealybug

σχήμα: Αυτά τα έντομα είναι κηρώδη έντομα που εμφανίζονται συχνά ως ιστοί βαμβακιού στα φύλλα frangipani.

Τύπος βλάβης: Οι αλευρώδεις τρέφονται με το χυμό του φυτού και εκκρίνουν το νέκταρ που υποστηρίζει την ανάπτυξη του μύκητα.

σύμπτωμα: λόγω ανάπτυξης μυκήτων Τα πιο κοινά συμπτώματα που αντιμετωπίζετε θα είναι από την ασθένεια που σχετίζεται με αυτόν τον μύκητα.

Αυτό μπορεί να χαρακτηρίζεται από αποχρωματισμό, σκουρόχρωμες άκρες των φύλλων και καφέ κηλίδες σε ορισμένα φύλλα.

θεραπεία

 • Τρίψτε απαλά τα φύλλα με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα.
 • Τα mealybugs μπορούν φυσικά να μειωθούν από φυσικούς θηρευτές όπως τα σκαθάρια και οι σφήκες. Αλλά θα πρέπει να απαλλαγείτε από όλα τα μυρμήγκια στα φυτά σας καθώς τα προστατεύουν από τα αρπακτικά.
 • Εάν το ξέσπασμα είναι σοβαρό Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι για να διατηρήσετε το frangipani σας. Αν πάλι δεν λειτουργεί Ξεφορτωθείτε τα φυτά σας για να αποτρέψετε τη μετανάστευση των αλευροφόρων.

καβαλάρης

σχήμα: Είναι ένα μικρό έντομο πολλών ειδών με διαφορετικό αριθμό κηλίδων. Είναι συνήθως κίτρινα και ταξιδεύουν αεροπορικώς ή με πουλιά.

Τύπος βλάβης: Αυτά τα έντομα τρέφονται με το χυμό της plumeria. Αυτό προκαλεί αποχρωματισμό και καφέ κηλίδες στα φύλλα του φυτού σας.

σύμπτωμα: Τα παραμορφωμένα φύλλα συνήθως φαίνονται ως καφέ κηλίδες μαζί με την πτώση των φύλλων.

θεραπεία

 • Απομονώστε αμέσως τα φυτά σας.
 • Ψεκάστε φυτικό λάδι στα φύλλα των φυτών σας. για να αποφύγετε το άγχος Βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος frangipani σας είναι καλά ποτισμένος και δεν εκτίθεται σε πολύ ηλιακό φως.
 • Εντομοκτόνο σαπούνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν χρειάζεται.

σκουλήκι των φύλλων

Εμφάνιση: Πρόκειται για ανοιχτοπράσινα έντομα με δύο ρίγες και διάφανα πορτοκαλί φτερά στην πλάτη.

Είδος βλάβης: Είναι γνωστό ότι είναι σοβαρή προσβολή. Αυτά τα παράσιτα συνδέονται συνήθως με κατεστραμμένα φύλλα.

Τείνουν να κρέμονται γύρω από τις άκρες των φύλλων και να ρουφούν το χυμό από το υποκείμενο.

Επίσης, εγχέουν φυτοτοξικές ουσίες στα φυτά σας καθώς τρέφονται.

θεραπεία

 • Όλα τα άρρωστα φύλλα πρέπει να κοπούν, καθώς οι περισσότερες αφίδες γεννούν εκεί τα αυγά τους.
 • Ρίξτε ένα μείγμα από 3 σταγόνες σαπουνιού πιάτων σε 1 φλιτζάνι οινόπνευμα εντριβής.
 • Εάν είναι δυνατόν, αφήστε τους φυσικούς θηρευτές, τις σφήκες και τις αράχνες να ευδοκιμήσουν στον κήπο σας.

μυρμήγκι

σχήμα: Αυτά είναι τα πιο κοινά μυρμήγκια που βλέπετε στα σπίτια.

Τύπος βλάβης: Αρχικά, αυτά τα μυρμήγκια δεν θα προκαλέσουν καμία ζημιά στα φυτά σας. Αντίθετα, παίζουν ρόλο στη διαδικασία συλλογής των μελισσών και αποθήκευσης τους στους πόρους των λουλουδιών frangipani. Αυτό δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκήτων.

γιατί τα μυρμήγκια αγαπούν τις μέλισσες Συνήθως προστατεύουν όλα τα έντομα που ρουφούν χυμό στα φυτά σας.

σύμπτωμα: Τα μυρμήγκια φαίνονται καθαρά. Μάθετε λοιπόν αμέσως εάν το frangipani σας είναι το σπίτι αυτών των εγκληματιών.Θα δείτε επίσης μια τρύπα στην άκρη του δέντρου σας.

θεραπεία

 • Αρχικά, αν έχετε καταφέρει να απαλλαγείτε από τα έντομα που παράγουν νέκταρ στον κήπο σας, Πιθανότατα, τα μυρμήγκια θα εγκαταλείψουν το φυτό σας.
 • Μπορείτε να πασπαλίσετε γύρω του κανέλα. δέντρα για να απωθούν τα μυρμήγκια

πρόβλημα με το λίπασμα

Η χρήση υπερβολικής ποσότητας λιπάσματος μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στην πλουμέρια.

Το φυτό σας αρέσει ελαφρώς όξινο χώμα. Έτσι, η προσθήκη όξινου περιεχομένου όπως αλάτι και καφές μπορεί να βοηθήσει.

Αλλά δείτε το παρακάτω διάγραμμα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα φυτά σας με θρεπτικά συστατικά.

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες πρόβλημα σύμπτωμα διόρθωση
φώσφορος Το χαμηλό pH του εδάφους επηρεάζει την παραγωγή φωσφόρου. Τα φύλλα είναι σκουρόχρωμα και τα φύλλα έχουν σκούρες κόκκινες κηλίδες. Προσθέστε φωσφορικό ή φωσφορικό λίπασμα.
Αζωτο Το άζωτο είναι υδατοδιαλυτό και έτσι είναι δύσκολο να φτάσει κανείς στα φύλλα. την εμφάνιση αποχρωματισμού και μαύρων κηλίδων Προσθέστε νιτρικό αμμώνιο στο έδαφος.
κάλιο Γιατί το κάλιο είναι άφθονο στο έδαφος και στο νερό. Το πρόβλημα των ιχνοστοιχείων είναι πολύ μικρό. Γενικά, τείνει να εμφανίζεται περίσσεια καλίου. Τα φυτά σας λείπουν κάποια θρεπτικά συστατικά. και τα φύλλα μπορεί να φαίνονται καμένα ή μαραμένα. Προσθέστε οργανικό λίπασμα στο χώμα σας. Τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εξισορρόπηση των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος.
(Πηγή: University of Arizona)

Πώς να αποτρέψετε τις καφέ κηλίδες στα λουλούδια frangipani;

Το να αποτρέψετε την εμφάνιση καφέ κηλίδων στα λουλούδια frangipani είναι ευκολότερο από το να το διαχειριστείτε μόλις εμφανιστούν.

Εάν μπορείτε να αποφύγετε τους παραπάνω λόγους. Έχετε και εσείς την ευκαιρία να έχετε στον κήπο σας καταπράσινα και ανθισμένα frangipani.

 1. πριν αγοράσετε ένα φυτό και το φέρετε στο σπίτι Εξετάστε τους διεξοδικά για οποιαδήποτε πιθανή ασθένεια ή μόλυνση.
 1. Ακόμα κι αν στο frangipani σας αρέσει το φως του ήλιου Αλλά θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν διαρκεί περισσότερο από 6 ώρες Χρησιμοποιήστε κουρτίνες και κουρτίνες για να ελέγξετε το φως.
 1. Το σωστό εποχιακό πότισμα για τα φυτά σας είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή τους. Μπορείτε να δείτε τις παραπάνω λύσεις ποτίσματος.
 1. Ελέγξτε τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας για να αποφύγετε την προσβολή από μύκητες.
 1. Κατά την παροχή θρεπτικών συστατικών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα λιπάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο.
 1. Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι εβδομαδιαίως για να εξαλείψετε ή να αποτρέψετε τις προσβολές από έντομα.
 1. Αν θέλετε να διαδώσετε το frangipani Χρησιμοποιήστε ένα καλά στραγγιζόμενο χώμα, όπως ένα μείγμα γλάστρας με κάκτους ή μείγμα γλάστρας με περλίτη.
 1. Τέλος, διατηρήστε τον χώρο σας καθαρό αφαιρώντας επαρκώς τα κατεστραμμένα μέρη και το φύλλωμα που έχει αποσυντεθεί.Επίσης, φροντίστε να καθαρίσετε όλο τον εξοπλισμό σας.

τελευταία λέξη

Σωστή συντήρηση και φροντίδα Το frangipani σας τελικά θα ευδοκιμήσει και θα προσθέσει μια όμορφη εμφάνιση στον κήπο σας.

Αν και υπάρχουν ατυχείς καταστάσεις όπου τα φυτά σας βιώνουν άγχος και υπερβάσεις. Με αρκετό ηλιακό φως, αρκετό νερό και σωστή διατροφή. Το frangipani σας θα επιβιώσει και θα ευδοκιμήσει πραγματικά.

Αν το frangipani σας έχει καφέ κηλίδες Ελέγξτε τη λίστα των αιτιών παραπάνω και βρείτε τον σωστό τρόπο για να το αντιμετωπίσετε. Μην ξεχνάτε ότι τα φυτά σας χρειάζονται σωστή φροντίδα και αρκετό χρόνο για να μεγαλώσουν όμορφα λουλούδια.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *