Καλλιέργεια μπρόκολου σε γλάστρες | Πώς να καλλιεργήσετε μπρόκολο σε γλάστρες

Καλλιέργεια μπρόκολου σε γλάστρες | Πώς να καλλιεργήσετε μπρόκολο σε γλάστρες

αναρωτιέμαι για Μπορεί το μπρόκολο να καλλιεργηθεί σε γλάστρες; Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να απολαύσετε αυτό το θρεπτικό λαχανικό!

Το μπρόκολο αναπτύσσεται καλύτερα σε δροσερά κλίματα και παράγει δύο καλλιέργειες-άνοιξη και πτώσηστις περισσότερες περιοχές Μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα σε δοχεία Η επιλογή ποικιλιών πρώιμης ωρίμανσης διασφαλίζει ότι θα απολαύσετε αυτό το πλούσιο σε πρωτεΐνες λαχανικό σε ελάχιστο χρόνο! Ενημερώστε όλους Καλλιεργήστε μπρόκολο σε γλάστρες!

εδώ Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια λάχανου σε γλάστρες!


Τι είναι το μπρόκολο;

Το μπρόκολο είναι ένα θρεπτικό πράσινο λαχανικό που παράγει μεγάλα, σκούρα πράσινα κεφάλια λουλουδιών και ανοιχτό πράσινους μίσχους. Είναι παρόμοιο με το κουνουπίδι, επίσης μέλος της οικογένειας Brassica, αλλά με διαφορετική ποικιλία.

Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι άφθονο. Φυτικές ίνες, σίδηρος, κάλιο, βιταμίνες C και KΈχει περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό. Το μπρόκολο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα τόσο μαγειρεμένα όσο και ωμά.


Ποικιλίες μπρόκολου

όταν μπορείς να φυτέψεις ένα είδος μπρόκολου Υπάρχουν μερικές ποικιλίες σε γλάστρες που αναπτύσσονται γρήγορα και είναι κατάλληλες ως δοχεία:

Από την Chico: Είναι κληρονομική ποικιλία που παράγει κεφάλια αντί για βλαστούς.Χρειάζεται 45-70 ημέρες για να ωριμάσει.

Royal Tenderet Hybrid: Είναι η τέλεια επιλογή για δοχεία. Παράγει μίσχους 3-4 ιντσών και ωριμάζει σε 50-60 ημέρες.

λάμψη: από αυτό Ένα υβρίδιο που ωριμάζει σε 50-80 ημέρες, γλυκιά γεύση και μέγεθος κεφαλιού 6-7 ίντσες. αντοχή σε ασθένειες και θερμότητα

Άλλες ποικιλίες που μπορείτε να καλλιεργήσετε παρακολουθώappy Rich, Emperor, Marathon, Bonanza, Arcadia, DeCicco, Gypsy, Early Dividend, Paragon, Eureka, Pinnacle Premium, και Παραθέτω, αναφορά.


επιλογή κοντέινερ

για την καλλιέργεια μπρόκολου Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο 8-10 ιντσών είναι αρκετό. για αυτό το μέγεθος γλάστρα Τα φυτά σε γλάστρες είναι τα καλύτερα. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν αρκετές οπές αποστράγγισης. Εάν σκοπεύετε να φυτέψετε πολλά φυτά ταυτόχρονα, χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο μέγεθος δοχείου και το ίδιο βάθος όπως προτείνεται παραπάνω.


Πώς να καλλιεργήσετε το μπρόκολο σε ένα δοχείο

Πώς να καλλιεργήσετε μπρόκολο σε γλάστρες 2

χρόνος φύτευσης

Γιατί το μπρόκολο είναι ένα φυτό για κρύο καιρό Τα καταφέρνει καλύτερα σε θερμοκρασίες κάτω από 75 F (23 C).

Για την ανοιξιάτικη συγκομιδή – Σπείρετε σπόρους 4-6 εβδομάδες πριν από την τελευταία μέση ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Σπείρετε τους σπόρους το φθινόπωρο για καλύτερα αποτελέσματα. Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη του μπρόκολου.

για φθινοπωρινή ή χειμερινή συγκομιδή – Αν περιμένετε να τρυγήσετε το φθινόπωρο ή το χειμώνα Μεταφέρετε τα σπορόφυτα στον κήπο το καλοκαίρι. Για περιοχές με ήπιους χειμώνες Μπορείτε να φυτέψετε το φθινόπωρο.

διάδοση

από σπόρο

 • Σπείρετε τους σπόρους σε βάθος μισής ίντσας σε κάθε γλάστρα και γεμίστε τους με το αρχικό μείγμα σπόρων.
 • Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ηλιόλουστο μέρος για 4-5 ώρες.
 • Ποτίζετε τακτικά για να διατηρείται το μέσο καλλιέργειας ομοιόμορφα υγρό.
 • Οι σπόροι βλασταίνουν σε 7-14 ημέρες.
 • Όταν έχει ύψος 3-7 ίντσες και έχει 4 αληθινά φύλλα, μετακινήστε το στην επιθυμητή γλάστρα.

από μεταμόσχευση

 • Είναι πιο εύκολο να αναπτυχθείς με αυτόν τον τρόπο. Πάρτε ένα υγιές μόσχευμα ηλικίας 3-5 εβδομάδων από το νηπιαγωγείο.
 • φυτεύονται σε ατομικές γλάστρες
 • Εάν φυτεύετε πολλά φυτά ταυτόχρονα, φυτέψτε τα σε απόσταση τουλάχιστον 15-18 ιντσών μεταξύ τους.

Απαιτήσεις για την καλλιέργεια μπρόκολου σε γλάστρες

τοποθεσία

Για τις καλύτερες καλλιέργειες Επιλέξτε μια τοποθεσία που δέχεται τουλάχιστον πέντε έως έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Αποφύγετε την καλλιέργεια μπρόκολου στον ήλιο ή στη σκιά. Αν το μπαλκόνι βλέπει προς τα βόρεια, δεν θα ευημερήσει.

γη

Το μπρόκολο αναπτύσσεται καλύτερα σε ελαφρύ έδαφος. εμπλουτισμένο με κομπόστ Και έχουν καλή στράγγιση με pH 6,0-6,8.Τα φυτά χρειάζονται και οξύτητα. Μπορείτε να προσθέσετε λάιμ ή σάπια φύλλα για να αυξήσετε το επίπεδο του pH.

Συμβουλές: ανακατεύουμε περλίτη βερμικουλίτη και ίσα μέρη τύρφη για να φτιάξετε ένα μείγμα χώματος για το μπρόκολο.

νερό

Στο μπρόκολο αρέσει το σταθερά υγρό χώμα. Επομένως, φροντίστε το καλά. Βεβαιωθείτε ότι το νερό βγαίνει από την κάτω τρύπα.Και το πότισμα δεν συσσωρεύεται στη γλάστρα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη.


φροντίδα μπρόκολου

λίπασμα

Την ώρα της πλάγιας φύτευσης μπρόκολου όταν είναι κατά το ήμισυ μεγαλωμένο και πάλι με κομπόστ μέσης ηλικίας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα λίπασμα για όλες τις χρήσεις βραδείας αποδέσμευσης κατά τη φύτευση. Η εφαρμογή υγρού λιπάσματος κάθε 2 εβδομάδες αρκεί.

κλάδεμα

Εάν το φυτό αναπτύσσεται έντονα Το κλάδεμα είναι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου της ανάπτυξης. Τσιμπήστε τις νέες κορυφές ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Μπορείτε να κόψετε τα μαραμένα φύλλα από τα πλάγια, ωστόσο, αποφύγετε το υπερβολικό κλάδεμα.

σάπια φύλλα

Στο μπρόκολο αρέσει το δροσερό χώμα. Επομένως, το σάπια φύλλα είναι σημαντικό. Ένα κομμάτι 2 ιντσών ψιλοκομμένα φύλλα, σανό ή άχυρο είναι αρκετό για να απλωθεί στο χώμα.

παράσιτα και ασθένειες

Προσοχή στα κομμένα σκουλήκια σκουλήκι λάχανου και τα σκουλήκια του λάχανου μπορεί να μαζευτεί ή να ραντιστεί με νερό Ανάμεσα στις ασθένειες, προσέξτε την ρίζα και το ωίδιο. Επιλέξτε ποικιλίες ανθεκτικές στις ασθένειες και παρέχετε σωστή κυκλοφορία αέρα μεταξύ των φυτών.


συγκομιδή και αποθήκευση

Μπρόκολο έτοιμο για συγκομιδή 60-80 ημέρες Μετά τη μεταφύτευση στο επιθυμητό δοχείο/κήπο Ψάξτε για ανοιχτό πράσινο μπουμπούκια και κόψτε τα 4-5 ίντσες κατά μήκος του στελέχους.Αφήστε τα εξωτερικά φύλλα ανέπαφα καθώς αυτό θα ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη.

Το μπρόκολο είναι καλύτερο όταν είναι φρέσκο. Φυλάσσετε σε διάτρητη πλαστική σακούλα στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα Μην πλένετε πριν την αποθήκευση.


χρήσεις μπρόκολου

Μπορείτε να ανακατέψετε απαλά και να απολαύσετε. Κοτόπουλο Teriyakiμακρύτερα, μαρίδα και προσθέστε τα σαλάτα. Μπρόκολο στον ατμό με υπέροχο γούστο Τυρί ή σάλτσα ChimichurriΓια να προσθέσετε γεύση, μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε. Φρέσκα βότανα! μαρίδα και προσθέστε Σάλτσα φυστικοβούτυρου τσίλι λάιμ για τη σωστή γεύση!


Τα οφέλη του μπρόκολου στην υγεία

Πώς να καλλιεργήσετε μπρόκολο σε γλάστρες4

 • γέμιση μπρόκολου βιταμίνη και μεταλλικά στοιχεία.
 • είναι άφθονο της γλυκοραφανίνηςσολ αντιοξειδωτικό που βοήθησε πέψη.
 • με καμπερόληπεριορίζω φλεγμονή στο σώμα
 • Σωστά υψηλή σε πρωτεΐνη Ιδανικό για παρατηρητές βάρους
 • βοηθά μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα με αυτό υψηλή σε φυτικές ίνες.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *