Γιατί πεθαίνει το φυτό μου αράχνη; (Αιτίες και λύσεις)

Γιατί πεθαίνει το φυτό μου αράχνη; (Αιτίες και λύσεις)

το φυτό σου αράχνη (Chlorophytum gomosum) μπορεί να υποφέρουν από περιστασιακά προβλήματα υγείας. σε ακραίες περιπτώσεις Το φυτό αράχνη σας μπορεί να φαίνεται σαν να πεθαίνει.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τόσο τις αιτίες όσο και τις συνέπειες του γιατί πεθαίνει το φυτό αράχνη σας και πώς να το διορθώσετε.

Αν το φυτό σας αράχνη πεθαίνει Είναι πιθανότατα αποτέλεσμα ακατάλληλου ποτίσματος ή κακών συνθηκών φωτισμού. Η σήψη των ριζών από το υπερβολικό πότισμα μπορεί να σκοτώσει το φυτό αράχνη σας.

Αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά και συγχωρητικά φυτά εσωτερικού χώρου. Και αν τα φυτά σας δείχνουν σημάδια αμηχανίας Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφαιρεθούν εύκολα.

Τα φυτά αράχνης εσωτερικού χώρου πεθαίνουν αργά.
νεκρό φυτό αράχνης

Συμπτώματα ενός φυτού αράχνης που πεθαίνει

Εδώ είναι μερικά γενικά σημάδια που πρέπει να προσέχετε όταν πρόκειται για την υγεία του φυτού αράχνης σας. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Λάβετε υπόψη τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να ληφθούν.

Η έγκαιρη δράση σε αυτό το φυτό θα βοηθήσει να διατηρήσετε τα φυτά σας σε πλήρη υγεία.

 • Χλωμά ή αιχμηρά φύλλα
 • πτώση των φύλλων, απώλεια δομής
 • Σκούρες άκρες στις άκρες των φύλλων.
 • καφέ λείες άκρες φύλλων
 • Τα συνολικά φύλλα είναι καφέ έως μαύρα και υγρά.

Λόγοι για τους οποίους το φυτό αράχνη πεθαίνει

Τα φυτά αράχνης δεν μαραίνονται ποτέ χωρίς καλό λόγο. Και τώρα ας δούμε με τι σχετίζεται και πώς κάθε σύμπτωμα. στην αντιμετώπισή τους

πολύ πότισμα

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με τα φυτά αράχνης και μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη καταστροφή του φυτού σας. Αυτά τα φυτά έχουν χοντρούς κόνδυλους που διατηρούν καλά την υγρασία.

Το υπερβολικό πότισμα του φυτού μπορεί να βλάψει τις ρίζες και να αρχίσει να σαπίζει. Αυτό σύντομα θα οδηγήσει σε προβλήματα που εμφανίζονται στα φύλλα.

Εάν τα φύλλα του φυτού σας γίνουν καφέ Ή, ακόμη χειρότερα, μαύρο, πλαδαρό ή υγρό. Είναι πιθανό να σας αρέσει το φυτό αράχνη σας και να είναι σε ανθυγιεινή κατάσταση.

Σίγουρα δεν θα είστε ο πρώτος κηπουρός που θα το κάνει αυτό. Και δεν θα είσαι και ο τελευταίος. Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα κοινό πρόβλημα με τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα αργότερα σε αυτό το άρθρο. Αλλά πρώτα, εδώ είναι ένας πίνακας για να σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το πώς να ποτίζετε τα φυτά σας.

Κατάσταση φυτών αράχνης Πόσο συχνά ποτίζετε τα φυτά αράχνης
πρόσφατα φυτεύτηκαν φυτά τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες Θα πρέπει να ποτίζετε το φυτό αράχνη σας μία φορά την εβδομάδα.
όχι άνω των δύο ετών Αφήστε τα δύο κορυφαία εκατοστά του εδάφους να στεγνώσουν πριν το πότισμα.
Ώριμο φυτό αράχνης Δύο χρόνια ή περισσότερο Η μάζα πρέπει να ποτίζεται από πάνω από τις ρίζες. Αντίθετα, αφήστε το νερό να καθίσει στο πιατάκι για πέντε λεπτά για να αυξήσετε την απορρόφηση του νερού.
κατά τη διάρκεια ξηρού καιρού Ελέγχετε τακτικά ότι τα δύο πρώτα εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά μεταξύ κάθε ποτίσματος. Αλλά να περιμένετε αυτό να συμβαίνει πιο συχνά.
κατά τον χειμερινό λήθαργο Σε αυτό το διάστημα η μπάντα χρειάζεται πολύ λίγο νερό.Ποτίστε ελαφρά μια φορά το μήνα και ποτίστε ελαφρά.
μετά την επανεκκίνηση Εάν το φυτό σας δεν παρέχει πολύ νερό Συνεχίστε το πότισμα μετά τη φύτευση και αφήστε το έδαφος να στραγγίσει.

λύση

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. όταν συμβαίνει αυτό Τα πρώτα οπτικά συμπτώματα που βλέπετε μπορεί να εμφανιστούν στα φύλλα. Όμως το πρόβλημα προέρχεται από τη ρίζα.

ζημιά και σήψη Η ικανότητα των ριζών να παρέχουν θρεπτικά συστατικά στα φύλλα μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε το φυτό από το δοχείο του και να εξετάσετε τη ρίζα.

Η σφριγηλή ρίζα θα γεμίσει με σταθερές, λευκές ρίζες και το χώμα θα είναι υγρό ή ξηρό. Αν το μόνο που βλέπετε είναι αποχρωματισμένες ρίζες και πολύ βρεγμένο χώμα. Δείχνει ότι έχετε σήψη ρίζας.

Κόψτε όλο το κατεστραμμένο ριζικό υλικό με ψαλίδι ή κοφτερό ψαλίδι. μέχρι να αποκτήσετε γερές λευκές ρίζες

Τοποθετήστε το φυτό σε ένα φύλλο και αφήστε το υπερβολικό νερό να στραγγίσει ή να εξατμιστεί.

Όταν η ρίζα είναι ελαφρώς στεγνή Θα πρέπει να ξεκινήσετε ένα νέο φυτό χρησιμοποιώντας ένα καθαρό μείγμα γλάστρας. (δείτε rebot παρακάτω)

Εάν τα φυτά σας ποτίζουν πολύ Μην ποτίζετε τη νέα γλάστρα για μία ή δύο μέρες, καθώς το χώμα της νέας γλάστρας τείνει να είναι ελαφρώς υγρό.

Μετά από αυτό ακολουθήστε ένα σωστό πρόγραμμα ποτίσματος. Το φυτό θα επανέλθει σύντομα στη δύναμη.

υποβρύχιος

Το πρώτο σημάδι ότι ποτίζετε υπερβολικά το φυτό σας είναι οι μαύρες κηλίδες στις άκρες των φύλλων. Αυτές οι καφέ άκρες είναι ξηρό και εύθραυστο υλικό και νεκρό.

Αν ας συνεχιστεί αυτό Τα φύλλα θα μαραθούν και τα δέντρα θα πέσουν.

Η έλλειψη νερού στο έδαφος εμποδίζει τις ρίζες να εκτελέσουν το ρόλο τους στην παροχή θρεπτικών ουσιών και μετάλλων στα υψηλότερα μέρη του φυτού.

λύση

Μουλιάστε το φυτό καλά και στύψτε το υπερβολικό νερό. Μετά από αυτό, μην αφήνετε το φυτό να στεγνώσει εντελώς. Αφήστε το πάνω χώμα να στεγνώσει. Αλλά το έδαφος από κάτω πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό.

μπορεί εύκολα να ελεγχθεί Απλώς κολλήστε το δάχτυλό σας στο χώμα της γλάστρας και νιώστε τη δροσερή υγρασία.

Έχω γράψει άλλο ένα Ένας αναλυτικός οδηγός για το πόσο συχνά ποτίζετε τα φυτά αράχνης. Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το πρόγραμμα ποτίσματος σας.

Αποχέτευση-απορροή

Αναφέρω την αποστράγγιση σε αυτό το σημείο γιατί περιλαμβάνει και βύθιση και άρδευση.

Εάν το χώμα της γλάστρας δεν στραγγίζει καλά, οι ρίζες θα σαπίσουν και αν το νερό στραγγίσει πολύ γρήγορα, οι ρίζες θα σαπίσουν. Τα φυτά δεν απορροφούν την υγρασία που χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα που ανέφερα στις δύο παραπάνω αναρτήσεις.

λύση

Μου φαινόταν τόσο προφανές που δεν ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό. Φροντίστε όμως το δοχείο φύτευσης σας να έχει τρύπες αποστράγγισης.

Θα εκπλαγείτε πόσο συχνά τα φυτά πωλούνται σε δοχεία χωρίς τρύπες στο κάτω μέρος.

Ένα καλό δοχείο φύτευσης πρέπει να έχει τουλάχιστον μια τρύπα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει ένα δάχτυλο.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το πιατάκι στο οποίο κάθεται η κατσαρόλα δεν είναι γεμάτο με νερό.

όταν συμβαίνει αυτό Το νερό που ρέει μέσα από το χώμα της γλάστρας θα φράξει. Συνεχίστε να σταματήσετε την αποστράγγιση.

Τέλος, το χώμα πρέπει να στραγγίσει αμέσως. Σε αντίθεση με τους κάκτους και τα παχύφυτα Δεν χρειάζεστε χώμα που στραγγίζει πολύ γρήγορα.

αλλά συγχρόνως Δεν θέλετε χώμα που απορροφά νερό σαν σφουγγάρι και βυθίζει το ριζικό σύστημα του φυτού σας.

Ευτυχώς, τα περισσότερα μείγματα γλάστρας παρέχουν αρκετή αποστράγγιση για να κρατήσουν το φυτό αράχνη σας χαρούμενο.

ηλιακό φως

Αν τώρα ρυθμίσετε μια ρουτίνα ποτίσματος Το δέντρο θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενο εάν δεν ποτίζεται μέχρι να στεγνώσει η κορυφή ή δύο ίντσες της κορυφής.

αν όχι Η επόμενη αιτία είναι ο λάθος φωτισμός. Στα φυτά αράχνης αρέσει το έντονο φως. Αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί πάρα πολύ άμεσο ηλιακό φως.

Η επιλογή μιας τοποθεσίας που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις είναι κρίσιμη για την ευημερία του φυτού σας.

Εάν το φυτό παίρνει πολύ ηλιακό φως Οι άκρες των φύλλων στεγνώνουν και γίνονται καφέ.

λύση

Η μετακίνηση των φυτών θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Αν και οι καφέ άκρες των φύλλων δεν θα εξαφανιστούν.

Αυτά τα φυτά ανέχονται το άμεσο ηλιακό φως και λιγότερο φως από ότι στο βόρειο ημισφαίριο.

Αποφύγετε το πολύ φως μην τοποθετείτε το φυτό σας σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Τα φύλλα που είναι πολύ αντιαισθητικά μπορούν να κοπούν. υπό ιδανικές συνθήκες Το φυτό θα βγάλει γρήγορα νέα φύλλα.

λοίμωξη από παθογόνο

Οι περισσότερες παθογόνες μολύνσεις προέρχονται από το έδαφος και μεταναστεύουν από το έδαφος στα φύλλα.

Δείχνουν την παρουσία του με τη μορφή υγρών καφέ κηλίδων που αρχίζουν να βρέχονται. αλλά στη μέση γίνεται ξερό σαν ψώρα

Αυτό είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πρόβλημα υγείας. Πρέπει λοιπόν να δράσεις γρήγορα. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να χάσετε το φυτό αράχνη σας.

λύση

Αρχικά, απομονώστε τα φυτά σας από άλλα φυτά για να αποτρέψετε την εξάπλωση παθογόνων μικροοργανισμών.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να μεταμοσχεύσετε το φυτό σε φρέσκο, αποστειρωμένο χώμα γλάστρας. και πετάξτε σωστά το παλιό χώμα Μην επαναχρησιμοποιείτε ή προσθέτετε στο κομπόστ σας.

Μετά από αυτό, διατηρήστε τα φυτά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. και διαχωρίστε το από άλλα φυτά. μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει ανακτηθεί πλήρως.

βακτήρια σε αποσύνθεση

Είναι ένα άλλο παθογόνο και μια από τις πιο κοινές βακτηριακές λοιμώξεις των φυτών αράχνης.

Συνήθως εισέρχεται στο φυτό μέσω πληγών και στέλνει γρήγορα τα ένζυμα μας. που εισβάλλει και επισκευάζει τα αληθινά κύτταρα του προσβεβλημένου φυτού.

αν συμβεί αυτό Το φυτό χάνει γρήγορα τη δομή του. και τα φύλλα γίνονται μαλακά και υδαρή. Η πτώση ήταν ραγδαία από τότε.

λύση

Δεν υπάρχει λύση σε αυτό όταν τα ακάρεα της αράχνης έχουν εισβάλει στο φυτό. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε το φυτό και να εξαλείψετε τον κίνδυνο μόλυνσης άλλων φυτών.

αφαιρεί αποτελεσματικά τα φυτά Μην το προσθέτετε στον κήπο ή το κομπόστ σας.

Τα παθογόνα εισέρχονται συχνά στο φυτό μέσω πληγών. Ακολουθήστε την καλή υγιεινή των φυτών και διατηρήστε τα φυτά σας σε άριστη κατάσταση.

Τα υγιή φυτά είναι πολύ λιγότερο επιρρεπή σε επιθέσεις. Πρέπει να τονίσω ότι αυτό το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σπάνιο με τα φυτά αράχνη.

Ρυθμίστε το pH του εδάφους.

Γενικά, τα φυτά αράχνης είναι πολύ ανεκτικά στο pH που έχουν συνηθίσει. Ιδανικά Χρειάζονται pH μεταξύ 6,0 και 7,2.

λύση

Τα περισσότερα εδάφη φυτών εσωτερικού χώρου ταξινομούνται ως όξινα. Άρα δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για όσους καλλιεργούν φυτά αράχνης σε ανοιχτό έδαφος.

χαμηλή θερμοκρασία

Όταν πρόκειται για τη σωστή θερμοκρασία για το φυτό αράχνη σας Αυτά τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα.

Αν είναι δυνατόν, τους αρέσει να μένουν στην περιοχή 70° – 90°F (21° – 320 C), αλλά δεν θα σας τιμωρήσουν αν αφήσετε τη θερμοκρασία του δωματίου να πέσει λίγο χαμηλότερα.

Δεν θέλετε το δωμάτιο να πέσει κάτω από τους 35°F (1,6°C), διαφορετικά δεν θα επιβιώσουν.

λύση

Αυτό που συμβαίνει μερικές φορές είναι ότι αφήνουμε τη θερμοκρασία να πάει πολύ ψηλά αντί της θερμοκρασίας δωματίου πολύ χαμηλή.

Αυτό είναι πιο συνηθισμένο σε σπίτια όπου η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ κρύα το χειμώνα. και οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό θερμαίνονται με κεντρική θέρμανση κατά τη διάρκεια της ημέρας. αλλά πολύ χαμηλά τη νύχτα

Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης έτσι ώστε το δωμάτιό σας να μην κρυώνει πολύ ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ποτίστε το φυτό το πρωί για να κρατήσει το χώμα στεγνό. Αυτό είναι σπάνια ένα πρόβλημα, καθώς αυτά τα φυτά είναι πολύ ανθεκτικά.

έντομο

Υπάρχουν αρκετά έντομα που επιτίθενται στα φυτά αράχνης. Τείνουν να είναι είδη που ρουφούν το χυμό και τα πιο συνηθισμένα που θα συναντήσετε είναι αφίδες ή αλευροφόρα.

Και τα δύο αυτά φυτά έχουν μέρη στομίου ειδικά προσαρμοσμένα στα διαπερατά φύλλα μέσω των οποίων απορροφούν το χυμό του φυτού.

λύση

Και τα δύο φυτά βασίζονται στο γεγονός ότι είναι δύσκολο να θεωρηθούν ως ο κύριος αμυντικός τους μηχανισμός.

Αν συνηθίζετε να ελέγχετε τακτικά κάτω και ανάμεσα στα φύλλα, Τα παράσιτα είναι πολύ πιο δύσκολο να δημιουργηθούν και θα μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε πριν προκαλέσουν υπερβολική ζημιά.

Τα αλευρώδη είναι μικρά, λευκά και αφράτα και μπορούν να αφαιρεθούν σκουπίζοντάς τα με ένα πανί ή ακουστικά βουτηγμένα σε οινόπνευμα ή εντομοκτόνο σαπούνι. Σημειώστε ότι είναι κρυμμένα στις ενώσεις των φύλλων.

Οι αφίδες έχουν χρώμα παρόμοιο με τα φύλλα. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να τα δούμε. Εκτός αν τα ψάχνεις σοβαρά. Σπάνια αναπαράγονται γρήγορα. Ως εκ τούτου, οι τακτικοί έλεγχοι είναι σημαντικοί.

Λέγεται ότι εάν όλες οι προνύμφες από μια αφίδα επιβιώσουν ένα χρόνο, Το συνολικό βάρος των αφίδων είναι αρκετό για να σηκώσει τη γη από τον πυρήνα της.

Είναι εύθραυστα πλάσματα και μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με μια μόνο σταγόνα εντομοκτόνου σαπουνιού.

καβαλάρης

Αυτά τα έντομα είναι τόσο μικρά που δύσκολα φαίνονται στο μικροσκόπιο. Και το πρώτο πράγμα που σας τραβάει την προσοχή είναι μικροσκοπικοί ιστοί. όπου περιστρέφονται γύρω από τη βάση του φυτού αράχνης σας.

Η ζημιά αποτελείται από ένα ελαφρύ κίτρινο ή καφέ κηλίδες στα φύλλα Αυτά τα παράσιτα θα σκοτώσουν τα φυτά σας μόνο εάν η προσβολή είναι σοβαρή.

λύση

Όπως και τα δύο προηγούμενα έντομα. Αυτοί οι τύποι είναι εύθραυστοι και εύκολοι στον χειρισμό.

Εάν δεν επιθεωρήσετε τα φυτά σας Αυτά τα φυτά μπορεί να γίνουν πρόβλημα όταν είναι σε μεγάλους αριθμούς. Συχνά μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με ψεκασμό νερού.

Μπορείτε να βγάλετε το φυτό σας έξω και να το ψεκάσετε με ένα μπουκάλι ψεκασμού ή να το ψεκάσετε με νερό από ένα μπουκάλι μάκτρο.

Οι θεραπείες με έλαιο neem ή εντομοκτόνο σαπούνι είναι πολύ αποτελεσματικές.

υγρασία

Η υγρασία είναι ένα θέμα που επηρεάζει τα φυτά εσωτερικού χώρου γιατί εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολύ καλοί στο να κρατάμε την υγρασία στα σπίτια μας σε χαμηλά επίπεδα.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά για τον άνθρωπο. Αλλά τα φυτά χρειάζονται λίγη περισσότερη υγρασία στον αέρα από εμάς.

Συχνά επιδεινώνεται από την κεντρική θέρμανση και τον κλιματισμό. Εμφανίζεται με τη μορφή ξηρών άκρων και μαραμένων φύλλων.

λύση

Γενικά, αυτό το πρόβλημα μπορεί να μετριαστεί με τη διαίρεση των φυτών σε μικρότερες κοινότητες. Η συνδυασμένη αφυδάτωση δημιουργεί ένα υγρό κλίμα.

Μπορείτε να θολώνετε τα φύλλα από καιρό σε καιρό χρησιμοποιώντας απεσταγμένο νερό. Κάνετε αυτό το πρωί, ώστε τα φύλλα να έχουν χρόνο να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εναλλακτικά, τοποθετήστε ένα πιατάκι φυτών με μικρά βότσαλα ή βότσαλα.

Γεμίστε με νερό και βάλτε την κατσαρόλα έτσι ώστε ο πάτος να μην είναι μέσα στο νερό. όταν το νερό εξατμίζεται η υγρασία θα αυξηθεί

υποσιτισμός

Όλα τα παντελόνια χρειάζονται θρεπτικά συστατικά.Στην αρχή, οι ιστοί της αράχνης σας θα μπορούν να φτάσουν σε αυτό που υπάρχει στο χώμα της γλάστρας. Με τον καιρό όμως Θα απορροφήσει ό,τι είναι άμεσα διαθέσιμο.

σε αυτό το σημείο Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών θα εμποδίσει τα φυτά να αναπτυχθούν. και θα αρχίσει να εξασθενεί και να μαραίνεται

λύση

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα είναι περιστασιακά να ταΐζετε τα φυτά σας με ένα ισορροπημένο λίπασμα γλάστρας. Δεν είναι βαριές ταΐστρες.

Θα πρέπει να ταΐζετε μία φορά το μήνα την άνοιξη, το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου. και σταματήστε να τρώτε εντελώς τους πιο κρύους μήνες όταν το φυτό είναι σχεδόν αδρανές.

περίσσεια λιπάσματος

Αφού διαβάσετε το παραπάνω μήνυμα Ελπίζω να μην γίνει κάτι με το οποίο παλεύετε.

Εάν ταΐζετε τα φυτά πάρα πολύ Το υπερβολικό λίπασμα θα καταλήξει στο έδαφος.

Αυτό μπορεί να αλλάξει το pH, προκαλώντας το σχηματισμό αλάτων και στρωμάτων εδάφους. που μειώνει την απορρόφηση νερού Τα φύλλα του φυτού σας θα αρχίσουν να κιτρινίζουν.

λύση

Σταματήστε να ταΐζετε και ξεπλύνετε το χώμα με φιλτραρισμένο νερό για να προσπαθήσετε να ξεπλύνετε τυχόν υπολειπόμενο λίπασμα.

Αν νομίζετε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή Μπορείτε να μεταμοσχεύσετε το φυτό σε φρέσκο ​​χώμα. Ακολουθήστε τη μέθοδο σίτισης που αναφέρεται παραπάνω.

δημιουργούνται ρίζες

Αυτά τα flat έχουν σαρκώδεις ρίζες και προτιμούν σταθερές ρίζες στη γλάστρα. Όλα τα είδη φυτών μπορούν ακόμη και να γεμίσουν τις γλάστρες όσο το δυνατόν περισσότερο. Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σκεφτείτε την αναφύτευση.

Ελέγξτε την άκρη και τη ρίζα του φυτού από τη γλάστρα. Αν μπορείτε να δείτε τις περισσότερες ρίζες και πολύ λίγο χώμα. Είναι ώρα να αναλάβετε δράση.

Όταν η γλάστρα είναι ριζωμένη Δεν θα υπάρχει χώμα για να συγκρατήσει την υγρασία. Και θα παρατηρήσετε πόσο γρήγορα ρέει το νερό μέσα από τη γλάστρα όταν την ποτίζετε.

λύση

Τοποθετήστε το φυτό σε μια μεγάλη γλάστρα (δείτε παρακάτω).

επανεκκίνηση

Εάν το δέντρο σας είναι πολύ μεγάλο για το τρέχον σπίτι σας Ίσως χρειαστεί να φυτέψετε σε μεγαλύτερο δοχείο.

για τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου Το πιθανότερο είναι να το φυτέψετε στην επόμενη γλάστρα. που ήταν περίπου μια ίντσα μεγαλύτερη από την προηγούμενη κατσαρόλα.

για φυτά αράχνης λόγω παχύρρευστων ριζών Θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα δοχείο μεγαλύτερο από δύο ίντσες.

 • Βγάλτε το φυτό για να ελέγξετε αν οι ρίζες είναι δυνατές ή όχι. Αν αρχίσουν να μεγαλώνουν πολύ κυκλικά ή πλάγια Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να τρυπήσετε απαλά μερικά από αυτά.
 • Δοκιμάστε το βάθος του φυτού σας προσθέτοντας φρέσκο ​​χώμα γλάστρας στον πάτο του δοχείου.
 • Θέλετε το έδαφος να έχει το ίδιο ύψος με το προηγούμενο φυτό. Και το υπόστρωμα πρέπει να είναι περίπου μισή έως μία ίντσα κάτω από την άκρη του νέου δοχείου.
 • Μόλις φτάσετε στο επιθυμητό βάθος Γεμίστε το χώμα γύρω από τη γλάστρα, σπρώχνοντας απαλά το νέο χώμα προς τα μέσα με τα χέρια σας. Αυτό εξαλείφει τους θύλακες αέρα μεταξύ των ριζών και του νέου εδάφους.
 • Μετά από αυτό, μουλιάστε το χώμα από πάνω και αφήστε το νερό να στραγγίσει. Τώρα επιστρέψτε στην κανονική ρουτίνα ποτίσματος.

διάδοση

με φυτά αράχνη Η καλλιέργεια νέων καλλιεργειών είναι ευκολότερη από ποτέ. Όταν τα φυτά αρχίζουν να προσαρμόζονται στα νέα τους σπίτια Τελικά θα αρχίσει να διακλαδίζει τα κλαδιά που κρέμονται από το δέντρο. και καταλήγει σε ένα νέο μικρό διαμέρισμα

Αυτά μπορούν να κοπούν και να τοποθετηθούν σε ένα ποτήρι αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό μέχρι να αρχίσουν να φυτρώνουν τις δικές τους ρίζες.

όταν ναι μπορεί στη συνέχεια να φυτευτεί σε γλάστρα Στη συνέχεια, θα έχετε ένα νέο δέντρο που μοιάζει ακριβώς με το μητρικό δέντρο από το οποίο προήλθε.

Μπορείτε να παραλείψετε το πότισμα και να φυτέψετε απευθείας σε μικρότερες γλάστρες. Διατηρήστε το έδαφος ελαφρώς υγρό μέχρι να δημιουργηθεί το φυτό.

Ένας άλλος τρόπος για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια μιας νέας αράχνης είναι να τη φυτέψετε σε ένα πήλινο δοχείο που είναι ακόμα συνδεδεμένο με το μητρικό φυτό.

Άλλωστε αυτό συμβαίνει στο δάσος. Αυτό συμβαίνει γιατί το νέο φυτό συνεχίζει να λαμβάνει θρεπτικά συστατικά από το μητρικό φυτό. Θα αναλάβει τον χωρισμό.

Happy Spider Plant Maintenance

 • Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε ένα σωστό πρόγραμμα ποτίσματος.
 • Βεβαιωθείτε ότι τόσο το δοχείο όσο και το χώμα είναι σωστά στραγγισμένα.
 • Στοχεύστε σε έντονο αλλά έμμεσο φως.
 • Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία σταθερή.
 • Συνεχίστε να ταΐζετε αλλά μειώστε το τάισμα και το πότισμα κατά τους αδρανείς δροσερούς μήνες.
 • Ελέγχετε τακτικά το φυτό σας για υγρασία, παράσιτα και ασθένειες.

τελευταία λέξη

Αυτά είναι πολύ χαλαρά φυτά, καθιστώντας τα ιδανικά φυτά εκκίνησης για αρχάριους.

Εάν ενδιαφέρεστε για τη φροντίδα των φυτών αράχνης. Θα σας βοηθήσει να είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε πιο δύσκολα φυτά στο μέλλον. και θα σας κάνει να έχετε όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου ενώ βελτιώνετε τις δεξιότητές σας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *