Ανθίζει η Αλοκασία; Ο Πλήρης Οδηγός

MicroVeggy

Είστε περήφανος ιδιοκτήτης ενός δέντρου αλοκασίας και αναρωτιέστε τι είναι ένα λουλούδι αλοκασίας; καλα ΝΕΑ! Τα αλοκασιά ανθίζουν πραγματικά. και όταν ανθίσουν Είναι όμορφες εικόνες για να τις δεις. Σε αυτόν τον πλήρη οδηγό Θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα λουλούδια αλοκάσια. Από την εμφάνιση και τη μυρωδιά μέχρι τις απαραίτητες συνθήκες για να ανθίσει. με συμβουλές από τους ειδικούς μας Μπορείτε να κάνετε την αλοκάσια σας να ανθίσει και να απολαύσετε την όμορφη ανθοφορία της για τα επόμενα χρόνια. Ετοιμαστείτε να προσθέσετε λίγο χρώμα και χαρά στο φυτό αλοκασίας με τον ολοκληρωμένο οδηγό μας για τα λουλούδια αλοκασίας!

Ανθίζουν τα φυτά της Αλοκασίας; κύρια ιδέα

Ναι, η αλοκασία έχει λουλούδια. Αν και καλλιεργούνται για το φύλλωμα και όχι για τα λουλούδια, τα φυτά αλοκασίας θα πρέπει να έχουν λίγο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη και το καλοκαίρι για να ενθαρρύνουν την ανθοφορία. Εάν διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους όλο το χρόνο τα λουλούδια δεν θα είναι ορατά Αν και τα λουλούδια δεν είναι όμορφα, αλλά υπάρχουν οφέλη από τους σπόρους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ποικιλία Alocasia και τον τρόπο εκτροφής τους, διαβάστε παρακάτω.

Πώς μοιάζει το λουλούδι Alocasia;

Τα άνθη της αλοκασίας αποτελούνται από μίσχους λουλουδιών που περιβάλλονται από έντονα χρωματιστά βράκτια. Αυτά τα λουλούδια συνήθως ανθίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. και έχει γενικά ανεπιθύμητη εμφάνιση. Με την κατάλληλη φροντίδα, η αλοκασία μπορεί να προσφέρει αυτά τα λουλούδια. Συχνά όμως είναι ασήμαντα σε σύγκριση με τα όμορφα φύλλα.

Πόσο συχνά ανθίζουν τα φυτά της Αλοκασίας;

Τα φυτά αλοκασίας καλλιεργούνται για τα φύλλα και όχι για τα λουλούδια. αλλά θα ανθίσει την άνοιξη Αν και η παραγωγή λουλουδιών είναι πιο συχνή σε παλαιότερα και πιο ώριμα φυτά. Αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η αλοκάσια σας έχει έμμεσο φως και αρκετό χρόνο στην ύπαιθρο την άνοιξη και το καλοκαίρι για να αυξήσετε τις πιθανότητές της να ανθίσει.

Alocasia, λουλούδια Amazonica
Πίστωση εικόνας: Aqiao HQ

Ποια εποχή ανθίζει η Αλοκασία;

Τα φυτά αλοκασίας ανθίζουν συνήθως την άνοιξη, ωστόσο, είναι πιο συνηθισμένο να βλέπουμε τα άνθη σε ώριμα φυτά παρά σε νεαρά δείγματα. Βεβαιωθείτε ότι η αλοκάσια σας έχει λίγο χρόνο έξω την άνοιξη και το καλοκαίρι για να ενθαρρύνει την ανθοφορία. Θυμηθείτε ότι τα ανθισμένα λουλούδια είναι πολύ εύθραυστα. Επομένως, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη διατήρηση του λαμπερού φυλλώματος.

Ποια είναι τα οφέλη των λουλουδιών αλοκασίας;

Το κύριο πλεονέκτημα του λουλουδιού Alocasia είναι ότι μπορεί να παράγει σπόρους όταν το φροντίζετε σωστά. Αν και τα λουλούδια δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Αλλά μπορεί να είναι πηγή νέων φυτών εάν καλλιεργηθεί από σπόρους. Είναι καλύτερο να κρατάτε το φυτό έξω κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού όταν προσπαθείτε να ενθαρρύνετε τα λουλούδια να παράγουν σπόρους.Η αλοκασία καλλιεργείται επίσης κυρίως για το φύλλωμα και όχι για τα λουλούδια.

Μίσχοι λουλουδιών Alocasia macrorhizos στην άγρια ​​φύση
Πίστωση εικόνας: Forest & Kim Starr, CC BY 3.0 US, μέσω Wikimedia Commons.

Πώς να φροντίσετε την Αλοκασία όταν ανθίζει

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να φροντίζετε την αλοκασία όταν ανθίζει:

Βήμα 1: Επιλέξτε τον σωστό τύπο αλοκασίας.

Αυτό συμβαίνει επειδή διαφορετικές ποικιλίες μπορεί να απαιτούν διαφορετική φροντίδα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ποικιλία όταν φροντίζετε τα λουλούδια της αλοκασίας. Γενικά, φυτά αλοκασίας Η Amazonica χρειάζεται ζεστές θερμοκρασίες. επαρκή υγρασία και έντονο αλλά άμεσο ηλιακό φως.Επιπλέον, απαιτείται επαρκής ποσότητα νερού και λιπάσματος για τη διατήρηση της υγείας των αλοκασιών. Η σωστή φροντίδα και συντήρηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αλοκάσια σας ανθισμένη. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε έρευνα πριν τη φύτευση!

Βήμα 2: Προετοιμάστε την κατάσταση του εδάφους

Η σωστή προετοιμασία του εδάφους είναι απαραίτητη για τη φροντίδα του φυτού της αλοκασίας. Αν θέλετε να ανθίσει Η προετοιμασία του εδάφους είναι κρίσιμης σημασίας για την υγεία και την ανάπτυξη της Αλοκασίας σας, ειδικά αν θέλετε να ανθίσει η αλοκάσια σας. Ένα καλά στραγγιζόμενο χώμα πλούσιο σε οργανική ουσία θα παρέχει στην αλοκάσια σας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. για να αναπτυχθεί και να παράγει όμορφα λουλούδια Μίγμα εδάφους από ίσα μέρη περλίτη, άμμου και τύρφης. Η διατήρησή τους μαζί θα επιτρέψει την κυκλοφορία του αέρα και την αποστράγγιση για να αποφευχθεί η ζημιά στις ρίζες.Επιπλέον, μια σταθερή υγρασία από 50 έως 60 τοις εκατό είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το φυτό αλοκασία σας χαρούμενο και να παράγει όμορφους καρπούς.

Λουλούδι Alocasia zebrina
Πίστωση εικόνας: Rohit Nanivadekar, CC BY-SA 4.0 μέσω Wikimedia Commons.

Βήμα 3: Φυτέψτε σωστά την Αλοκασία

Είναι σημαντικό να φυτεύετε σωστά την αλοκασία και να τη φροντίζετε όσο ανθίζει. Τα λουλούδια Alocasia μπορούν να είναι ένα όμορφο μέρος για να τα δείτε. Πρέπει να ακολουθείτε τις κατάλληλες μεθόδους φροντίδας. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι τα φυτά σας λαμβάνουν άφθονο έμμεσο ηλιακό φως. Και κατανοήστε το είδος και πώς να το πολλαπλασιάσετε. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες Θα πάρετε όμορφα λουλούδια!

Βήμα 4: Ποτίστε καλά τα φυτά.

Το καλό πότισμα είναι σημαντικό για να εξασφαλιστεί η άνθιση των φυτών Alocasia.Το σωστό πότισμα του φυτού θα βοηθήσει στη διατήρηση των σωστών επιπέδων εδάφους και υγρασίας. Και τα δύο είναι απαραίτητα για την υγεία των φυτών. Διατηρώντας το έδαφος υγρό, όχι μουσκεμένο και επενδύοντας σε μετρητή υγρασίας και υγραντήρα για την παρακολούθηση των επιπέδων υγρασίας, η Αλοκασία θα ανθίσει και θα παράγει όμορφα λουλούδια και φύλλα.

Λουλούδι Alocasia macrorhiza
Πίστωση εικόνας: Creative Commons

Βήμα 5: Λιπαίνετε τακτικά.

Είναι σημαντικό να γονιμοποιείτε τακτικά το φυτό αλοκασίας σας για να του παρέχετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να το διατηρήσετε υγιές και ακμαίο. Συνιστάται η εφαρμογή λιπάσματος μισής ισχύος μία φορά το μήνα μαζί με λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο όπως φωσφορικό μονοκάλιο (MKB) κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. μετά τη φύτευση αλοκασίας Μερικές φορές τα λουλούδια φαίνονται καλά. Αλλά η κύρια εστίαση πρέπει να είναι στα όμορφα φύλλα. Με σωστή λίπανση και πότισμα, η Αλοκασία σας θα ευδοκιμήσει.

Βήμα 6: Μην κλαδεύετε ή κλαδεύετε το δέντρο πολύ συχνά

Είναι σημαντικό να μην κλαδεύετε ή κλαδεύετε πολύ συχνά το φυτό της αλοκασίας αφού έχει ανθίσει. Κάτι τέτοιο θα εκτρέψει την ενέργεια του φυτού μακριά από την ανάπτυξη των λουλουδιών και προς την πράσινη ανάπτυξη. Που οδηγεί σε πιο όμορφα και όμορφα δέντρα. κατά το κλάδεμα Χρησιμοποιήστε κοφτερό, αποστειρωμένο ψαλίδι ή ψαλίδι για να κόψετε τυχόν κατεστραμμένους μίσχους στη βάση του φυτού. Και να φοράτε πάντα γάντια για να προστατεύεστε από τις φυτικές τοξίνες. με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση Μπορείτε να απολαύσετε το όμορφο φύλλωμα και να δείτε την αλοκασία να ανθίζει κάθε φορά.

Λουλούδι Alocasia macrorhizos
Πίστωση εικόνας: Eric Hunt

Βήμα 7: Δώστε στα φυτά αρκετό φως.

Η φροντίδα των φυτών αλοκασίας είναι να τους δώσει αρκετό φως για να διασφαλίσει ότι θα ευδοκιμήσουν και θα παράγουν καρπούς. Το έντονο έμμεσο ηλιακό φως είναι το καλύτερο. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει το φως ανάπτυξης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η διατήρηση σταθερής υγρασίας είναι απαραίτητη για τη μείωση του στρες των φυτών. Με αποτέλεσμα όμορφα λουλούδια και φύλλα. Συνιστούμε να επενδύσετε σε υγρόμετρο και υγραντήρα για την παρακολούθηση της υγρασίας. με κατάλληλο φως και υγρασία Τα δέντρα Alocasia είναι εύκολο να τα φροντίσετε και αποτελούν μια όμορφη προσθήκη σε κάθε σπίτι.

Βήμα 8: Μην έχετε κατοικίδια στο σπίτι σας.

Είναι σημαντικό να κρατάτε τα κατοικίδια ζώα σε εξωτερικούς χώρους όταν φροντίζετε την αλοκασία. ειδικά όταν ανθίζει Κρατώντας τα ζώα μακριά από τα φυτά διασφαλίζεται ότι δεν καταπίνουν κατά λάθος τοξικές ουσίες που μπορεί να βρεθούν στα λουλούδια.Τα ζώα μπορούν επίσης να βλάψουν τα νεαρά φύλλα της αλοκασίας. γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες να βλαστήσουν ξανά τα λουλούδια Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να παρέχουμε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει η αλοκασία.

Λουλούδι Alocasia κάτω από το φως του ήλιου
Φωτογραφία: Motoya Kawasaki

Βήμα 9: Φροντίστε τα φυτά σε γλάστρες μετά από κάθε βροχή.

Είναι σημαντικό να φροντίζετε τα φυτά σας σε γλάστρες Alocasia μετά από κάθε βροχή για να εξασφαλίσετε σωστή ανάπτυξη και ανθοφορία. Ποτίστε το φυτό εβδομαδιαία και ψεκάστε το φύλλωμα καθημερινά για να διατηρήσετε το φυτό υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.Ταΐστε κάθε μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι και αφαιρέστε τα νεκρά φύλλα. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα είναι αρκετά μεγάλη για το ριζικό σύστημα και αρκετά βαριά για να μην ανατραπεί. Ελέγξτε τα επίπεδα υγρασίας μεταξύ 50 και 60 τοις εκατό και χρησιμοποιήστε υγρόμετρο και υγραντήρα εάν χρειάζεται. για την πρόληψη των εντόμων Καθαρίζετε τακτικά τα φύλλα από σκόνη και υπολείμματα. και κρατήστε το μακριά από θερμάστρες ή αεραγωγούς κλιματιστικού. με την κατάλληλη φροντίδα Η αλοκάσια σας θα ανθίσει και θα ευδοκιμήσει.

Πρέπει να επιτρέψω τα λουλούδια Alocasia μου;

Ναι, πρέπει να δώσετε λουλούδια αλοκασίας! Το να αφήσετε την αλοκάσια να ανθίσει είναι σημάδι ότι η αλοκασία είναι υγιής και σε βέλτιστη κατάσταση. Αν και τα λουλούδια δεν είναι τόσο όμορφα Αλλά είναι ένα σημάδι ότι κάνετε εξαιρετική δουλειά παρέχοντας στο φυτό ένα καλό σπίτι. Αυτό διασφαλίζει ότι η αλοκάσια σας μπορεί να συνεχίσει να μεγαλώνει μεγάλα και δυνατά φύλλα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κόψετε τα μέρη του λουλουδιού για να επιτρέψετε στο φυτό να χρησιμοποιήσει την ενέργειά του.

Λουλούδι σκαπάνης Alocasia zebrina
Συντελεστές εικόνας: Kadu και Kim Starr

Η Αλοκασία πεθαίνει αφού ανθίσει;

Όχι. Τα φυτά της αλοκασίας γενικά δεν πεθαίνουν μετά την ανθοφορία. Στην πραγματικότητα, μπορεί να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να παράγουν περισσότερα άνθη.Ωστόσο, είναι σημαντικό να φροντίζετε σωστά τα φυτά. Τα ανθισμένα λουλούδια μπορεί να είναι σημάδι άγχους. Φροντίστε να δώσετε στην αλοκασία έμμεσο φως. Ποτίστε όταν το χώμα είναι στεγνό. και γονιμοποιήστε κάθε τέσσερις εβδομάδες. με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά των λουλουδιών χωρίς φόβο ότι τα φυτά θα πεθάνουν.

Πώς να γονιμοποιήσετε τα λουλούδια της αλοκασίας

Η επικονίαση των λουλουδιών Alocasia είναι μια διαδικασία που απαιτεί ένα αποστειρωμένο μαχαίρι. λίγο χρώμα και γύρη

  • Ξεκινήστε κόβοντας ένα μικρό μέρος στη βάση της ταξιανθίας για να αποκαλύψετε το ύπερο.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια στεγνή βούρτσα για να τρίψετε απαλά το βρεγμένο ύπερο Βουτήξτε το πινέλο στη γύρη.
  • Αφού βρέξουμε το πινέλο Εφαρμόστε σε εκτεθειμένα ύπερα για να συλλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερη γύρη.
  • Τέλος, ανακατεύουμε τη γύρη με μια μικρή ποσότητα από το πιστόλι (αρσενικό) και την ανακατεύουμε με το θηλυκό μέρος του λουλουδιού.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να γονιμοποιήσετε άλλους τύπους υπεριών για να δημιουργήσετε μια ποικιλία από υβριδικά φυτά Alocasia.

Λουλούδια Alocasia deodora
Φωτογραφία: Maya Dumat

FAQ

Παρακάτω παρατίθενται μερικές συνήθεις ερωτήσεις για την κατασκευή λουλουδιών αλοκασίας:

Ανθίζει η Αλοκασία;

Ναι, τα φυτά Alocasia ανθίζουν την άνοιξη. Αν και αυτό είναι πιο συνηθισμένο σε παλαιότερα φυτά, ωστόσο, για να τους δώσετε την καλύτερη ευκαιρία να ανθίσουν, διατηρήστε τα. Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας έχει χρόνο σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα λουλούδια δεν είναι πολύ εντυπωσιακά. Έτσι, αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το δέντρο της αλοκασίας. εστίαση στα φύλλα

Τι σημαίνει όταν ανθίζει η Αλοκασία μου;

Όταν ανθίζει η αλοκασία σου Είναι σημάδι ότι είναι σε σωστή φόρμα. να είσαι υγιής και χαρούμενος Αν και τα λουλούδια σε αυτά τα φυτά είναι συχνά μη ελκυστικά. Αλλά πρέπει ακόμα να αποκοπεί για να επιτραπεί η ανακατεύθυνση της ενέργειας στην ανάπτυξη μεγαλύτερων, ισχυρότερων φύλλων. Η σωστή φροντίδα της αλοκασίας θα έχει ως αποτέλεσμα την άνθιση. Φροντίστε λοιπόν να ακολουθείτε τις κατάλληλες μεθόδους φροντίδας της αλοκασίας για καλύτερα αποτελέσματα.

Το Alocasia zebrina ανθίζει κάτω από έντονο έμμεσο φως.
Πίστωση εικόνας: Forest & Kim Starr, CC BY 3.0 US, μέσω Wikimedia Commons.

Η αλοκασία είναι λουλούδι ή φύλλο;

Η αλοκασία είναι ταξιανθία, όχι λουλούδι. Αποτελείται από ένα στέλεχος που περιβάλλεται από ένα περίβλημα, το οποίο είναι ένα τροποποιημένο φύλλο. Το θηλυκό λουλούδι είναι κρυμμένο στον θάλαμο των λουλουδιών. Τα αρσενικά άνθη βρίσκονται πάνω από τους μίσχους των λουλουδιών Αν και η Αλοκασία μοιάζει με λουλούδι, στην πραγματικότητα είναι ένα τροποποιημένο φύλλο.

Έχουν όλα τα Alocasia λουλούδια;

Ναι, όλες οι αλοκασίες έχουν λουλούδια. αλλά σπάνια ανθίζει σε εσωτερικούς χώρους Τα άνθη έχουν συνήθως σχήμα φτυαριού, μήκους περίπου 4-5 ίντσες και δεν είναι ιδιαίτερα εμφανή, αν και οι αλοκασίες συχνά καλλιεργούνται για το εντυπωσιακό φύλλωμά τους. Αλλά μπορεί να ανθίσει οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, το Alocasia σας μπορεί να ανθίσει για να το απολαύσετε.

Μυρίζουν τα λουλούδια της Αλοκασίας;

Όχι, τα άνθη της αλοκασίας είναι άοσμα. Αν και δεν ανθίζει Αλλά τα άνθη αυτού του φυτού εσωτερικού χώρου είναι άοσμα και τα φύλλα είναι άοσμα. Αυτό κάνει την αλοκασία μια εξαιρετική επιλογή για όσους είναι πολύ ευαίσθητοι στις οσμές.

Μίσχος λουλουδιών Alocasia macrorhizos
Πίστωση εικόνας: Forest & Kim Starr, CC BY 3.0 US, μέσω Wikimedia Commons.

Οι Αλοκασίες αδρανούν μετά την ανθοφορία;

Ναι, ορισμένοι τύποι Αλοκασίας εισέρχονται σε κατάσταση αδρανοποίησης και πεθαίνουν μετά την ανθοφορία. Αυτό συνήθως οφείλεται σε μικρότερες ημέρες και χαμηλότερες θερμοκρασίες. για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Το φυτό πρέπει να μεταφερθεί σε μια πιο ζεστή τοποθεσία πριν φτάσει ο χειμώνας. Κατά τη διάρκεια του λήθαργου, το πότισμα πρέπει να μειωθεί και το τάισμα θα πρέπει να σταματήσει μέχρι να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη την άνοιξη.Η αλοκασία χρειάζεται επίσης πολλή υγρασία για να παραμείνει υγιής και ζωντανή. Διατηρήστε το λοιπόν σε ένα υγρό και ζεστό μέρος του σπιτιού σας. Λάβετε υπόψη ότι η αλοκασία σας μπορεί να ρίξει μερικά από τα παλαιότερα φύλλα της ως μέρος του φυσικού κύκλου ανάπτυξής της. Αρκεί οι ωοθήκες να είναι υγιείς. Θα πρέπει να αναγεννηθεί μετά τη μεταφύτευση σε πιο ζεστή τοποθεσία.

Τα φυτά Alocasia χρειάζονται πολύ ήλιο;

Ναι, τα φυτά της αλοκασίας χρειάζονται άμεσο, έντονο φως για να ευδοκιμήσουν. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης Τοποθετήστε το περίπου 1 πόδι από το φυτό και χρησιμοποιήστε το για τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.Οι αλοκασίες προτιμούν το έντονο έμμεσο φως και το φιλτραρισμένο ηλιακό φως από το άμεσο ηλιακό φως. και τα φύλλα μπορεί να γίνουν κίτρινα ή ωχροπράσινα λόγω ανεπαρκούς φωτός. για καλύτερα αποτελέσματα Βεβαιωθείτε ότι το φυτό αλοκασία σας έχει αρκετό φως στο δωμάτιο. και όχι μπροστά σε ένα ανοιχτό παράθυρο

Ποιος τύπος εδάφους είναι καλύτερος για τα φυτά Alocasia;

Το καλύτερο μείγμα εδάφους για τα φυτά αλοκασίας είναι ένα μείγμα ίσων μερών περλίτη, άμμου και τύρφης. Είναι σημαντικό να προσθέσετε ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο για να διατηρείται υπό έλεγχο το επίπεδο pH του εδάφους. σε κατάλληλη περίοδο για τα φυτά για την πρόληψη της σήψης των ριζών και της μυκητιασικής μόλυνσης Διατηρείτε πάντα το έδαφος υγρό. αλλά όχι να βρέχεται Το καλύτερο μείγμα αποστράγγισης θα πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο και ικανό να παρέχει υγρασία.

μίσχοι λουλουδιών αλοκασίας
Πίστωση εικόνας: Forest & Kim Starr, CC BY 3.0 US μέσω Wikimedia Commons.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω το φυτό αλοκασία μου;

Ποτίζετε το φυτό αλοκασία τακτικά. και αφήστε το φυτόχωμα σχεδόν να στεγνώσει πριν προσθέσετε νερό. Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό και βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι σταθερά υγρό. αλλά όχι να βρέχεται το χειμώνα Το φυτό είναι αδρανές. και το νερό ήταν λιγοστό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής αποστράγγιση και μην αφήσετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών.

Τι είδους λίπασμα είναι καλύτερο για τα φυτά αλοκασίας;

Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά αλοκασίας είναι ένα πλούσιο σε φώσφορο, όπως φωσφορικό μονοκάλιο (MKB), κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Συνιστάται η χρήση υγρού λιπάσματος για φυτά εσωτερικού χώρου με μείγμα 20-20-20 αραιωμένο στο μισό για να αποφευχθεί το κάψιμο των φύλλων.Η αλοκασία είναι βαριά τροφοδότης. Επομένως, η σίτιση πρέπει να γίνεται μία ή δύο φορές το μήνα κατά την περίοδο ανάπτυξης του φυτού, αλλά κατά τη διάρκεια του λήθαργου η σίτιση πρέπει να διακόπτεται. Τα οργανικά λιπάσματα είναι μια καλή επιλογή για τα φυτά Alocasia και πρέπει να εφαρμόζονται με μισή δύναμη μία φορά το μήνα. Αν θέλετε να ταΐζετε συχνά Αραιώστε το λίπασμα 2/3 έως 3/4.

Υπάρχουν παράσιτα ή ασθένειες στα φυτά αλοκασίας;

Ναι, τα φυτά Alocasia μπορούν να προσβληθούν από ορισμένα παράσιτα και ασθένειες, ακάρεα αράχνης, ακάρεα αλάτων, αλευρόφυτα και αφίδες. Είναι μια κοινή ασθένεια. Τα καφέ φύλλα με κίτρινες κηλίδες μπορεί να προκληθούν από πολύ νερό ή χαμηλές θερμοκρασίες. ενώ τα ξηρά και εύθραυστα φύλλα είναι σημάδι χαμηλής υγρασίας. Τα φύλλα είναι ανοιχτό καφέ ή αποσπασματικά. Αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό φως. Εάν το φυτό σας αλοκασία πεθαίνει Ελέγξτε αυτά τα ζητήματα και λάβετε μέτρα για να δημιουργήσετε το κατάλληλο περιβάλλον για το φυτό σας.

Ακάρεα αράχνης στα φύλλα Αλοκασίας

Τι είδους υγρασία χρειάζονται τα φυτά Alocasia;

Τα φυτά της αλοκασίας χρειάζονται 50 έως 60 τοις εκατό σταθερή υγρασία για να ευδοκιμήσουν. για να εξασφαλίσετε αυτό το επίπεδο υγρασίας Επενδύστε σε ένα υγρόμετρο και έναν υγραντήρα. Είναι επίσης σημαντικό να κρατάτε τα φυτά μακριά από κρύα ρεύματα από παράθυρα, πόρτες και κλιματιστικά. Αυτό θα αυξήσει την υγρασία γύρω από τα φυτά σας εάν η υγρασία είναι χαμηλή. Στα φύλλα εμφανίζονται καφέ κηλίδες.

Μπορώ να πολλαπλασιάσω ένα φυτό αλοκασίας;

Ναι, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε φυτά αλοκασίας. Ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος είναι να χωρίσεις. Ξεκινήστε αφαιρώντας το φυτό από τη γλάστρα του και σταδιακά τινάξτε το υπερβολικό χώμα Διαχωρίστε τα υπόγεια στελέχη και φυτέψτε τα ξεχωριστά σε ένα υγρό μείγμα γλάστρας. Διατηρήστε τις γλάστρες ζεστές και υγρές μέχρι να αρχίσει η νέα ανάπτυξη. Δείτε την παραπάνω σημείωση για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο πολλαπλασιασμού των αλοκασίων.

Είναι τα φυτά της Αλοκασίας δηλητηριώδη;

Ναι, το φυτό αλοκασία είναι εξαιρετικά τοξικό για τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των γατών, και πιστεύεται ότι περιέχει μια συγκεκριμένη ένωση, το οξαλικό ασβέστιο. Το οποίο βρίσκεται σε όλα τα μέρη του φυτού. Η έκθεση στο εκχύλισμα μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα σε ευαίσθητα άτομα. Επομένως, κρατήστε τις γάτες και τα παιδιά μακριά από αυτό το φυτό.

συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, η Αλοκασία είναι ένα όμορφο και κομψό φυτό που καλλιεργείται εύκολα. Αν και δεν παράγει μεγάλα, επιδεικτικά λουλούδια, το κάνει. Αλλά το πλούσιο φύλλωμα το αναπληρώνει. Για όσους επιθυμούν να δουν την Αλοκασία σε πλήρη άνθιση, είναι δυνατό με την κατάλληλη φροντίδα. Θυμηθείτε να είστε υπομονετικοί και να παρέχετε το κατάλληλο περιβάλλον. Και η Αλοκάσια θα σας ανταμείψει με όμορφα λουλούδια.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *