Ένας εύκολος οδηγός για το κλάδεμα τριαντάφυλλων την άνοιξη (και πότε να περιμένετε)

Ένας εύκολος οδηγός για το κλάδεμα τριαντάφυλλων την άνοιξη (και πότε να περιμένετε)

Φαίνεται ότι χθες έγραφα ένα άρθρο για το πώς να ετοιμάσω τριαντάφυλλα για το χειμώνα. Εν τω μεταξύ Αυτή η βαρετή και βαρετή σεζόν του franken φαίνεται να συνεχίζεται για πάντα.

Ορισμένα τριαντάφυλλα (π.χ. υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού) απαιτούν ανοιξιάτικο κλάδεμα.

Τώρα όμως που η θερμοκρασία ανέβηκε (ελαφρώς), οι μέρες μεγαλώνουν. (ολοένα και πιο γρήγορα) και η Φορσύθια ανθίζει. Ήρθε η ώρα για λίγη περισσότερη περιποίηση τριαντάφυλλου.

Την άνοιξη θα γίνει το πρώτο και σημαντικότερο κλάδεμα.

3 αρχές κλαδέματος τριαντάφυλλων

Υπάρχουν πολλές ιδέες για κλάδεμα τριαντάφυλλων. Ακόμα κι αν πάτε σε έναν ειδικό (Δάσκαλος ΡοζαριάνΟνομάζονται) οδηγοί περικοπής, και υπάρχει άρνηση για την καθοδήγηση και άρνηση για την αρνητικότητα. Δεν είναι περίεργο που οι χόμπι κηπουροί είναι πιο μπερδεμένοι από ποτέ.

Άλλα τριαντάφυλλα άνθισαν στο παλιό απόθεμα. Επομένως, δεν απαιτούν έντονο κλάδεμα την άνοιξη.

Έτσι, αντί να ανησυχώ για τους κανόνες που πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα, Θα επικεντρωθώ σε μερικές βασικές αρχές:

Όταν κλάδεψα το τριαντάφυλλο Οι βασικοί μου στόχοι είναι:

  • Αφαιρέστε νεκρά, κατεστραμμένα ή άρρωστα καλάμια.
  • αφαιρέστε κατά μήκος των μίσχων?
  • Ανοίξτε το εργοστάσιο κανονικά για καλύτερο αερισμό και φωτισμό.

Το κλάδεμα με αυτή τη σειρά έχει νόημα. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω αυτές τις τρεις αρχές λίγο πιο βαθιά.

Βήμα 1: Τα νεκρά, κατεστραμμένα και άρρωστα στελέχη αφαιρούνται.

Αυτή είναι η αφετηρία σας. Χύνοντας πρώτα το νεκρό βάρος, θα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Κόψτε τα νεκρά καλάμια πίσω μέχρι το στέμμα.

νεκρό καλάμι εύκολο να αναγνωριστεί Είναι καφέ, γκρι ή μαύρο. Το δέντρο είναι σαφώς νεκρό και τίποτα δεν θα φυτρώσει από αυτό. Μερικές φορές το νεκρό ξύλο εκτείνεται μέχρι το στέμμα.

Σε άλλες περιπτώσεις, μόνο η κορυφή του ζαχαροκάλαμου είναι νεκρή ή νεκρή. σε αυτές τις περιπτώσεις Μπορείτε να συνεχίσετε να κόβετε μέχρι να βρείτε έναν λευκό ή ανοιχτό πράσινο πυρήνα. (ονομάζεται πυρήνας)

Έκοψα τα νεκρά μέρη αυτού του ζαχαροκάλαμου γιατί έχει ήδη διακλαδιστεί σε νέες, υγιείς πλευρές.

σκάρτος Το καλάμι δεν είναι νεκρό, έρχεται. Μερικές φορές η ζημιά προκαλείται από τον άνεμο ή το βαρύ χιόνι και ο πάγος που έχει πέσει το χειμώνα. Άλλες φορές, το καλάμι μπορεί να δράσει μηχανικά τρίβοντας τον φράχτη. δομή στήριξης Ή τρίψτε το ένα πάνω στο άλλο.Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να κόψετε κάτω από τη ζημιά. αλλά πάνω από το μάτι που βλέπει προς τα έξω

άρρωστος άνθρωπος Τα μπαστούνια δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν. Αναζητήστε αποχρωματισμό ή τραχιά υφή στην επιφάνεια του ζαχαροκάλαμου. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε αυτά τα στελέχη γιατί η ασθένεια μεταδίδεται εύκολα από το ένα φυτό στο άλλο. Όχι όμως από δέντρο σε δέντρο.

Η καλή ανάπτυξη πρέπει να είναι πράσινη. (συνήθως κοκκινωπό-μπορντό απόχρωση)

Μπορεί να παρατηρήσετε νέα ανάπτυξη που είναι ήδη άρρωστη. Οι νέοι βλαστοί που αφήνετε στο τριαντάφυλλό σας πρέπει να είναι πράσινοι, κόκκινοι ή μερικές φορές πορτοκαλί. Η νέα ανάπτυξη που είναι μαύρη, καφέ ή γκρι πρέπει να φύγει.

Βήμα 2: Αφαιρέστε τα διακλαδάκια

Φαινόταν λίγο αντιφατικό καθώς το ισχυρό επιτελείο είχε ήδη αρχίσει να απομακρύνεται. Αλλά κάθε φορά που ξεκινάτε να κόβετε ζαχαροκάλαμο από 2 ή περισσότερα δέντρα, πρέπει να πηγαίνετε σε ένα δέντρο. γιατί όσο μακρύτερα τρίβονται τα στελέχη μεταξύ τους Όσο πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν φουσκάλες. που τελικά θα προκαλέσει ασθένεια στο περασμα του χρονου Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρακμή ολόκληρου του φυτού.

Τα τριαντάφυλλα που δεν κλαδεύονται έχουν πολλά κλαδιά.

Ποιος από τους δύο κλάδους όμως πρέπει να αφαιρεθεί; Εάν κάποιο από τα δέντρα αναπτύσσεται προς τα μέσα στο κέντρο του δέντρου. φύτεψε αυτό το δέντρο Αν και τα δύο φυτρώνουν έξω βγάλτε το πιο αδύναμο Αν όμως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο είναι αδύναμο Συλλέξτε το φυτρωμένο φυτό από το εξωτερικό του φυτού.

Βήμα 3: Κόψτε το δέντρο για να το ανοίξετε.

Δύο πράγματα που πρέπει να θυμάστε για τα τριαντάφυλλα: αγαπούν τον ήλιο και μισούν την υψηλή υγρασία. Επομένως, στο τρίτο στάδιο αυτού του κλαδέματος Στόχος μας είναι να ανοίξουμε το κέντρο του δέντρου σε μια δομή που μοιάζει με αγγείο.

Αυτό εξυπηρετεί έναν διπλό σκοπό: περισσότερο φως φτάνει στο φυτό και περισσότερη ροή αέρα ρέει μέσα από το φυτό. Αυτοί οι δύο παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη μείωση της ζημιάς από ασθένειες που αγαπούν τη μούχλα και την υγρασία. Το ωίδιο και η μαύρη κηλίδα είναι δύο από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κηπουροί τριανταφυλλιάς. Και όσο πιο γρήγορα μπορείτε να το αποτρέψετε, τόσο το καλύτερο.

Αυτό εννοώ ανοίγοντας το κέντρο του τριαντάφυλλου. Αυτή η ευθυγράμμιση γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Ξεκινήστε αφαιρώντας τον παλιό κορμό στη μέση. Εξαρτάται από το είδος του τριαντάφυλλου που φυτεύετε. Θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα παλιά στελέχη. το μισό ή το ένα τρίτο του παλιού μίσχου με τον αριθμό Η ηλικία του φυτού είναι επίσης ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Όσο νεότερο είναι το τριαντάφυλλό σας, τόσο το καλύτερο. Τόσο λιγότερο πρέπει να αποσύρετε το προσωπικό.

Επιτρέποντας στο άμεσο ηλιακό φως να φτάσει στο κέντρο του φυτού ενθαρρύνει το ζαχαροκάλαμο να φυτρώσει από την κορυφή. όταν ανθίζει το τριαντάφυλλο Θα παρατηρήσετε ότι το σχήμα που μοιάζει με βάζο είναι πιο ευχάριστο στο μάτι από τα συγκεντρωμένα στελέχη.

Κατά το κλάδεμα, προσπαθήστε να κόψετε πάνω από τυχόν βλαστούς που βλέπουν προς τα έξω.

Όποτε κόβεις ζαχαροκάλαμο Θα πρέπει να κοπεί υπό γωνία πάνω από τυχόν βλαστούς που κοιτούν προς τα έξω.Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλίσετε ότι η νέα ανάπτυξη δεν θα συσσωρευτεί μέχρι το κέντρο του φυτού.

Η συμβουλή μου είναι Εάν είστε νέοι στην καλλιέργεια τριαντάφυλλων Ξεκινήστε το κλάδεμα με λίγο τρόμο. Μπορείτε πάντα να υπερ-κλαδέψετε. Αλλά δεν μπορείτε να κλαδέψετε υπερβολικά.

Αυτό είναι! Εάν ακολουθείτε αυτές τις αρχές Είσαι στα μισά του δρόμου.

Το άλλο «μισό» μπαίνει σε δράση (διαβάστε: λάθος) Δοκιμή και λάθος μέχρι να μάθετε τι είδους τριαντάφυλλα μεγαλώνει ο κήπος σας.

Να κόψω τα τριαντάφυλλά μου αυτή την άνοιξη;

Αυτή είναι η ερώτηση εκατομμυρίων δολαρίων. Εξαρτάται από το είδος των τριαντάφυλλων που καλλιεργείτε. Πόσες φορές το χρόνο ανθίζουν και ποια ποικιλία (παλιά ή νέα) Μερικοί σημαντικοί παράγοντες περιλαμβάνουν το κλίμα. Ηλικία και μέγεθος των τριαντάφυλλων και τη θέση των τριαντάφυλλων στην περιοχή σας.

Αποφύγετε το κλάδεμα των νεοφυτευμένων τριαντάφυλλων για τα δύο πρώτα χρόνια.

Πρώτον, δεν πρέπει να κλαδεύετε νέα τριαντάφυλλα. Τα τριαντάφυλλα χρειάζονται δύο χρόνια για να δημιουργηθούν, επομένως είναι καλύτερο να αναβάλετε το κλάδεμα για τα δύο πρώτα χρόνια μετά τη φύτευσή τους. Με αυτόν τον τρόπο, το τριαντάφυλλο θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενός ισχυρού ριζικού συστήματος και όχι στην ανάπτυξη. Πάνω από το έδαφος και στην ανθοφορία

Εν ολίγοις, όλα τα τριαντάφυλλα ανήκουν σε μία από τις ακόλουθες ομάδες:

  • είδη τριαντάφυλλου (γνωστό και ως άγριο τριαντάφυλλο)
  • παλιά τριαντάφυλλα κήπου (γνωστά και ως τριαντάφυλλα κειμηλίων ή ιστορικά τριαντάφυλλα)
  • μοντέρνο τριαντάφυλλο

1. Είδος τριανταφυλλιάς

Οι πιο κοντινές ποικιλίες τριαντάφυλλων που μπορείτε να φτάσετε στους προγόνους των άγριων τριαντάφυλλων. Σκεφτείτε τους ως παππούδες και γιαγιάδες των σύγχρονων τριαντάφυλλων. Βασικά, μεγαλώνουν κομψά σαν αγκάθια και ευδοκιμούν στη σκιά και σε φτωχό έδαφος. Μπορείτε να τα διαφοροποιήσετε γιατί είναι πολύ απλά. Αλλά πολύ μυρωδάτο και με πολλά λουλούδια. Τα λουλούδια έχουν συνήθως πέντε πέταλα σε απαλά παστέλ χρώματα.

Τέτοιες ποικιλίες είναι τα τριαντάφυλλα. τριαντάφυλλο αγκάθι (Scotch rose) Μετά την ανθοφορία, το κλάδεμα πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι.

Οι περισσότερες ποικιλίες τριαντάφυλλων ανθίζουν μία φορά το χρόνο στις αρχές του προηγούμενου έτους. Έτσι δεν χρειάζονται ανοιξιάτικο κλάδεμα. Θα πρέπει να κλαδέψετε όταν ανθίσουν τα λουλούδια φέτος, αλλά σκεφτείτε τι θέλετε στον φθινοπωρινό και χειμερινό κήπο σας. Αν αφήσετε τα λουλούδια στον θάμνο, θα δώσετε στα μπουμπούκια της τριανταφυλλιάς έναν όμορφο χειμώνα.Ταΐστε τα πουλιά, όχι μόνο για την ευχαρίστησή σας.

Το ίδιο Rosa spinocissima (σκωτσέζικο τριαντάφυλλο) ανθίζει.

Όταν κλαδεύεις το καλοκαίρι Εκτός από νεκρούς, άρρωστους και κατεστραμμένους μίσχους Μπορείτε επίσης να κόψετε το παλιό ξύλο από τη βάση για να ενθαρρύνετε τους νεαρούς βλαστούς. Μπορείτε να κόψετε το ένα τρίτο των πλευρικών βλαστών.

2. Παλιά τριαντάφυλλα κήπου

Εάν η ράτσα είναι παππούς και γιαγιά Τα παλιά τριαντάφυλλα κήπου είναι γονείς. Τα τριαντάφυλλα που φυτεύτηκαν πριν από το 1867 θεωρούνται «παλιά τριαντάφυλλα κήπου», όχι μόνο τυχαίες ημερομηνίες. Ήταν όμως η χρονιά που το πρώτο υβριδικό τριαντάφυλλο («La France») εισήχθη στην καλλιέργεια.

Τα παλιά τριαντάφυλλα κήπου είναι ανθεκτικά στις ασθένειες και τα παράσιτα. Επιπλέον, έχουν θεϊκό άρωμα και είναι πραγματικά μαγνήτης για επικονιαστές.

Οι επικονιαστές προτιμούν τα παλιά τριαντάφυλλα κήπου.

Τα παλιά τριαντάφυλλα κήπου μπορεί να είναι μεμονωμένα τριαντάφυλλα ή επαναλαμβανόμενα ανθισμένα. Και γνωρίζοντας τι είδους τριαντάφυλλο έχετε, μπορείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα κλαδέματός σας. και για να κάνουμε τα πράγματα πιο περίπλοκα Τα παλιά τριαντάφυλλα κήπου έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, από θάμνους μέχρι αναρριχητικά φυτά.

Η Alba, η Centifolia, η Gallica, η Damask και η Moss ανθίζουν σε αυτήν την κατηγορία κειμηλίων.

Αυτά τα κάποτε ανθισμένα λουλούδια ανθίζουν νωρίς το χρόνο. Ανθίζει συνήθως την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Αφού ανθίσουν, μπορούν να κλαδευτούν ελαφρά για να αφαιρεθούν τα παλιά στελέχη που δεν παράγουν πλέον.

Γενικά, αποφύγετε να δώσετε σκληρά δαμάσκηνα στα τριαντάφυλλα Old Garden. Επομένως, δεν πρέπει να κόβεται περισσότερο από το ένα τρίτο κάθε φυτού. Εάν δεν αφαιρέσετε όλα τα ξοδευμένα λουλούδια το φθινόπωρο, Θα έχετε πολλά μπουμπούκια τριαντάφυλλου για το ενδιαφέρον του χειμερινού κήπου. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα μπουμπούκια του τριαντάφυλλου την άνοιξη.

Τα μπουμπούκια των τριαντάφυλλων προσθέτουν ενδιαφέρον στον χειμερινό κήπο.

Old Garden Reblooming Flowers: Bourbon, China, Perennial Hybrid, Noisettes, Portlands και Teas.

Αυτά τα επαναλαμβανόμενα τριαντάφυλλα ανθίζουν τόσο σε παλιά όσο και σε νέα φυτά. Μπορείτε να τα κλαδέψετε την άνοιξη πριν ανθίσουν στο παλιό απόθεμα. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να διαμορφωθούν απαλά μετά την πρώτη άνθιση. Θα πρέπει όμως να αφήσετε την ανθεκτική μελιτζάνα μέχρι τη δεύτερη ανθοφορία. Και πάλι, ξεκινήστε με νεκρά και άρρωστα κλαδιά. Μπορείτε να αφαιρέσετε περίπου το ένα τρίτο του παλιού ζαχαροκάλαμου για να ανοίξετε το δέντρο. Και θα το χρειαστείτε για να μετακινήσετε τα φυτά. Κόψτε το υπόλοιπο ένα τρίτο του ζαχαροκάλαμου.

Τα παλιά τριαντάφυλλα κήπου δεν απαιτούν βαρύ κλάδεμα.

3. Μοντέρνα τριαντάφυλλα

Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο δύσκολα. μοντέρνο τριαντάφυλλο Όπως είπα παραπάνω Ήταν το τριαντάφυλλο που εισήχθη μετά το 1867, επομένως αυτά τα «μωρά» μπορεί να γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1900 και να θεωρούνται ακόμη «μοντέρνα».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η American Rose Society άρχισε να ερευνά το είδος τη δεκαετία του 1930. Η βάση δεδομένων τους έχει περίπου 2.500 καταχωρήσεις παγκοσμίως. Τρελό!

Hybrid Tea Rose «Chippendale»

Αλλά γίνεται καλύτερο! τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου Υπάρχουν περισσότερες από 37.000 ποικιλίες τριαντάφυλλων καταχωρημένες στη βάση δεδομένων Modern Roses. μοντέρνο Αυτό δεν περιλαμβάνει τριαντάφυλλα, επομένως είδη τριαντάφυλλων ή παλιά τριαντάφυλλα κήπου. Δεν είναι περίεργο που συχνά μπερδεύουμε πώς και πότε να κόψουμε τριαντάφυλλα;!

Εάν αυτή τη στιγμή αγοράζετε τριαντάφυλλα Είναι σίγουρα ένα μοντέρνο τριαντάφυλλο. Ωστόσο, ορισμένες φάρμες τριαντάφυλλων κειμηλίων έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητές τους στο Διαδίκτυο, έτσι τα υγιή και αρωματικά παλιά τριαντάφυλλα κήπου εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα, ακόμα κι αν δεν είναι ευρέως διαθέσιμα.

Αλλά αν τα παλιά τριαντάφυλλα του κήπου είναι τέλεια. Σε τι διαφέρουν από τα σύγχρονα τριαντάφυλλα;

Τα σύγχρονα τριαντάφυλλα έχουν επιλεγεί για τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Συχνά ανθίζουν επανειλημμένα.
  • Ανθίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Έχει μεγάλα, έντονα χρώματα λουλούδια.
  • Κόψτε και χρησιμοποιήστε τις σε floral συνθέσεις για να διαρκέσουν περισσότερο.
μακρυά ανθισμένα μοντέρνα τριαντάφυλλα Αλλά δεν μυρίζει όπως παλιά τριαντάφυλλα κήπου.

Ακούγεται σαν το τέλειο τριαντάφυλλο σωστά; Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα: τα μοντέρνα τριαντάφυλλα δεν μυρίζουν. και επειδή είναι νέα ράτσα επομένως δεν είναι ανθεκτικό στις ασθένειες και λιγότερο ζωηρές από τις μητρικές φυλές γιατί δεν είναι αδρανείς Ως εκ τούτου, είναι πιο επιρρεπή στις καταστροφές του χειμώνα. Γι’ αυτό απαιτούν περισσότερη προστασία από τον χειμώνα και τον παγετό από τις ποικιλίες κειμήλιο.

Όταν πρόκειται για κλάδεμα Τα σύγχρονα τριαντάφυλλα απαιτούν συχνά σκληρό κλάδεμα.

Κατά γενικό κανόνα, όσο περισσότερο κλαδεύετε, τόσο το καλύτερο. Όσο πιο γρήγορα αποκτήσετε λουλούδια. Αν όμως κόψεις το ζαχαροκάλαμο κάτω από το έδαφος Η περίοδος ανθοφορίας σας θα καθυστερήσει. Θα πάρεις όμως μεγαλύτερα λουλούδια.

Ας δούμε τις κύριες τάξεις. από μοντέρνα τριαντάφυλλα Έχοντας υπόψη ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη. πολλά σε κάθε τάξη

υβριδικό τσάι τριαντάφυλλου

το μάθαμε τσάι Το τριαντάφυλλο είναι ένα παλιό τριαντάφυλλο κήπου, αλλά ακόμα ανάμεικτο τσάι Το τριαντάφυλλο είναι ένα μοντέρνο τριαντάφυλλο. Στην πραγματικότητα, είναι τα πιο παλιά μοντέρνα τριαντάφυλλα και είναι τα πιο δημοφιλή τριαντάφυλλα στους κήπους σήμερα.

Οι κηπουροί ελκύονται από τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού για τις μεγάλες περιόδους ανθοφορίας τους, τα μεγάλα λουλούδια (συνήθως ένα ανά στέλεχος) και την ψηλή, χαριτωμένη δομή τους.

Υβριδικό τσάι «Διπλή απόλαυση»

Τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού απαιτούν εκτεταμένο κλάδεμα την άνοιξη. Όταν τα μπουμπούκια των ανθέων διογκωθούν και αρχίσουν να σταματούν τον λήθαργο Η περίοδος ανακαίνισης είναι από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Απριλίου. Εξαρτάται από το πού μένετε, οπότε ακόμα κι αν νομίζετε ότι χάσατε το παράθυρο. Αλλά έχετε ακόμα χρόνο να κόψετε.

Ξεκινήστε αφαιρώντας νεκρά, άρρωστα, νεκρά και ετοιμοθάνατα καλάμια εάν υπάρχει απορροφητική ανάπτυξη. (Το ζαχαροκάλαμο που φυτρώνει από το υποκείμενο) μαδείται όσο πιο κοντά στην κύρια ρίζα γίνεται.

Υβριδικό τριαντάφυλλο τσαγιού “Neil Diamond”

Τότε ήρθε η ώρα να αραιώσετε το κέντρο του φυτού. Κόψτε μερικούς από τους παλαιότερους βλαστούς που αναπτύσσονται από το κέντρο του θάμνου. ακόμα κι αν δεν είναι ασθένεια Τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού μπορούν να ζήσουν έως και 10 χρόνια, αλλά τα καλάμια 2-4 ετών παράγουν τα περισσότερα άνθη. Πότε λοιπόν θέλουμε περισσότερα;

Τώρα έχεις ένα νεαρό μπαστούνι. Ήρθε η ώρα να το κόψετε. Κόψτε το πιο δυνατό, αφήνοντας τρία έως πέντε μάτια από τη βάση. Ανάλογα με την ποικιλία που φυτεύετε, τα 5 μπουμπούκια από τη βάση κυμαίνονται σε μέγεθος από 10 έως 18 ίντσες, μετρήστε τα μπουμπούκια.Αυτό εξαρτάται από την προτίμησή σας και το σχήμα που θέλετε να έχει το τριαντάφυλλό σας. Μπορείτε να το κόψετε χαμηλά (3 ταξιανθίες) ή ψηλά (6 ταξιανθίες), ανάλογα με την προτίμησή σας και το σχήμα που θέλετε να έχουν τα τριαντάφυλλά σας. Στη συνέχεια κόψτε τα λιγότερο δυνατά μπουμπούκια που έχουν απομείνει σε δύο ή τρία μπουμπούκια από τη βάση.

Τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού κόβονται από τη βάση σε τρία μπουμπούκια.

Φροντίστε να κόβετε πάντα τα μπουμπούκια που κοιτούν προς τα έξω για να αποφύγετε το συνωστισμό στο κέντρο του φυτού.

Πολύνθα (επίσης γνωστή ως πολύχρωμο τριαντάφυλλο)

Αν και εισήχθησαν στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, τα τριαντάφυλλα πολυάνθα θεωρούνται μοντέρνα τριαντάφυλλα. Το φυτό αναπτύσσεται δυναμικά και άφθονα. συνήθως ένας θάμνος αλλά με μικρά λουλούδια Ανθίζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, μερικά πολυάνθα είναι συμπαγή ενώ άλλα έχουν μια συνήθεια περιπλάνησης.

Η Polyantha «Sicily Brunner» είναι μια δημοφιλής ποικιλία.

Τα Polyantha είναι χαμηλής συντήρησης και ανθεκτικά στις ασθένειες. Επομένως, δεν απαιτούν πολύ κλάδεμα. Ωστόσο, πρέπει να είναι τακτοποιημένα την άνοιξη. Αφαιρέστε τα νεκρά, τα άρρωστα και τα κοτσάνια και στη συνέχεια κοντύνετε το υπόλοιπο ζαχαροκάλαμο κόβοντας το ένα τέταρτο ή το τρίτο της κορυφής. Ως συνήθως, κόβετε πάντα τα μπουμπούκια προς τα έξω.

Φλόριντα

Το Floribunda είναι μια διασταύρωση πολυανθών και υβριδικών τριαντάφυλλων τσαγιού.Γι’ αυτό το floribunda είναι παρόμοιο με τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού στη φροντίδα και τη συντήρηση. Η κύρια διαφορά είναι όταν ανθίζει και σε μικρότερο βαθμό το ύψος του.

Τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού έχουν μεγαλύτερα άνθη. Συνήθως ένα μόνο λουλούδι ενώ τα άνθη της floribunda είναι μικρότερα και συγκεντρωμένα. Τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού ψηλώνουν ενώ τα floribundas βρίσκονται χαμηλά από το έδαφος. Λόγω της μάζας των λουλουδιών και της πυκνής φύσης ανάπτυξης, τα floribundas μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φράκτες εάν φυτευτούν αρκετά κοντά το ένα στο άλλο.

Floribunda Rose “Julia Child”

Τα Floribundas κλαδεύονται με την ίδια σειρά με τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα τριαντάφυλλα floribunda δεν χρειάζεται να κλαδεύονται χαμηλά στο έδαφος. Αν αφήσετε να ανθίσει περισσότερο, θα δημιουργήσει την πλήρη άνθιση για την οποία είναι γνωστή η Floribunda.

Τα τριαντάφυλλα Floribunda απαιτούν περισσότερο κλάδεμα από τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού.

Ξεκινήστε λοιπόν αφαιρώντας νεκρά, κατεστραμμένα, άρρωστα και διασταυρωμένα κλαδιά. Στη συνέχεια, κόψτε το παλιό μπαστούνι από τη βάση. Αν όμως κόψετε το υπόλοιπο υγιές καλάμι Μην κλαδεύετε πολύ έντονα. Κόψτε πίσω για να ενθαρρύνετε το σχηματισμό συστάδων λουλουδιών στο σωστό ύψος για τον κήπο σας. Εάν χρησιμοποιείτε ανθοφόρα φυτά ως φράκτες θα είναι στην ψηλότερη πλευρά

μεγάλη χλωρίδα

Το Grandiflora είναι ένα υβρίδιο στα μέσα του 20ου αιώνα μεταξύ ενός τριαντάφυλλου τσαγιού και ενός ανθισμένου λουλουδιού. Αυτά τα τριαντάφυλλα συνήθως αναπτύσσονται σε θάμνους. με λουλούδια που μοιάζουν με υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού Αλλά τα λουλούδια θα αναπτυχθούν σε μικρές ομάδες. που είναι ένα χαρακτηριστικό που κληρονομήθηκε από τη floribunda

Grandiflora Rose «Queen Elizabeth»

Το Grandiflora είναι διπλοειδές λουλούδι. (όπως τα πολυετή άνθη) που χρειάζονται καλό κλάδεμα στις αρχές της άνοιξης. Το κλάδεμα είναι παρόμοιο με τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού. Κλαδέψτε πιο δυνατά για μεγάλα (αλλά λίγα) λουλούδια αφού αφαιρέσετε το νεκρό υλικό. Επιλέξτε από τέσσερα έως επτά παλιά καλάμια. (ανάλογα με την ηλικία του τριαντάφυλλου σας) που σχηματίζει μια δομή σε σχήμα βάζου με ανοιχτό κέντρο. Κόψτε το υπόλοιπο παλιό καλάμι και κόψτε το υπόλοιπο ένα τρίτο του ζαχαροκάλαμου.

τριαντάφυλλα αναρρίχησης

Αν και η «αναρρίχηση» δεν είναι ξεχωριστή τάξη, Αλλά είναι μια αυξανόμενη συνήθεια. Δίνω όμως στα αναρριχητικά τριαντάφυλλα μια ξεχωριστή κατηγορία. Επομένως, τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης ανήκουν σε τριαντάφυλλα grandiflora, floribunda ή κειμήλιο. Το κόλπο για να σκαρφαλώσετε τριαντάφυλλα είναι να καθορίσετε πόσες φορές το χρόνο θα ανθίζουν τα τριαντάφυλλά σας πριν κάνετε οποιοδήποτε κλάδεμα.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες τριαντάφυλλων και ομάδες αναρρίχησης τριαντάφυλλων.

Τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης ανθίζουν μία φορά ή επαναλάβετε.

Ένα αναρριχητικό τριαντάφυλλο που ανθίζει μια φορά Η περσινή ανάπτυξη ανθίζει μόνο μία φορά το χρόνο. Την άνοιξη (συνήθως αρχές καλοκαιριού), είναι καλύτερα να μην κλαδεύετε. Θα πρέπει να κλαδεύεται και να ασκείται μόνο όταν ανθίζει όλο το χρόνο. Αφαιρέστε το παλαιότερο ανώριμο μπαστούνι. Στη συνέχεια, κόψτε το υπόλοιπο μπαστούνι σε ένα μόνο βλαστό.

Τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης ανθίζουν μεμονωμένα ή επαναλαμβανόμενα.

Τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης συνήθως ασκούνται οριζόντια σε έναν φράκτη ή πέργκολα για να αυξηθεί ο αριθμός των ανθέων από κάθε στέλεχος. Τα μπαστούνια των τριαντάφυλλων αναρρίχησης είναι γενικά πιο λεπτά και πιο εύκαμπτα από αυτά των υβριδίων τσαγιού.

Το τριαντάφυλλο που άνθισε ξανά και ξανά Χρειάζονται δυνατά ανοιξιάτικα δαμάσκηνα. Διατηρήστε το κύριο καλάμι ανέπαφο μέχρι να ωριμάσει και να σταματήσει να παράγει ποιοτικά άνθη. Αν κάποιο από τα παλιά καλάμια φαίνεται στεγνό και γαβγίζει Ήρθε η ώρα να το ξεριζώσουμε. Επιλέξτε ένα άλλο κοντινό προσωπικό για να δημιουργήσετε ένα προσωπικό δομής.

Εξαρτάται από το μέγεθος της πέργκολας που εκπαιδεύετε. Κόψτε τα πλαϊνά άνθη από το κύριο ζαχαροκάλαμο για να αφήσετε περίπου τρία έως πέντε μπουμπούκια. Εκπαιδεύστε και δέστε ξανά το μπαστούνι και, εάν χρειάζεται, εκκενώστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Εξαλείψτε τη νεκρή, άρρωστη και αδύναμη ανάπτυξη ως συνήθως.

Ένα παράδειγμα για το πώς να εκπαιδεύσετε ένα αναρριχητικό τριαντάφυλλο που ανθίζει ξανά σε μια πέργκολα.

Όταν κλαδεύετε τριαντάφυλλα την άνοιξη Νομίζω ότι η υπομονή είναι το κλειδί. Χρειάζονται χρόνια για να μάθετε τι είδους τριαντάφυλλα καλλιεργείτε και ποιες είναι οι ανάγκες τους. Μην απογοητεύεστε αν όλα είναι ακόμα μπερδεμένα. Μέρος αυτού που κάνει τον εξωραϊσμό τόσο διασκεδαστικό και λιγότερο βαρετό είναι η πειραματική του φύση. Αν το αποτέλεσμα οδηγεί σε πολλά λουλούδια, ακόμα καλύτερα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *