Απαιτήσεις φωτός Philodendron: Πόσο φως χρειάζονται τα Philodendron σας;

MicroVeggy

Ένα μεγάλο πράγμα για τα ανθισμένα φιλόδενδρο είναι η ανάγκη τους για φως. Μπορεί να φυτευτεί οπουδήποτε σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο! Ωστόσο, διαφορετικές ποικιλίες απαιτούν διαφορετικές ποσότητες φωτός. Και ορισμένα είδη χρειάζονται περισσότερο φως από άλλα.Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τη σωστή αύξηση της ανάγκης για φως φιλόδεντρου για να φτάσει το πλήρες δυναμικό του σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις φωτός ενός φιλόδεντρου;

Η κατανόηση των αναγκών φωτός των philodendrons είναι απαραίτητη εάν θέλετε τα φυτά σας να είναι υγιή και ακμαία. Το Philodendron του αρέσει το έντονο έμμεσο φως. αλλά ανέχεται συνθήκες χαμηλού φωτισμού Προτιμά να βρίσκεται σε μέρος που δέχεται ηλιακό φως όλη την ημέρα.

Εάν το φιλόδενδρο σας παίρνει πολύ φως Τα φύλλα θα έχουν καφέ κηλίδες. Αν το φως δεν είναι αρκετό Τα φύλλα θα γίνουν χλωμά και θα χάσουν το χρώμα τους.

Πώς να επιλέξετε το σωστό φιλόδεντρο για το σπίτι σας;

Υπάρχουν πολλά είδη φιλοδένδρων. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε τον τύπο που είναι κατάλληλος για το σπίτι. Μερικά φιλόδεντρα είναι ορειβάτες και χρειάζονται βοήθεια για να αναπτυχθούν. ενώ ορισμένα είδη μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους και δεν χρειάζονται βοήθεια.

Μπορεί ένα φιλόδενδρο να αναπτυχθεί σε χαμηλό φωτισμό;

Όλα τα φιλόδεντρα χρειάζονται φως για να επιβιώσουν. Αλλά πολλά είδη ανέχονται συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η ποσότητα φωτός που απαιτείται θα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του φιλόδεντρου.

Φιλόδενδρο, χαμηλό φωτισμό

Τι ηλιακό φως χρειάζεται ένα φιλόδενδρο;

Σε όλα τα φιλόδεντρα αρέσει ο γεμάτος ήλιος. Εάν δεν έχετε ένα σημείο στο σπίτι σας που να πέφτει απευθείας στο φως του ήλιου. Μπορείτε να καλλιεργήσετε φιλόδεντρα κάτω από φωτισμό φθορισμού.

Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του φιλόδεντρου κιτρινίζουν δείχνει ότι ήταν υπερβολικά εκτεθειμένο. Μεταφέρετε το φυτό σας σε τοποθεσία με χαμηλό φωτισμό. και τα φύλλα να επιστρέψουν στο κανονικό τους χρώμα.

Πόσες ώρες φωτός χρειάζεται ένα φιλόδενδρο;

Τα περισσότερα φιλόδενδρο προτιμούν τέσσερις έως έξι ώρες έμμεσου φωτός, ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες μπορούν να ανεχθούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εάν δεν είστε σίγουροι πόσο φως χρειάζονται τα φυτά σας, Μπορείτε να διαβάσετε τα πολλά άρθρα μας για κάθε φυτό.

Πού να τοποθετήσετε το φιλόδεντρο εσωτερικού χώρου;

Το Philodendron του αρέσει το πλήρες φως του ήλιου. Εάν δεν μπορείτε να παρέχετε αρκετό φυσικό φως Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης.

Καλύτερη θέση:

Όταν επιλέγετε μια τοποθεσία για το φιλόδενδρο σας Να θυμάστε ότι χρειάζεται χώρο για να αναπτυχθεί. Τοποθετήστε τα φυτά όπου υπάρχει αρκετός χώρος για να απλωθούν.

Τι είδους φως παίρνουν τα φυτά φιλόδεντρου στην άγρια ​​φύση;

Φιλόδενδρο Heartleaf (Philodendron cortatum) είναι ένα τροπικό φυτό που συνήθως ευδοκιμεί σε χαμηλό φωτισμό.Στο φυσικό του περιβάλλον δέχεται ήλιο ή έμμεσο φως τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Το φιλόδεντρο είναι εγγενές στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Αναπτύσσεται συνήθως σε τροπικά δάση ή σε άλλα υγρά και σκιερά περιβάλλοντα.

στην προέλευσή του Το φύλλο φιλόδενδρου δέχεται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε έμμεσο ή μερικό ήλιο. Αυτός ο τύπος φωτός είναι ιδανικός για τα φυτά καθώς βοηθά στην αποφυγή του καψίματος ή του καψίματος των φύλλων.

Μπορούν τα φυτά philodendron να πάρουν το φως του ήλιου;

Το Heartleaf philodendron είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο αμπέλι που φτάνει τα 10 πόδια. Είναι ένα δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό επειδή είναι εύκολο στη φροντίδα του και ανέχεται διάφορες συνθήκες ανάπτυξης.

Απαιτήσεις φωτός Heartleaf Philodendron Φωτεινό, έμμεσο φως αλλά ανέχεται συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εάν το φυτό εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως Τα φύλλα θα καούν και θα γίνουν καφέ.

Μπορεί ένα φιλόδενδρο να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους;

Τα φιλόδενδρα χρειάζονται έμμεσο φως για να ευδοκιμήσουν. Εάν το σπίτι σας δεν έχει αρκετό φυσικό φως Μπορείτε να το συμπληρώσετε με φώτα ανάπτυξης.

Το φιλόδενδρο σας παίρνει αρκετό φως;

Τα φύλλα του φιλόδενδρου σας θα είναι μικρά, το στέλεχος θα είναι λεπτό και ολόκληρο το φυτό θα μαραθεί.

Συμπτώματα υπερβολικού φωτός Τα φύλλα είναι απανθρακωμένα ή έχουν καφέ κηλίδες. Το φυτό μπορεί να ρίξει φύλλα.

Για να ρυθμίσετε το φως:

Εάν το φιλόδενδρο σας δεν έχει αρκετό φως Μετακινηθείτε σε ένα πιο φωτεινό σημείο. Αν υπάρχει πολύ φως Μετακινηθείτε σε ένα σκιερό ή φιλτραρισμένο σημείο.

φυτά εσωτερικού χώρου

Πώς να αποκτήσετε το σωστό φως για το φιλόδενδρο;

1. Ένταση φωτός

Η ένταση φωτός είναι ένα μέτρο της ποσότητας φωτός που φτάνει σε ένα δεδομένο σημείο. Συνήθως μετριέται σε lux, που είναι ένας lumen ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η βέλτιστη ένταση φωτός για ένα φιλόδενδρο ποικίλλει ανάλογα με το είδος. Αλλά γενικά προτιμούν το άμεσο ηλιακό φως.

2. Φωτοπερίοδος

Η βέλτιστη φωτοπερίοδος για τα φυτά φιλόδενδρων είναι 4-6 ώρες την ημέρα. Μπορεί να ληφθεί από φυσικό ηλιακό φως ή τεχνητό φως.

3. Ποιότητα φωτός

Η ποιότητα φωτός είναι ένα μέτρο του πόσο καλά μια πηγή φωτός παράγει ορατό φως. Οι τρεις κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του φωτός είναι το χρώμα, η θερμοκρασία χρώματος και η ένταση.

Πώς επηρεάζει τα φυτά:

Τα φυτά χρησιμοποιούν το φως για τη φωτοσύνθεση. που μετατρέπει το φως του ήλιου σε τροφή Διαφορετικά φυτά έχουν διαφορετικές απαιτήσεις για φωτοσύνθεση. Έτσι, το είδος του φωτός που χρειάζονται ποικίλλει.Για παράδειγμα, ορισμένα φυτά χρειάζονται περισσότερο μπλε φως. ενώ ορισμένα φυτά απαιτούν περισσότερο κόκκινο φως. Η ένταση του φωτός επηρεάζει επίσης το πόσο καλά τα φυτά εκτελούν τη φωτοσύνθεση. Το πολύ ή πολύ λίγο φως μπορεί να είναι επικίνδυνο.

διαφορετικούς τύπους φωτός έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη των φυτών Για παράδειγμα, τα φώτα LED είναι πολύ αποτελεσματικά. αλλά μπορεί να μην παρέχει ανεπαρκή ένταση για ορισμένα φυτά. Οι λαμπτήρες φθορισμού είναι λιγότερο αποδοτικοί αλλά προσφέρουν καλή ένταση και αναπαραγωγή χρωμάτων.Οι λαμπτήρες HID (High-Intensity Discharge) είναι πιο έντονοι. Αλλά είναι πιο ακριβά στη χρήση.

4. Θέση για φιλόδενδρο

Τα φιλόδεντρα τα καταφέρνουν καλύτερα σε έντονο φως. Μπορούν να ανεχθούν τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά αναπτύσσονται αργά.Αποφύγετε να τα τοποθετήσετε στο άμεσο ηλιακό φως, που μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα των φύλλων.

Πόσο φως χρειάζεται:

Τα φιλόδενδρα χρειάζονται έμμεσο φως για να ευδοκιμήσουν. Μπορούν να ανεχθούν συνθήκες χαμηλού φωτισμού. αλλά αναπτύσσεται αργά σε αυτές τις συνθήκες

Απαιτήσεις φωτός Philodendron

Σημάδια ότι το φιλόδενδρο σας δεν παίρνει αρκετό φως

Τα φύλλα φιλόδεντρου είναι μικρά και ανοιχτό πράσινο. Τα φύλλα μπορεί να πέσουν ή να κυρτώσουν.

Ποια είναι η λύση:

Για να διορθωθεί η έλλειψη ελαφρών φιλοδένδρων για να αυξήσετε την ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνεται Αυτό μπορεί να γίνει μεταβαίνοντας σε πιο φωτεινή τοποθεσία ή προσθέτοντας τεχνητό φωτισμό. Διόρθωση άλλων προβλημάτων όπως ακατάλληλο πότισμα ή κακή αποστράγγιση. Θα βοηθήσει το φυτό να ανακάμψει.

Σημάδια υπερβολικού φωτός για το φιλόδενδρο σας

Τα φύλλα του φιλόδενδρου σας είναι βαθύ σκούρο πράσινο. Μπορεί να είναι ελαφρώς μικρότερο από το συνηθισμένο.

Τι να κάνετε: Εάν πιστεύετε ότι το φιλόδενδρο σας φωτίζεται πολύ. Μετακινηθείτε σε περιοχή με λιγότερο ηλιακό φως. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αραιώσετε τα φύλλα για να αφήσετε περισσότερο φως να φτάσει στο κέντρο του φυτού.

Συμβουλές για τη διατήρηση των σωστών συνθηκών φωτισμού

Η ιδανική απαίτηση φωτός του philodendron είναι το πλήρες ηλιακό φως. Εάν δεν μπορείτε να το παρέχετε Η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι η παροχή έντονου τεχνητού φωτισμού.

Για να ρυθμίσετε την ποσότητα του ηλιακού φωτός:

Εάν το φιλόδενδρο σας δεν έχει αρκετό φως Μπορείτε να το μετακινήσετε σε μια τοποθεσία που έχει περισσότερο φως. σε περίπτωση υπερέκθεσης Μπορείτε να το μετακινήσετε σε μέρος με χαμηλό φωτισμό.

Μπορεί ένα φιλόδενδρο να αναπτυχθεί σε τεχνητό φως;

Ναι, το φιλόδενδρο αναπτύσσεται σε τεχνητό φως, ωστόσο, εάν φυτευτεί σε εξωτερικούς χώρους σε φυσικό ηλιακό φως Το δέντρο δεν θα είναι ποτέ μεγάλο ή πλούσιο ή πράσινο.

τέλεια θερμοκρασία φωτός

Η βέλτιστη θερμοκρασία φωτός για ορισμένα φυτά είναι η θερμοκρασία στην οποία τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα. Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας ποικίλλει από φυτό σε φυτό.

Για να μετρήσετε τη σωστή θερμοκρασία φωτός:

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μετρήσετε τη σωστή θερμοκρασία φωτός για τα φυτά σας. Μια μέθοδος είναι η χρήση φωτόμετρου. το οποίο μετρά την ένταση του φωτός με όρους lux (μονάδα μέτρησης που δείχνει την ποσότητα φωτός που φτάνει σε μια δεδομένη επιφάνεια). Ένας άλλος τρόπος μέτρησης της έντασης φωτός είναι με ένα μετρητή PAR, ο οποίος μετρά την φωτοσυνθετικά ενεργή ακτινοβολία (PAR) που φτάνει σε μια επιφάνεια σε μια δεδομένη επιφάνεια. Προσδιορίστε τους μετρητές PAR είναι πιο ακριβά από τα φωτόμετρα. Αλλά είναι πιο ακριβές στη μέτρηση της ποσότητας φωτός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φωτοσύνθεση.

Grow light για τις ανάγκες φωτός philodendron.
Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το Grow Lights.

Χρήση Grow Light για φυτά Philodendron

Τα φώτα ανάπτυξης είναι τεχνητές πηγές φωτός που χρησιμοποιούνται για την τόνωση της ανάπτυξης των φυτών. Αυτά τα φώτα έχουν σχεδιαστεί για να αντανακλούν το φυσικό φως του ήλιου που χρειάζονται τα φυτά για τη φωτοσύνθεση.

χαρακτηριστικό:

Τα φώτα ανάπτυξης φυτών εκπέμπουν συνήθως ένα πλήρες φάσμα φωτός. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρέχει τα μήκη κύματος που χρειάζονται τα φυτά φως για τη βέλτιστη ανάπτυξη. Πολλά έρχονται με ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις. Έτσι, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα φωτός που λαμβάνουν τα φυτά σας.

δύναμη:

– Τα φώτα ανάπτυξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν ή να αντικαταστήσουν το φυσικό ηλιακό φως. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για εσωτερικούς κήπους ή καλλιεργητικές περιόδους με περιορισμένο ηλιακό φως.

– Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παράταση της καλλιεργητικής περιόδου παρέχοντας επιπλέον ώρες φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας.

– Τα φώτα ανάπτυξης μπορούν να προσαρμοστούν για να παρέχουν την ποσότητα και τον τύπο του φωτός που χρειάζονται τα φυτά. Βέλτιστη ανάπτυξη και παραγωγικότητα

Μειονεκτήματα:

– Τα φώτα ανάπτυξης μπορεί να είναι ακριβά. ειδικά εάν χρειάζονται πολλαπλές εγκαταστάσεις για την κάλυψη μεγάλης περιοχής.

– Μπορούν να παράγουν πολλή θερμότητα και να χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό αυξάνει το κόστος με την πάροδο του χρόνου.

Πού να τοποθετήσετε τα φώτα ανάπτυξης:

Τα φώτα ανάπτυξης πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα φυτά για να αποφευχθεί το κάψιμο ή ο μαρασμός. Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ της πηγής φωτός και του φυτού θα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του φυτικού φωτός που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, τα φώτα φθορισμού πρέπει να τοποθετούνται 8-12 ίντσες από το φυτό, ενώ τα συμβατικά φώτα ανάπτυξης θα πρέπει να τοποθετούνται 8-12 ίντσες μακριά Το HID (High Intensity Emissions) πρέπει να τοποθετείται σε απόσταση 24-36 ιντσών από τα φυτά.

συμπέρασμα

Τα φιλόδεντρα είναι όμορφα φυτά σε γλάστρες που φροντίζουν εύκολα. Είναι γνωστά για την ικανότητά τους να ευδοκιμούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αλλά χρειάζονται λίγο φως για να μεγαλώσουν υγιή και πράσινα. Η ποσότητα του φωτός που απαιτείται εξαρτάται από τον τύπο του φιλόδενδρου. Επομένως, θα πρέπει να μελετήσετε καλά τις πληροφορίες πριν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα δέντρο. με λίγη προσοχή Το φιλόδενδρο σας θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να φέρνει ομορφιά στο σπίτι σας για τα επόμενα χρόνια.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *