Καλλιέργεια καυτερών πιπεριών σε δοχεία | Πώς να καλλιεργήσετε πιπεριές τσίλι σε γλάστρες

Καλλιέργεια καυτερών πιπεριών σε δοχεία |  Πώς να καλλιεργήσετε πιπεριές τσίλι σε γλάστρες

Καλλιέργεια καυτερών πιπεριών σε δοχεία πολύ απλό και αποτελεσματικό Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Στην πραγματικότητα, ένα βραχύβιο πολυετές στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές (ζώνες USDA 9-11), αυτό το καρποφόρο λαχανικό μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια. Ορισμένες ποικιλίες μπορούν να καλλιεργηθούν ως πολυετείς στις ζώνες 7 και 8.

λόγω συμπαγών αναπτυξιακών συνηθειών Το φυτό πιπεριάς αναπτύχθηκε με επιτυχία σε δοχείο. Τα φυτά δεν έχουν ύψος μεγαλύτερο από 1 έως 3 πόδια (ανάλογα με την ποικιλία) ενώ βρίσκονται στο έδαφος. υπό ευνοϊκές συνθήκες Ορισμένες ποικιλίες φτάνουν τα 4 πόδια σε ύψος.

επιλέξτε μια κατσαρόλα

στην καλλιέργεια πιπεριών σε δοχεία Επιλέξτε ένα δοχείο με επαρκείς οπές αποστράγγισης. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια σακούλα φύτευσης.) Μια γλάστρα 5 γαλονιών (12 ίντσες βάθος και πλάτος) είναι αρκετή για ένα φυτό για τις περισσότερες ποικιλίες. Χρησιμοποιήστε γλάστρες 3 γαλονιών για μικρότερες ποικιλίες. και ελαφρώς μεγαλύτερες γλάστρες 7 ή 10 γαλονιών για μεγαλύτερες ποικιλίες. ή αν ζείτε σε περιοχή με ζεστό κλίμα Το τσίλι είναι πολυετές φυτό.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τη σπορά των σπόρων;

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη σπορά των σπόρων 6-10 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού. ή οποιαδήποτε στιγμή τη νύχτα οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν πάνω από 55 F (12 C) εάν ζείτε σε τροπικό ή υποτροπικό κλίμα. Μπορείτε πάντα να φυτέψετε σπόρους πιπεριάς. εκτός από το καλοκαίρι

φυτό

Αγοράστε ένα δενδρύλλιο από ένα κοντινό φυτώριο ή ξεκινήστε τα δικά σας σπορόφυτα. Η βλάστηση διαρκεί συνήθως 1-3 εβδομάδες ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία.
Σπείρετε τους σπόρους περίπου ¼ ίντσας βαθιά στο αρχικό μείγμα σπόρων. Τοποθετήστε το δίσκο σπόρων σε ζεστό μέρος. Θερμοκρασίες πάνω από 60 F (15 C) είναι κρίσιμες για τη βλάστηση. Ψεκάζετε συχνά την ομίχλη στους δίσκους σποράς. και κρατήστε το χώμα συνεχώς υγρό. για ευκολία βλάστησης Τυλίξτε τους σπόρους σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τους σε ζεστό μέρος.

Απαιτήσεις για την καλλιέργεια πάπρικας σε δοχεία

Πώς να καλλιεργήσετε πιπέρι σε γλάστρες-3

θέση

Η καλλιέργεια πιπεριών τσίλι σε δοχεία πρέπει να γίνεται σε μέρος που να δέχεται πλήρη ήλιο. Είναι φυτά που αγαπούν τη θερμότητα όπως οι ντομάτες και οι μελιτζάνες. Εάν δεν έχετε χώρο, δοκιμάστε το. καλλιέργεια πιπεριάς σε εσωτερικούς χώρους σε ένα παράθυρο που φωτίζεται από το φως του ήλιου και επιλέξτε μια καλά αεριζόμενη τοποθεσία για να αποφύγετε ασθένειες * Παρέχετε απογευματινή σκιά το καλοκαίρι εάν καλλιεργείτε πιπεριές σε τροπικά κλίματα.

γη

Το καλό χώμα είναι απαραίτητο για την καλλιέργεια πιπεριών. Αγοράστε ένα μείγμα γλάστρας καλής ποιότητας, χαλαρό, που στραγγίζει καλά ή φτιάξτε το δικό σας. Θα πρέπει επίσης να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία. Για αυτό, μπορεί να προστεθεί σάπια κοπριά ή κομπόστ τη στιγμή της φύτευσης. Καλό είναι επίσης να ανακατεύουμε 5-10 γραμμάρια neem κατά την προετοιμασία του χώματος. Βοηθά στην προστασία των νεαρών φυτών από ασθένειες και παράσιτα στο έδαφος.

άρδευση

Διατηρείτε το χώμα ελαφρώς υγρό ανά πάσα στιγμή και μην αφήνετε το φυτό να στεγνώσει εντελώς.Επίσης, αποφύγετε το πότισμα από πάνω. γιατί μπορεί να κάνει τα φύλλα να βραχούν Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση ζύμης. Σε εκείνο το σημείο, μειώστε ελαφρώς το πότισμα καθώς αρχίζουν να εμφανίζονται λουλούδια και αρχίζουν να σχηματίζονται φρούτα. Προσοχή όμως, το εντελώς στεγνό χώμα θα προκαλέσει πτώση των λουλουδιών.

θερμοκρασία

Η καλύτερη ανάπτυξη απαιτεί θερμοκρασίες εδάφους πάνω από 60 F (15 C). Οι βέλτιστες θερμοκρασίες βλάστησης των σπόρων είναι πάνω από 68 F (20 C). Μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο 95 F (35 C) και έως 50 F (10 C) εύκολαΗ βέλτιστη θερμοκρασία ανάπτυξης είναι μεταξύ 70-90 F (21-32 C).

φροντίδα φυτού πιπεριάς

Πώς να καλλιεργήσετε πιπέρι σε γλάστρα-1

λίπασμα

καθώς και άλλα φυτά στην οικογένεια της τομάτας Το τσίλι μπορεί να καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες. Ο ευκολότερος τρόπος για να ταΐσετε αυτό το λαχανικό είναι να χρησιμοποιήσετε λίπασμα ντομάτας. Η προσθήκη καλά σαπισμένου κομπόστ και κοπριάς είναι επίσης χρήσιμη. Η σίτιση με κομπόστ ή κομπόστ μία φορά το μήνα θα αυξήσει την ανάπτυξη των φυτών.

πρέζα

Το τσίμπημα στην πρώιμη ανάπτυξη κάνει το φυτό θαμνώδες. Όταν το φυτό είναι περίπου 6 ίντσες ύψος, κλαδέψτε τις άκρες των κλαδιών για να διατηρήσετε το φυτό θαμνώδες. Αν δείτε λουλούδια να εμφανίζονται νωρίς, αφαιρέστε τα.Κάντε το ίδιο και όταν φυτεύετε. κατά την ανάπτυξη Αναζητήστε τυχόν άρρωστα ή μολυσμένα φύλλα ή κλαδιά και αφαιρέστε τα. Αυτό είναι ένα καλό άρθρο. Σχετικά με αυτό, δοκιμάστε το!

υποστήριξη

Η καλλιέργεια πάπρικας σε δοχεία χρειάζεται υποστήριξη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν φυτέψετε τις πιπεριές σας σε τοποθεσία με αέρα. Στερεώστε ένα ραβδί κοντά στον κύριο κορμό και δέστε το φυτό.

κρύβω

Εάν τα φυτά σας ανθίσουν πολύ νωρίς, αυτό είναι πολύ σημαντικό.Αυτό θα τα κρατήσει δυνατά και υγιή.

γονιμοποίηση

σαν ντομάτα Τα φυτά πιπεριάς φυτρώνουν μόνα τους και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

παράσιτα και ασθένειες

Πώς να καλλιεργήσετε πιπέρι σε γλάστρες-2

Οι αφίδες είναι ο χειρότερος εχθρός των φυτών πιπεριάς. Επομένως, προσέχετε τα ακάρεα της αράχνης μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα φυτά σε ξηρά, ζεστά κλίματα. Άλλα παράσιτα που πρέπει να προσέξετε είναι τα κοψίματα, οι αλευροσκούληκες και τα σκαθάρια. Οι πιο συχνές ασθένειες είναι η σήψη, το ωίδιο και η βακτηριακή κηλίδα.

συγκομιδή

Οι χρόνοι συγκομιδής μπορεί να ποικίλλουν και εξαρτώνται από την ποικιλία και τις συνθήκες που καλλιεργείτε. Αλλά οι περισσότερες ποικιλίες χρειάζονται 2-4 μήνες.Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε όταν είναι έτοιμες από το μέγεθός τους. Όσο περισσότερο αφήσετε τις πιπεριές στο φυτό, τόσο πιο πιθανό θα είναι. Όσο πιο ζεστό είναι το τσίλι, τόσο πιο πικάντικο θα είναι. Αλλά ταυτόχρονα, το να αφήσετε τις πιπεριές στο φυτό αφού είναι έτοιμες για συγκομιδή θα συμβάλει επίσης στη μείωση της ωρίμανσης.


τότε κάνε το!

Η καλλιέργεια καυτερής πιπεριάς σε δοχεία είναι απλή και αποτελεσματική.  Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *