Είναι το Calathea τοξικό για τις γάτες; και πώς να κρατήσετε τη γάτα σας ασφαλή από αυτό

calathea τοξικές γάτες

Όλοι αγαπάμε τις γάτες μας και θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τις κρατήσουμε ασφαλείς, οπότε όταν ψάχνετε για ένα νέο δέντρο για το σπίτι σας, μην ψάχνετε άλλο. Είναι φυσικό να αναρωτιέστε εάν τα φυτά Galathea είναι τοξικά για τις γάτες. Εάν έχετε ένα φυτό Calathea στο σπίτι σας, μπορεί να αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές για το γατάκι σας. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς το Galathea είναι δηλητηριώδες για τη γάτα; Και πώς μπορείτε να προστατέψετε τη γάτα σας από αυτό;

Είναι το Calathea δηλητηριώδες για τις γάτες;

Όχι, το Calathea δεν είναι τοξικό για τις γάτες. Όλα τα είδη και οι ράτσες, συμπεριλαμβανομένων των Calathea Medallion, Calathea ornata κ.λπ., είναι ασφαλή για γάτες, σκύλους και άλογα.

Αν και η κατάποση του φυτού μπορεί να ερεθίσει ελαφρώς το στομάχι της γάτας, Αλλά δεν είναι επικίνδυνο ή τοξικό.Επιπλέον, το Calathea δεν περιέχει επιβλαβή ή ερεθιστικά συστατικά. Κάντε την αλληλεπίδραση με τις γάτες ασφαλή.

Σύμφωνα με την ASPCA, η οικογένεια Calathea περιλαμβάνει 60 είδη και 300 ποικιλίες, καμία από τις οποίες δεν αποτελεί απειλή για τις γάτες και άλλα κατοικίδια ζώα.Για το λόγο αυτό, τα Calathea είναι ασφαλή για γάτες και άλλα κατοικίδια.

Γιατί το Calathea είναι φιλικό προς τις γάτες;

Τα φυτά Calathea είναι ασφαλή για τις γάτες επειδή είναι μη τοξικά και δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις γάτες εάν καταποθούν.

Τελικά, τα φυτά Calathea είναι εξαιρετικά για σπίτια με γάτες. Επειδή παρέχουν ένα ασφαλές, όμορφο και χωρίς άγχος περιβάλλον για όλους τους εμπλεκόμενους.

Πότε το Calathea δεν είναι ασφαλές για τις γάτες;

Το Calathea είναι ένα μη τοξικό φυτό που είναι ασφαλές για τις γάτες, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου δεν είναι ασφαλές για τις γάτες.

Για παράδειγμα, η υπερβολική δόση calathea μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στις γάτες και να προκαλέσει εμετό ή ήπια διάρροια.Επιπλέον, τα λιπάσματα και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται με το calathea μπορεί να είναι επιβλαβή για τις γάτες.

Οι γάτες αγαπούν τα μεγάλα φύλλα galathea και μπορούν να πνιγούν από αυτά. Αντιθέτως Ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, όπως τα κρίνα, είναι εξαιρετικά δηλητηριώδη για τις γάτες. Ακόμα κι αν ξεπλένουν τη γύρη του κρίνου από τα μαλλιά ή τις κεραίες τους.

Οι γάτες μπορεί να βλάψουν το περιβάλλον νερό. Κορμούς φυτών εσωτερικού χώρου ή κομμένα λουλούδια Συνολικά, το Calathea είναι ασφαλές για γάτες. Αλλά υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις για να κρατήσετε τη γάτα σας ασφαλή.

Ποιοι τύποι Calathea είναι ασφαλείς για τις γάτες;

Όλα τα είδη Calathea είναι ασφαλή για τις γάτες, με περισσότερα από 60 είδη στο γένος Calathea μη τοξικά για γάτες, σκύλους και ανθρώπους.

Όλα τα μέρη του φυτού Calathea είναι μη τοξικά και ασφαλή για τις γάτες. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κατανάλωση φυτών.Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις για να κρατάτε τη γάτα σας ασφαλή, όπως να κρατάτε τα φυτά μακριά ή να καλύπτετε το δίχτυ.

Ποια είναι τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από Calathea στις γάτες;

Τα Calatheas είναι μη τοξικά, αν και η κατάποση μπορεί να προκαλέσει ήπιο ερεθισμό του στομάχου στις γάτες. Τα συμπτώματα του ερεθισμού του στομάχου calathea στις γάτες περιλαμβάνουν:

  • κάνω εμετό,
  • διάρροια,
  • κοιλιακό άλγος,
  • ηπατική βλάβη και θάνατος σε σοβαρές περιπτώσεις

Εάν η γάτα τρίβει το φυτό και γλείφει τη γούνα της μετά την κατανάλωση του γάλακτος Μπορεί επίσης να έχει αυτά τα συμπτώματα.

Ο ερεθισμός του στομάχου συνήθως υποχωρεί μέσα σε 24 ώρες, αλλά εάν η γάτα σας παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης όπως αδυναμία, λήθαργο, ξηρούς βλεννογόνους ή λευκά ούλα Επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

Τι πρέπει να κάνω αν η γάτα μου φάει Calathea;

Εάν η γάτα σας καταπιεί calathea, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας. Τα συμπτώματα των γαστρεντερικών διαταραχών περιλαμβάνουν έμετο και διάρροια. και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί ηπατική βλάβη. Η θεραπεία για γαστρεντερικές παθήσεις είναι συνήθως υποστηρικτική και περιλαμβάνει ενδοφλέβια υγρά και ανάπαυση.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις για να κρατάτε τη γάτα σας ασφαλή, όπως να κρατάτε τα φυτά μακριά ή να καλύπτετε δίχτυα. Εάν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας μασάει τα φύλλα ή τους μίσχους του φυτού σας calathea Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το φυτό calathea είναι δηλητηριώδες και πρέπει να αφαιρεθεί από το σπίτι.

Για να αποσπάσετε την προσοχή της γάτας σας από το δέντρο Μπορείτε να προσφέρετε εναλλακτικά παιχνίδια ή περισπασμούς. Αυτό θα τους αποτρέψει από το να φάνε το Galathia και θα τους κρατήσει ασφαλείς.

γάτα και φυτό

Πώς μπορώ να ξέρω αν η γάτα μου μασάει φυτό καλαθέα;

Εάν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας τσιμπολογάει το φυτό σας calathea, αναζητήστε σημάδια όπως φύλλα ή μίσχοι, μασημένες τρύπες. ή πατημασιές στο χώμα Αν δείτε αυτά Η γάτα σας προσπαθεί να φάει αυτό το φυτό.

Θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις για να προστατεύσετε τα φυτά σας από τις γάτες, όπως να τα κρατάτε μακριά ή να χρησιμοποιείτε απωθητικά σπρέι.

Είναι τα φύλλα Calathea ασφαλή για μάσημα από γάτες;

Α: Ναι, τα φύλλα calathea είναι ασφαλή για μάσηση από τις γάτες. Τα φυτά Calathea δεν περιέχουν ενώσεις που μπορεί να προκαλέσουν στοματικό ερεθισμό, ασθένεια ή ανεπάρκεια οργάνων στις γάτες. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε εάν η γάτα σας τρώει μόνο λίγα φύλλα ή μίσχους.

Τα Calatheas έχουν επίσης αποδειχθεί ότι δεν είναι τοξικά. Επομένως, δεν υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης σε περίπτωση κατάποσης. Ωστόσο, ορισμένες προφυλάξεις είναι σημαντικές για να κρατήσετε τη γάτα σας ασφαλή. καθώς μπορεί να ερεθίσει το στομάχι

Αν και τα φυτά είναι ασφαλή για τις γάτες, Είναι καλύτερο να τα κρατάτε μακριά ή να καλύπτετε τη γλάστρα με δίχτυ για να αποτρέψετε τις γάτες να ροκανίζουν τα φύλλα ή τον κορμό.Οι γάτες μπορούν επίσης να κάνουν μεγάλη ζημιά στο φυτό σας αν μείνουν μόνες. Επομένως, είναι καλύτερο να προσέχετε το κατοικίδιό σας.

Εν ολίγοις, το φυτό Calathea είναι μια ασφαλής επιλογή για τους ιδιοκτήτες γατών καθώς είναι μη τοξικό και δεν θα βλάψει τις γάτες εάν καταποθεί.Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις για να προστατεύσετε το φυτό και να το κρατάτε μακριά από το κατοικίδιο ζώο σας.

φυτό καλαθέα

Είναι τα στελέχη Calathea επικίνδυνα για τις γάτες;

Όχι, τα στελέχη calathea δεν είναι επιβλαβή για τις γάτες. Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου είναι ασφαλές για γάτες και άλλα κατοικίδια. Γιατί δεν υπάρχουν βλαβερές ουσίες ή τοξίνες που προκαλούν προβλήματα υγείας.

Εξάλλου Ακόμα κι αν η γάτα σας τρώει μικρή ποσότητα φυτών Δεν θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα επειδή το Calathea δεν περιέχει τις χημικές ουσίες που βρίσκονται σε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. τοξικό για τις γάτες

Ακόμη και το νερό γύρω από τον κορμό του φυτού calathea είναι ασφαλές για τις γάτες και άλλα ζώα. Αυτό δεν συμβαίνει με άλλα φυτά. Για παράδειγμα, μερικά κρίνα είναι τόσο τοξικά που ακόμη και μια γάτα που ξεπλένει τη γύρη του κρίνου από τη γούνα ή τα μουστάκια της μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο.

Ενώ το calathea είναι ασφαλές, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα πρέπει να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις για να κρατήσετε τη γάτα σας ασφαλή, όπως να κρατήσετε το φυτό μακριά από την πρόσβαση ή να καλύψετε τη γλάστρα με ένα διχτυωτό σουρωτήρι. Γιατί πάντα υπάρχει περίπτωση να σε λανθάσουν.

Συμπερασματικά, τα κλωνάρια calathea είναι αβλαβή για τις γάτες και είναι μια ασφαλής επιλογή για όσους έχουν πολλά κατοικίδια.

Πώς να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από τον Calatheas

Για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από τα φυτά calathea, φροντίστε να τα κρατάτε μακριά από τα κατοικίδια ζώα. Οι γάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν κρεμαστές γλάστρες και βάσεις για να τις κάνουν λιγότερο προσβάσιμες στα φυτά σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό απωθητικό, όπως αιθέριο έλαιο εσπεριδοειδών ή ένα μείγμα ξιδιού-νερού.Τέλος, αποτρέψτε τις γάτες από το να ενοχλούν τα καλαθέα σας χρησιμοποιώντας θετικές μεθόδους εκπαίδευσης και βαριές πέτρες.

Επιπλέον, ως φυσικό απωθητικό Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατακάθι καφέ, που έχει μια προσβλητική μυρωδιά που πολλά κατοικίδια δεν μπορούν να ανεχθούν.

με αυτές τις μεθόδους Μπορείτε να κρατήσετε τον Calatheas ασφαλή από περίεργες γάτες.

Πόσο επικίνδυνο είναι το Calathea για τις γάτες;

Η Calathea είναι ένα όμορφο φυτό σε γλάστρα που χρειάζεται λίγη συντήρηση. Αυτά είναι γενικά ασφαλή για τις γάτες, ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις για να διατηρηθούν ασφαλείς.

Αν και το Galathea δεν περιέχει τοξικές ενώσεις ή χημικές ουσίες. Αλλά μπορεί να είναι επιβλαβές για τις γάτες εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες. καθώς μπορεί να προκαλέσει ήπιο έως σοβαρό ερεθισμό ακόμα και έμετο ή διάρροια

Επιπλέον, τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καλαθέα μπορεί να είναι επιβλαβή σε περίπτωση κατάποσης. Μπορεί να περιέχουν σίδηρο, χαλκό, βόριο, ψευδάργυρο και μολυβδαίνιο.

Συνολικά, το Galatea είναι ένα φυτό φιλικό προς τα κατοικίδια. Αλλά είναι ακόμα σημαντικό να γνωρίζετε τις γάτες που μπορεί να μπουν στον πειρασμό να μασήσουν ή να καταπιούν μέρη φυτών.

Πώς να προστατέψετε τη γάτα σας από τα φυτά Calathea

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα τρόπων για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από την Calathea:

Κρατήστε τα φυτά μακριά από γάτες.

Αν έχετε γάτα και θέλετε να κρατήσετε το Galathea μακριά της Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

  1. Εκπαιδεύστε τα κατοικίδια ζώα σας να αποφεύγουν τα φυτά δίνοντάς τους λιχουδιές όποτε λείπουν.
  2. Τοποθετήστε πέτρες γύρω από το δέντρο για να εμποδίσετε τις γάτες να περιπλανηθούν.
  3. Τοποθετήστε τα φυτά σε ψηλά ράφια ή σε κρεμαστά καλάθια μακριά από την πρόσβαση.
  4. Χρησιμοποιήστε θετικές μεθόδους εκπαίδευσης και μην τιμωρείτε τη γάτα σας επειδή είναι περίεργη για τα φυτά.
  5. Παρέχετε άλλα αντικείμενα, όπως απορρίμματα γάτας και παιχνίδια για να αποσπάσετε την προσοχή της γάτας σας από τα δέντρα.

Ψεκάστε τα φυτά με ένα προστατευτικό σπρέι.

Εάν η γάτα σας πλησιάσει πολύ το φυτό σας Calathea Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε. Ένας απλός και απλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι squirt. Προσέξτε τα και ψεκάστε ελαφρά όταν πλησιάσουν πολύ.

Αυτή η μέθοδος «διόρθωσης» δεν είναι για όλους, καθώς ορισμένες γάτες μπορεί να είναι ευαίσθητες ή να αποστρέφονται τα φυτά. Άλλες μέθοδοι απώθησης γατών περιλαμβάνουν τη χρήση απωθητικών σπρέι. φύτευση γαϊδουράγκαθων Συχνό κλάδεμα και χρήση εσπεριδοειδών, ελαίου μέντας ή κατακάθι καφέ.

Οι θετικές μέθοδοι εκπαίδευσης είναι επίσης προαιρετικές, όπως η παροχή λιχουδιών και επαίνου σε γάτες όταν είναι μακριά τους. Με αυτούς τους τρόπους το Galatea σας θα είναι ασφαλές από τους φίλους της γάτας σας!

Καλλιεργήστε φυτά σε δοχεία που δεν προστατεύονται από τις γάτες.

Η δημιουργία ενός δοχείου με προστασία από τις γάτες για calathea είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τις γάτες μακριά από τα φυτά. Επιλέξτε ένα ανθεκτικό δοχείο με κλειστό καπάκι. και κρατήστε το μακριά από γάτες

Εάν η γάτα σας είναι ιδιαίτερα περίεργη Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρές πέτρες ή τούβλα. Βάλτε το κάτω μέρος της κατσαρόλας για να μην κινείται.

Μπορείτε επίσης να προσφέρετε στη γάτα σας εναλλακτικά φυτά που μπορεί να μασήσει με ασφάλεια. Αυτό θα ικανοποιήσει τη φυσική τους ανάγκη να εξερευνήσουν και να τσιμπήσουν φυτά χωρίς να τα θέσουν σε κίνδυνο να φάνε τα φυτά εσωτερικού χώρου.

FAQ

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το εάν το Galathea είναι τοξικό για τις γάτες:

Υπάρχουν άλλα φυτά που μπορούν να βλάψουν τις γάτες;

Μερικά φυτά που πρέπει να αποφύγετε είναι η πικροδάφνη, η καστορέλα, η ντιφενμπάχια, η αλεπού, το κρίνο της κοιλάδας, το γκι και το φιλόδεντρο.

Αυτά τα φυτά περιέχουν τοξίνες που μπορεί να είναι τοξικές για τις γάτες. Αυτό προκαλεί ερεθισμό και κάψιμο στα χείλη, τη γλώσσα και το στόμα, ακόμη και δυσκολία στην κατάποση. Εάν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας έχει καταπιεί κάποιο από αυτά τα φυτά, Ζητήστε αμέσως κτηνιατρική βοήθεια.

Τοξικό για τα φυτά Calathea

Είναι το Pet Calatheas ασφαλές;

Τα Calatheas είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες κατοικίδιων ζώων. Καθώς είναι μη τοξικά και ασφαλή για γάτες, σκύλους και άλογα, οπότε αν ψάχνετε για ένα φυτό εσωτερικού χώρου που να είναι ασφαλές για τα κατοικίδια, το Calatheas μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς!

Είναι το Calathea δηλητηριώδες;

Όχι, το Calathea δεν είναι τοξικό για τις γάτες. Όλα τα είδη και οι ποικιλίες των φυτών Calathea, συμπεριλαμβανομένων των Calathea zebrina, Calathea compact star και Calathea triostar, είναι μη τοξικά και ασφαλή για γάτες, σκύλους και άλογα. Το Calathea δεν περιέχει επιβλαβή ή ερεθιστικά συστατικά. και είναι μη τοξικό για γάτες και ανθρώπους αν και δεν είναι τοξικό Αλλά αν η γάτα σας τρώει πολλά φύλλα. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι.

Είναι το Calathea Triostar τοξικό για τις γάτες;

Όχι, το Calathea Triostar δεν είναι τοξικό για τις γάτες. Όλα τα είδη και οι ποικιλίες Calathea είναι αβλαβή για τις γάτες, συμπεριλαμβανομένου του πολύ εξωτικού Calathea Triostar. Αν και το Calathea είναι μη τοξικό, εάν η γάτα σας καταπιεί μεγάλες ποσότητες από τα φύλλα της, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι.

Η American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) επιβεβαίωσε ότι η calathea είναι εντελώς μη τοξική για τις γάτες. και κανένα μέρος του φυτού calathea δεν είναι επιβλαβές ή τοξικό για τις γάτες.

Είναι το Calathea Freddy τοξικό για τις γάτες;

Όχι, ο Calathea Freddy δεν είναι τοξικός για τις γάτες. Όλα τα είδη και οι ποικιλίες Calathea, συμπεριλαμβανομένου του Calathea Freddy, είναι μη τοξικά για γάτες, σκύλους, ανθρώπους και άλλα κατοικίδια.

Κανένα μέρος του φυτού Calathea Freddy δεν περιέχει καμία ένωση. που είναι επιβλαβές για τις γάτες Και η American Society for the Prevention of Cruelty to Animals έχει πιστοποιήσει ότι τα φυτά calathea είναι ασφαλή για τις γάτες.

Αν και η υπερβολική κατανάλωση του φυτού calathea μπορεί να οδηγήσει σε μικρά στομαχικά προβλήματα. Αλλά αυτό το φυτό δεν είναι τοξικό για τις γάτες.

Ποια είναι τα πιο δηλητηριώδη φυτά για τις γάτες;

Η αλόη βέρα, οι μπιγκόνιες, ο αγγλικός κισσός, τα ντέφια, τα φυτά νεφρίτη, τα κρίνα, τα χρυσάνθεμα, τα κολεού, τα ποτό, τα αλεξανδρινά και οι ντομάτες είναι τα πιο δηλητηριώδη για τις γάτες. Αυτά τα φυτά περιέχουν ενώσεις όπως το αδιάλυτο οξαλικό ασβέστιο. το οποίο, όταν καταποθεί, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ενόχληση και ανεπάρκεια οργάνων

Το Calathea, από την άλλη, είναι απολύτως ασφαλές για τα κατοικίδια καθώς δεν περιέχει αυτές τις χημικές ουσίες και αποτελεί φυσική πηγή τροφής για τα φυτοφάγα ζώα.

Ο ιστότοπος ASPCA Animal Poison Control έχει έναν τρόπο να μάθετε εάν τα φυτά σας είναι δηλητηριώδη ή τοξικά για τις γάτες. Παρέχει επίσης έναν αριθμό τηλεφώνου όπου δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τοπικό κτηνίατρό σας εάν ζείτε στη Βόρεια Αμερική.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια φυτά είναι δηλητηριώδη για τις γάτες και να αποφύγετε να φέρετε βλαβερά στο σπίτι σας.

Λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του κατοικίδιου ζώου σας και συμβουλευτείτε τον ιστότοπο ASPCA Animal Poison Control για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, τα φυτά Calathea δεν είναι τοξικά για τις γάτες. Αλλά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του στομάχου εάν καταποθεί. Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες παραπάνω, μπορείτε να κρατήσετε τη γάτα σας ασφαλή και να απολαύσετε την καλαθέα σας ταυτόχρονα!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *