Καλλιέργεια ορτανσιών σε γλάστρες – 15 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Καλλιέργεια ορτανσιών σε γλάστρες - 15 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Οι ορτανσίες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά κήπου. Τα όμορφα λουλούδια τους δεν είναι μόνο Αλλά φαίνεται καλό σε μπουκέτα. Έχουν όμως και όμορφο πράσινο φύλλωμα που συμπληρώνει τον κήπο.

Έτσι, για όσους αγαπούν αυτούς τους αγαπημένους κήπους. Τι θα κάνατε χωρίς κήπο; Ή καινούργια κλινοσκεπάσματα κατάλληλα για εκτεταμένες ορτανσίες;

Η απάντηση –όπως πάντα– είναι η φύτευση σε γλάστρες.

με λίγη προσοχή και γνώση Αυτές οι ομορφιές μπορούν να συμπληρώσουν κάθε χώρο κήπου: αίθριο, μπαλκόνι, κατάστρωμα ή βεράντα.

Εδώ είναι 15 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν καλλιεργείτε ορτανσίες σε γλάστρες.

1. Οι ορτανσίες κάνουν υπέροχα φυτά δοχείων.

Οι ορτανσίες σε γλάστρες είναι μια καλή επιλογή εάν έχετε περιοχές στον κήπο σας που είναι απίθανο να αναπτυχθούν καλά λόγω υπερβολικού κρύου ή ζέστης. Οι ορτανσίες συνήθως αναπτύσσονται στις ζώνες 3-9 του USDA, αλλά είναι απίθανο να αναπτυχθούν καλά. Εκεί μπαίνουν τα κοντέινερ.

Οι κατσαρόλες που έχουν μείνει στο κρύο μπορούν να επισκευαστούν επανατοποθετώντας τις και χρησιμοποιώντας το καπάκι για να αυξήσετε τη θερμότητα. Μπορούν να μετακινηθούν σε ένα προστατευμένο μέρος μακριά από το κρύο και τον άνεμο – δεν είναι δυνατό όταν φυτεύονται σε κρεβάτι κήπου.

Οι ορτανσίες σε γλάστρες μπορούν να παρέχουν καλύτερες συνθήκες φωτός και εδάφους για να αποδώσουν καλύτερα. Στα περισσότερα από αυτά αρέσει το πρωινό φως του ήλιου και το απογευματινό φως του ήλιου. και μπορεί να μετακινήσει την κατσαρόλα μπρος-πίσω όπως χρειάζεται

2. Η επιλογή ενός δοχείου είναι σημαντική.

Επιλέξτε ένα δοχείο όπως θα κάνατε για ορτανσίες σε γλάστρες. Με άλλα λόγια, τα φυτά είναι μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι ή είναι για πολλαπλές εποχές;

Οι εποχιακές γλάστρες μπορούν να είναι οτιδήποτε επιλέξετε αρκεί να έχουν καλή αποστράγγιση.

Οι σάκοι λινάτσας κάνουν καλά δοχεία αποθήκευσης ορτανσίας που διαρκούν μία σεζόν — αλλά δεν θα διαρκέσουν πολύ.

Οι ανθισμένες ορτανσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κεντρικά φυτά. Πηγαίνετε στην άκρη της κατσαρόλας και δημιουργήστε ένα πράσινο που κάνει αντίθεση. μετά το τέλος της σεζόν Όλα τα φυτά μπορούν να έρθουν για να κάνουν κομπόστ. Και μπορεί να φυτέψει ορτανσίες στον κήπο ή να τις δώσει σε όσους έχουν καλύτερες συνθήκες κήπου.

Οι μόνιμες ή ημιμόνιμες γλάστρες θέλουν λίγο περισσότερη σκέψη. σε περιοχές με πολύ ψυχρό κλίμα Είναι καλύτερο να αγοράσετε μια γλάστρα που να είναι ανθεκτική στον παγετό ή στις καιρικές συνθήκες. Οι γλάστρες που δεν παγώνουν μπορεί να σκάσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι γλάστρες από τερακότα δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα.

Εάν σας αρέσει η εμφάνιση μιας αδιάβροχης γλάστρας (όπως τερακότα ή κεραμικό), έχετε κατά νου ότι η ίδια η γλάστρα πρέπει να είναι ζεστή και να διατηρεί το φυτό σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουβέρτα ή μια παλιά μεμβράνη για να κρατήσετε την κατσαρόλα ζεστή.

Επιλέξτε ένα δοχείο που μπορεί να μετακινηθεί εύκολα. Φωτίστε το δοχείο με ένα άδειο μπουκάλι στη βάση πριν προσθέσετε χώμα. ή επιλέξτε ένα δοχείο με ρόδες

Το δοχείο για ορτανσίες θα πρέπει να έχει διάμετρο και βάθος τουλάχιστον 18-24 ίντσες. Οι περισσότερες ορτανσίες σε γλάστρες που αγοράζονται από φυτώρια διατίθενται σε μικρές γλάστρες ή σακούλες φυτωρίου που συχνά στεγνώνουν για να επιτρέψουν στα φυτά να αναπτυχθούν. Πάρτε την υγρασία που χρειάζεται για να αναπτυχθούν. Έχουν επεμβατικές ρίζες που γεμίζουν το δοχείο σε χρόνο μηδέν. και τα φυτά μπορούν να δεσμευτούν με τις ρίζες σε μικρά δοχεία.

Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο που θα επιλέξετε έχει οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Διαφορετικά, ανοίξτε τρύπες στη βάση για αποστράγγιση. Αν και στις ορτανσίες αρέσει πολύ το νερό. Αλλά μπορεί να πεθάνει εάν οι ρίζες είναι μέσα στο νερό. Μην σηκώνετε την κατσαρόλα από το έδαφος με τα πόδια ή το δίσκο και αφήστε την κατσαρόλα να επιπλέει στο νερό.

3. Κατανοήστε τη διαφορετικότητά σας

Από περίπου 80 ποικιλίες ορτανσίες, μόνο 6 καλλιεργούνται για διακόσμηση κήπου. Τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστά και ως μεγαλόφυλλες ορτανσίες. macrophylla hydrangeaΑυτά είναι δημοφιλή χρώματα που διατίθενται σε διάφορα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς ροζ και μπλε.

μεγαλόφυλλη ορτανσία

Υπάρχουν περίπου 600 ονομασμένα είδη. macrophylla hydrangea – Μεγάλη ποικιλία από κεφαλές σφουγγαρίστρας και καπέλα με κορδόνια Οι περισσότερες από αυτές τις ορτανσίες είναι μαφιόζοι με μεγάλα λουλούδια όπως το «Endless Summer» ή το «Bloomstruck» σε λευκό, ροζ, μπλε, μοβ ή κόκκινο.

Περιλαμβάνουν δαντέλα με μικρά κεντρικά λουλούδια και μεγάλα λουλούδια όπως το μωβ και το λευκό ‘Let’s Dance Diva’. Αυτά είναι εξαιρετικά κομμένα άνθη και ανθίζουν από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

ορτανσία με φύλλα βελανιδιάς

Είναι γνωστό για τα φύλλα του σε σχήμα βελανιδιάς. Ορτανσία Cursifolia Ιθαγενής στα δάση των νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών. Τα άνθη είναι συνήθως λευκά. Σαμ με μωβ και ροζ. Ανθίζει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. το φθινόπωρο Τα φύλλα θα γίνουν κίτρινα, πορτοκαλί, κόκκινα, μοβ και βυσσινί.

Δημοφιλείς λευκές ποικιλίες είναι το «Pee Wee» και το «Snowflake» και το dusty pink «Gatsby Pink» ή «Ruby Slipper».

απαλή ορτανσία

Γνωστή και ως άγρια ​​ορτανσία. ορτανσία arborescens Κατάγεται από τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και συχνά έχει λευκά άνθη – το πιο δημοφιλές χρώμα – ή ροζ.

Ποικιλίες όπως «Annabelle» και «Invincible» είναι δημοφιλείς για τα μεγάλα, φωτεινά άνθη τους από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Αυτές οι ορτανσίες δεν είναι ανθεκτικές στην ξηρασία και μπορεί να πεθάνουν σε ψυχρά κλίματα. Επομένως, τα δοχεία και τα φυτά χρειάζονται προστασία από ακραίες θερμοκρασίες.

μπουκέτο ορτανσίας

όπως υποδηλώνει το όνομα paniculata ορτανσία Στο τέλος των κλαδιών υπάρχουν πολλές συστάδες λουλουδιών. Αυτά τα λουλούδια σε σχήμα χωνιού είναι πανέμορφα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Και είναι μια καλή επιλογή για διακοσμητικά δοχεία. Πρόκειται για μεγάλα φυτά που απαιτούν μεγάλα δοχεία Από αυτή την ομάδα είναι τα πιο ανθεκτικά στο χειμώνα.

Οι δημοφιλείς ποικιλίες περιλαμβάνουν το «Limelight», το οποίο ξεκινάει με πράσινο ασβέστη. Γίνετε λευκό και ροζ στο τέλος της σεζόν ή δοκιμάστε το «Pinky Winky» με ροζ υποτόνους λευκών λουλουδιών και το «Grandiflora» με το χιόνι ή ένα μείγμα λευκών και ροζ λουλουδιών.

ορτανσία αναρρίχησης

Φυτεύεται σε τοίχο ή φράχτη ή ως εδαφοκάλυψη. ασυνήθιστη ορτανσία μικρόμίσχοι φύλλων, χρήσιμα φυτά στον κήπο

Σε γλάστρες, χρειάζονται μια δομή στήριξης για να αναπτυχθούν καλά και μια κληματαριά ή πέργκολα για να παρέχει μια μόνιμη θέση για στοίχημα ή φύτευση. Ανθίζει από Μάιο έως Ιούλιο σε αποχρώσεις από κρεμ έως λευκό.

Οι ποικιλίες περιλαμβάνουν «Miranda» και «Firefly», που έχουν διαφοροποιημένα φύλλα με κίτρινα περιθώρια και πράσινα κεντρικά φύλλα.

Σχετική ανάγνωση: Πώς και πότε να Deadhead & Eggplant Climbing ορτανσία

ορτανσία του βουνού

Ορτανσία Serrata Κατάλληλο για ζεστό καιρό και συμπαγές μέγεθος για να χωράει σε δοχεία. Αυτές οι ορτανσίες είναι παρόμοιες με ώριμες ποικιλίες με δαντελωτά λουλούδια. Αλλά τα άνθη και τα φύλλα είναι μικρότερα.

Ανθίζει από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Και κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων.Το ‘Bluebird’ έχει εντυπωσιακά μπλε έως μοβ και λευκά λουλούδια. (Μερικές φορές ροζ και λευκό) και το ‘Dough Stuff’ έχει περισσότερους ροζ και λευκούς τόνους.

4. Φυτέψτε το στη σωστή ζώνη.

Οι ζώνες δεν σημαίνουν πολλά όταν καλλιεργείτε ορτανσίες σε δοχεία. όπως είπαμε Τα φυτά και τα δοχεία μπορούν να μετακινηθούν, να προστατευτούν ή να καλυφθούν σε κακές καιρικές συνθήκες.

όπως ήδη αναφέρθηκε Η φύτευση φυτών για τη ζώνη ανθεκτικότητάς σας είναι πάντα η καλύτερη. Αυτό καθιστά λιγότερο δύσκολο να διατηρηθούν ζωντανά και υγιή και για καλύτερη εμφάνιση ανθοφορίας. Οι ορτανσίες που αγοράζονται από το φυτώριο της περιοχής σας πρέπει να αναπτύσσονται καλά στον κήπο σας. Εάν πληροί τις προϋποθέσεις φροντίδας και συντήρησης

Οι ορτανσίες με μεγάλα φύλλα είναι πιο κοινές στις ζώνες 3-7. Άλλες ποικιλίες αντιμετωπίζουν καλύτερα το κρύο. ενώ άλλες ποικιλίες προτιμούν περισσότερη ζέστη. όταν επιλέγετε γλάστρα Κοιτάξτε τι υπάρχει στην περιοχή σας και τι καλλιεργούν οι γείτονές σας.

Μπορείτε να δείτε ορτανσίες στα εσωτερικά τμήματα του κέντρου κήπου σας ή να τις πουλήσετε ως δώρα. Ακόμα κι αν βρίσκονται ήδη στο δοχείο. Αλλά δεν αναπαράγονται ή δεν είναι κατάλληλα για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη δοχείων. Αυτός ο τύπος ορτανσίας θερμοκηπίου θα πρέπει να θεωρείται ως μακροχρόνιο κομμένο λουλούδι και όχι ως φυτό σε γλάστρα. Αφού τελειώσουν την ανθοφορία τους, μπορούν να κομποστοποιηθούν ή να φυτευτούν στον κήπο.

5. Τοποθετήστε σωστά τις γλάστρες σας.

Αν και οι ορτανσίες προτιμούν την απογευματινή σκιά, Αλλά οι ορτανσίες χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες ηλιακού φωτός για να ανθίσουν. Βρείτε μια τοποθεσία που παρέχει και ήλιο και σκιά για τις καλύτερες ανθοφορίες. Κανείς δεν καλλιεργεί ορτανσίες για τα φύλλα.

Για ορισμένες ράτσες, ακόμη και οι καμπύλες αποχρώσεις μπορούν να διαρκέσουν όλη την ημέρα. σε ζεστό καιρό Οι ορτανσίες κάνουν καλύτερα τη μερική σκιά για να ελαχιστοποιήσουν την απώλεια νερού και να τις διατηρήσουν ενυδατωμένες.

Οι ταξιανθίες της ορτανσίας είναι ανθεκτικές στη σκιά και μπορούν να μείνουν στον ήλιο για περισσότερες από 6 ώρες την ημέρα. Οι υπόλοιπες ποικιλίες ορτανσίας χρειάζονται τέσσερις έως έξι ώρες άμεσο ηλιακό φως και σκιά ή κηλίδες για το υπόλοιπο της ημέρας.

6. Χρησιμοποιήστε το σωστό χώμα

Το χώμα για το δοχείο πρέπει να είναι καλής ποιότητας χώμα γλάστρας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για δοχεία. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε ένα μείγμα γλάστρας για φυτά που αγαπούν το οξύ. Αυτό θα ωφελήσει τις ορτανσίες καθώς τους αρέσει ελαφρώς όξινο χώμα.

Οι ορτανσίες ανθίζουν καλύτερα με ορισμένα ειδικά θρεπτικά συστατικά. Ανακατέψτε το κομπόστ στο χώμα της γλάστρας πριν από τη φύτευση. καθώς απαιτούν καλή αποστράγγιση. Προσθέστε μια χούφτα περλίτη ή κοκοφοίνικα καρύδας για να βελτιώσετε την αποστράγγιση του εδάφους.

Ανακατέψτε μια χούφτα κοκκώδες οργανικό λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης για να δημιουργήσετε ένα γόνιμο μείγμα εδάφους για να δώσετε στις ορτανσίες σας μια καλή αρχή.

7. Ποτίζετε συχνά

Οι ορτανσίες συνήθως σηματοδοτούν όταν χρειάζονται νερό με μαρασμό. Αλλά φροντίστε να τα πάρετε πριν συμβούν για να αποφύγετε την υπερβολική πίεση του φυτού. Βάλτε το δάχτυλό σας στο χώμα καθημερινά για να δείτε πότε χρειάζονται νερό.

Αυξήστε το πότισμα σε περιόδους ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών. όταν το φυτό έχει αναπτυχθεί πλήρως Οι ρίζες στο δοχείο θα πιάσουν περισσότερο χώρο. λόγω ρηχού εδάφους επομένως έχει χαμηλή ικανότητα συγκράτησης νερού Επομένως, απαιτείται συχνό πότισμα. και μεταφυτεύονται σε μεγαλύτερο δοχείο μετά από λίγα χρόνια.

Όταν ποτίζετε, αποφεύγετε να ποτίζετε τα φύλλα. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει παράσιτα και ασθένειες. Αντίθετα, ποτίζουμε στη βάση του φυτού και ξεχειλίζουμε από το κάτω μέρος του δοχείου.

Οι αυτοποτιζόμενες γλάστρες και η στάγδην άρδευση μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο. Αλλά είναι καλή ιδέα να ελέγχετε τακτικά τα φυτά σας για τυχόν προβλήματα. και να προσέχετε για παράσιτα και ασθένειες

8. Η σίτιση είναι απαραίτητη.

Ταΐστε τις ορτανσίες σε δοχεία δύο φορές το χρόνο χρησιμοποιώντας ένα ισορροπημένο λίπασμα, όπως το NPK 10:10:10.Ταΐστε την άνοιξη πριν από την ανθοφορία και ξανά το φθινόπωρο. την άνοιξη Τα θρεπτικά συστατικά θα τους παρέχουν θρεπτικά συστατικά πριν από την εποχή της ανθοφορίας και στις αρχές του φθινοπώρου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα τα κάνουν έτοιμα για τη χειμερινή περίοδο λήθαργου.

Το χώμα στο δοχείο θα ξεπλύνει τα θρεπτικά συστατικά πιο γρήγορα από το χώμα που έχει σπαρθεί στο έδαφος. για την καταπολέμηση αυτής της απώλειας. Παρέχετε ένα μείγμα λιπάσματος και νερού για ορτανσίες κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Υπάρχουν διαλυτές φυτικές τροφές ειδικά για φυτά ορτανσίας. Η ίδια δίαιτα ισχύει και για άλλα φυτά που αγαπούν τα οξέα όπως οι καμέλιες και οι αζαλέες. Χρησιμοποιήστε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Δείτε τον οδηγό μας για τη λίπανση ορτανσιών.

9. Μάθετε πώς να μεγαλώνετε σε δοχεία

Για να καλλιεργήσετε ορτανσίες σε δοχεία Αρχικά, καλύψτε τις οπές αποστράγγισης με δίχτυ, φύκια ή χαλίκι για να μην διαρρεύσει το χώμα από το κάτω μέρος. αλλά το νερό μπορεί να εισχωρήσει για μεγάλες γλάστρες Μπορεί να θέλετε να γεμίσετε τα κενά με πλαστικά μπουκάλια για να διευκολύνετε τη μετακίνηση του δοχείου.

Ανακατέψτε το χώμα της γλάστρας με άλλα συστατικά. όλα σε ξεχωριστά δοχεία Στη συνέχεια γεμίστε το δοχείο μέχρι τη μέση με το τροποποιημένο μείγμα εδάφους. Τοποθετήστε μια ορτανσία σε γλάστρα σε ένα δοχείο για να δοκιμάσετε το ύψος της. Πρέπει να φυτεύονται σε γλάστρες ή σακούλες φυτωρίου σε νέες γλάστρες στο ίδιο ύψος. Αφήστε χώρο για ένα καλό στρώμα σάπια φύλλα, στη συνέχεια προσθέστε περισσότερο χώμα για να του δώσετε το σωστό ύψος.

Αφαιρέστε προσεκτικά το φυτό από τη γλάστρα και επιθεωρήστε τις ρίζες. Εάν οι ρίζες είναι κουλουριασμένες γύρω από την άκρη της παλιάς γλάστρας, σπρώξτε απαλά τις ρίζες από το κάτω μέρος προς τα έξω. Τοποθετήστε σε ένα δοχείο και γεμίστε με μείγμα χώματος, πιέζοντάς το στο χώμα για να προστατεύσετε σωστά το φυτό.

Ρίχνουμε καλά το νερό και αφήνουμε μια ώρα να σκεπάσει το χώμα. Μετά από αυτό προσθέστε περισσότερο χώμα όσο χρειάζεται και νερό ξανά. Προσθέστε ένα στρώμα πάχους 2 ιντσών σάπια φύλλα και μετατρέψτε το φυτό σε ένα εκθετήριο.

10. Οι ορτανσίες σε γλάστρες χρειάζονται ακόμα σάπια φύλλα.

Η προσθήκη εδαφοκάλυψης στην κορυφή του δοχείου όχι μόνο κάνει το δοχείο να φαίνεται πιο ωραίο και καθαρό, αλλά και να φαίνεται πιο ελκυστικό. Αλλά στην περίπτωση του οργανικού σάπια φύλλα, μπορεί επίσης να ταΐσει το φυτό καθώς διασπάται. Το μούλτι βοηθά να διατηρούνται δροσερές οι ρίζες των φυτών και να διατηρούν την υγρασία το καλοκαίρι.

Ο φλοιός πεύκου μπορεί να αυξήσει την οξύτητα του εδάφους και να βοηθήσει τις μπλε ορτανσίες να παραμείνουν μπλε. για ροζ ορτανσία Προσπαθήστε να κάνετε το μούλτι πιο αλκαλικό ή ουδέτερο. και χρησιμοποιήστε κομπόστ ή υπολείμματα φλοιού από άλλα σκληρά ξύλα. Φροντίστε να πολτοποιήσετε τους μίσχους των φυτών για να αποτρέψετε τη σήψη του στελέχους. Ανανεώστε το σάπια φύλλα κάθε εποχή.

11. Deadheading και κλάδεμα

Είναι σημαντικό να αφαιρείτε τακτικά τις εξαντλημένες ορτανσίες κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Αυτό επιτρέπει στα φυτά να ανθίσουν ξανά και να διατηρήσουν το φυτό δυναμικά σταθερό για νέα ανάπτυξη. Βεβαιωθείτε ότι δεν κόβετε κανένα μπουμπούκι όταν πεθάνετε και χρησιμοποιείτε καθαρά, αποστειρωμένα τμήματα μεταξύ κάθε φυτού για να αποφύγετε την κοινή χρήση πιθανών ασθενειών.

Οι ορτανσίες χρειάζονται σωστό κλάδεμα μετά την ανθοφορία. Προσέξτε να μην κόψετε το παλιό ξύλο. Κάθε ορτανσία έχει διαφορετική μέθοδο κλαδέματος. με ορισμένες ποικιλίες να ανθίζουν μόνο σε παλιό ξύλο Ορισμένες ποικιλίες θα ανθίσουν σε νέο ξύλο. ή συνδυασμός και των δύο πριν κάνετε αυτή τη σημαντική δουλειά Φροντίστε να ερευνήσετε τον σωστό τρόπο για να κόψετε τις ορτανσίες του δοχείου σας.

12. Προσοχή σε παράσιτα και ασθένειες.

Μια καλά συντηρημένη ορτανσία σε γλάστρα δεν θα υποφέρει από παράσιτα και ασθένειες, ωστόσο, υπάρχουν φορές που ακόμη και η καλύτερη φροντίδα δεν θα αποτρέψει την προσβολή ορισμένων εντόμων που πετούν από γειτονικές χώρες.

Αυτά είναι αποφασιστικά διαχειρίσιμα και μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε υγιή φυτά. Προσέξτε για σημάδια αφίδων ή κόκκινων ακάρεων που ρουφούν τη ζωή μακριά από τα φύλλα, τα μπουμπούκια και τους μίσχους.

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά ποτίζονται σωστά στη βάση για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών όπως το μούχλα, το ωίδιο και το μούχλα. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο έχει καλή αποστράγγιση για να αποφευχθεί ο μαρασμός βακτηρίων και ριζών. σήψη

Οι κηλίδες και οι κηλίδες στα φύλλα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ιών που μεταδίδονται στο έδαφος. Είναι σημαντικό να μελετάτε τα φυτά. Το νερό και η τροφή σας αρκετό ηλιακό φως Και δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα με παράσιτα και ασθένειες.

13. Μην ξεχνάτε τα χειμερινά προϊόντα.

ώστε οι ορτανσίες να αναπτύσσονται φυσικά Είναι καλύτερο να κλαδεύετε τις ορτανσίες εξωτερικού χώρου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα αφήσετε στο χιόνι, τον παγετό και τον αέρα.

Κρατήστε το όσο το δυνατόν πιο προστατευμένο. Αλλά αρκετό φως του ήλιου και βροχή. Εάν αναμένεται παγετός, καλύψτε τις γλάστρες με ύφασμα ή μαλλί για να αποφύγετε τον παγετό και κρατήστε τις γλάστρες ζεστές με κουβέρτες ή μεμβράνη με φυσαλίδες.

Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος παραμένει υγρό το χειμώνα. Δεν πρέπει να στεγνώσουν. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει νερό.

14. Δεν μπορούν να είναι για πάντα στον ίδιο κουβά.

Μετά από 2-3 σεζόν σε δοχείο Η ορτανσία σας θα σας πει ότι ήρθε η ώρα για μια νέα γλάστρα και νέα ποσότητα χώματος. Μπορεί να μην ανθίσουν λεπτό και αραιό Ή μπορεί να φαίνεται σκοτεινό και λίγο βρώμικο.

Δώστε νέα ζωή στις κουρασμένες ορτανσίες επιλέγοντας μια νέα, μεγάλη γλάστρα, φρέσκο ​​χώμα γλάστρας, φρέσκο ​​σάπια φύλλα. και καθαρά στελέχη και φύλλα

15. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως κομμένο λουλούδι.

Οι ορτανσίες φαίνονται υπέροχες σαν κομμένα λουλούδια στο σπίτι. Ωστόσο, θα μαραθούν εάν δεν τα φροντίσετε πριν τα τοποθετήσετε σε ένα βάζο. πριν κόψετε τα λουλούδια από τα δέντρα Ποτίστε το καλά μια μέρα πριν για να μείνετε πλήρως ενυδατωμένοι.

Κόψτε το πρωί πάνω από την άκρη για να επιτρέψετε στο φυτό να ανακάμψει γρήγορα και να ανθίσει ξανά. Τοποθετήστε αμέσως τα κομμένα κοτσάνια σε μια λεκάνη ή κουβά με ζεστό νερό και αφήστε τα για μερικές ώρες.

Κόψτε το στέλεχος υπό γωνία και βυθίστε τις άκρες σε σκόνη στυπτηρίας. (Αυτή η σκόνη χρησιμοποιείται στο τουρσί και μπορεί να βρεθεί σε καταστήματα μπαχαρικών στα σούπερ μάρκετ.) Αυτή η σκόνη εμποδίζει το νερό να φτάσει στις άκρες των στελεχών και αποτρέπει το μαρασμό των στελεχών.

Αν η ορτανσία σας έχει μαραθεί Δοκιμάστε να ενυδατωθείτε με μούλιασμα σε κρύο νερό ή γεμίζοντας τον κάδο με νερό. Μουλιάζουμε τους κόνδυλους σε νερό και σκεπάζουμε για μια ώρα. Τινάξτε το νερό και αφήστε τα να κοιτούν προς τα επάνω και έτοιμα για την παράσταση.

Συνέχισε να διαβάζεις:

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *