Καλύτερο χώμα γλάστρας για ντομάτες

Καλύτερο χώμα γλάστρας για ντομάτες

Αν ψάξεις Καλύτερο χώμα γλάστρας για ντομάτεςΑυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις σωστές ντομάτες σε γλάστρα για εσάς!

Στις ντομάτες σε γλάστρα αρέσει να ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα. Δεν λειτουργούν καλά σε βαρύ έδαφος. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα Το καλύτερο χώμα για τις ντομάτες!

Δείτε το άρθρο μας για τα μυστικά της καλλιέργειας ντομάτας σε δοχεία. εδώ!


Ποιος τύπος εδάφους είναι καλύτερος για τις ντομάτες;

δομή και τύπος

Οι ντομάτες προτιμούν καλά στραγγιζόμενο, χαλαρό έδαφος. όταν φυτεύεται σε γλάστρα Αποφύγετε τη χρήση πηλού ή χώματος κήπου γιατί είναι βαριά.Ανακατέψτε άμμο, τύρφη ή πριονίδι για να ταιριάζει στα φυτά.

γονιμότητα

στην καλλιέργεια τομάτας Το έδαφος πρέπει να είναι γόνιμο και να περιέχει τη σωστή ποσότητα κομπόστ. Θα πρέπει επίσης να είναι πλούσιο σε φώσφορο και κάλιο.

pH εδάφους

Το βέλτιστο pH για την καλλιέργεια ντομάτας είναι 6,0 έως 6,8. Δεν πρέπει να είναι πολύ όξινο ή πολύ βασικό. για να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις Μπορείτε να μειώσετε το ph με θείο ή να το αυξήσετε χρησιμοποιώντας ασβέστη.

εδώ Υπέροχες συμβουλές για την καλλιέργεια ντομάτας σε γλάστρες!


Πρέπει να χρησιμοποιήσω χώμα κήπου για να καλλιεργήσω ντομάτες σε γλάστρες;

Μην χρησιμοποιείτε απευθείας χώμα κήπου για να καλλιεργήσετε ντομάτες σε γλάστρες. Είναι βαριά και μπορούν να φιλοξενήσουν μικρόβια, μύκητες και έντομα, τα οποία μπορούν να βλάψουν τα φυτά.Επιπλέον, το έδαφος του κήπου γίνεται πιο πυκνό με κάθε κύκλο ποτίσματος. Αυτό μειώνει το επίπεδο οξυγόνου και την ικανότητα απορρόφησης νερού.


Η διαφορά μεταξύ χώματος για γλάστρα ή μείγματος γλάστρας

χώμα γλάστρας Γυμνό χώμα κήπου με απλά λόγια Πλούσιο σε φυσικά θρεπτικά συστατικά Χάρη στα μεταλλικά στοιχεία και την οργανική ύλη σε αποσύνθεση. Είναι φθηνά και πολύ χρήσιμα για την κηπουρική κοντέινερ.

κατσαρόλα ανάμειξηςΑπό την άλλη πλευρά, περιέχει οργανική ύλη, τύρφη και άλλα υλικά. Αυτό βοηθά στον αερισμό και στη δημιουργία καλύτερου φωτός. Διευκολύνει τη βλάστηση των ριζών. Μπορούν να προσαρμοστούν για συγκεκριμένα φυτά και είναι πιο ακριβά από τα πήλινα δοχεία.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με την απόσταση φύτευσης ντομάτας. εδώ!


Σπιτική συνταγή για την καλλιέργεια ντομάτας

Η παρασκευή ενός μείγματος γλάστρας στο σπίτι είναι μια πιο οικονομική εναλλακτική από την αγορά του από το κατάστημα. Αυτή είναι μια συνταγή για την παρασκευή ενός μείγματος φύτευσης ντομάτας σε γλάστρα.

Συστατικά για τη Formula 1

 • χώμα κήπου
 • τύρφη σφάγνου
 • Περλίτης, βερμικουλίτης ή άμμος

Τα ανακατεύουμε σε ίσες αναλογίες και γεμίζουμε την κατσαρόλα.

Υλικά για τη συνταγή 2

 • χώμα κήπου
 • θρυμματισμένα τσόφλια αυγών
 • οστεάλευρα
 • λίπασμα

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ίσες αναλογίες και θα πάρετε ένα εξαιρετικό μείγμα για φύτευση ντομάτας!

Συστατικά για τη Formula 3

 • Προεμποτισμένες νιφάδες καρύδας
 • βερμικουλίτης
 • λίπασμα
 • γαιοσκώληκες (χώμα)

Ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι και αποθηκεύουμε τα υλικά σε ένα δοχείο. χρησιμοποιήστε με φειδώ

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τα δοχεία ανάμειξης. εδώ!


Καλλιέργεια τομάτας σε δοχεία

Το καλύτερο έδαφος για την καλλιέργεια ντομάτας 2

Φυτέψτε τα φυτά baby tomato βαθιά στις γλάστρες τους, καλύπτοντας τα 2/3 του φυτού με χώμα.Ποτίστε τακτικά για να διατηρείται το χώμα υγρό. αλλά όχι κορεσμένα Τοποθετήστε το σε σημείο που μπορεί να πάρει 5-6 ώρες ηλιακό φως Ταΐστε τα φυτά σας με ένα λίπασμα για όλες τις χρήσεις αργής απελευθέρωσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό λίπασμα για την ντομάτα, ωστόσο, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή στην ετικέτα.

Οι ποικιλίες Cherokee purple, green zebra, black grime, curé de beau και chocolate cherry συνιστώνται.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *